עבור לתוכן
Ido Rosenthal

סופה של עיט תעופה

Recommended Posts

פורסם

איציק ואמיר..

תרשו לי בבקשה לומר את דעתי שאולי יותר "מעודנת מזו של סודרי" אך נראה לי שאני מבין את כוונתו.

הכוונה שכל השתפים למנהם הן יוזמות מבורכות בהחלט אפילו הייתי נוכח באחד מהשתפים ונהניתי מאוד :D

אך השאלה האם אלה לא "בונוסים" לתפקוד הראשוני והמקורי של החטיבה ( בעיקר לאור בעיות כ"א שונות )..יכול להיות שאני חוזר בצורה זו או אחרת על דעות שנאמרו כאן בעבר גם על ידי וגם על ידי כמה חברים.

אך זו דעתי בלבד שזו נק' חשובה למחשבה לחברה של VATIL1....VATILX.

ובכל מקרה חשוב שיהיה ברור שאני מוכיר ומעיריך כל דבר שנעשה גם עם אני לא מסכים לעתים מאוד לא מסכים עם מה/איך שנעשים דברים.

פורסם

אדם יש הרבה צדק במה שאתה אומר אבל אף אחד מכם לא לוקח בחשבון את מבחן התוצאה הסופית או לפחות תוצאת ביניים.

הסבר:

לפני קצת יותר משנה שהוצג צוות החטיבה על ידי יונש הוא הסביר את מה שהוא מסביר בכל פעם שצוות חדש עולה לאוויר וזה שלכל צוות יש איזה סוג של מיין פריים שהצוות נועד לעבוד אליו זה הפיד שאני קיבלתי באותו כנס.

המיין פריים הזה כמו שהוצג זה לפתוח את חטיבת ואטאיל החוצה- ובצדק החטיבה הזאת מבחינה בינלאומית דיי מבודדת אם ברמה הקהילתית ואם זה ברמה המבצעית- טיסות ארועים וכו, אישית בנושא הזה אני מרגיש שלא רק שאין שינוי מהותי בתחום הזה אני מרגיש אנחנו הולכים אחורה, כיוון שבמבחן התוצאה נכון לעכשיו נשארנו בפועל עם חברה ורטואלית אחת עם ארוע של פעם בחודשיים וח"א אוויר גדול וחזק שמשום מה אני לא בטוח כמה הצגה שלו לעולם הורטואלי בווטסים גורמת לשכנים שלנו לשבת בנוח על הכסא ותחסכו את הטיעון שווטסים היא ארגון א-פוליטי והכל נעשה תחת חוקיה הגדולים והאהובים של ווטסים כי שאני מנחית לופטהנזה בב"ג ואיזה ילד שטרחו להרעיל אותו דווקא במקום הזה על מוטביציה לחייל קרבי "בגובה אחר" קופץ ללוות אותו אני אישית בתור הבקר גישה מרגיש מפודח ולדעתי גם זה שקיבל את השירות האקסלוסיבי, וכל זה במקום לעשות דברים אחרים שיותר מקדמים את אותה מטרה נעלה שהוצגה על ידי מנהל האזור בעבר.

אם אותה מטרה הייתה קשקושי ביצים וואטאיל בכלל מעדיפה את הכיוון האחר שלדעתי האישית עושה לנו מאוד רע גם בתדמית וגם מבחינת עניין התחביב- סבבה זרמו עם זה הצוות מצליח מעולה בכל מה שהוא עושה ולשרשיר בנפח 7 עמודים אין שוב הצדקה עיט סגרה\נכנסה להקפאה עמוקה- בזה נגמר הסיפור כרגע הפוקוס הוא על יכולת התדלוק האווירית של חברי החטיבה.

לעומת הזאת אם המטרה המקורית עדיין עומדת בפוקוס- בנתיים אני עדיין לא מבין איך הצוות כן עומד במשימה הזאת ואני מבין דבר או שניים בצורת התנהלות הצוותים כאן, ולפני שאיציק הבמאי יביא את התגובה עם המילה הכל כך מפוצצת ואהובות עליו "מאחורי הקלעים" תעצרו את זה כי אני יודע איך הדברים עובדים ואולי על נוריאל זה אמור לעשות רושם כי הוא לא היה בצוות החטיבה עלי זה לא עושה רושם כי את השיטות וצורת הדיאלוגים אני מכיר מקרוב- והעסק לא שונה בעיקר שהדמויות המרכזיות הן אותם דמויות כ-8 שנים וברוב המקרים גם באותם תפקידים- ואני לא מדבר רק על מי שבצוות החטיבה.

לגבי הרעיון של לעלות את הבעיות על כתב או לדון על זה בערוצים סגורים ובצורה פרטנית אישית ניסיתי את זה בצורה מסויימת בתקופה האחרונה בתחומים שאני קשור אליהם בחטיבה ואני מרגיש שיש כאן קבעון עמוק ללא רצון מהותי לשינוי..וזה בסדר כי יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שהצד השני טועה אבל זה ייבדק ויתגלה במבבחן התוצאה שהצוות הזה יסיים תפקידו מתי שזה לא יהיה ולא רק באותו מיין פריים שדיברתי עליו.

פורסם

היי אדם,

תודה על ההודעה.

אני בכלל לא מטיל ספק בצורה בה מתנהל הדיון לגבי קידום פיתוח סינרים.

אני רואה אותך ואת איציק פועלים בעניין, ותבין אני בכלל לא נגד זה שהעלית את זה בתור שאלה.

כמו שציינתי שם בפורום מפתחים באותו דיון, זה לא משנה איך, זה עניין טכני. אני מלא באומנה שרק טוב ייצא ואין לי תלונה כנגד. אני לא בעד או נגד פתיחת הפורום מפתחים עצמו, אני ממתין לפתרון כלשהו. ואני גם לא מטיל בכם ספק שזה יגיע.

אם דחפתי בכיוון זה רק בתור תזכרות ידיותית ולא תלונה.

אך להסביר את הנקודה בה ציטטת אותי, ניסיתי לחדד נקודה מסויימת ולא להגיד דווקא כאילו יש הזנחה בעניין.

מה שניסתי להביע, ובקשר לשרשור הזה, שאם משהו נסגר, כמו עיט במקרה הזה, אמנם אין תחליף מסתמן, אך לדעתי רצוי להשקיע את האנרגיה של כולם בדברי חדשים כדוגמאת הרעיון שהעליתי, במקום להתדיין יותר מדי על סגירה של א' או ב'...

אז נראה לי קצת לא הבנת את הכוונה שלי.... אין לי תלונה על ההתנהלות של קידום פיתוח הסינרים. רק ניסיתי לחדד שרצוי להשקיע אנרגיה בדברים חדשים כדוגמאת זה, במקום להשקיע יותר מדי אנרגיה בשרשור של משהו שנסגר...

לגבי זה שעדיין יש לי גישה לפורום ניהול, הייתי מעדיף שלא. זו אחת הסיבות שהעדפתי לא להיות מנהל יותר.

מתוך רצון להתחיל לצדד ביותר אתיקה מצידי כרגע, אני לא אמשיך באף שרשור בהתיחסות להנהלה שעלול להתפרש כחוסר כבוד אליה.

הגעתי לנקודה שחשוב להסביר את עצמי ואני אעשה זאת בפרטי אליך. טעיתי בכך שלא עשיתי זאת כבר בהתחלה ועל כך אני מצטער.

שוב תודה על ההודעה שלך.

פורסם

אז אלעד,

למה שלא תציע את מועמדוך לראשות VATIL.

קח את המפתחות ותצעיד את VATIL לעשות הבא.

תבחר לך את הצוות המובחר שלך ויאללה לעתיד ורוד ויפה.

אם צריך אני יודע לשכנע את יונש בתחום הזה.

ד"א אותם אנשים ב 8 שנים , כי אלו האנשים שבאמת אכפת להם ונותנים מעל ומעבר

לתחביב.

נ.ב.

אלעד, תן כבוד לאנשים אם אתה מצפה לכבוד בחזרה.

כמו שאתה תורם הם תורמים לא פחות והמינימום שמגיע להם זה

יחס ולא זלזול כולל תאורים.

פורסם

רון, כל השת"פים למיניהם הם בהחלט לא המרכז ועיקר ההתעסקות, אבל נשמח אם תשתף אותנו בחוויה שלך, אולי סודרי ישתכנע ויבין שלא לכולם יש את הזכות לבקר במגדלים כרצונם.

ובכל זאת, הנה מקבץ של אירועים מרכזיים מהחודש האחרון, כאשר מתוכם רק אחד מעורב בצורה עקיפה בשת"פ צפיה נעימה:

אלעד, בשבילך חסכתי את המילה מאחורי הקלעים והבאתי לך את הבמה ותקציר קטן, אירוע של חברה פעם בחודשיים? תבדוק שוב.

אני גם בטוח שתזהה ברשימה שכל האירועים הם של ח"א ואין אף אירוע אחר.

כדואטיל - פארק פרס

viewtopic.php?f=1&t=32307

**אירוע בן גוריון - רודוס - בן גוריון - 29.05 - 1700-2100Z**

viewtopic.php?f=1&t=32531

** אירוע בן גוריון - וינה - 5.6.2010 - 1600UTC **

viewtopic.php?f=1&t=32597

האתר החדש של VATIL - באוויר!

viewtopic.php?f=1&t=32481

דרוש פיקוח וטייסים להדגמה חשובה - יום שני 7.6 20:00

viewtopic.php?f=1&t=32652&start=15

IFS

viewtopic.php?f=1&t=32708

viewtopic.php?f=1&t=32764

TFC

החבר'ה האלה טסים כל שבוע מסביב לעולם ובכיף, כמה ממכם חשבו להצטרף ולהנות?

~~מזל טוב לטייסים הסדירים VIAF~~

viewtopic.php?f=13&t=32864

פורסם

אולי בעתיד

כרגע אני נהנה מהחופש לטוס לפקח ואשכרה להנות מהתחביב

אגב מה שאתה אומר בעצם שכל אלה שלא נשארו את ה 8 שנים לא אכפת להם והם לא רואים את המקום בתור בית שלהם

את הכבוד אני נותן ומכבד אבל זה לא מה שמונע ממני להביע את דעתי- זלזול יהיה ביום שרבייעייה של טייסת של ח"א תעלה אלי במרחב לליווי ופשוט אסגור להם את העמדה בפנים- זה זלזול.

עם כל הכבוד את שלי עשיתי ואין לי שום עניין לחזור לקלחת הזאת בדיוק כמו שלך אין אבל שמבקשים עזרה אני נענה בדיוק כמוך וכל אחד שכן אכפת במידת האפשר אבל שוב זה לא סותר או קשור לזלזול- וזה מצדיק כמה דברים שנאמרו כאן על בקורת כן לגיטימית או לא לגיטימית כלפי הצוות.

איציק- ארוע סיום של IFS, מטס בינלאומי פעם בחודש חודשיים ו TFC לא משהו ששונה משיגרה שהייתה בצוותים הקודמים חאלאס- שלח את המשאית עם המדליות לטיפול 10K הבעיה יותר בחשיבה בדברים הקטנים- כבר הזמנתי אותך בעבר שתתפנה לשיחה בנושא לפני כמה חודשים אמרת שאתה לא פנוי- מאז שום דבר שתתפנה לדון בנושא רק תגיד

פורסם

שלום,

אני בחטיבה הזו מספיק זמן ומי שמכיר אותי יודע שברגע שיש לי זמן אני תורם מה שאני יכול, במשך שנים!!!

איציק, אני אולי לא פעיל פה בפורום, אבל יש לי מאות שעות עבודה שנתרמו לטובת החטיבה רק בשנה האחרונה!

אז תגיד לי, אחרי כל התרומה שלי במשך השנים...כיצד שת"פ אלעל תרם לי? אני לא מבין בבואינגים, לא ספץ בסימולטור, אבל נתתי את הנשמה לחטיבה הזאת - אז תגידו לי, איפה התרומה שלי מהשתפ אלעל הזה??

ולנושא הענייני...

אני לא יודע כבר איך לנסח את זה כדי שיבינו את הכוונה שלי. אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. בדיוק כמו שעיט תעופה נסגרה, ובדיוק מהסיבה שאני עזבתי רשמית את צוות עיט (ולא רשמית עיצבתי להם BB3 והכנתי להם סרטונים פה ושם), כך אני מצפה מחברי חטיבה\VA\IFS אחרים לעשות. שוב, ככה אני רואה את זה ואינכם חייבים להסכים איתי. מה לעשות, כולנו בני אדם, ואם לVATILX יש 10 שעות בשבוע להקדיש לתחביב, שמתוכן זה מתחלק 3 ל-VA שלו, 2 להדרכה, 2 לעלות לפקח ועוד 3 בשביל לטוס - אז אין בעיה שימשיך לעשות את זה בכיף, רק לא תחת השם VATILX. עם התפקיד מגיעה האחריות כלפי החטיבה וכלפי אנשי הארגון, וכשמעט מאוד זמן מתפרש על פני הרבה מאוד עיסוקים - הדברים (בכל המישורים) נתקעים, זזים לאט (אם בכלל) ואנשים מגיעים למצב שהם כותבים שהם צריכים לרדוף אחרי אנשים אחרים כאן.

מהנסיון האישי שלי, אם חודש ומשהו אני מנסה להשיג חבר צוות בקשר לתפקיד שלו, לא מקבל מענה מספק, ובמקביל רואה את אותו בנאדם מתעסק בדברים אחרים שהם מעבר לתפקיד שלו - אז שימשיך לעסוק בהם אבל שלא יישאר בתפקיד! כי זו חוסר אחריות כלפי החטיבה וכלפי האנשים בחטיבה שמצפים מצוות גוף כלשהו להיות 10% בתוכו.

כך אני רואה את הדברים, מצטער...

פורסם

איציק,

הייתי בעיט תעופה המון שנים, אפילו בתפקיד מנהל, הייתי שותף מלא בפיתוח הרעיונות של האירועים "המירוץ" ו-"פסטיעיט" הראשון, שותף מלא בפיתוח בלקבוקס 1 ו-2 (ומעצב של בלקבוקס 3), עזבתי את עיט כולה לפני שנתיים וחצי והנה השם שלי הוזכר ב"תודה" פעם אחת בלבד. מישהו אפילו כתב פה "תודה לעידו, עומר, יהב...אה כן ואיך אפשר לשכוח את....בן צוובנר" (עם כל הכבוד שיש לי אליו, ויש לי).

למה אני כותב לך את זה?

פשוט כי ככה החטיבה עובדת. לאנשים יש זיכרון של טווח קצר. מישהו זוכר את הימים שלא היה IFS וכולנו ישבנו עם מדריכים או חונכים במסנג'ר שעזרו לנו?

רק הוותיקים זוכרים, ואין הרבה ותיקים...

מישהו זוכר שהקמתי VA? שנתתי אלפי שעות מהחיים לחטיבה? ישבתי מטר-מטר על הכבישים כדי ליצור סקטור חדש? יזמתי אירועים ומפגשים? יצרתי טקסטורות ומספר מבנים לסינרי של ב"ג? שאירחתי חד"ב בבית שלי? לא. הם לא זוכרים. אם הם היו זוכרים, הם לא היו כותבים לי "יש אנשים שמדברים ויש אנשים שעושים". מה לעשות שיש צבא, אין זמן...ברור לי שאחרי הצבא אני אחזור לקחת חלק פעיל בחטיבה, ואולי גם אכנס להנהלה יום אחד. אם ירשו לי...

כל עוד אין לי זמן אני לא עושה את זה, והייתי מצפה שאנשי צוות אחרים (בכל מקום) שאין להם זמן יפעלו כמוני.

שוב - זו דעתי.

פורסם

לדעתי סודרי התכוון, כיצד השתפ"ים האלו תרמו לחטיבה מבחינת דוגרי, שעות טיסה של טייסים בחטיבה/ אירועים בחטיבה וכו'.

בדוגרי, כמו שזה נראה, כל השתפ"ים האלו בעיקר תרמו אישית לאנשים שהשתתפו בהם, וכנראה לא יותר מידי לחטיבה כחטיבה - זו לדעתי כוונתו של סודרי, ואני לא אומר שאני חושב שזה טוב או לא טוב!!

מעבר לזה, אני לדוגמא, לא מזמן סיימתי כאחראי קורס IFR בIFS, בסוף הקורס כשאסף דיבר על הקורס הבא, אמרתי לו, אסף תשמע, למרות שזה נחמד והכל, אני לא מצליח להקדיש מספיק זמן לקורס, ולכן הוא אפילו מעט מוזנח מבחינת אחראי קורס, ולפעמים דברים מתפספסים, ולכן אני כרגע לא יכול להמשיך לקורס הבא, כי אין לי מספיק זמן להקדיש לו, ואני מעדיף לא להיות אחראי קורס מאשר להיות אחד שאין לו מספיק זמן לתת.

זה מה בערך שאני מבין שסודרי מתכוון שעשו יפה אנשי עיט, והוא מעוניין שככה גם כל חבר חטיבה וVATILX יעשה אם הוא מגיע למצב הזה....

בסופו של דבר חבל שהשרשור נכנס לפסים כל כך אישיים, צריך רק להודות לאנשי עיט על פועלם עד היום, ולהבין שפשוט יכול להיות שאין מחליף, אולי אפילו הם לא מעוניינים באף אחד אחר שיעשה את זה, גם אם ימצא משהו כזה, כי הם חושבים שעומר הוא הדה בסט ואין לו מחליף, וזוהי זכותם לדעתי.

כנראה, שבכל שרשור שישתתפו בו עידו אמיר ומיקי, בעלי דעות שונות לגבי אותו דיון, הדיון הזה איכשהו יכנס לפסים אישיים, ככה זה בשרשורים האחרונים שאני זוכר עם אותם הנפשות.

חברה, תודה רבה לעיט על מה שעשתה עד היום, עיט לשנה+ הקרובה לפחות לא תוכל לחזור לפעילות, תשלימו עם זה כי זה מה יש וזהו.

תודה שוב לכל הנפשות הפועלות בעיט, אני אישית נהנתי מכל רגע.

שבוע טוב.

פורסם

סודרי, ההערכה על פועלך בחטיבה קיימת, ואני לרגע גם לא מזלזל בה, אני זוכר ויש גם עוד רבים שזוכרים.

אך האם אתה בדקת שאתה לא פוגע ומזלזל בכמות השעות שחברים השקיעו פה כאשר כתבת את דבריך?

הצורה שבה בחרת להעביר את הביקורת כלפי הצוות וכלפי הקהילה בשרשור היא לא הוגנת, אתה פשוט הגעת אחרי פרק זמן גדול שלא ההית פה וקבעת שהכל לא כמו שהיה פעם והמצב על הפנים בלי שבכלל בדקת, ובכמה הודעות פשוט לקחת לא מעט פעילויות שהיו פה והעלמת אותם כאילו הם לא היו (זיכרון קצר כבר אמרנו?).

הקו שאתה מציג לגבי הזמן הפנוי שיש לחבר צוות להשקיע תואם למדיניות של מנהל החטיבה, וכמו שכתבתי לך רק בקדנציה של מיקי הוחלפו 4 חברי צוות בגלל מחסור בזמן, אבל אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך וממשיך לירות במקום לפנות למנהל החטיבה ולהגיד לו שאתה לא מצליח להשיג חבר צוות מסויים. 

אז אנחנו באותו קו ובאותה חשיבה שישנה אחריות גדולה מאוד לחבר צוות בתפקיד שלו, אז אם נתקלת בבעיה למה אתה לא בא ומדבר? אנחנו צריכים להתחנן שתגיד עם מי ומה היתה בעיה?

אני באופן אישי השארתי עבורך את הטלפון תמיד זמין, כנ"ל גם אתה כך שהערכה הדדית קיימת.

מה יצא משת"פ אל על? כמה וכמה סיורים מהנים שחברים פה לקחו חלק ויכולים לספר לך, אם חשקה נפשך ללמוד תפעול בואינג אז הירשם לקורס של זיירמן או מיקי שנערכים גם הם במתקני אל על, ואם זכרוני אינו מטעה אותי אז גם הצלחנו לארגן לך קוקפיט, אני טועה?

ואני כותב לך בתור אחד שבעבר העביר לא מעט ביקורת על השת"פ.

השת"פ הזה יצר כמה תקדימים עם גופים אחרים ראו דוגמת הסיור בישראייר.

כתבתי מקודם שעיקר הפעילות של החטיבה לא מתרכז בשת"פ ונתתי לינקים ודוגמאות, אבל שוב הזיכרון קצר ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו.

אבל בו ניתן לאחד מהרכזים של השת"פ לשתף ולספר לך מה יצא לך ולקהילה.

אלעד זיירמן, אתה בטח תוכל לענות לסודרי על השאלה יותר טוב ממני, ספר לו בבקשה.

פורסם

האמת אם יש משהו שאני שונא לעשות זה להגן על הנחיצות של שת"פ אלעל השורת התחתונה היא העשרת הידע בתחום הכבד ואם זה לא נחוץ אז גם IFS לא נחוצה לחלוטין לטובת לימוד החברים.

אני מסכים עם סודרי בהרבה דברים שהוא כתב אבל כל הביקורת על השת"פים האלה ( רש"ת, ושירגל) לא מוצדקת אותו הדבר אני יכול להגיד מה יוצא לי המתרומה של IFS אין לי דבר וחצי וחצי דבר עם IFS ולא נראה לי שיהיה בעתיד מחוסר עניין, לגבי הנחיצות שלו זה אותו הדבר ומה ה"תוצר" הסופי ביחס לזמן שמושקע בהם כנ"ל לח"א שאת התוצר שלו אישית אני ממש ממש לא אוהב וגם לא מסתיר את זה. ואגב בקשר לשת"פים אני מדבר בכללי כולל רש"ת ושרגל- אחוז זמן ההשקעה בהם הוא אפסי לעומת גופים אחרים בחטיבה.

בקשר לשאר-זה יוכיח הזמן לטוב ולרע

פורסם

אם יש מישהו שחשב שזלזלתי בהשקעה שלו בחטיבה, אני מתנצל זו כמובן לא היתה הכוונה.

אין לי דבר או חצי דבר נגד שת"פים. ההפך, אני מנסה להוביל סוג של שת"פ כזה בעצמי.

הבעיה שלי היתה הנושא של חלוקת הזמן ותעדוף הנושאים. אם המצב כיום תואם את המדיניות של מיקי אז אולי יש לבחון מחדש את המדיניות הזו, לא יודע...ואולי בכלל כל מה שזה אומר זה שאיני מסכים עם מדיניות זו, אבל מה לעשות - מנהל יש רק אחד וחייבים להקשיב לו מתוקף היותו בעל התפקיד שנבחר באופן דמוקרטי (אני מניח, לא יודע באמת איך זה עובד) ולכבד את המדיניות שלו.

ביקשתם הצעות לשיפור? זו היתה ההצעה שלי. תחלופת צוות החטיבה\ה-VA\ביה"ס IFS באנשים שאין להם צבא, שאין להם מבחנים על הראש, וכו'..

כל שאמרתי זה שהקו שמכווין אותי הוא כזה (מדיניות "סודרי" תקראו לזה):

לא חייבים להיות VATIL X כדי לתרום לחטיבה מתי שאפשר.

אבל אם אתה VATIL X יש לך אחריות כלפי החטיבה כל הזמן. ואם אינך יכול לעמוד באחריות זו...

זו דעתי.

אגב, אני מאוד שמח על הדיון הזה וחושב שהוא ענייני ומתנהל בצורה די יפה ודווקא לא הרגשתי פה שום פסים אישיים. באמת שזה ראוי להערכה...

פורסם
האמת אם יש משהו שאני שונא לעשות זה להגן על הנחיצות של שת"פ אלעל השורת התחתונה היא העשרת הידע בתחום הכבד ואם זה לא נחוץ אז גם IFS לא נחוצה לחלוטין לטובת לימוד החברים.

אני מסכים עם סודרי בהרבה דברים שהוא כתב אבל כל הביקורת על השת"פים האלה ( רש"ת, ושירגל) לא מוצדקת אותו הדבר אני יכול להגיד מה יוצא לי המתרומה של IFS אין לי דבר וחצי וחצי דבר עם IFS ולא נראה לי שיהיה בעתיד מחוסר עניין, לגבי הנחיצות שלו זה אותו הדבר ומה ה"תוצר" הסופי ביחס לזמן שמושקע בהם כנ"ל לח"א שאת התוצר שלו אישית אני ממש ממש לא אוהב וגם לא מסתיר את זה. ואגב בקשר לשת"פים אני מדבר בכללי כולל רש"ת ושרגל- אחוז זמן ההשקעה בהם הוא אפסי לעומת גופים אחרים בחטיבה.

מתי כבר תבין שחיה"א זה כמו כל VA, למה אתה לא מכניס את אלעל VA גם לדיון הזה? הרי זה בדיוק אותו הדבר...

החטיבה חוץ מלהחזיק אותי מאוד מאוד חזק בכל מיני חוקים כדי שאני לא אתפוס לך פה באמת את כל המרחב ולא תוכל לטוס לא עושה יותר מידי בקשר לחיה"א... מבחינתי היה לי בתור חיה"א הרבה יותר טוב אם לא הייתי קשור לחטיבה - היה לי יותר כ"א - כי גם כ"א מפנים ממני כי אני קשור לחטיבה וככה גם התוצאות שלי (אלו שאתה לא אוהב) בתור VA היו פי כמה יותר מרחיקות לכת... אז לדעתי אתה ממש לא משרת את המטרה שלך אם אתה רוצה שהחטיבה תשחרר את חה"א משליטתה... תחשוב על הצד הזה של המטבע...

מבחינתי שחררו אותי מחר מ"חיבוק הדוב" של החטיבה... אני מבטיח לך יהיה פה בסיס ח"א פי כמה על תל-נוף ולתפארת מדינת ישראל....

פורסם

מתי כבר תבין שחיה"א זה כמו כל VA, למה אתה לא מכניס את אלעל VA גם לדיון הזה? הרי זה בדיוק אותו הדבר...

החטיבה חוץ מלהחזיק אותי מאוד מאוד חזק בכל מיני חוקים כדי שאני לא אתפוס לך פה באמת את כל המרחב ולא תוכל לטוס לא עושה יותר מידי בקשר לחיה"א... מבחינתי היה לי בתור חיה"א הרבה יותר טוב אם לא הייתי קשור לחטיבה - היה לי יותר כ"א - כי גם כ"א מפנים ממני כי אני קשור לחטיבה וככה גם התוצאות שלי (אלו שאתה לא אוהב) בתור VA היו פי כמה יותר מרחיקות לכת... אז לדעתי אתה ממש לא משרת את המטרה שלך אם אתה רוצה שהחטיבה תשחרר את חה"א משליטתה... תחשוב על הצד הזה של המטבע...

מבחינתי שחררו אותי מחר מ"חיבוק הדוב" של החטיבה... אני מבטיח לך יהיה פה בסיס ח"א פי כמה על תל-נוף ולתפארת מדינת ישראל....

אמרתי לך לצאת מקבע כבר!!

:lol::lol:

שלוי, תתעדכן ידידי. הוא כבר אזרח מזה כ-3 שבועות.

פורסם

אוהד כתבתי באחד הפוסטים הבעיה שלי שאני אישית בתור פקח מרגיש מפודח ומאוד ל בנוח שכתגובה לתקלה של לפוטהנזה שמגיע אליינו אולי לי מטוס לליווי וואללה מבחינתי - פאדיחה בעיקר במצב הרגיש של האזור שלנו- אבל זה רק אני מעניין איך יגיבו ברשת שמשחקים בה LOCK ON או פאלקון 4 אם תוקם לה טייסת של בואינגים

ירדן- השיחרור המנטאלי מגיע הרבה אחרי השיחרור הפיזי מהצבא יש כאן כמה שלא השתחררו (מנטאלית) גם אחרי כמה שנים אבל הרוב משתחרר עם קבלת המעטפה החומה הראשונה מהצבא :-)

פורסם

בקשר לרשתות LOCKON פאלקון אני בטוח שהם ישמחו - אתה מוזמן לשאול את שרון :)

בקשר לפאדיחות... אז ככה:

א. אם הטייס לא היה רוצה ליווי הוא פשוט היה אומר לו כששואלים אותו.

ב. בלי שום קשר לחיה"א ניתן לבצע את הליווי הזה וגם עשינו את זה בעבר כשלא היה חיה"א בנמצא

ג. מטרת חיה"א היא לא ללוות מטוסים לנחיתה - היא מעט מעבר.

ד. אותי מפדח שהדיון הזה הגיע ל-120 תגובות, כאשר הוא התחיל בזה שעיט נסגרה ומסתיים באיך לא - אלעד וברוכי שלא רוצים לראות את חיה"א בשטח... אז יש לי הודעה דרמטית עבורכם ועבור כל המעוניין או שלא... כל עוד אני פה יהיה חיל אויר וירטואלי על אפכם ועל חמתכם - ובזה נסגור את נושא חיה"א הוירטואלי - להיסגר הוא לא יסגר תמשיכו הלאה..

פורסם

ביקשתם הצעות לשיפור? זו היתה ההצעה שלי. תחלופת צוות החטיבה\ה-VA\ביה"ס IFS באנשים שאין להם צבא, שאין להם מבחנים על הראש, וכו'..

אני איתך סודרי בקטע הזה.

יש איתנו כאן בחטיבה כמה וכמה נוכחים - נפקדים אני קורא לזה.

יש בקהילה שלנו כמה חברה מבוגרים שעברו דרך כמעט כל הפעילויות של החטיבה. שהושקעו בהם הרבה שעות של הדרכה\פעילות VA או סתם פעילות חטיבה. בדרך כלל ע"י מדריכים בגיל של ילדיהם או נכדיהם. דווקא הקבוצה הזאת די שקטה ולטעמי לוקחת חלק פחות פעיל ויותר סביל בפעילות של החטיבה. אני קורא לחברה היותר מבוגרים להיות שותפים יותר אם זה בתפקידים בחטיבה, בVA בIFS. אנשים עם קצת ניסיון מאחריהם לא משנה במה. עם פרספקטיבה קצת שונה לחיים. וגם כמו שסודרי אמר אנשים שאם יהיו מוכנים להירתם יוכלו להיות פעילים למשך תקופה בידיעה שהם לא נעלמים ל3 שנים לצבא או לאוניברסיטה.

גם מנציגינו בעולם התעופה האמיתית הייתי מצפה למעט יותר מעורבות. למרות שלאחרונה כן רואים יותר פעילות מצד שרון מצד ניר, שמשתף אותנו בחוויות מהקול'ג באוקספורד ומצד איתי - ועל כך מגיע לכם באמת כל הכבוד. השיתוף הזה, החיבור לעולם האמיתי זה מה שיימשוך לכאן חברה טובים וזה מה שיגביר מאוד את המקצועיות והרמה של החטיבה הזו.

גם פקחים\בקרים.

יש כאן חבר'ה שהגיעו לתפקידי פיקוח בחיל האויר בין השאר גם עם קצת עזרה של ואטיל.

אז יאללה אתם סופ"ש בבית? למה לא תביאו אותה באיזה הרצאה מעניינת?

למה לא תספרו איך במציאות (ועל הדרך תתקנו כמה טעויות שהשתרשו כאן כמו "רשאי בסיס קרא פיינל" או דרישה מטייס לדווח על כל נקודה ונקודה בנתיב CVFR - בתכנית טיסה וגם בטיסה עצמה)

וגם לגבי השת"פים. אני חושב שמותר לנו גם לדרוש בחזרה. לראות יותר קברניטים מאלעל כותבים בפורום או עורכים הרצאות דרך ה TS. פעם אלון פרג כתב פה והיו כמה דיונים מאוד פוריים ומעניינים שהוא היה שותף פעיל בהם. יהב משירגל יותר פעיל כאן - מאז החל רעיון השת"פ. אני מאמין שאפשר יותר. ויש עוד בעלי תפקידים מצויינים בשירגל שיכולים לתרום הרבה לחברים כאן. (אולי רק צריך לעזור להם להתגבר על אינטרנט-פוביה...)

אני חושב שאפשר להציג לאנשים האלה שכאן בעצם הולך וגדל , הולך ומתהווה הדור הבא של אנשי תעופה בארץ. ככל שעוברים השנים יותר ויותר אנשים שגדלו להיות טייסים ואו פקחים במציאות הם אנשים שהתחילו לשחק ב"נדמה לי" כאן בואטיל.

פעם לא היתה קיימת אפשרות כזאת. היום היא קיימת. ולכן כדאי לאנשים האלה לאותם האנשים בעלי התפקידים בתעופה בארץ שאנחנו משתפים אתם פעולה להסתכל גם בכיוון ההפוך . מעולם המציאות לעולם הנדמה לי של "הילדים" מואטיל. לא רק להציץ, ( לא רק לבא למפגש הדגמה אחד) להסתכל כדי להישאר. להיות מעורבים ולעזור לטפח את הדור הבא של אנשים שיעסקו בתעופה . אנשים שהתחילו בנדמה לי. שעושים את זה עוד מגיל בר מצווה. בכל מקצוע, אלה שהתחילו מגיל ינקות ושיחקו בנדמה לי, אלה הם בעלי המקצוע הטובים ביותר.

פורסם

שלוי, תתעדכן ידידי. הוא כבר אזרח מזה כ-3 שבועות.

אתה סופר לי :shock:

רק כדי לאפס אותך - 22 יום וממשיכים לספור 8)

ונשאלת השאלה עד מתי

אבל זה יעבור שלוי מילואים אחד הוא מתאפס ונהיה כמו חדש אל תדאג...

פורסם
לדעתי סודרי התכוון, כיצד השתפ"ים האלו תרמו לחטיבה מבחינת דוגרי, שעות טיסה של טייסים בחטיבה/ אירועים בחטיבה וכו'.

בדוגרי, כמו שזה נראה, כל השתפ"ים האלו בעיקר תרמו אישית לאנשים שהשתתפו בהם, וכנראה לא יותר מידי לחטיבה כחטיבה - זו לדעתי כוונתו של סודרי, ואני לא אומר שאני חושב שזה טוב או לא טוב!!

מעבר לזה, אני לדוגמא, לא מזמן סיימתי כאחראי קורס IFR בIFS, בסוף הקורס כשאסף דיבר על הקורס הבא, אמרתי לו, אסף תשמע, למרות שזה נחמד והכל, אני לא מצליח להקדיש מספיק זמן לקורס, ולכן הוא אפילו מעט מוזנח מבחינת אחראי קורס, ולפעמים דברים מתפספסים, ולכן אני כרגע לא יכול להמשיך לקורס הבא, כי אין לי מספיק זמן להקדיש לו, ואני מעדיף לא להיות אחראי קורס מאשר להיות אחד שאין לו מספיק זמן לתת.

זה מה בערך שאני מבין שסודרי מתכוון שעשו יפה אנשי עיט, והוא מעוניין שככה גם כל חבר חטיבה וVATILX יעשה אם הוא מגיע למצב הזה....

לא יכלתי להסביר זאת טוב יותר

בדיוק בגלל זה החטיבה מנהלת מספר "מסלולים" (כיוונים) לכל עניין, ונשאר רק לבחור במה אנחנו מתעניינים הכי הרבה.

כי כולם כאן לתחביב, אבל באיזשהו מקום לא כל אחד אוהב את הכל, ולכל אחד יש העדפות משלו.

אני לא חייב לאהוב כבדים, בדיוק כמו שכל אחד אחר לא חייב לאהוב קלים.

לכן מוצעות מגוון אפשרויות, ואם אני ארצה לקחת חלק בשת"פים אני אבחר בזה, ואם בכנסים אני אבחר בזה, ואם במפגשי חברים וצפייה במטוסים אני אבחר בזה, ואם בטיסות ברשת/לא ברשת, בסימ' או במציאות.

בדיוק בגלל אלה, כל אחד יכול לחשוב שהדבר השני או השלישי או הרביעי הם לא נחוצים (או פחות נחוצים, אחרי הכל משתדלים להיות לא סוציומטיים :) ).

אפשר לבטא את זה, ולבוא ולהגיד שזה לא טוב ושעדיף את זה, וזה לא ממש יעבוד כי זה לא מה שכולם פה אחד ירצו, ואין טעם להפעיל לחץ על הנהלת החטיבה בגלל דבר כזה (מלבד הצעות לשיפור שהסיכוי לקבלן הוא הגיוני ומוצדק).

בדיוק בגלל זה זה מה שטענו פה:

הסופו של יום אתה צודק סלבי אבל "עליה וקוץ בה" - זה גורם ומוביל להתבדרות ובזבוז כוח אדם.

כלומר מה שניסו פה להגיד כולל אני: ש..מי אני שאקבע מה חשוב קלים או כבדים וכו' זה נכון אני מסכים עקרונית אבל..כל עוד הכ"א מצומצם וגודל החטיבה הקטן כולל מס' אנשים פעילים מצומצם, אז ככל שיהיו יותר "תחומי עניין/פעילות" ככה יהיהו פחות אנשים לכל תחום - מה שאולי נותן את התחושה בצדק או שלא בצדק שחסרה פעילות וכו'..

הבעיה שלי היתה הנושא של חלוקת הזמן ותעדוף הנושאים. אם המצב כיום תואם את המדיניות של מיקי אז אולי יש לבחון מחדש את המדיניות הזו, לא יודע...ואולי בכלל כל מה שזה אומר זה שאיני מסכים עם מדיניות זו, אבל מה לעשות - מנהל יש רק אחד וחייבים להקשיב לו מתוקף היותו בעל התפקיד שנבחר באופן דמוקרטי (אני מניח, לא יודע באמת איך זה עובד) ולכבד את המדיניות שלו.

אבל אם אתה VATIL X יש לך אחריות כלפי החטיבה כל הזמן. ואם אינך יכול לעמוד באחריות זו...

זו דעתי.

אגב, אני מאוד שמח על הדיון הזה וחושב שהוא ענייני ומתנהל בצורה די יפה ודווקא לא הרגשתי פה שום פסים אישיים. באמת שזה ראוי להערכה...

מסכים בהחלט עם דעתך המובעת בסוף.

אך תרשה לי לתקן/להוסיף - לכל אחד יש אחריות!! גם לי בתור טייס ברשת יש אחריות גם למתן סלומון שהחליט מסיבותיו של חוסר זמן לפרוש יש אחריות

כמובן שככל שה"דרגה" עולה ככה גם מידת האחריות בכלל אין ספק.

אך מה שחשוב כאן להבין שלכל אחד מחברי VATIL יש אחריות כל אחד ברמתו האישית/תפקידו ולכן משפטים שנרקים לאוויר בכל מיני הדמניות כולל כאן בשרשור זה עושים נזק עצום.

ובחזרה לנושא הדיון המקורי:

כן גם לך סודרי כמו לכל אחד מחברי הנהלת עיט יש אחריות ( ואני לא טוען שאתה לא יודע זאת ופועל כך ), כוונתי היא:

שההחלטה כפי שהתקבלה כפי שתואר ע"י עידו אכן עושה רושם שהתקבלה בכבדות ראש, אבל..יש אבל, והוא שלדעתי אותה אחריות כפי שגם עידו הציג, שמצפים כפי שכתבתי קודם שהחלטה כזו תפורסם מרגע הצגת הבעיה כלומר נניח מלפני חודש וחצי +/- ?

אך אכן גם זכותם ( כפי שהוצגה ) של חברי הנהלת עיט שהם אלו שהשקיעו ופיתחו ועשו הכל גם להחליט שאין "יורש" מתאים - לומר שאני מסכים עם אמרה כזו ? בפרוש לדעתי לא.

אוליי אם חברי עיט היו יוצאים מקיבעון (שאגב הוזכר פה בהקשר אחר), היה נמצא אדם מתאים, לדעתי הבעיה היא השילילה מראש.

אני יכול לומר עליי אישית שאם אני הייתי במצב דומה הייתי עושה הכל לחפש מחליף כדי שהידע לא "ילך לטמיון", אולי זאת אמרה קצת קשה וברור שעומר לא עזב אותנו לתמיד אלא זמנית בגלל חוסר זמן אך שאלה היא, זמני כמה?

האם במרקם החטיבה הקיים והבעייתי ממילא ההחלטה היתה טובה לכלל החטיבה? אני מעלה פה רק נק' למחשבה זה הכל. הרי כולנו רוצים בטובת החטיבה, לא? יש כמובן דעות שונות איך לעשות זאת.

ועוד דבר חשוב: הבעיה למעשה היא קיבעון כפי שהוזכר פה - קיבעון שיכול להיות לכל אחד מחברי החטיבה מהטייס של C172 ועד למנהל החטיבה..

אני בתקווה שבאמת חברי ההנהלה שקוראים שרשור זה יבינו "למה מתכוונים פה כמה מהמשוררים" ולא יקחו זאת "אישית" כנגדם או החטיבה אלא פשוט הערות/ביקורות של אנשים שחושבים אחרת.

בקשי:

אתה יודע כי אני מעריך אותך עד מאוד אך תרשה לי לחלוק עליך..לדעתי אין קשר בין סולו של IFS18 ( זה בהחלט יפה ואני לא מזלזל - אני בעצמי בוגר IFS ) אך לדעתי זה לא "ארוע"

כהוויתו כמו הארוע טיסות לוינה ולרודוס ( שאני עצמי השתתפתי בו :D ) וגם עוד דברים שהצגת.

כלומר צריך יותר ארועי טיסות ועוד טיסות.

דווקא ימי הפיקוח הליילים שהיו לפני כחודשיים כמדומני? והסולו שאתה הזכרת שכלל פיקוח מלא וכמובן ארועי וינה ורודוס מוכיחים לדעתי את המשפט הידוע שפיקוח מביא טייסים.

וככל שיהיו יותר ארועים "אמיתיים" תהיה יותר פעילות. ולצערי עליי לומר כי מבחינה זו לדעתי המצב טעון שיפור.

פורסם

זו דעתי.

מר מדיניות סודרי היקרה,

אני קורא את הדברים ומנסה להבין את המגמה הכל כך שלילית שאתה מוביל.

מנסה להבין למה אתה יורק לבאר שממנה נהגת לשתות בעבר, ובעיקר מנסה להבין למה אתה לא מספיק רציני בשביל להציף את הנושאים בפרטי בדיוק כמו שרק אתה יודע.

אתה מציג פתרון לבעיה, אתה מדבר על יכולת העל שלך לראות את מה שאנחנו לא רואים -

ואני שואל אותך שאלה פשוטה,

מה הבעיה הכל כך חמורה בחטיבה שאנחנו - הצוות, לא מצליחים לראות?

לא רק שאתה לא ממנף את הבעיה האמיתית ומנסה להסביר אותה, בשיא חוצפתך אתה גם קובע שהסיבה לבעיה הווירטואלית שלך היא חוסר זמן של בעלי תפקידים.

על סמך מה אתה קובע שלחבר חטיבה אין זמן? מאיפה החוצפת-על הזו לגבש את המסקה הזו ועוד להציג אותה בפומבי?! על סמך זמן התגובה למיילים? - תחסוך תגובה אם כן.

הסיבה הבאמת יחידה שאני רואה בכלל לנכון להגיב לך היא כי אתה עומרי סודרי, ועומרי סודרי שאני מכיר נתן מעצמו המון למקום הזה, לפעמיים מעל ומעבר גם.

אבל בין עומרי סודרי של גיל 17 לבין עומרי סודרי הקצין חלו קצת שינויים ומאוד הייתי מצפה לראות קצת הרבה (המון) יותר בסיס לדברים שאתה כותב.

לפעמיים כותבים בפורום, זורמים אתה יודע... אבל הגעת לנקודה שלדברים שלך כבר יש השלכות, הדברים יוצרים מומנטום שלילי ולחברים שאינם מכירים את התמונה האמיתית אף נראיים הגיוניים לרגע.

קח אחריות על המגמה שאתה מוביל בשירשורים כאלו, הפעם חצית קו.

http://www.vatil.org.il/vatil/downloads ... 2010-a.pdf

המסמך הזה מסכם את ביזבוז כוח האדם לחציון הראשון של 2010, תנתח אותו.. אולי אנחנו מפספסים שם משהו.

ואם אתה רוצה לראות מה עוד נעשה מאחורי הקלעים - תפאדל, דבר איתנו בפרטי ונעדכן אותך, ויפה שנה אחת קודם.

חלאס, הזובור החטיבתי הזה עבר כל גבול.

השלב הבא אולי יהיה לפרסם גרפים של תנועה לפי שנים על מנת לסנוור לכמה אנשים את העין, כאלו שמזלזלים בהיקף הפעילות של החטיבה.

אין לי בעיה עם הבעת דעה, אין לי בעיה עם סגירת עיט (יש לי אבל אני לא מאשים אף אחד בזה) אין לי בעיה עם דיונים כאלו ואחרים על פני החטיבה.

יש לי בעיה עם "גאוני הדור" שחושבים שהפתרון לבעיה שלא קיימת נמצא תמיד בהישג ידם. במקום לדבר נקודתית ולעניין שפכו פה המון זמן ומשאבים על השערות חסרות בסיס.

תסלח לי אם התגובה שלי היא ישירה מידי, חריפה מידי, או אולי פוגעת. אבל כפי שרשמתי בהתחלה, נחצה קו.

אני מאוד אשמח לשוחח איתך ועם אחרים בפרטי, ואם יש רוב של ממש ניתן לקיים שיחה ב TS על מנת לשמוע מכם מה באמת כל כך לא מתפקד בחטיבה.

פורסם

היי אמיר,

קודם כל, אין צורך לצאת בהודעות מפוצצות עם מילים מודגשות, מילים עם קו תחתון ומודגשות וגופנים גדולים כדי להמחיש את הכוונה שלך, וההתקרבות ל"פסים האישיים" שעלולים לגרום לדיון הזה להתפוצץ, ולהינעל ע"י הודעת "טוב עברתם ת'גבול - ננעל" קרוב.

שנית, אני באמת שלא מבין למה אתה כותב שלא ניסיתי להסביר את עצמי. ניסתי באיזה 10 הודעות להסביר, מתן ואנשים נוספים אפילו ניסו להסביר לכם את הראש שלי, ככה שבאמת לא מובן לי מה שאתה כותב.

כתבתי את זה לדעתי באיזה 4 הודעות כבר: אם אני צריך לרדוף אחר חבר חטיבה בנושא שקשור לתפקיד שלו, כי אין לו זמן (מסיבות מובנות), ומצד שני רואה את אותו חבר חטיבה מתעסק במשהו שהוא לא החטיבה - אז לדעתי זה לא בסדר. זו דעתי. אתם יכולים לקבל (כמו שראית, יש המסכימים איתי..) ואתם יכולים שלא (אתה, איציק..) אבל אני לא חושב שזו חוצפה להציג את זה בפומבי. ההפך, הדיון הזה לימד אותי גם דברים שלא ידעתי וחשף הרבה דעות של אנשי חטיבה שחשוב שיושמעו. לא תמיד צריך להסתתר מאחורי רשמיות, לפעמים צריכים נפילה לצורך עליה..

מסמך כוח האדם הזה הוא טוב, אך אינו רלוונטי לדיון שלנו. לא משנה לי שיש 10 אנשי חברי צוות בVATIL. משנה לי מי הם אותם חברי צוות. וזה לא רק VATIL...זה גם החברות הוירטואליות, זה גם חיל האוויר, IFS וכו'...

אמיר, בשביל זה מיקי פה. בשביל לנהל את הארגון הגדול הזה עם המגוון הרחב של הדעות ובשביל לקבל החלטות. זה התפקיד שלו. אבל זה לא אומר שאסור להביע דעה, גם בפורום. בסוף מיקי יחליט מה שהוא רואה לנכון.

ואפרופו חיל אוויר, אתה בטח מכיר את זה אבל לפחות בפיקוח טיסה פעם בכמה חודשים עושים ישיבה של כל המפקדים מהמגדלים ומהמטה ופשוט מעלים נקודות שמפריעות לכולם ומנסים למצוא פתרונות. והישיבה הזו טעונה לפחות כמו השרשור הזה, אבל היא תורמת הרבה. סתם נקודה למחשבה...

בכל מקרה לא אנסה יותר להסביר את עצמי כי אני די חוזר על עצמי כבר. אלו היו 30 שניות, בלי מילים מודגשות בכלל, על מה שאני חושב..

פורסם

סודרי, הקווים שלי וההדגשות שלי הם כלום,שום דבר, אפסיים לעומת הטענות והמגמה שאתה מוביל כאן.

התאפקתי שלא לכתוב לך, אבל אתה בחרת להמשיך במגמה והייתי חייב להראות בלימה משמעותית - זה בלתי נסבל.

אני בתור חבר צוות העברתי לך את המסר - חצית את הקו. והקו הוא ברור - לא כותבים השערות חסרות בסיס על מישהו אחר, בטח לא על הצוות שנותן מעצמו מעל ומעבר.

דפקת על הדלת, לא ענו לך, חזרת יום אחרי - אין אף אחד בבית, זה אומר שאנחנו לא עובדים? אני מניח שאתה מתרשם מקצה הקרחון ואת שאר הקרחון משלים בעזרת הנסיון הרב שיש לך. זה לא עובד ככה.

מאיפה החוצפה לקבוע שאם חבר צוות מבצע 2 תפקידים אז זה גוזל מזמנו? יש לך מושג כמה שעות אני מקדיש לחיל האוויר הווירטואלי? (שעה בשבוע אם זה מסקרן אותך - ותודה ענקית לאוהד שלו) אל תניח הנחות סודרי.

אז אם זו הבעיה היחידה שלך - זו לא ממש בעיה.

אני רוצה לשמוע מה הבעיה בחטיבה

יש כזו?

פורסם
יש לך מושג כמה שעות אני מקדיש לחיל האוויר הווירטואלי? (שעה בשבוע אם זה מסקרן אותך - ותודה ענקית לאוהד שלו)

שעה בשבוע :shock: :?:

זאת אומרת שנשארו לך 167 שעות פנויות בשבוע כדי להכין את המדריך לדו מנועי. שהבטחת לפני שנתיים נו????????????????????????????

פורסם
אני עדיין לא קיבלתי את האמייל עם 500 מטלות בכדי לעזור או שאני אמור להבין שהאמירה היתה סתמית ביסודה?

אני רציני לגמרי, אם יש מטלות שצריך שיעשו אני מנדב את עצמי ומקוה שאחרים גם כן.

נוריאל, איך אתה ב VB.NET, וכמה זמן ייקח לך להיכנס לעניינים בקרביים של BB3?

יש פה כמה חבר'ה שאולי צריכים עזרה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...