אורח פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 החל מהשעה 21:00 , מתחייב להשאר לפחות עד 22:00 , השאר תלוי בכמות התנועה. מושגחים נא לפנות בפרטי.
E.Z פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 חברים יקרים תחסכו מאיתנו את הודעות הצומי האלה של פתיחת עמדת פיקוח אם אין לכם מילה - וההודעה מכוונת אלייך אישית מר קרבל- זה שראית שיש יותר מטוסים על חיפה לא פותר אותך ממחוייבות שלקחת על עצמך לפתוח עמדה מסויימת ולדלג למשהו אחר פעם הבאה אל תפתח נושא ואל תחחייב ותגרום לאחרים לעשות תוכניות- כאגע נשארו במרחב גישה בין 6-7 מטוסים נכנסים כולל אותי + 2 יוצאים תודה על שום דבר.
אורח פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אני לא מתכוון להתייבש על גישה עם 2 -3 מטוסים בלחץ, כאשר יש לי 15 תנועות של IFS שנכנסות לחיפה וצריכות פיקוח.
E.Z פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אלעד, בעקבות טיסת הניווט השנייה בלבד של חניכי מחזור 18 IFS, ועל אף זאת שאביב הודיע על פתיחת עמדת גישה בשעה 21:00, הוא עבר לקח על חיפה בכדי לקבל את החניכים שנוחתים בחיפה היישר מהרצליה. כמובן שכוונותיו לא היו רעות והוא ממש לא עבר כי ראה יותר מטוסים. מקווה שזה מתקבל, אחרי הכל המטרה הייתה לקבל את החניכים שהפיקוח ומעברי הקשר חשובים להם מאוד בשלב זה. סליחה עם כל הכבוד חניכי IFS היו מכוסים גם בבקרה מרחבית וגם במיגדל בתחנת קצה אחת זה לא רלוונטי לעניין של פקח שמתחייב לX ועושה Y - צר לי לא מתקבל על הדעת אם היה מצב של חוסר מוחלט בפיקוח הייתי מבין אבל הייתה בקרה מרחבית שמוסמכת על המיגדלים מתחת- זה חלק משגרה בווטסים. ולאביב אם זה היחס המזלזל שלך כלפי 2-3 תנועות (היה הרבה יותר אגב) תסלח לי פשוט בושה חוסר אחריות טוטאלי לפקח במעמד כמו שלך כנראה שגם שיש פיקוח צריך לקת את הפוסטים כאן בערבון מוגבל מאוד טייסים הם הקליינטים שלך במרחב וזלזלת והפרת מחוייבות שיהיה לבריאות ושוב תודה על שום דבר הבנתי עם מי יש כאן עסק
אורח פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אלעד, בעקבות טיסת הניווט השנייה בלבד של חניכי מחזור 18 IFS, ועל אף זאת שאביב הודיע על פתיחת עמדת גישה בשעה 21:00, הוא עבר לקח על חיפה בכדי לקבל את החניכים שנוחתים בחיפה היישר מהרצליה. כמובן שכוונותיו לא היו רעות והוא ממש לא עבר כי ראה יותר מטוסים. מקווה שזה מתקבל, אחרי הכל המטרה הייתה לקבל את החניכים שהפיקוח ומעברי הקשר חשובים להם מאוד בשלב זה. סליחה עם כל הכבוד חניכי IFS היו מכוסים גם בבקרה מרחבית וגם במיגדל בתחנת קצה אחת זה לא רלוונטי לעניין של פקח שמתחייב לX ועושה Y ולאביב אם זה היחס המזלזל שלך כלפי 2-3 תנועות (היה הרבה יותר אגב) תסלח לי פשוט בושה חוסר אחריות טוטאלי לפקח במעמד כמו שלך כנראה שגם שיש פיקוח צריך לקת את הפוסטים כאן בערבון מוגבל מאוד טייסים הם הקליינטים שלך במרחב וזלזלת והפרת מחוייבות שיהיה לבריאות ושוב תודה על שום דבר הבנתי עם מי יש כאן עסק שום זלזול, סדר עדיפויות.
E.Z פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אלעד, בעקבות טיסת הניווט השנייה בלבד של חניכי מחזור 18 IFS, ועל אף זאת שאביב הודיע על פתיחת עמדת גישה בשעה 21:00, הוא עבר לקח על חיפה בכדי לקבל את החניכים שנוחתים בחיפה היישר מהרצליה. כמובן שכוונותיו לא היו רעות והוא ממש לא עבר כי ראה יותר מטוסים. מקווה שזה מתקבל, אחרי הכל המטרה הייתה לקבל את החניכים שהפיקוח ומעברי הקשר חשובים להם מאוד בשלב זה. סליחה עם כל הכבוד חניכי IFS היו מכוסים גם בבקרה מרחבית וגם במיגדל בתחנת קצה אחת זה לא רלוונטי לעניין של פקח שמתחייב לX ועושה Y ולאביב אם זה היחס המזלזל שלך כלפי 2-3 תנועות (היה הרבה יותר אגב) תסלח לי פשוט בושה חוסר אחריות טוטאלי לפקח במעמד כמו שלך כנראה שגם שיש פיקוח צריך לקת את הפוסטים כאן בערבון מוגבל מאוד טייסים הם הקליינטים שלך במרחב וזלזלת והפרת מחוייבות שיהיה לבריאות ושוב תודה על שום דבר הבנתי עם מי יש כאן עסק שום זלזול, סדר עדיפויות. זה זלזול העדפת את העניין לעוד קצת תנועה והפרת התחייבות אם חניכי IFS היו נשארים בלי פיקוח זה כבר סיפור אחר אבל לא זה המצב . ירדן שוב אם לא היה מצב של פיקוח ניחה שוב תודה
Alon Abelson פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אלעד, בעקבות טיסת הניווט השנייה בלבד של חניכי מחזור 18 IFS, ועל אף זאת שאביב הודיע על פתיחת עמדת גישה בשעה 21:00, הוא עבר לקח על חיפה בכדי לקבל את החניכים שנוחתים בחיפה היישר מהרצליה. כמובן שכוונותיו לא היו רעות והוא ממש לא עבר כי ראה יותר מטוסים. מקווה שזה מתקבל, אחרי הכל המטרה הייתה לקבל את החניכים שהפיקוח ומעברי הקשר חשובים להם מאוד בשלב זה. סליחה עם כל הכבוד חניכי IFS היו מכוסים גם בבקרה מרחבית וגם במיגדל בתחנת קצה אחת זה לא רלוונטי לעניין של פקח שמתחייב לX ועושה Y לא סתם הייתה בקרה מרחבית, ולא סתם היה מגדל בשתי תחנות קצה של הנתיב. זו המטרה של הטיסה ושל השיעור בעצם. אחרת מה עשינו? שמנו בקרה מרחבית שתדבר איתם פעם ברבע שעה ותיתן הוראות? הבקרות והעמדות לא עלו סתם. ביקשנו וחיפשנו (המדריכים) מי יכול לעלות כדי לתת לשיעור המעשי הזה פן הרבה יותר מציאותי. בעצם הפקחים עולים "בשביל" (לדעתי אפשר להגיד את זה ככה, שכן המאמצים לחפש ולהעלות פיקוח היו של צוות הקורס) החניכים, לכן, כל תנועה אחרת מבורכת כמובן. אבל צריך להבין שכל עוד הפיקוח לפחות בערב הזה נועד בשביל לתת לחניכים פן מציאותי של הטיסה, אז אם פקח שכבר החליט לעלות (שזה יפה כלשעצמו- ובלי ציניות), אם הוא עוזר לנו בטיסה ולחניכים - מה טוב? :wink: שלום לכולם, אני באמת שלא ברוח של להתנצח פה ולהסביר מה ולמה. אלעד עם כל הכבוד אם הייתי במקום קרבל או סלבי בכלל לא הייתי עונה לך. קודם כל בגלל הגישה שלך. תזכור אף אחד לא עובד בשבילך פה ולא חייב לך דבר. סתם מעניין אותי להבין מה עמד מאחורי הרעיון לפתוח הודעה שתוקפת פקח שהחליט לתת מזמנו לחברים ברשת. באופן אישי אני יכול לומר לך שאני ביקשתי מקרבל לפתוח את חיפה כדי לתת לחניכים את התחושה המציאותית ביותר. לא חושב שיש פה זלזול של קרבל באף אחד אלא להפך הבחור החליט לעלות מגדל בשביל אנשים אחרים ולכן אין לך אפילו מקום להגיב בשרשור הזה. לכל אחד מאיתנו היה היום משהו אחר לעשות והסיבה היחידה שהעמדות אויישו היא נטו תרומה לרשת. באמת שלא מכבודתך להגיב בצורה כזאת. גם ככה יש מיעוט של פקחים אז עוד לתקוף אותם כשהם עולים. קרבל כל הכבוד על התרומה ותודה שהקדשת את הערב בשביל החניכים אני מאמין שעוד יודו לך פה לילה טוב
4X-GTE פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 למרות שלא עליתי לטוס בגלל בעיות בקשר, אני מאוד מאוד מעריך את זה שקרבל עלה היום לפקח במיוחד בשבילנו על מגדל חיפה. למרות שהוא באמת לא עלה גישה כמו שתכנן, אבל העובדה שהוא עלה לפקח על עמדה שהייתה קריטית לנו היא מה שחשוב לדעתי.
Adam Waiser פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אלעד היקר ראיתי את התגובה שלך וישר רצתי לענות לפני שהמשכתי לקרוא את כל השרשור למרות שאני בטוח שזה לא הלך והשתפר משם אז לידיעתך: אני באופן אישי ביקשתי מקרבל טובה לעלות על חיפה כדי לעזור עם IFS אני לוקח אחריות מלאה ומתנצל באמת ומכל הלב אם הדבר פגע לך בתכניות. בכל מקרה ההתבטאות שלך לא במקום, לא זכור לי שאביב קרבל מועסק אצלך בחוזה כל שהוא ואם זאת התודה שלך לאנשים שעולים לפקח ומקדישים מזמנם הפנוי אז אני מציע שתחסוך מכולנו. אני עדיין בשוק שהדברים בכלל נכתבו ואני מצפה ממך כאדם בוגר לנשום עמוק לחשוב על מה שעשית ולבוא להתנצל ודיר בלאק להמשיך עם הדיבור הנגוע וההתקפות האישיות בפורום - אתה יודע טוב מאד מה קורה למי שמצפצף על התקנון בימינו. תודה מראש
Adam Waiser פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 ומעניין לעניין באותו עניין אביב אלון ואופיר אני מודה לכם מעומק הלב על ההרתמות לטובת הצלחת טיסת הניווט הארוכה הראשונה של חניכי IFS ברשת עזרתם לנו מאד וכולנו הצוות והחניכים מעריכים את המאמץ וההשקעה לטובת הצלחת השעור. שכרכם כרגיל הוא עוד 12 חברים שיבואו להציף את השמים מהרגע שיגידו להם שהם יכולים.... יישר כח =D> =D> =D>
moshe elbaz פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 נראה לי שאחד האנשים שהכי תורמים מזמנם לחטיבה בארועים בפיקוח בהדרכות בסינרים ובתמיכה טכנית זה קרבל. מעבר לזה שאני אוהב אותו בתור חבר טוב, קשה לי להאמין שהוא עושה דוקא למישהו. בכל מקרה אלעד נראה לי שפעם הבאה שמתאים לך פיקוח תשלח הודעה לאחד הגישות המוסמכות מנסיון זה עובד. שיהיה אחלה ערב
orioh פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 בלי לנקוט עמדה אני יכול להגיד שאני מזדהה עם אלעד..כגודל הציפיה-גודל האכזבה. גם אני חיכיתי לפיקוח והתאכזבתי כשהוא לא היה.. אבל לא נורא, טיסה הבאה
E.Z פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אלון\אדם אתם צודקים אף אחד לא עובד אצלי, אבל אני יודע שאני שאם אני פותח כאן שרשיר שאני יהיה בעמדה זו או אחרת בחלון זמן מסויים, כמו שעשיתי פעמים רבות אני אתייבש עליה גם אם יהיו לי 2 תנועות- זה המחוייבות והאחריות כפקח- זה לא רק לספק את הייצרים והאגו המקצועי בפיקוח על 305 תנועות פיקוח בואטאיל זה גם לתת שירות . שבן אדם פותח כזה שרשור קוראים את זה אנשים מבוגרים, שעובדים שרואים וואללה יש פיקוח היום יש הזדמנות לטוס ננטרל את האישה ועוד עסוקים אחרים מתאים את עצמך לזמנים של הפקח ומקבלים יוניקום. לגבי הפן המקצועי לטובת חניכי IFS- מדובר בסולו ניווט הערך המוסף של יצירת עוד עמדת קצה מסתכמת ב שתי תשתדורות על מעבר תדר - וביצוע מעבר התדר בפאנל ולהגיד פלוטו במקום חיפה חוץ מיזה הכל אותו דבר ולך כפקח אולי טיפה יותר קשה- מה שאתה אמור להתמודד איתו בלי בעיה אחרי מסע ההסמכה הארוך שמחלקת הדרכה העבירה אותך- זה המחיר "הענק" שהחניכים היו משלמים, אבל אם זה שווה השארת 9 תנועות אחרות ללא פיקוח מתוכנן דיינו, אדם מעניין אותי איך תרגיש אם אפתח כאן שרשיר על עמדת ת"א - תריץ בהתאם תוכנית חומש לטיסת ראיית בין ראש פינה לאילת ובשעת היעד תראה אותי מפקח גישה באתונה ובמסר פרטי - תשאל אותי למה ? התשובה שתקבל "ככה בא לי יש שם יותר תנועה " מנהג ישראלי טוב כל אחד עושה מה בא לו ככה בנינו מדינה לילה טוב
Baruch Spiegel פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 תודה רבה לאלון אביב ואופיר על הפיקוח. הכל מאהבה תודה לכל מי שנענה למודעה הזו: viewtopic.php?f=3&p=323474#p323474 שמפורסמת בפורום כבר שבוע. תודה לכל מי שתומך ועוזר בפיקוח ובכלל במסגרת שיעורים של IFS. שיעורים שבעצם מהווים חלק מהתנועה והפעילות ברשת VATSIM (ולא ברשת אחרת). תודה גם למי שלא נענה אף פעם לבקשות שלנו ולא משנה על כמה עמדות הוא מוסמך ובאיזה תפקידים הוא נושא בהווה או בעבר. אנחנו בטוחים שהכל מאהבה. סליחה והתנצלות ממי שהפעילות הזאת מערערת את שגרת הטיסות שלו תמיד לאותו שדה באותו מטוס ובאותם תהליכים קבועים. אם זה מה שימתיק את האכזבה, מוזמנים להצטרף ולגוון קצת.
E.Z פורסם מאי 5, 2010 דיווח פורסם מאי 5, 2010 אחרי שדיברתי עם כמה חבר'ה אני מקבל את זה שהבוטות אולי לא הייתה במקום מצד שני לא מקובלת עלי ההתגוננות-הזו ברמת תהתרומה והאם בכלל אני צריך הגיד תודה. מהרבה אנשים אני יודע טוב מאוד מה אביב שווה ומכיר את התרומה שלו ובטוח שהוא תורם יותר מימני בתקופה נוכחית זאת. אבל עם עם כל הכבוד והסברתי את זה למישהו בפרטי- אין כאן חוקים אף אחד לא חייב כלום וזה נכון כולנו כאן בהתנדבות אבל יש כאן כמה "חוקי רחוב" שפשוט לא עוברים אותם או נמנעים לפחות ככה אני פעלתי עד היום ויש לי ציפייה ואולי היא מוגזמת שגם האחרים יעשו ככה בטח שמדובר בדמויות מפתח או בעלי תפקידים. זה נכון לגבי כל התחייבות גם אם זה להגיע לחנוך בשת"פ אלעל להתחייב לתפקיד בצוות ואפילו למשמרת פיקוח לילה טוב
Alon Abelson פורסם מאי 6, 2010 דיווח פורסם מאי 6, 2010 אלעד, לדעתי אתה עדיין מפספס את הנקודה. קרבל לא בחר עמדה אחרת בגלל עומס פעילות, הוא עלה גישה בתחילת המשמרת והתבקש לתת פיקוח בחיפה ממספר גורמים. לקחת פה זבוב, הפכת אותו לפיל וציירת תרומה של מישהו לחוסר אחריות ומחוייבות. לגבי העקיצה הקטנה על קצב ההתלמדות שלי ויכולת העמידה שלי בעומס אתה לא באמת מאמין שאני אגיב לך על זה. כל שיש לי לומר הוא שבמשך השנים למדתי כי יש כאלו שמדברים ויש כאלו שעושים. ואת הרמה המקצועית שלי ברשת ובמציאות לא אתה האיש שמסוגל לשפוט. (דבר איתי אני אסדר לך אישור כניסה שתוכל לראות מהו פיקוח אמיתי) שיהיה סוף שבוע נפלא. בברכה,
E.Z פורסם מאי 6, 2010 דיווח פורסם מאי 6, 2010 אלון יקירי לרגע לא פקפקתי ברמת המקצועית שלך נהפוך זאת הכוונה הייתה שאני שבהתאם להסמכה שעברת לדעתי יכולת לספק את אותה רמת שירות ואיכות פיקוח גם ללא עזרת המגדל. עכשיו ברור שהוויכוח הזה הוא עקר ואגב את התשובה הדיפלומטית "התבקש לתת פיקוח ממספר גורמים" זה לא מה שקיבלתי בגובה 30K, אני יצאתי בהרגשה אחרת לגמריי. עכשיו תסתכל על התמונה הכוללת- הרי כל כמה חודשים חוזר כאן דיון הביצה והתרנגולת -למה אין פיקוח כי אין טייסים או אין פקחים הנה לך מקרה קלאסי פקח עזב עמדה כי ראה שאין תנועה לשביעות רצונו במקום לתת לעמדה להתבשל עוד קצת ..קצת סבלנות אולי יבואו עוד טייסים אפילו זרים הרי גישה היא עמדת מפתח במקום ישר לקפוץ לעמדה שנראית גועשת ורוגשת. שמע אם אין כאן תנועה למה לדלג לחיפה כל פקח כאן יכול לדלג לעמדות בחו"ל שם הם ייקבל תנועה במספרים הרבה יותר גדולים ומעניינים לא כך? שוב וויכוח עקר אבל עוד היבט לנושא- שוב בלי לפגוע או לשפוט עניין של תחושה.
Alon Abelson פורסם מאי 6, 2010 דיווח פורסם מאי 6, 2010 היי אלעד, 1. המעבר של קרבל נבע לא מטעמי נפח פעילות אלא בגלל רצון להמחיש לחברה של הקורס את המציאות וזאת בהתאם לבקשה של כשבוע מראש על ידי אדם. מספר פקחים נרתמו למהלך ועלו ברשת לצורך הנושא. 2. מצטער אם הבנתי אותך לא נכון לגבי רמת הפיקוח. אם טעיתי קבל את התנצלותי. 3. בחיים הכל עניין של גישה. אם ההודעה הראשונה שלך הייתה נפתחת כמו ההודעה האחרונה אני מאמין שכולם היו לומדים יותר ויתכן אף שהיו מוצאים את הלקחים מההערות שלך. ופה אני ממליץ לך לחזור לתחילת השרשור לקרוא את ההודעות שכתבת ואני מאמין שלבד תראה את השינוי. כך שגם ביקורת צריך לדעת איך להעביר כך שהצד יהיה מסוגל להכיל אותה. בכל אופן מסכים עם דבריך שיש צורך לדבוק בהתחייבות אבל לדעתי פה המקרה היה שונה (שוב זאת דעתי לפי איך שהדברים קרו אתמול) שיהיה לך אחלה סוף שבוע ושוב סליחה עם הגישה הייתה בהתחלה קצת תוקפנית (אני פועל כך במצבים קיצוניים )
Izik Bakshi פורסם מאי 6, 2010 דיווח פורסם מאי 6, 2010 אלעד, אני יכול להבין את את התסכול בזה שרשמו פיקוח והגעת לטוס ובסוף התברר משהו אחר, אבל מכאן לבין לבוא ולרשום את מה שרשמת המרחק הוא ענקי לדעתי. הרי לא מדובר פה על משהו סדרתי, אלה פשוט רצון לסייע לפעילות של החטיבה וזה לדעתי מבורך. כמה פעמים אביב כן עלה למשמרת וסיפק לכולנו פיקוח? האם בכל פעם כל אחד מאיתנו ישר רץ לרשום לו הודעת תודה כמו שרצו ישר להתלונן למה כתבת ולא עלית? בבקשה לא להמציא חוקי רחוב כאלה ואחרים, מצופה מכל אחד לפעול מתוך אחריות אישית ויש גם חברים בקהילה שפועלים גם מתוך אחריות לקהילה כדוגמת אביב. אז קרה שהוא התכוון לעלות גישה ובסוף יצא משהו אחר, זה לא שאביב לא מבין שאם הוא רושם משהו אחד ועושה משהו אחר אז זה לא בסדר. אביב מבין טוב מאוד, אבל באותו רגע החליט לבחור בלסייע עם פיקוח לחברים חדשים בקהילה, ואנחנו בתור חברי קהילה צריכים לעודד זאת ולגלות טיפ טיפה של סבלנות וסובלנות, ויפה שעה אחת קודם.
E.Z פורסם מאי 6, 2010 דיווח פורסם מאי 6, 2010 אוקי איציק הנושא הובן, לגבי אותם "חוקי רחוב" כנראה שכיוונתי גבוה מידי כמו שראיתי לדעתי וציפיתי מחטיבה רצינית בווטסים ובתור מישהו שגם מתייחס לתחביב ברצינות. להבא אדע לקחת כאן בערבון מוגבל את הפוסטים, כנראה שחלק מהדברים הקטנים שאני דורש מעצמי מתוך כבוד ורצינות לתחביב הם מעבר לגבול ולדעתי זה מתחיל מהדברים הקטנים האלה ולא מ300 שרשירי תודה או מעבודה על פרוייקט זה או אחר לטובת האתר. שוב כתבתי את מה שכתבתי לא בגלל התשובות הדיפלומטיות שקיבלתי כאן מהריצה להגן על אביב אלא מהתשובות שקיבלתי אונליין מאביב וזאת הייתה ההרגשה הכללית שלי לפחות. שוב אני יודע מה אביב שווה וכבר כתבתי בעבר שבזמן הנוכחי ובבתקופה הנוכחית הוא תורם לחטיבה פי כמה וכמה ממני ומהרבה אנשים ואני גם מוכיר את זה ורואה בו נכס, אבל היחס אתמול צרם לי ובאוויר הוירטואלי אני דיי רגוע ודי קשה לגרום לי להתפוצץ שם בניגוד למקומות אחרים, מאמין אמונה שלמה שזה לא היה לחינם. שבת שלום.
4X-STA פורסם מאי 7, 2010 דיווח פורסם מאי 7, 2010 קודם כל אני רוצה להגיד תודה רבה על התרומה גם של קרבל וגם של אלון בשיעור שנערך. ושנית, אני חושב שממש אין טעם לויכוח הזה.