עבור לתוכן
Moshe Mizrahi

נתב"ג 2010 ל- FSX נכנס לשלב הבטא

Recommended Posts

פורסם
יסייימו את השיפוץ בנתבג ויהיו מסלולים חדשים, דרכי הסעה חדשות, זרוע חדשה לטרמינל ומגדל חדש(אולי שכחתי..)

אולי הוא יוציא עדכון?

סה"כ מסלולי הסעה ומסלולי המראה וכל מה שקשור לאזורים סלולים זה עוד החלק היותר פשוט של הסינרי . החלק הקשה הוא מידול כל המבנים בתלת מימד והצבתם במקום. אחרי שיש לך את כל המבנים להזיז את הדרך הסעה זה כמה עשרות לחיצות עכבר.

פורסם

בקשר לשאלתו של ירדן

יש לי שאלה, עכשיו בכל העניין של משאבי חטיבה, לא רצוי להשקיע את המאמצים בפרויקטים אחרים חוץ מנתב"ג?

הרי במילא עוד שנה וחצי יצטרכו לעשות סינרי אחר לגמרי (בתקווה שהפרויקט לא יתעכב כמו נתב"ג 2000).

ושום דבר כאן לא אישי אני פשוט מרגיש שזה בזבוז של השקעה אדירה

1.אין שום קשר למשאבים של החטיבה הכל יוזמה שלי, נכון אני נעזר במומחים של החטיבה בבדיקת ההכנה לבטא בעיקר בכל הקשור לעזרי ניווט מהסיבה שאני מנחית ססנה כפי שאחרים רוכבים על אופניים לפחות איני מתרסק ,

2. כל השינויים שצפויים להסתיים במהלך 3 שנים נלקחים בחשבון בעיקר בהארכה של המסלולים והוספה של מסלולי הסעה בתוך המשולש כמו כן אם וכאשר תתוסף זרוע רביעית גם לזו יהיה פתרון.

3.בזבוז הזמן וההשקעה זו הבעיה הפרטית שלי בלבד אני מקווה מאד לא להיכשל כאן, כך שתשתדל לא להחליש את הרצון שלי להצליח ולגרום לאחרים להינות

תודה

דוד רוזנפלד

פורסם
בקשר לשאלתו של ירדן
יש לי שאלה, עכשיו בכל העניין של משאבי חטיבה, לא רצוי להשקיע את המאמצים בפרויקטים אחרים חוץ מנתב"ג?

הרי במילא עוד שנה וחצי יצטרכו לעשות סינרי אחר לגמרי (בתקווה שהפרויקט לא יתעכב כמו נתב"ג 2000).

ושום דבר כאן לא אישי אני פשוט מרגיש שזה בזבוז של השקעה אדירה

1.אין שום קשר למשאבים של החטיבה הכל יוזמה שלי, נכון אני נעזר במומחים של החטיבה בבדיקת ההכנה לבטא בעיקר בכל הקשור לעזרי ניווט מהסיבה שאני מנחית ססנה כפי שאחרים רוכבים על אופניים לפחות איני מתרסק ,

2. כל השינויים שצפויים להסתיים במהלך 3 שנים נלקחים בחשבון בעיקר בהארכה של המסלולים והוספה של מסלולי הסעה בתוך המשולש כמו כן אם וכאשר תתוסף זרוע רביעית גם לזו יהיה פתרון.

3.בזבוז הזמן וההשקעה זו הבעיה הפרטית שלי בלבד אני מקווה מאד לא להיכשל כאן, כך שתשתדל לא להחליש את הרצון שלי להצליח ולגרום לאחרים להינות

תודה

דוד רוזנפלד

אהלן דוד

כמה דברים,

1. בשום פנים ואופן לא התכוונתי להגיד שהסינרי שבנית הוא בזבוז זמן, אני לא חושב שיש משהו שקשור בחטיבה הזאת שיש בו בזבוז של זמן. לדעתי יש דברים שיש בהם בזבוז של השקעה והכוונה היא שלדעתי הסינרי הזה שהוא נראה ממש מדהים (ואני מצטער על כך שיש לי FS9 ולא FSX) לא ימצא את עצמו כראוי כיוון שעוד שנה וחצי תצטרך לשנות אותו (כמו שאתה יודע אני לא מבין כלום בבניית סינרים) ולכן חשבתי שסתם חבל להשקיע כל כך הרבה באחד כזה ואז להשקיע יותר בעידכון שלו, עכשיו שהבנתי שזו לא השקעה יותר מידי גדולה לעדכן סינרי אני מבין שזה לא בזבוז של השקעה.

2. בנוגע למשאבים של החטיבה, אני יודע שזו יוזמה שלך, ואם לא בא לך להיקרא משאב של החטיבה אז אני מבין אותך בהחלט, רק מה שרציתי להגיד בהמשך להשקעה עצומה בסינרי זה שיכולת להשקיע את אותו דבר ואפילו פחות בשדה אחר שלא יצטרך שינוי בזמן הקרוב.

3. אני מאד מקווה שהרבה יהנו מהסינרי שלך (ביום שאני אקנה FSX אני מקווה גם להנות מהסינרי שלך) וממש לא התכוונתי להחליש את הרצון שלך או משהו כזה.

פורסם

ירדן, רק לחזק ולחדד את סעיף 3 בתשובה של דוד, השדה הזה יהיה מוצר מסחרי. בזבוז הזמן וההשקעה שאתה מתיחס אליהם הם מקורות פרנסה, או אם תרצה לקרוא לזה "עבודה" של דוד. במשרה חלקית אמנם, אבל מקור פרנסה. אם נסתכל על מדינות שכנות שיש מה ללמוד מהן אפשר לעקוב אחרי פיתוח הסינרי של אמסטרדם ע"י מפתח בודד שעובד עם אירוסופט, ולקנא. כל הקהילה נרתמת להצלחה של הפיתוח, עוזרים ונותנים משוב, בקשות, עצות, והכל בנימה של חיזוק ותמיכה. ונחש מה? כולם שם יקנו את הסינרי למרות שחלק מהם תרמו הרבה מזמנם וידיעותיהם בהתנדבות. אז אמנם אנחנו עדיין לא הולנד וגרמניה, אבל אני מאד מקווה שהזמן וההשקעה של דוד ישאו פרי. כי כשדוד אומר שהוא "מקווה שלא להיכשל" הוא לא מתכוון לכך שלא יצליח לשים במקום את המחסום ל- 26, אלא שכל אותם חברים תומכים שיש כאן ידעו לפרגן למוצר ולזה שהוא נבחר להיות מסחרי, כי לפי איך שהשדה נראה בבטא כל מי שיש לו FSX ירצה מאד לטוס בכזה סינרי. גם מי שמשתמש ב"התאמה" ל- FSX שהוציא נוריאל לנתב"ג 2006 נהנה מהשקעה של דוד, וללא תמורה, את זה גם כדאי לזכור והנה עוד סיבה לפרגן, ועכשיו יש לנו הזדמנות טובה.

פורסם

שוב, שאף אחד לא יבין אותי לא נכון, אני תומך בדוד מאד ואני יודע שאנשים כמוהו מאד חשובים ורצויים לחטיבה שלנו.

כל מה שאני כותב פה בפורום או אומר לאנשים זה בנימה חיובית של חיזוק.

אני מאד מקווה שהסינרי יצליח

פורסם

תהיה שעלתה לי בזמן שדפדפתי בפורום וראיתי את ההודעה:

נתב"ג 2000 שיצא ב2006 היה מאמץ חטיבתי כולל לפי מה שידוע לי. הוא היה חינמי.

העדכון הזה לסינרי, אינו חינמי והינו מסחרי. בהנחה שמדובר ברק עדכון של קצת טקסטורות, והסבה לFSX, האם זה צודק לגבות כסף על עבודה שהינה בחלקה כלל חטיבתית (פחות או יותר כלל חטיבתית, אפילו שרובה בוצעה על ידי דוד).

ובקשר להודעה של משה-יש הבדל בין הכרת תודה לבין תשלום תגמולים לחבר חטיבה כזה או אחר. גם המגמה שאתם מתחילים כאן היא להפוך את החטיבה הזו למשהו מסחרי. מה הלאה? שיעורים בIFS בתשלום? מחזיר אותי לימים קודרים.

פורסם

בן עד כמה שאני יודע הסינרי הוא לא תיקון ועדכון של הקודם אלה עשיה מחדש של כל השדה ומבנים רבים מעבר למה שהיה קיים עד כה.

בכל מקרה אם זה רק עדכון קוסמטי מן הסתם שהסינרי יפול שכן כבר קיום הסינרי של ה2004 פועל על הFSX אך פה זה איננו המקרה.

פורסם

יותר דיברתי בכיוון של: נעשתה עבודה רבה על הסינרי של נתב"ג 2000, כבר ב2006. יצא תוצר מוגמר ברמה מאוד גבוהה שכלל מאמצים של רבים מחברי החטיבה, ביניהם דוד רוזנפלד שתרם רבות.

מנקודת המבט שלי זה נראה שהייתה תשתית לסינרי הזה, היה צריך להתאים את הסינרי לfsx ובנוסף, לעדכן מספר טקסטורות (מסלולים בעיקר). לא אמרתי שהעבודה הזאת קלה או לא משמעותית, לא אמרתי שלא הושקעו בה מאמץ וכסף. אבל תרומה, על דגש תרומה לחטיבה זה לא, זו תרומה מאוד נדיבה לכיס של המפתח. הדבר היחיד שבאמת הפריע לי לא שבנאדם מחפש להתמסחר ולעשות כסף מהמקצוע שלו, אלא שהוא כנראה משתמש בעבודה ובשתית שנוצרה על ידי תרומה אמיתית שנתרמה על ידי חברי חטיבה שהאמינו שהם עושים זאת למען כולם.

סינרים עושים באהבה או לא עושים בכלל.

פורסם
יותר דיברתי בכיוון של: נעשתה עבודה רבה על הסינרי של נתב"ג 2000, כבר ב2006. יצא תוצר מוגמר ברמה מאוד גבוהה שכלל מאמצים של רבים מחברי החטיבה, ביניהם דוד רוזנפלד שתרם רבות.

מנקודת המבט שלי זה נראה שהייתה תשתית לסינרי הזה, היה צריך להתאים את הסינרי לfsx ובנוסף, לעדכן מספר טקסטורות (מסלולים בעיקר). לא אמרתי שהעבודה הזאת קלה או לא משמעותית, לא אמרתי שלא הושקעו בה מאמץ וכסף. אבל תרומה, על דגש תרומה לחטיבה זה לא, זו תרומה מאוד נדיבה לכיס של המפתח. הדבר היחיד שבאמת הפריע לי לא שבנאדם מחפש להתמסחר ולעשות כסף מהמקצוע שלו, אלא שהוא כנראה משתמש בעבודה ובשתית שנוצרה על ידי תרומה אמיתית שנתרמה על ידי חברי חטיבה שהאמינו שהם עושים זאת למען כולם.

סינרים עושים באהבה או לא עושים בכלל.

אז למה שלא תנצל את חופשת הקיץ ותוציא לנו סינרי איכותי לכמה שדות מאוד מאוד מקופחים בארצנו?

שדה התעופה עובדה ישמח למתיחת פנים רצינית .

בכל מקרה דעתי היא שכן יש מקום לסינרי מבוסס FSX שכן יש לא מעט חידושים בתחום הפיתוח שבאים לידי ביטוי בX . מאז 2006 עברו הרבה מים בירקון ולפי הבנתי הדימיון שאתה רואה הוא מהסיבה שזה פשוט מאוד אותו שדה. זה שדוד השתמש אולי באותם רפרנסים בעבודתו עדיין לא הופך את עבודתו לנכס הכלל.

מגיע פה איש פרטי המציע את שירותיו בפיתוח סינרי ברמה גבוהה יותר ממה שראינו עד כה באזורינו ומציע לעדכן ולשכלל את מה שהיה פה עד כה.

מי שמעוניין בשירותיו ישלם לו על עבודתו ומי שלא ישתמש באלטרנטיבות.

ממה שאני יודע הסינרי לא הולך לצאת במחירי שחיטה בידיוק מהסיבות שאתה הזכרת . עם כל הכבוד גם המפתח צריך להתפרנס . סה"כ לא הכל אפשר לתת בתרומה וכאשר מגיעים לרמות האלו של השקעה אז גם צריכים להחזיר את הכסף שהושקע בפרויקט עד להגעה לנקודת החזרת ההשקעה הכספית לפחות.

בוא נחכה לים יציאתו ונשאיר לדוד לתקצב את השקעתו בסינרי .

פורסם

אל תדאג, את בח"א 10 אני מכיר יופי טופי וכאשר לא אהיה עסוק בלתרום למדינה אני אוכל לחזור ולתרום לחטיבה.

בכל אופן, הדברים בהודעות הראשונות שלי עדיין תקפים. כל הסינרים היו ברמות גבוהות, כל הסינרים פותחו תוך השקעת ומאמצים אדירים, על ידי כלל חברי החטיבה שעשו את זה בתרומה-ללא כוונות רווח.

פורסם

Ben Cohen כותב

העדכון הזה לסינרי, אינו חינמי והינו מסחרי. בהנחה שמדובר ברק עדכון של קצת טקסטורות, והסבה לFSX, האם זה צודק לגבות כסף על עבודה שהינה בחלקה כלל חטיבתית (פחות או יותר כלל חטיבתית, אפילו שרובה בוצעה על ידי דוד).

ובקשר להודעה של משה-יש הבדל בין הכרת תודה לבין תשלום תגמולים לחבר חטיבה כזה או אחר. גם המגמה שאתם מתחילים כאן היא להפוך את החטיבה הזו למשהו מסחרי. מה הלאה? שיעורים בIFS בתשלום? מחזיר אותי לימים קודרים.

מדבריך ניתן להבין שבנית מספר סינרים ואתה ממש יודע במה זה כרוך, רק תזכיר לי מהיכן ניתן להוריד את הסינרים שלך.

אז ברשותך אולי אני יעזור לך לבנות את הפרויקט הבא שלך לדוגמא כך את נתבג

ב2004 המיקום בכללי היה יותר צפונה, כך שתתחיל להוריד את הכל למיקום המדויק על הגלובוס, מתוך הנחה שאתה מכיר את הSDK SP2 של ACES

לFSX יקח לך לקמפל את כל המיבנים בערך יום גג יומיים מה שנשאר הוא למכור לפריירים של החטיבה

ובכן מהכרותי את דוד מה לעשות הוא בנה הכל מחדש מ-0 (אפס) את טרמינל 3 עם שרוולים נעים בהתאמה ל FSX ששונה לגמרי מהשיטה הישנה את כל האיזור של טרמינל 1 וההנגר של אל על את כל איזור התעשיה האוירית עם כל המיגבלות שיש שם, ככה ששם הומצאו מבנים שניראים שונה לגמרי מהגירסה הראשונה,

כל סימוני ההסעה ואני חוזר כל סימוני ההסעה שירדו מעט דרומה,

כל הפוטוסינרי שהפעם שוב מקומפל בשיטה שונה ויורד דרומה עם הSDK של הFSX בתוספת האוטוגן לכל האיזור שאינו מתאים לגירסה הישנה.

בגירסה הישנה נבנו השרוולים ע"י ליאור ארמייב שעשה עבודה מעולה, את המישרדים של אל על בנה עוד חבר יקר שמשרת היום בצבא לצערי שמו פרח מזיכרוני

ואת האפקד בנה תומר חיים בשאר ניבנה ע"י דוד,

כרגע המצב הוא של עבודה בערך 6 חודשים ויש כנראה עוד חודשיים של השקעה אינטנסיבית. אז אני מודה לכל החברים שמפרגנים ואלה שפחות כך שאולי עדיף להמשיך ולעסוק בבניית סינרים איטלקיים שם אף אחד אינו מתווכח איתך

הקניה של הסינרי הינה בתשלום חופשי באחת מהחנויות ברשת האינטרנט ואינו מס שחבר בחטיבה של ואטיל חייב לשלם על מנת להיות חבר כאן

תודה על הכל

דוד רוזנפלד

פורסם

בן קצת מקוממת אותי הגישה שלך

גם המגמה שאתם מתחילים כאן היא להפוך את החטיבה הזו למשהו מסחרי. מה הלאה? שיעורים בIFS בתשלום? מחזיר אותי לימים קודרים.

מגמה להפוך את החטיבה למשהו מסחרי? שעורים בIFS בתשלום? ימים קודרים?

אתה בכלל מקשיב לעצמך?

אתה רוצה להסתכסך עם כל מי שעדיין מעריך אותך או שבא לך להמשיך לירות ללא הבחנה לכל הכיוונים?

כמו שדוד אמר ביום שתתחיל ליצור סינרי ותבין במה זה כרוך אולי תהיה לך הזכות למתוח ביקורת וגם אז לא ברמות החריפות שהטחת כאן בלי בושה בחטיבה כולה.

רק בקטנה - אפילו על האפקד הכי קטן יש ליוצר זכות לקחת כסף אם ירצה כי זו היצירה שלו ואלו זכויותיו.

אבל תרומה, על דגש תרומה לחטיבה זה לא, זו תרומה מאוד נדיבה לכיס של המפתח.

תחשוב על זה ככה: יושב בן אדם ומשקיע שעות ביצירה ובעבודה קשה וסיזיפית - עבודת נמלים של ממש

אף אחד לא מכריח אותו לעשות את זה, בטח שלא בכפיפות למנהל החטיבה או הצוות שלה וכשהעבודה המוגמרת תצא לפועל הוא ירצה לראות תמורה וברכה בעמלו

זו בחירתו והיא לגיטימית ולעניות דעתי מהיכרות עם האדם ופועלו וגם מהתמונות שמשה פרסם מגיע לו כל שקל! מי אתה שתבוא ותהפוך את העובדה שהסינרי הזה הולך להיות בתשלום למניפסט שלם נגד החטיבה כולה ונגד היוצר?

במקרים כאלו עדיף לקחת נשימה קצת יותר ארוכה לפני שיושבים על המקלדת.

שורה תחתונה - תרצה לשלם - מה טוב. לא תרצה לשלם אל תקנה. אבל יש גבול! לבוא ולירוק ככה בפרצוף של דוד ושל כל החטיבה ושל צוות IFS ללא כל בסיס אני לא אתן לך

ואני מצפה להתנצלות בתור אחד שנמצא שם ויודע בדיוק מהו אופיה של החטיבה ושל IFS ובתור אחד שלא מוכן שירקו למפתחי הסינרים כאן בפרצוף ועוד בשרשור המפרסם תמונות מעבודתם המבורכת.

וזה מאד תורם לחטיבה מהסיבה שיש כאן המון אנשים שמחכים לסינרי איכותי של נתבג לFSX

העדכון הזה לסינרי, אינו חינמי והינו מסחרי. בהנחה שמדובר ברק עדכון של קצת טקסטורות, והסבה לFSX

אז ההנחה שלך שגויה ואולי גם בפעם הבאה תשתדל לבדוק את העובדות לפני שאתה פותח כזה פה.

מתנצל על הסגנון אבל הצלחת להוציא אותי משלוותי על הבוקר.

יום טוב ושבת שלום

פורסם

בן, תקרא שוב את ההודעה שלי, אין קשר מחייב בין זה שדוד חבר חטיבה ובין זה שהוא יוצר הסינרי ולדעתי זו הזכות שלנו. באותה נשימה זה היה יכול להיות אנדרי יורגנסון או סטיב מיטשל ואתה היית רואה פתאום סינרי שמוצע למכירה ב- Simmarket. ואז מה? הם לא חברי חטיבה, אז היית מרגיש יותר שלם "לשלם תגמולים" למישהו שעשה את אותה עבודה (אני מקווה שהבנת בינתיים שהסינרי נבנה מחדש) ולא קרוב אליך? או שאז פשוט לא היית מרגיש רגשות אשם להשתמש בו בלי לשלם? אני יודע שיש כאן בור עמוק של תרבויות ותפיסה ואני לא רוצה להכנס אתך לפינה הזאת, אבל רגע לפני שאתה מגיב שוב, תבדוק בבקשה לאורך ההיסטוריה שלך בסימולטור לכמה מפתחים שהם לא חברי חטיבה אתה עדיין חייב כסף.

פורסם

בן,

אם אתה כבר שואל משהו שאל משהו לעניין כמו מניין המקור של הפוטוריל שיהיה בסינרי הזה והאם מותר להפיץ את זה בצורה חוקית?

מה אתה זורק גפרורים בלילה? אתה לא יודע שתהיה שריפה? :-)

אני חושב שזה לגיטימי לגמרי לשאול כל שאלה בעולם ואף אחד לא צריך להתבייש לשאול דברים. אבל...

ההתלהמות בחלק מהתגובות שקיבלת מחברים היא בגלל שהשאלה שלך כבר הפכה לקביעת עובדה במקום ששאלת שאלה.

אני לא יודע אם מה שאתה אומר יש בזה בסיס. אבל אני לא מתאר לעצמי שהמצב הוא כזה. זה נותר הרגשה כאילו אתה יושב וחושב בו נראה מה אפשר למצוא לא לגיטימי בסיפור המסחרי הזה.

עוד משהו לגבי הנקודה שלך: זה בטח עיניינים האישי והפרטי בין דוד ומי שעזר או מי שהחומר שלו נמצא בשימוש או משמש כבסיס בסינרי החדש, אם זה בכלל המצב.

למשל: בוא נגיד עשיתי את אילת סינרי בתשלום. חברים שונים בחטיבה שלחו לי תמונות שאוכל להשתמש בהם או כל עזרה אחרת. את העזרה הזאת הם השקיעו בגלל שזה יתרום לכל החטיבה, והעולם הוירטואלי בכלל.

אם הייתי גובה כסף על סינרי כזה שיש בו כ"כ הרבה אלמנטים שעזרו לי אנשים, לא הייתי מרגיש טוב בלי לפצות אותם בדרך כלשהי שתהיה פרופורציונלית למה שהם תרמו. אבל אותם הייתי מפצה, ולא את כלל החטיבה. הייתי מפצה את מי שעזר כי סינרי לא קשור לחטיבה אמנם זה אנשים מהחטיבה שעזרו... אבל יש מרחק עצום בין מה שאני חושב שאתה מנסה להביע למה שקורה במציאות.

האם אתה תרמת משהו לסינרי שהוא בונה שגרם לך להעלות את השאלה?

או שאתה מדבר בשם של מישהו אחר שיושב עכשיו בבית וחושב איך דוד גזל לו את ההשקעה? לא נראה לי...

לגבי "סינרי עושים באהבה או לא עושים בכלל", דבר ראשון זה לא חומוס.

יש ימים שאתה שונא ויש ימים שאתה אוהב.

מה שאתה טוען זה כאילו כל הסינרים בעולם צריכים לא להיות מסחריים, כאילו מה שנעשה בכסף לא נעשה באהבה. ממש לא מסכים.

למה לעשות כסף הופך למילה גסה? אני לא חושב שדוד הוא חלק מהמנוע הקפיטליסטי המניע את העולם, הוא סכ"ה דוגמא למישהו כמו כולם שעובד לשכרו ולא איזה אוליגרך.

פורסם

שלילי זה היה בעיקר מאמץ של דויד. הפרוייקט אמנם לא התחיל ע"י דויד אבל הוא נתקע עד שדויד בא וסיים אותו (הוא התחיל בערך מאפס).

פורסם

בן, בבקשה בדוק את עצמך והמקורות שלך לפני שאתה כותב כאלה מילים שעלולות לפגוע באחרים בגלל החוסר צדק שיש בדבריך.

הסינרי של דוד נבנה מאפס במשך תקופה ארוכה מאוד שאני עד לה, תוך המון התייעצויות עם גורמים בחטיבה וגם התחשבות בצרכים של הרשת.

בניית סינרי היא אומנות, ואומן כמו דוד שעושה מה שהוא עושה כאשר הוא יוצר את הדברים מאפס, מתי ראית אומן שלוקח ציור של מישהו אחר וממשיך לצייר אותו?

פורסם

לצערי לא כולם בחרו להגיב באותה הנימה שאני הצגתי את הדברים.

עם חלק אני מסכים יותר חלק אני מסכים פחות, הדברים שאמרתי לא היו בשום פנים ואופן בכוונה לפגוע, "לירוק בפרצוף" או שלל ביטויים חריפים ואחרים שהשתמשו כאן. אני מעריך את התרומה של דוד ואת השקעתו לנושא.

הצגתי את עמדתי כאן, מה שאני חושב, ומה שזה לדעתי יעשה לחטיבה. אדם, לא זכור לי שהיית בכאן בתקופת vfs אז אני אחזור על זה-כן זה מזכיר לי ימים אחרים שבהם אנשים דרשו כסף על ההשקעה שלהם, כמו שאמרתי-התמסחרות של החטיבה.

אם הסינרי אכן נוצר מ0, אז job well done, מפרגן באמת ובתמים, למרות שלא מסכים עם הדרך שבה הדברים מוצגים. "תרומה לחטיבה"-שוב כנראה שהפירוש שלי לתרומה שונה.

פורסם

בסדר בן

לא הייתי בתקופת VFS ואני מנותק מהחטיבה וממה שקרה פה בעבר (וגם אז אי אפשר להשתמש במלה התמסחרות לתאר את מה שהיה שם)

אם כבר אז כנראה אתה קצת שחכת את שהיה כשאתה מעז להשוות בכלל בין המקרים ולראות בשניהם "התמסחרות" מכוונת שגם תגיע לIFS ועוד והכל כמובן בגיבוי הצוות

לא אתווכח איתך יותר, בטח שלא על העובדות. מצידי תמשיך לייצר פה פרובוקציות בשקל ולהכריז על התמסחרות החטיבה עד מחרתיים רק אל תתפלא שזה ממשיך לעצבן כמעט את כל מי שאכפת לו

לפעמים יש שלב בוויכוח שעדיף להגיד טעיתי ולשים נקודה אחרת זה כבר מתחיל להראות קצת עקום.

לבחירתך

פורסם

אני רק מחזק את הדברים שנאמרו כאן. אף אחד פרט למי שבונה סינרים לא מודע בכלל למאמץ הכביר שנעשה כאן. סינרי או כל פיתוח אחר לוקח חודשים על גבי חודשים במקרה הטוב לפיתוח. גוזל מהבנאדם הרבה זמן מעצמו ומשקיע רק בשביל זה.

ואתם יודעים מה? גם התשלום שנגבה על סינרי כזה לא באמת שווה את המאמץ הסיזיפי הזה שדוד עשה. נניח הסינרי יעלה 20$? אני כשעבדתי ב-OSS בזמנו יודע על בשרי כמה אחוזים נמוכים מן הקנייה מקבל בסופו של דבר המפתח שעבד הכי קשה על זה.

בשביל סינרי כזה- התודה היחידה שאנו יכולים להביע לדוד על העבודה המדהימה שהוא עושה זה לשלם את המעט כסף הזה בשביל הסינרי. תחשבו על זה כתרומה אישית שלכם כאן לכל המאמץ שנעשה כאן. ותאמינו לי שלא משנה מה המחיר זה מחיר סמלי. גם ל-LDS כשיצא כל החטיבה נתרמה ויצאה וקנתה אותו.

במקום לבוא בטענות על זה שהסינרי הזה בתשלום וכי הוא מהווה רק "עדכון" לסינרי קודם- עדיף קודם כל לבדוק את הדברים. כמו שנאמר כאן הסינרי הזה נבנה מחדש ואין כאן שום עדכון. ויודעים מה? גם אם זה היה עדכון- זכותו המלאה של דוד לגבות עליה כסף! זה קניינו הפרטי והוא יכול לעשות עם זה מה שהוא רוצה. אצלי למשל בצביעות שלי עד כמה שידוע לי אני לא יכול לעשות דברים כאלה כי אני מתבסס על דגמים מסויימים בין אם חינמי או לא. אבל- אם הייתי יוצר משהו כמו שאומרים FROM SCRATCH כמובן שהייתי חושב אם לגבות או לא.

בכל אופן דוד, סינרי מדהים לפי מה שנראה! שלחתי לך הודעה אגב צור איתי קשר.. :)

פורסם

בן כהן שוב כותב

לצערי לא כולם בחרו להגיב באותה הנימה שאני הצגתי את הדברים.

עם חלק אני מסכים יותר חלק אני מסכים פחות, הדברים שאמרתי לא היו בשום פנים ואופן בכוונה לפגוע, "לירוק בפרצוף" או שלל ביטויים חריפים ואחרים שהשתמשו כאן. אני מעריך את התרומה של דוד ואת השקעתו לנושא.

הצגתי את עמדתי כאן, מה שאני חושב, ומה שזה לדעתי יעשה לחטיבה. אדם, לא זכור לי שהיית בכאן בתקופת vfs אז אני אחזור על זה-כן זה מזכיר לי ימים אחרים שבהם אנשים דרשו כסף על ההשקעה שלהם, כמו שאמרתי-התמסחרות של החטיבה.

אם הסינרי אכן נוצר מ0, אז job well done, מפרגן באמת ובתמים, למרות שלא מסכים עם הדרך שבה הדברים מוצגים. "תרומה לחטיבה"-שוב כנראה שהפירוש שלי לתרומה שונה

בן

אתה פשוט לא עוזב אתה מצליח להוציא ממני תגובות שאיני רגיל אליהם תעשה לי טובה ואל תקנה את הסינרי הוא אינו מיועד לך אתה ממש איש מיוחד תבנה אותו לעצמך ובהצלחה, לגבי התמסחרות ובכן אני עצמאי איני חלק מצוות כלשהו בפורומים של ואטיל, כך שלאף אחד אין מחויבות כלפי מה שאני יוצר, אני נמצא כאן משנת 2003 מספר התגובות שלי ווהודעות הינו זעום ביחס לכל האחרים כאן. אני עסוק יותר ביצירה עבור כלל המשתמשים בסימולטור. ואגב את ה2004 שרובו נבנה ע"י הורידו מעל 50.000 משתמשים טיפה'לה יותר מכל החברים בואטיל ו..כן אני הייתי כאן בתקופה של VFS החברה האלה כן היו חלק מצוות ואטיל ואני חוזר אני איני חלק מהצוותים כאן. אני נלחם בשיניים על הפרנסה שלי ולכן אין לי זמן להיות איש צוות כאן אבל למרות שכל אגורה חשובה שוב תעשה עימדי חסד תחסוך לעצמך את הכסף מרכישת הסינרי

אם אתה באמת רוצה אני יפסיק לעדכן את הפורום בכל המהלך שקשור לישראל, כפי שלא טרחתי לעדכן את ואטיל כשבניתי סינרים עבור חברה כלשהי באיטליה.

מעולם לא הגבתי בכל הרבה כעס על חוסר הבנה בסיסי כפי שאתה הצלחת ברוב חכמתך לזרוע כאן.

דוד רוזנפלד

פורסם

עזוב אין צורך לכעוס. אולי היתה דרך אחרת לרשום את זה אבל באמת אין צורך לכעוס על הדברים האלה. בסופו של דבר אתה עושה מה שאתה רוצה ולא חייב לאף אחד דין וחשבון למה אתה גובה על זה תשלום. תרמת רבות עם הסינרים שעשית ולא יזיק שפעם אחת יהיה סינרי שלנו בתשלום. יודע מה? עזוב לנו, יותר טוב- ככה אתה גם מעלה אותנו על המפה של התוספים המסחריים הקיימים, ככה אנשים מבחוץ ידעו שיש כאן בארץ שוק וכדאי להם לפתח סינרים לארץ בצורה מואצת יותר- דבר שהיה פחות מושג בסינרי חינמי. אני בטוח כמו כן שפה החברה שטסים ב-FSX יתרמו את המעט ויקנו ממך את הסינרי.

פורסם
עזוב אין צורך לכעוס. אולי היתה דרך אחרת לרשום את זה אבל באמת אין צורך לכעוס על הדברים האלה. בסופו של דבר אתה עושה מה שאתה רוצה ולא חייב לאף אחד דין וחשבון למה אתה גובה על זה תשלום. תרמת רבות עם הסינרים שעשית ולא יזיק שפעם אחת יהיה סינרי שלנו בתשלום. יודע מה? עזוב לנו, יותר טוב- ככה אתה גם מעלה אותנו על המפה של התוספים המסחריים הקיימים, ככה אנשים מבחוץ ידעו שיש כאן בארץ שוק וכדאי להם לפתח סינרים לארץ בצורה מואצת יותר- דבר שהיה פחות מושג בסינרי חינמי. אני בטוח כמו כן שפה החברה שטסים ב-FSX יתרמו את המעט ויקנו ממך את הסינרי.

ירדן,אהבתי את הגישה שלך לנושא,דויד יישר כוח ותודה מראש על עבודתך אפילו אם היא בתשלום ותודה בכלל על כל מה שעשית עד היום.

פורסם

נראה לי שמיצינו את עניין הסינרי הראשון שהוא לא חינמי, ואפשר לגשת לעיקר :)

בקרוב אני אפתח ברשותכם שרשור חדש עם תמונות קצת יותר מפורטות של הסינרי והוא יהיה דיון פתוח על מה שהיינו רוצים להאיר ולהעיר, ואיפה אפשר לשפר כדי לקרב את הסינרי במידת האפשר למציאות. יש עדיין נקודות פתוחות ואני אכתוב אותן מראש כך שתהיו מודעים. לא חובה להשתתף אבל כל עצה תקבל התייחסות.

פורסם

מסכים אם מה שכבר אמרו - היות המוצר "מסחרי" - רק תורם לכיוון חיובי.

לא סתם טבעו את המושג "Commercial Grade" , שכן בחברה קפיטליסטית כמו שלנו כסף הוא

המניע המשמעותי ברוב הדברים החשובים והמגניבים..

זה מגם מייצר אינטרס "אמיתי" מצד המפתח - להשקיע במוצר וגם לעמוד מאחוריו (עידכונים) לאחר ההשקה,

ובנוסף נוצרת מגמה ש(אולי בעתיד) תיפתח תחרות מסחרית בין כמה מפתחי סינרים בארץ, ומטבע הדברים - הרווח יהיה כולו של ה"קהילה".

אני גם שותף ב-100% לדעה שבניית סינרי מוצלח קולעת להגדרה אומנות,

ועל אומנות - משלמים הרבה.

8)

פורסם

דוד, תרשה לי שוב לברך אותך על עבודה נפלאה ויוזמה עסקית ברוכה.

סרקתי שוב את השרשור ולא מצאתי תשובה האם יתאים גם ל-FS9? אני מקווה

שיוכח שגם ל-FS9 יש שוק מסחרי בארץ. אני יודע שבעולם התשובה חיובית ביותר.

עקבתי בעניין אחר השרשור בכל הנוגע לזכות לגבות תשלום עבור מוצר, שמבוסס ולו בחלקו על

עבודה ציבורית חינמית. אני מבין שזה לא המקרה ובכל זאת זו נקודה שחשוב להדגיש.

קהילת הקוד הפתוח (ועל כך יכול להעיד נוריאל) התפתחה מאד בשנים האחרונות, בעיקר בזכות העובדה

שנמצא פתרון הוגן וחוקי עבור גביית תשלום עבור הרחבה של קוד פתוח. חפשו בוויקי GPL.

אני מניח שמפתחי סינרי יוכלו לעקוב אחרי חוקי GPL ולהרחיב סינרים חינמים תמורת תשלום.

תמריץ כזה יכול לעודד רבים וטובים להפוך את המרחב לגן-עדן של סינרים. ישנם שדות רבים שמחכים לעדכון ובניה.

ט.ל.ח

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...