Ido Rosenthal פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 מהי ה"אחריות הנדרשת תחת כנפי VATIL", ולמה לא ניתן לקחת אותה בתקופה הזו?אני לא כ"כ מבין (למעט בעיות אגו למינהן) מה קרה כאן. אני מניח שיש עוד הרבה פרטים מאחורי הקלעים, אבל לטובת VATIL ובייחוד העומדים בראשה ויועציהם, השירשור הזה לטעמי מחזיר אותנו אחורה. אני לא חושב שהחטיבה תוכל להתקדם וליזום עם חבל סביב צווארה, וקצת מצחיק אותי שמי שעושה את זה הם בדיוק האנשים שסבלו מזה והתלוננו* על זה בעבר. מאז ומתמיד היוזמות הגיעו מהשטח, מי שהזיז דברים היו החפ"שים. תנסו להתרומם קצת מעל האגו ולחשוב טוב האם מה שאתם עושים הוא האינטרס של החטיבה, או אינטרס שלכם (במובנים שונים). ובלי קשר למה שכתבתי - מיקי- אתה יודע שאני אוהב אותך ומעריך את פועלך, אבל כל תגובה שלך מתחילה ב"אין לי זמן כרגע". מצד שני אנשים שעושים דברים די "חוטפים" לאחרונה (ואני לא מדבר רק על המקרה הזה, שבאמת אני לא מכיר את הפרטים יותר מדי). אז מה קורה פה? אתה לא יכול לתפוס את החבל משתי קצותיו. אין לי ספק שזה תחביב ואתה משקיע בו הרבה, אבל בשיטה המתנהלת היום ישארו שת"פים בלי טייסים ו/או פעילות חטיבתית old fasion. אשמח לפרט אם תרצה. (*במילה עדינה) חבל שאין פה LIKE, תדמיין שלחצתי LIKE על התגובה הזו :mrgreen:
אורח פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 אסף כניראה שלא הבנת משהו בסיסי. לא קוטלים שום יוזמה, נהפוכו תמיד החטיבה היתה בעד יוזמות. אבל לא לעשות דברים בלי אישור צוות החטיבה. סיבה מאוד פשוטה, כדי לא למנוע קונפליקטים עם יוזמות אחרות שקיימות מתחת לפני השטח ולא כולם מודעים להן. אמיר כבר כתב על זה והסביר רק משום מה מתעקשים להתעלם מזה. זה לא שרוצים שליטה זה פשוט למנוע בלאגן. מעבר לזה שניתן לסייע ליוזם הרעיון בדרכים שהוא לא תמיד חושב עליהן. כמובן שיש יוזמות שלא זקוקות לאישור של אף אחד, דוגמא לכך היא ה ILS או אירפורט סיטי ושות'. אבל להכנס לשדה תעופה עם קבוצת אנשים, בלי תאום ואישור החטיבה זה כבר סיפור אחר. מי אחראי על הקבוצה ? מי לוקח אחריות במידה וחלילה קורה משהו ? האם תואם מול הנהלת השדה ? ברגע שהחטיבה מעורבת, היוזם מקבל את כל הסיוע לו הוא דרוש כולל תאומים עם גורמים רלוונטים. מקווה שעכשיו מעט יותר ברור הנושא.
Asaf Brietbard פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 רן ואיציק תודה, הבנתי. עם זאת, אם יש מארגן לקבוצה- האחריות חלה עליו ועל **המלווים** שלו בתוך תחום שדה התעופה. ראש חטיבת VATIL לא יעמוד לחקירה אם ילד ידרס על ידי אוירון ב LLHZ, בדיוק כמו שהוא לא יעמוד לחקירה אם במפגש ILS מישהו ירוץ לכביש וידרס ע"י אוטו. אני מבין לחלוטין את הרצון שלכם להביא לכך שלא יהיו פשלות תחת כותרת קבוצת VATIL, אבל המשמעות של הגישה הזו (ובעיקר צורת האכיפה כמו שנראית בימים האחרונים) כתובה בהודעה הקודמת שלי.
אורח פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 ברוטמן, אני מת עליך אבל אני מסכים עם מיקי ושאר הצוות לגבי הנושא. יוזמות מבורכות תמיד!! אך אירועים חטיבתיים כן אמורים להיות מתואמים עם צוות החטיבה. החלטת להרים אירוע? לפני שמתחילים להזיז משהו יש לתאם עם הצוות שהתאריך מסתדר (אולי החליטו להרים חד"ב באותו יום ועוד לא פרסמו?). אם אנשים יתחילו להרים אירועים חטיבתיים על ימין ועל שמאל ויזמינו את כולם, יהיה כאוס ובלאגן אחד גדול, ולא ממש יהיה חשיבות לאירוע. גם אני בתור חבר במחלקת אירועים לשעבר הייתי מתעצבן אם אנשים היו מתחילים להרים אירועים בלי להגיד לי, אבל כן הייתי שמח אם היו אומרים לי שהם מתכוננים להרים אירוע, והייתי כמובן עוזר להם במידת הצורך.
nuriel77 פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 מהי ה"אחריות הנדרשת תחת כנפי VATIL", ולמה לא ניתן לקחת אותה בתקופה הזו?אני לא כ"כ מבין (למעט בעיות אגו למינהן) מה קרה כאן. אני מניח שיש עוד הרבה פרטים מאחורי הקלעים, אבל לטובת VATIL ובייחוד העומדים בראשה ויועציהם, השירשור הזה לטעמי מחזיר אותנו אחורה. אני לא חושב שהחטיבה תוכל להתקדם וליזום עם חבל סביב צווארה, וקצת מצחיק אותי שמי שעושה את זה הם בדיוק האנשים שסבלו מזה והתלוננו* על זה בעבר. מאז ומתמיד היוזמות הגיעו מהשטח, מי שהזיז דברים היו החפ"שים. תנסו להתרומם קצת מעל האגו ולחשוב טוב האם מה שאתם עושים הוא האינטרס של החטיבה, או אינטרס שלכם (במובנים שונים). ובלי קשר למה שכתבתי - מיקי- אתה יודע שאני אוהב אותך ומעריך את פועלך, אבל כל תגובה שלך מתחילה ב"אין לי זמן כרגע". מצד שני אנשים שעושים דברים די "חוטפים" לאחרונה (ואני לא מדבר רק על המקרה הזה, שבאמת אני לא מכיר את הפרטים יותר מדי). אז מה קורה פה? אתה לא יכול לתפוס את החבל משתי קצותיו. אין לי ספק שזה תחביב ואתה משקיע בו הרבה, אבל בשיטה המתנהלת היום ישארו שת"פים בלי טייסים ו/או פעילות חטיבתית old fasion. אשמח לפרט אם תרצה. (*במילה עדינה) חבל שאין פה LIKE, תדמיין שלחצתי LIKE על התגובה הזו :mrgreen: הנה עידו בשבילך: :-) >if you like this msg click here >if you didnt like the msg click here והנה מתנה מנוריאל להסחת הדעת מהיום יום:
Izik Bakshi פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 אני רוצה להוסיף משפט בתקווה לסיים את הנושא. התחקיר שביצעתי מול גלעד ובתוך הצוות מראה שגם אנחנו בתור צוות חטיבה נדרשים להפיק לקחים, כמו שמיקי כתב זה מבוצע.
Baruch Spiegel פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 סיבה מאוד פשוטה, כדי לא למנוע קונפליקטים עם יוזמות אחרות שקיימות מתחת לפני השטח ולא כולם מודעים להן. "מתחת לפני השטח"... פסדר רן. ה"שושו" הזה שכביכול כלכך חשוב. לא תורם לשום דבר חוץ מלגרום לך להרגיש חשוב. ראה מקרה שירגל. (פרנויה?) קצת שקיפות לגבי התוכניות שלכם לעתיד לא תזיק בכלל, להיפך. תגלו שיש כאן הרבה שיהיו מוכנים לתת כתף ולעזור.
אורח פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 סיבה מאוד פשוטה, כדי לא למנוע קונפליקטים עם יוזמות אחרות שקיימות מתחת לפני השטח ולא כולם מודעים להן. "מתחת לפני השטח"... פסדר רן. ה"שושו" הזה שכביכול כלכך חשוב. לא תורם לשום דבר חוץ מלגרום לך להרגיש חשוב. ראה מקרה שירגל. (פרנויה?) קצת שקיפות לגבי התוכניות שלכם לעתיד לא תזיק בכלל, להיפך. תגלו שיש כאן הרבה שיהיו מוכנים לתת כתף ולעזור. כמובן שרק אחד שכל חייו רואה קונספירציות חושב שעושים דברים בלי לגלות לאף אחד. למה אתה חושב שכל דבר צריך להיות גלוי ומפורסם לכולם עוד לפני שבכלל משהו קורה ? ברגע שיש מה להציג מציגים. כל עוד אין מה להציג אין מה להציג. יותר פשוט מזה אין. שקיפות זה תפסיקו לראות עבמים, הם מתחבאים בגלקסיה אחרת ...
Baruch Spiegel פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 אני לא אגרר לעוד וויכוח מיותר ברמה כזאת. צוות ניהול החטיבה קרא מה שכתבתי. מקווה שייקחו את ההמלצה אם ייראו לנכון.
Elad Zeierman פורסם פברואר 9, 2010 דיווח פורסם פברואר 9, 2010 ברוכי לא בטוח שזה הכי פייר לשים כאן על השולחן את שירגל בטח ש 95 אחוז לא מבינים על מה אתה מדבר בקשר למקרה הנ"ל נעזוב רגע את כל הקונספירציות בהנחה וקיימות צריך לתאם מהסיבה הזניחה ביותר וזה שהעסק לא התנגש עם דברים אחרים מעבר, וזה לא האגו של הצוות זה אפילו לטובת היוזם של הארוע שלא יעבוד לחינם כיוון שאם הצוות עבד על פרוייקט X כל שהו לתאריך המיועד ללא תאום זה טבעי ולגיטימי שמה שהצוות עבד עליו יקבל פריוריטי. לא עם הכל יוצאים ישר בחצוצרות כבר נעשו כאלה דברים בעבר בכל מיני פרוייקטים ובסוף נשארנו בלי כלום- בתור מי שהיה בצוות אתה יודע שדווקא הטיימינג של הדברים האלה נבחר יחסית בקפידה.
mickey lip פורסם פברואר 9, 2010 מחבר דיווח פורסם פברואר 9, 2010 אני לא אגרר לעוד וויכוח מיותר ברמה כזאת. צוות ניהול החטיבה קרא מה שכתבתי. מקווה שייקחו את ההמלצה אם ייראו לנכון. קראתי ברוכי. אף אחד לא עושה דברים בשושו ובטח לא שומר לעצמו. מה שרן התכוון זה שמידי פעם צצים רעיונות ודברים שרוצים לארגן, אם אין לנו משהו קונקרטי ,ביד אני אישית לא ארוץ ואפרסם. אין טעם להכריז על משהו שטרם נולד ( אצל דתיים ושומרי מסורת אפילו לא מגלים את מין הילוד אם אני לא טועה לפני הלידה ). זה כמעט אותו דבר. סתם דוגמא, אנו עובדים כרגע על ארגון כנס חטיבה בפסח, עוד אין משהו התחלתי אפילו לפרסום, יש טעם לפרסם סתם ואז אם לא יצא לפועל לאכזב את כולם ולספוג מכל יפי הנפש שבחטיבה את כל הקיטור שלהם ? אני לא סבור. הנה פרסמתי לך את התוכנית הקרובה. :wink: חוץ מזה , שאתה תמיד מוזמן לפנות אלי בכל שאלה .
Ilan Jonas פורסם פברואר 10, 2010 דיווח פורסם פברואר 10, 2010 הרב"ש השתנקר שיש פה משהו אז באתי אני כותב את התגובה הזו לפני שאני ניגש לפורום צוות לקרוא מה נאמר שם בעניין - בכוונה. כלומר אני כותב את התגובה הזו לא מעמדה עדיפה עליכם מבחינת מידע זמין. "אופי החיים בקהילת אינטרנט מכתיב ויכתיב לעולם קונפליקטים מוזרים כמו זה. זה לא אשמת אף אחד - אנחנו רק שחקנים במשחק הידוע מראש הזה" (דברי ימי היונש, תרמ"ב, 210). ככה רבים בחטיבה היוונית. המצרית. מרכז אפריקה. אנגליה נחרבה לחלוטין והוקמה מחדש על רקע כזה. ואתם לא רוצים לדעת מה הולך בפורומים של ההנהלה הבכירה של ואטסים. קבוצות של אנשים חכמים בהרבה מהממוצע, בוגרים ואינטילגנטיים (כן, זה חתך האנשים בואטסים) רב ריבים ברמה של בית ספר יסודי לכל היותר. כזה גם הויכוח כאן - מהומה רבה על לא מאומה, כרגיל - בוטל סיור! זה לא אומר שאין מה ללמוד מכאן להבא - אדרבא, זה מה שנעשה למיטב הבנתי. השאלה היחידה הנשאלת היא רק עד כמה בוחרים להיות דרמה קווין ולשבור את הכלים על לא דבר: גלעד, האם עולמך נחרב עליך? האם הודעתך שאתה לא מארגן יותר כלום היא רציונלית בקנה מידה כלשהו? מיקי, האם ההחלטה לא לפרסם את התחקיר משרתת מטרה כלשהי מעבר לכעס הנקודתי שלך? חזקלביץ' - בעצם נעזוב אותך כרגע. בקיצור חברים, get a grip, קרה מה שקרה וצריך לזרום הלאה. בלי קונספירציות, בלי האשמות, בלי לשבור כלים ובלי לשרוף גשרים לחברים בגלל האשמות שווא שידוע שאין להן בסיס אמיתי. לפני שאני ניגש לפורום צוות, שני דברים חשובים אחרונים: 1. מיקי ואיציק צודקים לחלוטין בדאגתם לבטחון החברים, בגבולות יכולתנו. כל הארגון הזה לא שווה שערה מראשו של אחד מחבריו, ואנא תעריכו את האכפתיות שלהם כלפיכם, שהיא בהוראתי ובגיבויי המלאים. 2. לפני מספר שנים, במהלך משבר מקצועי קשה שעברתי עם תיק מסוים במשרד, קיבלתי עצה משנת חיים משר לשעבר בממשלות ישראל, היום יהודי יקר ובא בימים: למדתי ממנו לעולם לא להגיב כשאני כועס, אלא רק יום למחרת. חישבו איך השרשור הזה יכול היה להראות אם הייתם מיישמים את העצה הזו. אילן
mickey lip פורסם פברואר 11, 2010 מחבר דיווח פורסם פברואר 11, 2010 ההחלטה לא לפרסם את התחקיר היא שלי . על סמך מה אתה קובע שהיא על בסיס כעס נקודתי? החלפת מקצוע ? לא מתאים לך, אני אפרסם אותה קבל עם ועידה , יש דברים שאני לא חייב לפרסם אם אני סבור שזה עלול "לפגוע במישהו" , אם היית מקדיש טיפה זמן , ובעיקר מחשבה , והיית בקיא בכל התקרית עד תומה, היית מבין למה לא לפרסם. אבל זה בסדר, אין כמו להיות דרמה קווין , למדנו.
Ilan Jonas פורסם פברואר 11, 2010 דיווח פורסם פברואר 11, 2010 מיקי - רק על בסיס מה שכתבת בהודעה שלך שהחלטת לא לפרסם את התחקיר. וזה באמת לא עניין רציני, מאחר שאתה גם לא חייב לתחקר ולא חייב טובות לאף אחד. אני לא חושב שמישהו הבין את זה אחרת חוץ ממיקי, אז רק שלא יהיו ספקות: אני נכנס לכאן מעט מאד בעיקר משום שאני סומך על מיקי בעיניים עצומות בדברים שהכי חשובים לי. לא בכן לפרסם תחקיר או לא לפרסם תחקיר - זה מעניין אותי בצורה משנית שאין כדוגמתה. מה שאני יודע הוא שמיקי דואג לבטחון שלכם למשל, ונוהג באופן אחראי כפי שמנהל העניין שלנו כאן צריך לנהוג. ולכן, גם אם זו טעות של הצוות (דוגרי אין לי מושג ירוק מה קרה שם ולא משנה לי - זה עניין של הצוות), את האירוע היה צריך לחתוך ולו ליתר בטחון, כי כל הארגון הזה לא שווה שערה אחת של חבר כאן. ביום שנתוקצב על -ידי משרד הבטחון בכמה מליוני דולרים לשנה, תאמינו לי שהכל יהיה מושלם וכל חבר צוות יהיה אחראי מאד לאור המשכורת השמנה שלו. עד אז, לא יהיה מושלם, אבל אנחנו משתדלים שכן. זו אגב גם הסיבה שנורא מתעצבנים כאן כשמטיחים בנו רפש, ולכן לאחר כמה שיחות לא נעימות בעניין אני חוזר בי ומגבה את הצוות גם בעניין הזה: מי שקיבל קצת בראש על זה שפתח פה, מגיע לו. הגיע הזמן לכבד את המקום וללמוד גם לבקר בצורה הוגנת והולמת (כמה וכמה בשרשור הזה אפילו עשו את זה יפה). מעכשיו מבחינתי שיתחילו לעוף ראשים על דיבורים מגעילים כמו שנשמעו כאן. מי שיש לו תלונות רציניות מוזמן תמיד לפנות גם אלי, אבל נשים קץ לעידן הדה-מורליזציה הזה, שמתחיל קצת להזכיר לי את מה שעושים לנו בעולם לאחרונה (סלחו לי על הדימוי הזה).