4X-GTE פורסם מאי 13, 2010 דיווח פורסם מאי 13, 2010 שלום לכולם! ראיתי שיש אצלנו בקורס צורך בהסבר טיפה יותר מפורט בקשר לנדב"ר אנגלית בבן גוריון. המדריך הבא נכתב על ידי, והשקעתי בו שלוש שעות של כתיבה, וזה הדבר הראשון שעשיתי אחרי שהשיעור הסתיים- כך שאני באמת רואה בזה סוג של שליחות שמטרתה לעזור לשאר חניכי הקורס ולחברי ואטיל לשפר מעט את האנגלית שלהם במידה וצריך. אזהרה: יתכנו שגיאות כתיב קלות או שגיאות בניסוח, אבל כל המדריך נכתב מניסיון עבר שלי עם פקחים בחו"ל בעת הקפות/האזנה. הערה: הפירוט של השלבים שנעשים במדריך הוא בעברית, אך הדיווחים והנדב"ר הוא באנגלית בלבד, מכיוון שהחניכים כבר אמורים לדעת את התבנית של הנדב"ר בעברית ולדעת על מה מדובר בכל שלב. שלב ראשון- פנייה לקלירנס אם יש. PPL:Ben Gurion clearens delivery good evening. GTE with you in West parkings, radio check ATC: GTE, 5 by 5 PPL: clearens, GTE is asking for CVFR clearens to LLHZ as filed ATC: GTE, cleared as requested. QNH is 1013, Landing and departing rwy 12 PPL: *ReadBack ATC: GTE, readback is fully correct. contact ground on 118.05 when ready to taxi PPL: *ReadBack שלב שני- פנייה לקרקע מערבית/מזרחית לפי מיקום PPL: Ben Gurion ground hello, GTE is ready to taxi ATC: GTE, taxi to holding point of rwy 12 via taxiways M and K. contact tower when ready for line up PPL: *Readback שלב שלישי- פנייה למגדל PPL: Ben gurion tower, GTE, at holding point of rwy 12, CVFR to LLHZ ATC: Sqwack is ????, cleared for line up and departure rwy 12. winds are calm. call airborne GTE: *Readback GTE: GTE, airborne זה היה מדריך נדבר אנגלית בקצרה. משם והלאה הכל תלוי בנתיבים. מקווה שעזרתי, אתם מוזמנים לתקן אותי אם אתם מוצאים טעות. אני לא אהיה על המחשב עד יום ראשון כי אני בצימר, אבל כשאחזור אני אשמח לעזור בטימספיק. צרו איתי קשר במסנג'ר או באימייל: guy.tevet@gmail.com גיא
Noy Farhi פורסם מאי 13, 2010 דיווח פורסם מאי 13, 2010 אני הכנתי לחניכי מחזור IFR2 מדריכים לנדב"ר אנגלית בבן גוריון. אם חניכי מחזור 18 מעוניינים לקבל את המדריכים לצור איתי קשר במסנג'ר noifarhi@nana.co.il. מירשה להקפות ------- נגיד שהמטוס חונה בחנייה המערבית WH2 "ATC: GTE, cleared as requested. QNH is 1013, Landing and departing rwy 12" לא תקין דוגמא: 4X-GTE cleared to circuts in the airport Landing and departing rwy 12. **רידבק**PILOT ATC= read beck is corect strat up is aproved QNH 29,29 call ready. **רידבק**PILOT ATC= taxi to holding point runway 30 via K4,K5,M,K to holding point rwy 08. **רידבק**PILOT מירשה להרצליה: Ben Gurion ground 4X-GTE radio check P 4X-GTE 5/5 A 4X-GTE requst CVFR clearance to LLHZ P cleard to LLHZ via magshimim mesila 1200 rwy 30 SQ 5140 A cleard to LLHZ via magshimim mesila 1200 rwy 30 SQ 5140 4X-GTE P ReadBack corect start up aproved QNH 29,92 call ready start up aproved QNH 29,92 i call you ready taxi P 4X-GTE ready to taxi P taxi to holding point runway 30 via J,K,L to runway 30 A taxi to holding point runway 30 via J,K,L to runway 30 4X-GTE P 4X-GTE holding point runway 30 p 4X-GTE contact LLBG_TWR 132.100 bye contact LLBG_TWR 132.100 thank you P מפה זה ממשיך עד נחיתה.. בהצלחה :bday:
Adam Waiser פורסם מאי 13, 2010 דיווח פורסם מאי 13, 2010 חשוב רק להדגיש שזה לא MUST שהתנועה בב"ג תתנהל באנגלית בטח לא כשמדובר בטיסות ראיה. אפשר לדבר בעברית על הקשר אלא אם יש טייסים זרים עדיף כמובן לתרגל את הנדב"ר למקרה ותצטרכו אותו אך ברוב המקרים ברשת לא תהיה בעיה עם עברית על הערוץ. גיא כל הכבוד על ההשקעה. תמשיך כך.
Asaf Brietbard פורסם מאי 14, 2010 דיווח פורסם מאי 14, 2010 כל הכבוד גיא ונוי. אני חושב שיותר מהכל, עזרתם לעצמכם עם הנדב"ר. מי שמכיר איך זה להכין פתק שליפים למבחן - בסוף זוכרים את כל מה שכתוב בפתק. אני מציע לכל החניכים לעבור על כל המדריכים, לתרגל בינהם - בייחוד למי שלא משופשף באנגלית. למעשה הטיסה הבינלאומית מתנהלת באנגלית בלבד, ולכן חשוב מאוד לעשות שיעורי בית ותרגולים עצמאיים בנדב"ר בשפה זו.
4X-GTE פורסם מאי 16, 2010 מחבר דיווח פורסם מאי 16, 2010 אני הכנתי לחניכי מחזור IFR2 מדריכים לנדב"ר אנגלית בבן גוריון.אם חניכי מחזור 18 מעוניינים לקבל את המדריכים לצור איתי קשר במסנג'ר noifarhi@nana.co.il. מירשה להקפות ------- נגיד שהמטוס חונה בחנייה המערבית WH2 "ATC: GTE, cleared as requested. QNH is 1013, Landing and departing rwy 12" לא תקין דוגמא: 4X-GTE cleared to circuts in the airport Landing and departing rwy 12. **רידבק**PILOT ATC= read beck is corect strat up is aproved QNH 29,29 call ready. **רידבק**PILOT ATC= taxi to holding point runway 30 via K4,K5,M,K to holding point rwy 08. **רידבק**PILOT מירשה להרצליה: Ben Gurion ground 4X-GTE radio check P 4X-GTE 5/5 A 4X-GTE requst CVFR clearance to LLHZ P cleard to LLHZ via magshimim mesila 1200 rwy 30 SQ 5140 A cleard to LLHZ via magshimim mesila 1200 rwy 30 SQ 5140 4X-GTE P ReadBack corect start up aproved QNH 29,92 call ready start up aproved QNH 29,92 i call you ready taxi P 4X-GTE ready to taxi P taxi to holding point runway 30 via J,K,L to runway 30 A taxi to holding point runway 30 via J,K,L to runway 30 4X-GTE P 4X-GTE holding point runway 30 p 4X-GTE contact LLBG_TWR 132.100 bye contact LLBG_TWR 132.100 thank you P מפה זה ממשיך עד נחיתה.. בהצלחה :bday: נוי- לגבי "cleared as requested".. מראש אמרתי שהניסוח אולי לא יתאים כאן, אבל אני מדגיש שהניסוח הזה הוא מנסיון שלי בהקפות בחו"ל והאזנה לפיקוח בחו"ל, כך שיכול להיות שאתה טועה. בכל מקרה, תודה שהוספת את המדריך שלך כדי שתהיה נקודה להשוואה.