Zemer Itshak פורסם פברואר 15, 2010 דיווח פורסם פברואר 15, 2010 אהלן לכולם, היום בשיעור אווירודינמיקה המורה הזכיר 3 סוגי מדפים: מדף פשוט מדף מחורץ ומדף פאולר :roll: עכשיו השאלה שלי היא: מהו המדף פאולר הזה,ואם מישהו יכול להביא תמנוה של המדף+מטוס עם הכנף. ד''א מה זה כנפונים? ושוב אם אפשר תמונה. תודה
moshe elbaz פורסם פברואר 15, 2010 דיווח פורסם פברואר 15, 2010 לגבי הכנפונים זה נוגע בעיקר למטוסים הגדולים והחדשים יותר. זה השיפוע שיוצא מסוף הכנף כלפי מעלה תפקידם הם למזער את מערבולות קצה הכנף ובכך להפחית את הגרר שהמערבולות יוצרים על ידי כך שיהיה פחות גרר המטוס חוסך בדלק. http://www.airliners.net/photo/Turkish- ... 1641797/L/
Idan Traub פורסם פברואר 15, 2010 דיווח פורסם פברואר 15, 2010 כל המידע בדף אחד בעברית : http://www.tayas.co.il/index.php?option ... &Itemid=51
Zemer Itshak פורסם פברואר 15, 2010 מחבר דיווח פורסם פברואר 15, 2010 אז תפקיד הכנפון חוץ ממיזעור מערבולות קצה הכנף זה גם להפחית את הגרר? ואיך בידיוק זה מפשיע על העילוי, יותר נכון כאמצעי להגברת עילוי?
Adam Waiser פורסם פברואר 15, 2010 דיווח פורסם פברואר 15, 2010 זה אותו תפקיד - מערבולות קצה כנף יוצרות (יחד עם תופעות נוספות) את הגרר המושרה שזה הגרר שנוצר כתוצאה מזרימת אוויר על המשטחים האווירודינמים במטוס. כאשר המטוס נע בתוך האוויר כדי ליצור עילוי דרוש הפרש לחצים בין החלק התחתון של הכנף (לחץ גבוה) לחלק העליון (לחץ נמוך) מערבולות קצה הכנף הן בעצם בריחה של אוויר מאיזור הלחץ הגבוה לאיזור הלחץ הנמוך דרך קצה הכנף. הכנפונים שאתה רואה בקצה הכנף על המטוסים נועדו להסיט את האוויר מהחלק התחתון של הכנף בצורה כזו שלא ישאף לחזור לחלק העליון של הכנף ובכך לבטל את המערבולות. יש אגב חוץ מהכנפונים עוד דרכים להשיג זאת כמו התקנת מכלי דלק בקצה הכנף או "גדר" לקראת קצה הכנף . מה שמשפיע על העילוי זה כנפונים אחרים: בחלק מהמטוסים יש כנפונים שנמצאים בשפת ההתקפה (חלקה הקדמי של הכנף) שתפקידם להאריך את מיתר הכנף ולייצר יותר עילוי במהירויות הנמוכות -אולי זה מה שבלבל אותך. אז בוא נעשה לך סדר: כנפונים בקצה כנף - הפחתת גרר כנפונים בשפת ההתקפה - הגדלת העילוי במהירויות נמוכות מקווה שעזרתי בשבילי ההסבר הזה זה סוג של חזרה טובה על חומר שאני לומד עכשיו בהצלחה
DeepSpace פורסם פברואר 15, 2010 דיווח פורסם פברואר 15, 2010 תגובה שאני מקווה שתעשה לך קצת סדר. כנפוני קצות כנף לא נחשבים לאמצעי עילוי מתקדמים (בגלל שהתרומה שלהם לעילוי היא כמעט אפסית, להבדיל מדיהדרל), כמו מדפים ומדפי שפת התקפה. סקירה שכתבתי בעבר על אמצעי עילוי מתקדמים בשני חלקים. חלק א' מתייחס למדפי שפת התקפה על סוגיהם השונים: http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=92516 והחלק השני על מדפים: http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=94280 לגבי כנפוני קצות הכנף. הכל מתחיל ונגמר בהקטנת הגרר (ליתר דיוק הגרר המושרה). כתוצאה מזה מקבלים מספר דברים: -אולי החשוב ביותר, חיסכון בדלק (וכתוצאה מכך הגדלת הטווח. ב 737-800 לדוגמא מקבלים תוספת של כ 290 ק"מ, ב 737-700 600 ק"מ, לפי נתוני בואינג). - ביצועי המראה טובים יותר. משקל המראה מירבי גבוה יותר, או לחלופין המראה באותו משקל ממסלולים קצרים יותר. - חיסכון בתחזוקה. בגלל ביצועי המראה טובים יותר ניתן לבצע המראות בכח מנוע מופחת, ובכך להאריך את חיי המנוע. - יציבות רוחבית טובה יותר. ה trade-off הוא רגישות גדולה יותר לרוח צד, בעיקר בנחיתות מה שבא לידי ביטוי במגבלות מחמירות יותר בנחיתה ברוח צד. אם אני לא טועה בואינג החמירה את המיגבלה לרכיב רוח צד ב5 קשר ב 737 המצויידים בכנפונים (מדובר באופצייה, או ביחד עם המטוס מהמפעל או כתור retrofit). יש עוד יתרונות, אלה העיקרים. עכשיו אתה בטח שואל "אם זה כ"כ טוב, למה לא כל מטוס מצוייד בכנפונים". ובכן, על מנת להתקין כנפונים על מטוס שלא הגיע איתם מהמפעל יש צורך כמובן בלהשבית את המטוס, ולבצע חיזוקים בכנף עצמה. בנוסף כמו כל דבר בחיים הם עולים כסף, והם מוסיפים משקל (לא מבוטל) למטוס. על-מנת להחזיר את המשקל העצמי והמחיר שלהם כחיסכון בדלק יש צורך לטוס מעל טווח מסויים ומעל גובה מסויים. לאחרונה ניתן לראות מגמה להתקין כנפונים דומים כ retrofit גם במטוסי 757 ו- 767. לא חייבים לבצע שימוש בכנפונים על מנת להנות מהיתרונות הללו, ישנם גם פתרונות אחרים, כמו אלו שב 777-200LR\300ER וה 767-400, raked-wingtips. אלו בעצם קצות כנף שמשוכים לאחור, ומורכבים כהמשך לכנף. יש גם את השיטה של איירבאס בסדרת ה A318-21, ידועים בתור wingtip fences או גדרות קצות-כנף. זה בעצם כנפון העולה ויורד בצורה שווה יוצר בעצם צורת T מאוזנת בקצה הכנף. איירבאס פיתחה גם כנפונים "רגילים", אבל בינתיים הם לא הותקנו על אף מטוס מסדרת 18-21 באופן מסחרי. זהו בגדול. אם יש עוד שאלות, תשאל .
Baruch Spiegel פורסם פברואר 15, 2010 דיווח פורסם פברואר 15, 2010 תיקון קטן: כנפוני שפת התקפה מכוונים את הזרימה היחסית אל מעל הכנף. הם נועדו לאפשר למטוס לטוס בזווית התקפה גדולה יותר מבלי לגרום לניתוק הזרימה הלמנירית מעל משטח הכנף (= הזדקרות). בסופו של דבר זה אומר הגדלת מקדם העילוי, מה שמאפשר לטוס במהירות איטית יותר ו\או לבצע תימרונים בזוויות התקפה גדולות יותר.
Zemer Itshak פורסם פברואר 15, 2010 מחבר דיווח פורסם פברואר 15, 2010 ואוו לא ציפיתי לכאלו תגובות, תודה רבה לכולם!! באמת עזר לי להבין יותר טוב- במיוחד הסקירות שלך עדי. אני מאמין שיהיה עוד שאלות בזמן הקרוב, אנחנו עכשיו נכנסים לקטע היותר על המטוס עצמו, וכמו שאני רואה יש לי עזרה מפה אז שוב תודה לכולכם ושבוע טוב.