Asaf Brietbard פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 בקרת גישה אונליין מעכשיו ועד שימאס. בואו לטוס.
niv solomon פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 גם מגדל ב"ג הצטרף בזכות ההשגחה של אסף :mrgreen: בוא לפתוח את השבת עם תנועה 0X
Asaf Brietbard פורסם יולי 9, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 9, 2010 סטטוס לשעה 18:41 פיקוח: גישה ב"ג, מגדל ב"ג, קרקע מערב ב"ג מטוסים: ELY001, ELY011, (זר) MEA022 אנשים בטימספיק: דוד כהן, פיליפ גורג'ביץ' (מחובר כאלעל), ליאור קסטנר (מחובר כאלעל), ולדי יגורקין, אבי מרקוביץ', לירן שניידר, גיא טבת, אופיר פריג, ירדן גוטליב, בר רודוי חוץ מאחד, אף אחד לא הגיב לי כשהזמנתי את כולם לטוס. אמיר - לסגור את ה TS ? לי זה עצוב.
SagiReuven פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 תודה לכל הפקחים, במיוחד לגישה שהיה איתי הרבה היום . נ.ב אני הייתי 4X-CDC ואני גם אשמח להערות עם צריך.
אורח פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 סטטוס לשעה 18:41פיקוח: גישה ב"ג, מגדל ב"ג, קרקע מערב ב"ג מטוסים: ELY001, ELY011, (זר) MEA022 אנשים בטימספיק: דוד כהן, פיליפ גורג'ביץ' (מחובר כאלעל), ליאור קסטנר (מחובר כאלעל), ולדי יגורקין, אבי מרקוביץ', לירן שניידר, גיא טבת, אופיר פריג, ירדן גוטליב, בר רודוי חוץ מאחד, אף אחד לא הגיב לי כשהזמנתי את כולם לטוס. אמיר - לסגור את ה TS ? לי זה עצוב. ראיתי את ההזמנה שלך. לא יכולתי לעלות לטוס מכל מיני סיבות.
Nadav פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 צר לי שזה היה המצב אסף. מאוד איכזב אותי שכשהתפניתי לטוס והתחברתי, באמצע ההכנות כל העמדות התנתקו. עליתי בתור אלעל 081 לבנקוק וממש בעודי מכניס את הנקודות ל-FMC, קרקע עלה מולי והודיע שכולכם סוגרים. אני לא אומר את כל זה כדי לבוא, חס וחלילה, בטענות. הרי ברור שלא תשאיר שלוש עמדות בשביל מטוס אחד מסכן. אני רק אומר שלכל אחד יש את הצד שלו. אתה מצידך יושב ובוהה במסך שחור עם שלוש נקודות ירוקות במשך שעה וחצי, אני מצידי עולה ומתכונן לטיסה של 10 שעות עם המראה כיפית ומעבר מעמדת פיקוח אחת לשניה ובסופו של דבר עושה את הכל על יוניקום. ברור לי שאתה מדבר פה על מגמה... בסופו של דבר, חבל לי שהמצב הכללי הוא כזה, אבל אני יכול להגיד שלדעתי אי אפשר לבוא בטענות לאף אחד (עצוב ככל שזה ישמע). מצד אחד, יש את הפקחים שעושים מצווה כשהם עולים לפקח ואכן נדיר לתפוס מספיק אנשים פנויים כדי להרים שלוש עמדות פיקוח ביחד. אגב, אני לא חושב שאנשים מבינים פה כמה מאמץ זה מצריך, כי סה"כ מדובר בשלושה אנשים שנמצאים בשלושה מקומות שונים בארץ וצריכים לתאם ביניהם זמן ורצון (ואני אפילו לא פקח בחטיבה). מצד שני, יש את הטייסים שאמורים לקפוץ על ההזדמנות שסוף סוף אנשים תורמים מזמנם ועולים לפקח אבל אל תשכח שגם לטייסים לא תמיד יש זמן פנוי. מי אמר שבדיוק ב-18:00 אני פנוי כדי להרים את אלעל 081 לאויר? לכן אני מתחבר כשאני יכול ומעלה טיסה וכשהעמדות מתנתקות אחרי 5 דקות אין לי אל מי לבוא בטענות חוץ מאל עצמי. בסופו של דבר,אנחנו יכולים להתלונן כמה שאנחנו רוצים, אבל אני ואתה לא שולטים על זמנם של אנשים. לכן הנחמה היחידה שיכולה להיות לך היא שאנשים יאכלו את הכובע שהם פיספסו את הפיקוח המעולה שהצעת להם. ממש כמו מצב שפקח עולה 5 דקות אחרי שעשרה מטוסים עזבו את המרחב האוירי שלו וכל מה שנשאר לו זה לאכול את הכובע ולקוות שתתחבר עוד תנועה.
Ido Rahav פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 צר לי שזה היה המצב אסף.מאוד איכזב אותי שכשהתפניתי לטוס והתחברתי, באמצע ההכנות כל העמדות התנתקו. עליתי בתור אלעל 081 לבנקוק וממש בעודי מכניס את הנקודות ל-FMC, קרקע עלה מולי והודיע שכולכם סוגרים. אני לא אומר את כל זה כדי לבוא, חס וחלילה, בטענות. הרי ברור שלא תשאיר שלוש עמדות בשביל מטוס אחד מסכן. אני רק אומר שלכל אחד יש את הצד שלו. אתה מצידך יושב ובוהה במסך שחור עם שלוש נקודות ירוקות במשך שעה וחצי, אני מצידי עולה ומתכונן לטיסה של 10 שעות עם המראה כיפית ומעבר מעמדת פיקוח אחת לשניה ובסופו של דבר עושה את הכל על יוניקום. ברור לי שאתה מדבר פה על מגמה... בסופו של דבר, חבל לי שהמצב הכללי הוא כזה, אבל אני יכול להגיד שלדעתי אי אפשר לבוא בטענות לאף אחד (עצוב ככל שזה ישמע). מצד אחד, יש את הפקחים שעושים מצווה כשהם עולים לפקח ואכן נדיר לתפוס מספיק אנשים פנויים כדי להרים שלוש עמדות פיקוח ביחד. אגב, אני לא חושב שאנשים מבינים פה כמה מאמץ זה מצריך, כי סה"כ מדובר בשלושה אנשים שנמצאים בשלושה מקומות שונים בארץ וצריכים לתאם ביניהם זמן ורצון (ואני אפילו לא פקח בחטיבה). מצד שני, יש את הטייסים שאמורים לקפוץ על ההזדמנות שסוף סוף אנשים תורמים מזמנם ועולים לפקח אבל אל תשכח שגם לטייסים לא תמיד יש זמן פנוי. מי אמר שבדיוק ב-18:00 אני פנוי כדי להרים את אלעל 081 לאויר? לכן אני מתחבר כשאני יכול ומעלה טיסה וכשהעמדות מתנתקות אחרי 5 דקות אין לי אל מי לבוא בטענות חוץ מאל עצמי. בסופו של דבר,אנחנו יכולים להתלונן כמה שאנחנו רוצים, אבל אני ואתה לא שולטים על זמנם של אנשים. לכן הנחמה היחידה שיכולה להיות לך היא שאנשים יאכלו את הכובע שהם פיספסו את הפיקוח המעולה שהצעת להם. ממש כמו מצב שפקח עולה 5 דקות אחרי שעשרה מטוסים עזבו את המרחב האוירי שלו וכל מה שנשאר לו זה לאכול את הכובע ולקוות שתתחבר עוד תנועה. נדב, אני מסכים איתך בהחלט! בתור פקח, אין דבר מתסכל מזה שיש המון הודעות בפורום על חוסר בפיקוח וכשעולים לפקח אין אפילו תנועה אחת! בתור טייס, אין דבר מתסכל מזה שאתה עולה לטיסה וכל הארץ שוממת מפקחים! אבל לצערי אין לזה פיתרון... אם יש לך פיתרון לבעיה זו אני בטוח שכולנו נרצה לשמוע שבת שלום!
Asaf Brietbard פורסם יולי 9, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 9, 2010 היי נדב, דבר ראשון אני מתנצל על סגירת העמדה (ובשל השגחות כל השאר ירדו איתי), פשוט הגיעה שעת הארוחה כאן בסביבות 20:00. מה שאיכזב אותי היה לראות פעילות רוחשת ב TS, שלמעשה מיוע דלצרכים אחרים לגמרי, וברשת דממה. אם למישהו יש זמן להיות שעתיים ב TS ולקשקש עם חברים שלו, הוא היה יכול לעלות לטוס חיפה-הרצליה או ב"ג-לרנקה. סה"כ המטרה של כולנו משותפת, אני פשוט חושב שיש אלמנטים שאולי כדאי לעשות להם fine tuning כדי להחזיר את הפעילות שהיתה פה בעבר (ובאופן שוטף).
Nadav פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 צר לי שזה היה המצב אסף.בסופו של דבר,אנחנו יכולים להתלונן כמה שאנחנו רוצים, אבל אני ואתה לא שולטים על זמנם של אנשים. לכן הנחמה היחידה שיכולה להיות לך היא שאנשים יאכלו את הכובע שהם פיספסו את הפיקוח המעולה שהצעת להם. ממש כמו מצב שפקח עולה 5 דקות אחרי שעשרה מטוסים עזבו את המרחב האוירי שלו וכל מה שנשאר לו זה לאכול את הכובע ולקוות שתתחבר עוד תנועה. נדב, אני מסכים איתך בהחלט! בתור פקח, אין דבר מתסכל מזה שיש המון הודעות בפורום על חוסר בפיקוח וכשעולים לפקח אין אפילו תנועה אחת! בתור טייס, אין דבר מתסכל מזה שאתה עולה לטיסה וכל הארץ שוממת מפקחים! אבל לצערי אין לזה פיתרון... אם יש לך פיתרון לבעיה זו אני בטוח שכולנו נרצה לשמוע שבת שלום! כמו כל דבר בחיים, אני לא חושב שיש פתרון קסמים "אינסטנט". אני יכול רק להציע את דעתי שמתחלקת לשני מישורים: מבחינת הפקחים (ושוב, אינני פקח ולכן אני לא יודע אם זה ממקומי לדבר)- כשעולים לפקח, תעלו ליותר משעה-שעתיים, גם אם אין תנועה. לדוגמא, היום, במקביל להמראה שלי כאלעל 081 ראיתי את ה-CTR של בנקוק מחובר יותר מארבע שעות (!?) וגם אצלו היו רק שלוש תנועות. לבחור הזה יש עצבים מברזל ברור שזה די מטורף לשבת מול המחשב 3-4 שעות עם מסך שחור בלי תנועה, אבל אם תחשבו על זה- זה בדיוק מה שאנחנו הטייסים עושים 90% מזמן הטיסה שלנו, לא? (ורוב הפקחים הם גם טייסים). במישור השני-צידם של הטייסים- אתם פותחים את הפורום או TS ורואים פוסט שכתוב בו "גישה מוריד חלודה, בואו עם WD40". תעשו מאמץ ותפנו לכם אפילו חצי שעה להקפות או לטיסה קצרה מחיפה לב"ג. ככה הפקח מקבל את התמריץ והפידבק על ההשקעה שהוא משקיע בשישי אחר הצהריים למען כולנו! בואו ניתן לפקחים את ההרגשה שיש בשביל מה להפעיל את ה-ATC! שוב, חשוב לי לציין שאין לי טענה או חצי טענה כלפי אף אחד (לא טייסים ולא פקחים). אני רק מציע דרכים להתחיל תהליך בריא כדי להשיב את הנקודות הירוקות למסך.
Nadav פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 היי נדב,דבר ראשון אני מתנצל על סגירת העמדה (ובשל השגחות כל השאר ירדו איתי), פשוט הגיעה שעת הארוחה כאן בסביבות 20:00. מה שאיכזב אותי היה לראות פעילות רוחשת ב TS, שלמעשה מיוע דלצרכים אחרים לגמרי, וברשת דממה. אם למישהו יש זמן להיות שעתיים ב TS ולקשקש עם חברים שלו, הוא היה יכול לעלות לטוס חיפה-הרצליה או ב"ג-לרנקה. סה"כ המטרה של כולנו משותפת, אני פשוט חושב שיש אלמנטים שאולי כדאי לעשות להם fine tuning כדי להחזיר את הפעילות שהיתה פה בעבר (ובאופן שוטף). אומנם אני לא כל-כך פעיל ב-TS, אבל אני מסכים עם כל מילה.
zvi rodes פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 כבר ציינתי בעבר ואני מציין שוב כי הפיתרון לבעיית שממון ברשת הוא לקבוע ימים ושעות פיקוח,לא הגיוני שפקח יעלה לרשת בצורה ספונטנית יכתוב בואו לטוס אני מפקח עכשיו ויצפה להענות מיידית,עד שלא יהיו נהלים מסודרים לטיסות ברשת לצערי הרב לא יהיה שינוי לטובה במצב העגום בו אנו נמצאים ואז נתחיל כולנו לשיר את שירו של יהורם גאון " איפה, איפה את ואטיל? למה על מה את מתנכרת את אולי כבר לא זוכרת צליל מנוע עם ליל ההגה בידייך שנצמדו בכח ולא נתנו מנוח שוב לא אוכל לשכוח לשכוח אהובה - איפה הם הימים שלא ישובו עוד לא הם לא ישובו לא לא. הנה הנה הם הימים ימים יפים של קיץ ומטוס על פני המים ישובו פקחייך איפה הם הימים שלא ישובו עוד לא הם לא ישובו לא לא. איפה, איפה הם הלילות כן אותם לילות בחורף והמצערת בידייך וגשם על כנפייך הרוח על פנייך שכחת כבר אהובה איפה הם הימים שלא ישובו עוד לא הם לא ישובו לא לא. "
zvi rodes פורסם יולי 9, 2010 דיווח פורסם יולי 9, 2010 כבר ציינתי בעבר ואני מציין שוב כי הפיתרון לבעיית שממון ברשת הוא לקבוע ימים ושעות פיקוח,לא הגיוני שפקח יעלה לרשת בצורה ספונטנית יכתוב בואו לטוס אני מפקח עכשיו ויצפה להענות מיידית,עד שלא יהיו נהלים מסודרים לטיסות ברשת לצערי הרב לא יהיה שינוי לטובה במצב העגום בו אנו נמצאים ואז נתחיל כולנו לשיר את שירו של יהורם גאון " איפה, איפה את ואטיל? למה על מה את מתנכרת את אולי כבר לא זוכרת צליל מנוע עם ליל ההגה בידייך שנצמדו בכח ולא נתנו מנוח שוב לא אוכל לשכוח לשכוח אהובה - איפה הם הימים שלא ישובו עוד לא הם לא ישובו לא לא. הנה הנה הם הימים ימים יפים של קיץ ומטוס על פני המים ישובו פקחייך איפה הם הימים שלא ישובו עוד לא הם לא ישובו לא לא. איפה, איפה הם הלילות כן אותם לילות בחורף והמצערת בידייך וגשם על כנפייך הרוח על פנייך שכחת כבר אהובה איפה הם הימים שלא ישובו עוד לא הם לא ישובו לא לא. "
Asaf Brietbard פורסם יולי 10, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 10, 2010 צבי, באמת? "לא הגיוני שפקח יעלה לרשת בצורה ספונטנית יכתוב בואו לטוס אני מפקח עכשיו ויצפה להענות מיידית" אישית, אם אצטרך להתחייב ולהודיע מראש על זמן פעילות - לא אוכל לעשות זאת ולא אפקח מטעמים של חוסר זמן. כנראה שאתה שוכח איך דברים עבדו פה שנים... בייחוד בימי שישי ושבת. אבל לא משנה, בכל מקרה הטענות שלי הן ליושבי ה TS ולא לאלו שראו רק הבוקר שהיה פיקוח.
4x-asm פורסם יולי 10, 2010 דיווח פורסם יולי 10, 2010 חברים שלום ושבת שלום לצערי הדיון הזה חוזר על עצמו יותר מדי פעמים אני חושב שצריך להחזיר את הפעילות של מוצ"ש כמו שהיה פעם ואני חושב שזה עבד לא רע בכלל והיה פיקוח והיו טיסות וכולם נהנו בכל אופן אם יש מחלקת ארועים אפשר להעלות את זה כארוע שבועי וככה אני חושב שכולם יהנו יפקחו ויטוסו לצומת לבכם (ההערה למחלקת ארועים לא בתור עקיצה או טענה )
Izik Bakshi פורסם יולי 10, 2010 דיווח פורסם יולי 10, 2010 היי נדב,דבר ראשון אני מתנצל על סגירת העמדה (ובשל השגחות כל השאר ירדו איתי), פשוט הגיעה שעת הארוחה כאן בסביבות 20:00. מה שאיכזב אותי היה לראות פעילות רוחשת ב TS, שלמעשה מיוע דלצרכים אחרים לגמרי, וברשת דממה. אם למישהו יש זמן להיות שעתיים ב TS ולקשקש עם חברים שלו, הוא היה יכול לעלות לטוס חיפה-הרצליה או ב"ג-לרנקה. סה"כ המטרה של כולנו משותפת, אני פשוט חושב שיש אלמנטים שאולי כדאי לעשות להם fine tuning כדי להחזיר את הפעילות שהיתה פה בעבר (ובאופן שוטף). דבריו של אסף מסכמים את ההרגשה בצורה טובה, אף אחד לא בא בטענות למי שלא ראה או היה עסוק. אבל לשבת ב TS שעתיים ולהגיד אין לי זמן זה תרוץ עלוב, שכן צוות החטיבה והנהלת IFS לא משלמים על ה TS בשביל המטרות האלה. ואם מישהו רוצה לקשקש עם חבריו אז שימצא לו TS אחר בבקשה, כי זה מאוד מעליב שאחרי כל ההשקעה ומה שלא עושים יש מי שבוחר לשבת לו TS, ככה לא מעודדים פקחים לעלות..