yaacov.e פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 בימים הקרובים תאמו לי מבחן רדיו-טלפון של משרד התקשורת (לטובת רשיון טיס פרטי) ואני לא מצליח להבין מה אני אמור ללמוד ומה יבחנו אותי שם... אני הופך את האינטרנט ולא מצליח לגלות, טלפון למי שמתאם את המבחנים גם לא עוזר. יצירת קשר עם מקומות שמלמדים תיאוריה גם לא עזרו כי כולם טוענים ש"צריך לקנות את עזרי הלימוד" ועוד כל מיני שטויות חוץ מזה שיש אגרה, מבחן בכתב ומבחן בע"פ אני לא יודע כלום על זה. מישהו יכול לפרט?
Nir Gonen פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 אהלן יעקב את המבחן רדיו טלפון שלי עשיתי באנגליה ולצורך המבחן עברתי על מסמך שנקרא CAP 413 של הCAA האנגלי http://www.caa.co.uk/docs/33/CAP413.PDF המבחן עצמו נערך כאשר אני יושב בחדר סגור עם מכשיר קשר שמתקשר עם הבוחן שיושב בחדר אחר ואנחנו עורכים סימולציה של טיסה שבמהלכה אני צריך לנהל את כל הרדיו עם כל מני קריאות מגוונות, כגון, חדירת MATZ, הכרזת מצב חירום הכרזת מצב מצוקה (MAYDAY \ PAN) וכו וכו הבחינות בכתב עשיתי במהלך לימודי הקרקע שלי לATPL שתי בחינות על קשר VFR \ IFR מקווה שזה עוזר לך, לא יודע מה הם רוצים בארץ, אבל אני יכול לנחש שעם קצת היגיון הפורמט יהיה זהה בהצלחה
Shlomlux2 פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 אהלן יעקבאת המבחן רדיו טלפון שלי עשיתי באנגליה ולצורך המבחן עברתי על מסמך שנקרא CAP 413 של הCAA האנגלי http://www.caa.co.uk/docs/33/CAP413.PDF המבחן עצמו נערך כאשר אני יושב בחדר סגור עם מכשיר קשר שמתקשר עם הבוחן שיושב בחדר אחר ואנחנו עורכים סימולציה של טיסה שבמהלכה אני צריך לנהל את כל הרדיו עם כל מני קריאות מגוונות, כגון, חדירת MATZ, הכרזת מצב חירום הכרזת מצב מצוקה (MAYDAY \ PAN) וכו וכו הבחינות בכתב עשיתי במהלך לימודי הקרקע שלי לATPL שתי בחינות על קשר VFR \ IFR מקווה שזה עוזר לך, לא יודע מה הם רוצים בארץ, אבל אני יכול לנחש שעם קצת היגיון הפורמט יהיה זהה בהצלחה הרדיו טלפון באנגליה מזכיר מאד את המבחן אנגלית החדש של ICAO. יושבים בחדר סגור, ודרך הטלפון מבצעים סוג של סימולציות קטנות שכל מטרתן לבחון את האנגלית... :evilbat: לגבי הרדיו-טלפון בארץ, ממה שאני זוכר (מלפני שנה וחצי), יש מושגים על גלי רדיו, סוגי מיקרופונים, קצת מושגי נדב"ר (מספרים, אותיות, מילים)... המבחן הוא באנגלית ובסופו אתה יושב מול בוחן ששואל אותך (ואת שאר הנבחנים באותו יום) לפחות שתי שאלות (אותו הדבר לכולם... ). ולהלן קצת חומר ממבחן הרדיו-טלפון: http://tayas.co.il/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=26&Itemid=48 בהצלחה :mrgreen:
Nir Gonen פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 אהלן שלומי, למדנו על גלי רדיו ובכלל כל מה שקישור לניווט רדיו וכן הלאה בנושא שנקרא RADIO NAV. והוא אחת מ14 בחינות הATPL האירופאיות בקשר למבחן ICAO החדש לאנגלית, היתנדבתי אצלנו בבית ספר לעזור לבדוק אותו על אנשים שאנגלית היא לא השפת אם שלהם ואכן זה די דומה למה שתיארת, אך רוב הקריאות שצריך לעשות (או שאני עשיתי במבחן שהיתנדבתי אליו) היו אנגלית מדוברת, כלומר לא פרסיולוגיה של קשר אלא בדיקה של באיזה רמה אתה יכול לדבר אנגלית לא שגרתית בקשר, לתאר מצבים שונים שקורים בתוך תא הטייס והבנה של תשובות לא שיגרתיות שמגדל הפיקוח יכול לענות לך והדגישו לי שלא תהיה שום הערכה או תשומת לב לדיבור התיקני של ICAO, בעוד שהמבחן רדיו טלפון שעשיתי היה נטו מבחן לדיבור תיקני בקשר.
mickey lip פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 בימים הקרובים תאמו לי מבחן רדיו-טלפון של משרד התקשורת (לטובת רשיון טיס פרטי) ואני לא מצליח להבין מה אני אמור ללמוד ומה יבחנו אותי שם... אני הופך את האינטרנט ולא מצליח לגלות, טלפון למי שמתאם את המבחנים גם לא עוזר. יצירת קשר עם מקומות שמלמדים תיאוריה גם לא עזרו כי כולם טוענים ש"צריך לקנות את עזרי הלימוד" ועוד כל מיני שטויות חוץ מזה שיש אגרה, מבחן בכתב ומבחן בע"פ אני לא יודע כלום על זה. מישהו יכול לפרט? סתם שאלה ותסלח לי שאני מתערב. למה לכנות "שטויות" בית ספר שמבקש ממך לקנות את חומר הלימוד למבחן? זאת הפרנסה שלו.
yaacov.e פורסם אפריל 11, 2010 מחבר דיווח פורסם אפריל 11, 2010 חלילה אני לא בא בהאשמות ואני לחלוטין מבין שזאת הפרנסה שלהם הבעייה שבשומקום לא רשום מהם הנושאים שיישאלו במבחן, וכשאומרים לי שאני צריך לקנות עזרי לימוד (או בשירגל: להירשם לקורס) כשאני כולה מסב רשיון... זה לפי דעתי שטויות שים לב אני לא מבקש את הידע או התשובות, רק את הנושאים למבחן (נשמע תיכוניסט)... כל חניך טיס ישראלי שעשה את המבחן "לאחרונה" יכול תוך כמה משפטים לענות לי על הבעייה. רק שאני לא מכיר חניכי טיס ישראלים
mickey lip פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 יש פה דיי הרבה חברים בעלי רישיון פרטי, וחלקם אף עשו הסבה מהרשיון האמריקאי. אני בטוח שישמחו לענות לך על השאלה. רבותי המוסבים? .....
yahavl פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 אני הייתי נרשם לקורס או מחפש סיכום וחומר מאורגן היטב מחניך שעבר את הבחינה בהצלחה. זאת לא בחינה שכדי להסתמך בה על ידע קודם בתעופה. (בעיקר אם לא עברתה בחינת רדיו טלפון בעבר) החומר לרדיו טלפון לקוח ממקורות שונים, בעיקר פרסומים שונים של ICAO כמו ICAO DOC9432 ICAO ANNEX-10 אגב אגרת הבחינה כחלק מקורס זולה מבחינה של חניך בודד. בהצלחה!
yossid פורסם אפריל 12, 2010 דיווח פורסם אפריל 12, 2010 בימים הקרובים תאמו לי מבחן רדיו-טלפון של משרד התקשורת (לטובת רשיון טיס פרטי) ואני לא מצליח להבין מה אני אמור ללמוד ומה יבחנו אותי שם... אני הופך את האינטרנט ולא מצליח לגלות, טלפון למי שמתאם את המבחנים גם לא עוזר. יצירת קשר עם מקומות שמלמדים תיאוריה גם לא עזרו כי כולם טוענים ש"צריך לקנות את עזרי הלימוד" ועוד כל מיני שטויות חוץ מזה שיש אגרה, מבחן בכתב ומבחן בע"פ אני לא יודע כלום על זה. מישהו יכול לפרט? יעקב, דבר איתי, יכול לסייע.
dreamer פורסם אפריל 12, 2010 דיווח פורסם אפריל 12, 2010 עברתי את הבחינה ב 1997 יש לי את חומר הלימוד מאז...(כמובן מלא אבק.) בתקופתי אפילו נבחנתי על קוד מורס(נקודה נקודה נקודה קו). נראה לי שרצוי שתרכוש את החומר החדש והמעודכן לבחינה. בהצלחה.
yaacov.e פורסם אפריל 14, 2010 מחבר דיווח פורסם אפריל 14, 2010 טוב בדיוק חזרתי מהמבחן, דוגרי שטויות. המבחן בכתב זה בדיוק כמו מבחני FAA (=צריך לשנן את המאגר שאלות כדי לדעת מה התשובה שהם מחפשים, פשוט נותנים לזיכרון להוביל) והמבחן בע"פ קל כי אשכרה הבוחן שואל על דברים או סיטואציות שקשורים מעשית לטיסה. האגרה עלתה 350 ש"ח והיו שם תלמידים משירגל, לא הייתי היחידי שנבחן (אבל לא באתי מטעם קורס או משהו כזה) המזל היה ששלשום הצלחתי להשיג את הנושאים למבחן ואת מאגר השאלות (ללא תשובות מה שלקח לי יותר זמן לפענח אבל העיקר למדתי איזו תשובה הם רוצים). תודה רבה לעוזרים
yahavl פורסם אפריל 14, 2010 דיווח פורסם אפריל 14, 2010 טוב בדיוק חזרתי מהמבחן, דוגרי שטויות.המבחן בכתב זה בדיוק כמו מבחני FAA (=צריך לשנן את המאגר שאלות כדי לדעת מה התשובה שהם מחפשים, פשוט נותנים לזיכרון להוביל) והמבחן בע"פ קל כי אשכרה הבוחן שואל על דברים או סיטואציות שקשורים מעשית לטיסה. האגרה עלתה 350 ש"ח והיו שם תלמידים משירגל, לא הייתי היחידי שנבחן (אבל לא באתי מטעם קורס או משהו כזה) המזל היה ששלשום הצלחתי להשיג את הנושאים למבחן ואת מאגר השאלות (ללא תשובות מה שלקח לי יותר זמן לפענח אבל העיקר למדתי איזו תשובה הם רוצים). תודה רבה לעוזרים אחלה! הם היו נחמדים וצרפו אותך לקורס, יפה מאוד . אגב אם זאת היתה בחינת יחיד היית יודע כי היא היתה עולה לך 800 שח :mrgreen: בהצלחה בהמשך!