4X-STA פורסם יוני 12, 2010 דיווח פורסם יוני 12, 2010 היי. היום עליתי לטיסה מבן גוריון וקיבלתי מהפיקוח את ההוראות הסעה הבאות: TAXI TO RWY 30 VIA R B M K L HOLD POINT 30 החזרתי רידבק העליתי מולי את דפית ההסעה (נספח ב' 5) ואז שאלתי מה זה בדיוק R B? מזלי שהייתי בטים ספיק והסבירו לי שזה נקודת שחרור. אז 2 שאלות: 1) האם ישנם עוד נקודות שחרור כאלו? 2) באיזו דפית אם בכלל זה מופיע נמצאת נקודת השחרור? תודה.
Muli Ivanir פורסם יוני 12, 2010 דיווח פורסם יוני 12, 2010 1. RB היא לא נקודת שחרור אלא נתיב הסעה פנימי מה-gates שבין B ל-C החוצה דרך נקודת השחרור 15(הקרובה ביותר) אל נתיב הסעה M.ישנם עוד נתיבים פנימיים כאלה(RA,RB,RC,RD) ובלי קשר ישנן(עוד) נקודות שחרור(Release Points). 2. הכל מופיע בדפית נתב"ג נספח ב-2, Aircraft Parking Chart Terminal 3(תרשים עמדות החנייה - TERMINAL 3). נקודות השחרור הן העיגולים הממוספרים מ-10 עד 21 על נתיבי ההסעה הפנימיים של טרמינל 3 ועל M מול הטרמינל. גם בטרמינל 1 ישנן נקודות שחרור שמשרתות אותו, אבל הסימון שונה (כולל את האות S במיספור). נקודות השחרור מסומנות פיסית על האספלט כעיגול כתום עם מספר בתוכו(מופיע בסינרי נתב"ג 2006). נקודות השחרור הן הנקודות שאליהן מקבלים את המרשה לדחיפה(ובהן מסיימים הנעת מנועים והכנות להסעה), מנקודת השחרור מקבלים את מרשה ההסעה ומסיעים אל המסלול, זה התהליך הסטנדרטי.
אורח פורסם יוני 12, 2010 דיווח פורסם יוני 12, 2010 פעם הבא אל תשאל את ה TS, תשאל את הפקח, הכי טוב. סתם לידיעה כללית, באיזו חניה היתה ולאן דחפת לפני אישור ההסעה ?
uvdude פורסם יוני 12, 2010 דיווח פורסם יוני 12, 2010 שתי הערות: 1. RB לדוגמה פירושו RAMP B - מסדרון הכניסה לחניה. 2. אין שום סיבה שפקח קרקע יתן taxi למסלול דרך אחד הRAMPים. נקודות השחרור כולן נמצאות מעבר לתחום הטרמינל. 3. מעבר לזה, בהוראות הסעה לא נהוג לציין את הtaxiway עליו הטייס כבר נמצא. לדוגמה, טייס מפנה 12 בY יקבל הוראת הסעה "taxi via K K3..." מבלי לציין את Y שהוא כבר עליו.
Ran Ben Shmuel פורסם יוני 12, 2010 דיווח פורסם יוני 12, 2010 שתי הערות:1. RB לדוגמה פירושו RAMP B - מסדרון הכניסה לחניה. 2. אין שום סיבה שפקח קרקע יתן taxi למסלול דרך אחד הRAMPים. נקודות השחרור כולן נמצאות מעבר לתחום הטרמינל. 3. מעבר לזה, בהוראות הסעה לא נהוג לציין את הtaxiway עליו הטייס כבר נמצא. לדוגמה, טייס מפנה 12 בY יקבל הוראת הסעה "taxi via K K3..." מבלי לציין את Y שהוא כבר עליו. יובל כתב בצורה מדויקת להפליא. אין מה להוסיף.
4X-STA פורסם יוני 12, 2010 מחבר דיווח פורסם יוני 12, 2010 פעם הבא אל תשאל את ה TS, תשאל את הפקח, הכי טוב.סתם לידיעה כללית, באיזו חניה היתה ולאן דחפת לפני אישור ההסעה ? אני לא יודע בדיוק כיוון שניסיתי למחוק את הסינרי והוא נמחק לי באופן חלקי. אני אתקן את ההתקנה מחדש. לצערי לא ידעתי ועליתי עם ססנה בחניות של הגדולים. ולא רציתי להעמיס על הפקח כיוון שמגדל שלט על קרקע ומגדל ביחד.
uvdude פורסם יוני 13, 2010 דיווח פורסם יוני 13, 2010 לצערי לא ידעתי ועליתי עם ססנה בחניות של הגדולים.ולא רציתי להעמיס על הפקח כיוון שמגדל שלט על קרקע ומגדל ביחד. סתיו - עלית עם ססנה לטרמינל 3 - לא אסון גדול. זה בטח לא אסור. אגב, זה כנראה מסביר למה ייתכן והפקח נתן לך אישור להניע במקום ואז להסיע דרך RB. הלקח היותר חשוב הוא לא לוותר לפקח.אם הוא נתן לך הוראה ואתה לא סגור עליה, תשאל שוב! זכותך (וחובתך) המלאה כטייס לדעת ולהבין את ההוראות של הפקח. אל תעשה לפקח הנחות בגלל שהוא מפקח על מגדל וקרקע ביחד, הוא יסתדר עם העומס. אתה תדאג להטיס את האוירון לפי ההוראות שאתה מקבל, ודאג לכך שתבין אותן.