dinabgr פורסם אפריל 16, 2010 דיווח פורסם אפריל 16, 2010 קודם כל שלום לכולם! קיבלתי סקאנר לא מזמן ורציתי לדעת האם ניתן לקלוט דרכו תדרים צבאיים.. כלומר, עם התדרים הצבאיים לא חסומים מראש לקליטה של סקאנר או מוצפנים. אני מדבר לדוגמא על תדר פלמחים שמשום מה אני לא קולט אותו ואני גר בנס ציונה. ובמידה ואני יעמוד ליד מנחת ראשון אני אקלוט. במידה ומישהו יוכל לענות לי אני אשמח בברכה, דין
Adam Waiser פורסם אפריל 16, 2010 דיווח פורסם אפריל 16, 2010 בלי שום היכרות עם עולם התעופה או הקשר התעופתי הצבאי אני יכול להגיד לך בוודאות שהעסק מוצפן אין שום הגיון בכך שהתדרים האלו יהיו חשופים וניתנים לקליטה.
dinabgr פורסם אפריל 16, 2010 מחבר דיווח פורסם אפריל 16, 2010 למנחת ראשון יש תדר אזרחי של פלמחים לא? עם כן מישו יוכל לתת לי את השם שלו והתדר?
ifs2003 פורסם אפריל 16, 2010 דיווח פורסם אפריל 16, 2010 תדרים אזרחיים עובדים בתחום VHF בעוד שתחום התדרים הצבאי הוא UHF
Asaf Brietbard פורסם אפריל 16, 2010 דיווח פורסם אפריל 16, 2010 חבר'ה, נניח שאדון בן לאדן היה עושה יוזר בואטיל, וההודעה השניה שלו היתה "מה תדר מגדל פלמחים" ו"האם ניתן לקלוט תדרים צבאיים". מה זה היה מעורר בכם? עכשיו נניח שאותו בן-לאדן היה קורא לעצמו בפורום "משה כהן"... עדיין הייתם עונים לו? מישהו פה מבין בכלל את החומרה של השאלות והתשובות שניתנות פה? מישהו חושב על המשמעות של האזנה למגדל פלמחים? בקיצור - משימה לשבת. תחשבו רגע על משמעויות בטחוניות רגע לפני שאתם עוזרים לחבר חדש לבצע האזנות (לא חוקיות) לצבא.
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אפריל 16, 2010 דיווח פורסם אפריל 16, 2010 אסף... נסחפנו קצת לא? התדר של פלמחים מפורסם בכל מפה או דפית כמעט... ה VHF לפחות... הרי פלמחים נותנים שירות גם לתעופה אזרחית רגילה ובתוכה גם לאזמ"ים של ראשון...
dinabgr פורסם אפריל 16, 2010 מחבר דיווח פורסם אפריל 16, 2010 אסף, המתרה של השאלה היא לדעת עם אני יכול לקלוט את החלק האזרחי של פלמחים לא את הצבאי.. זה דיי לא הגיוני (מבחינת הצפנה) וגם לא חוקי.. אז בקיצור השאלה שלי היא לגביי התדר האזרחי.
uvdude פורסם אפריל 16, 2010 דיווח פורסם אפריל 16, 2010 == בלמ"ס == בואו נתחיל מהסוף. להחזיק סקאנר בבית ללא רישיון, בפועל, זה בניגוד לחוק. האזנה לתדר ללא אישור - עבירה על החוק. זה שאין ממש דרך לאכוף את זה ובכל מדינה מתוקנת מותר להחזיק סקאנר ולהאזין לתדרים גלויים - זו בעיה בפני עצמה. לגבי תדרים - ופה אין שום דבר חדש או מסווג - הרבה גורמים משתמשים בהרבה תדרים בהרבה תחומים מת"ג (HF) דרך תג"מ (VHF) ועד תא"ג (UHF), וגם מעבר לזה (אגב אם מישהו מתעניין תחפשו על תקשורת בתחום ELF - זה מטורף). חלק מהתעבורה גלויה, כמו כל התדרים האזרחיים שאתם מכירים וחלק מהתעבורה מוצפנת. הצבא משתמש בתדרים גלויים ומוצפנים כאחד. מכיוון שתקשורת מוצפנת היא יקרה וסבוכה יותר מגלויה, לא כל התדרים של הצבא מוצפנים ואז יש שיקול של עלות-תועלת - עד כמה חשוב שהערוץ יהיה מוצפן. כמובן שבעולם אוטופי הכל מוצפן, אבל בפרקטיקה זה פשוט לא אפשרי ממגבלות תקציב ומגבלות אחרות. בשורה התחתונה - מה שבאמת חשוב ומסווג עובר בתדרים מוצפנים. מה שלא, לא.
Adam Waiser פורסם אפריל 16, 2010 דיווח פורסם אפריל 16, 2010 חבר'ה, נניח שאדון בן לאדן היה עושה יוזר בואטיל, וההודעה השניה שלו היתה "מה תדר מגדל פלמחים" ו"האם ניתן לקלוט תדרים צבאיים". מה זה היה מעורר בכם?עכשיו נניח שאותו בן-לאדן היה קורא לעצמו בפורום "משה כהן"... עדיין הייתם עונים לו? מישהו פה מבין בכלל את החומרה של השאלות והתשובות שניתנות פה? מישהו חושב על המשמעות של האזנה למגדל פלמחים? בקיצור - משימה לשבת. תחשבו רגע על משמעויות בטחוניות רגע לפני שאתם עוזרים לחבר חדש לבצע האזנות (לא חוקיות) לצבא. אני חושב שהחומרה והרגישות של הנושא ברורה היטב ותהיה בטוח שאם מישהו ינסה למסור פה מידע בטחוני מסווג המידע הזה ימחק מיידית והמפרסם יישא בכל התוצאות ואני מתכוון להרבה יותר מהרחקה מהפורום או מהחטיבה. אני בנתיים סומך על שיקול הדעת של החבר'ה ועד כה אני חייב לציין שלא התאכזבתי. :wink:
Asaf Brietbard פורסם אפריל 18, 2010 דיווח פורסם אפריל 18, 2010 כל מה שכתבתם נכון. אבל - לפעמים אתם לא יודעים מה אתם לא יודעים... גם תדר אזרחי של מגדל מקפיץ מטוסים לפני שהם עוברים לעורקים המוצפנים - וגם זה מידע. לא השתכנעתי שמי שנכנס לפורום ובהודעה הראשונה או השנייה מבקש מידע שכזה, לא עושה זאת לצרכים בעייתיים. זו דעתי. אני חושב שכמגמה כל נושא העיסוק בהאזנות לא חוקיות (וזה מה שזה, בסופו של דבר) לא צריך להיות במסגרת הפורום. דעתי בלבד, אתה מוזמן לאמץ או לדחות.
ליאור פדר פורסם אפריל 19, 2010 דיווח פורסם אפריל 19, 2010 על פי צו רשות השידור כל נושא האזנה ושידור חייב ברישיון של חובב רדיו, יש לא מעט פורומים בנושא חובבי הרדיו ושם המקום לדבר על זה- לכן אני מציע לך לפנות לשם למידע, אני מסכים עם אסף שפה זה לא המקום לדון על נושא רגיש,
Adam Waiser פורסם אפריל 19, 2010 דיווח פורסם אפריל 19, 2010 אין בעיה אסף בהחלט נכון לבחון שוב את נושא הדיון לגבי השימוש בסקאנרים במסגרת הפורום וחוקיותו לכן עד להודעה חדשה ועד ליציאת נוהל מסודר אין לדון יותר בשימוש בסקאנרים על גבי הפורום