Itay Zecharia פורסם אוגוסט 10, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 10, 2010 שאלה שתמיד עניינה אותי, ואני פשוט חייב להסיר את הספק, או לחלופין לוודא את חששותיי. כולם יודעים כמה טיסה ללא קוקפיט בחברות זרות יכולה להיות משעממת, ומאידך איך הזמן יכול לטוס כשיש לך סקאנר ביד. האם הסקאנר יכול לעורר חשד במידה וייראה בנקודות הבאות- 1. בבידוק הבטחוני (לפני הדיוטי פרי) 2. בעלייה למטוס 3. במטוס עצמו 4. או אולי בכניסה לארץ - במכס? 5. נקודות נוספות שלא חשבתי עליהן? לסיכום, הפחד אצל כולם הוא שהסקאנר ייתפס ויעורר חשד, וכמובן יילקח לצמיתות. שאלתי היא - האם יש חשש בלקיחת הסקאנר לטיסה או לא? אשמח לשמוע את דעתכם, איתי.
yoni revivo פורסם אוגוסט 10, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 10, 2010 http://www.vatil.org.il/vatil/board/viewtopic.php?f=1&t=32081 מישהו מהחטיבה בכלל בדק את העניין מאז פרסום האיסור? לפי מה שאני יודע כבר היה בירור לפני שנים והגיעו למסקנה שמקלטים בכל ספקטרום גלי הרדיו (להוציא איסורי מכס)- חוקיים.
uvdude פורסם אוגוסט 10, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 10, 2010 למיטב זכרוני וידיעתי, החוק בארץ מגדיר שהחזקה של סורק תדרים, כמו גם האזנה לתדרים שאינך מורשה מפורשות להאזין להם - שניהם ביחד ולחוד הם עבירה פלילית. אין לי ציטוט מדוייק, אבל זה מה שאני יודע. אם מישהו יכול להוכיח לי אחרת, אני אשמח לשמוע.
Itay Zecharia פורסם אוגוסט 10, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 10, 2010 משמע - חששותיי אומתו, ולא מומלץ להגיע למקומות הנ"ל עם הסקאנר (אלא אם כן אתה בעל רישיון). אם מישהו חושב אחרת אשמח לשמוע. תודה, איתי.
Idan Traub פורסם אוגוסט 10, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 10, 2010 סקאנר כעקרון יכול להחשב להאזנת סתר = עבירה פלילית. כאשר בעצם רישיון RT בעצם הופך את ההאזנה להאזנה חוקית.
Itay Zecharia פורסם אוגוסט 11, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 מישהו יודע אם מבחן הרדיו טלפון בשירגל מקנה רישיון RT? או זו רק אחת מ-7 הבחינות לרישיון הפרטי?
Idan Traub פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 מישהו יודע אם מבחן הרדיו טלפון בשירגל מקנה רישיון RT? או זו רק אחת מ-7 הבחינות לרישיון הפרטי? עד כמה שידוע לי בעצם לכל טייס בארץ יש גם רישיון RT. ברגע שעברת קורס RT ומבחן אתה מוסמך על RT בין אם זה צוללת אוניה או 747.
Itay Zecharia פורסם אוגוסט 11, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 פשוט ראיתי את מה שתומר רשם פה - viewtopic.php?f=1&t=22153 ובנוסף הויכוח הישן - שאסור רק לשדר, אבל מותר להאזין... מעניין מה נפסק. מישהו יודע מה החוק לגבי זה?
Nadav פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 לאחר שיטוט קצר בנבכי "חוק האזנות סתר תשל"ט 1979" לצערי, אני מפרש את החוק כאומרו שהאזנה לסקאנר היא עבירה על החוק. אם תקח את המשמעות הברורה של האזנת סתר: "האזנה ללא הסכמת אף אחד מבעלי השיחה, לרבות הקלטת שיחה כאמור..." אין כאן יותר מדי מקום לפרשנות. איך שלא תסובב את זה-שימוש בסקאנר, כלומר-האזנה למגדל הפיקוח שמעביר הוראות לטייס, היא פעולה שאינה קיבלה את אישור שני הצדדים ועל כן היא אינה חוקית. שוב, אני אומר לצערי כי זה מאוד כיף להאזין שעות לפיקוח ולדעתי לא גורם בעיה לאף אחד מהצדדים האמורים. מצד שני, אני לא משפטן ואני מאוד מאוד אשמח אם מישהו ידע לערער על הפרשנות שלי אהה, וסתם אנקדוטה-אם אתם מקליטים שיחה שאתם עושים בטלפון עם מישהו, זה לא נחשב לעבירה על חוק האזנות סתר (כי אחד הצדדים נותן את הסכמתו).
Idan Traub פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 הבעיה היא שזה בחיים לא יקרה. בחים לא יתקבל אישור כי זה לתת אישור להאזין לתדר צבאי. מחר כתב אלגזירה ישים סקאנר בגבול הצפון והוא חסין מכל תביעה.
Yarden Antebi פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 משמע - חששותיי אומתו, ולא מומלץ להגיע למקומות הנ"ל עם הסקאנר (אלא אם כן אתה בעל רישיון).אם מישהו חושב אחרת אשמח לשמוע. תודה, איתי. גם אם יהיה לך רשיון (בין אם זה RT ובין אם זה חובב רדיו) עדיין אסור לך להחזיק סקאנר. ברגע שיש לך RT אתה יכול להחזיק מכשיר קשר תעופתי ידני, אבל לא רק קולט אלא גם משדר. כחובב רדיו אפשר להביא מכשירים כגון ה yaesu VX 7 שאני אקנה בקרוב (יש לי רשיון חובב רדיו) שהם מקמשים(מקלט משדר) שמשדרים בתדרים של חובבי רדיו וגם יש להם תחום קליטה רחב.
אורח פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 עד כמה שאני מבין, השידור הוא באויר החופשי, הוא לא מוצפן ולכן זו לא האזנת סתר. כמוכן, יש לי רדיו במטבח, רדיו זבלה שיש לו נטיה בשעות הבוקר במקום להשמיע את גלי צהל, אני מקבל את גלי הרצליה שלום, CAU לנגיעה... האם גם אז אני אשם בהאזנת סתר, לדיווחו של פלוני על כך שהוא בפיינל ארוך מעל רעננה בגובה 800
Idan Traub פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 עד כמה שאני מבין, השידור הוא באויר החופשי, הוא לא מוצפן ולכן זו לא האזנת סתר.כמוכן, יש לי רדיו במטבח, רדיו זבלה שיש לו נטיה בשעות הבוקר במקום להשמיע את גלי צהל, אני מקבל את גלי הרצליה שלום, CAU לנגיעה... האם גם אז אני אשם בהאזנת סתר, לדיווחו של פלוני על כך שהוא בפיינל ארוך מעל רעננה בגובה 800 האמת שזה בידיוק האזנת סתר. גם הקו טלפון שלך לא מוצפן. גם התשדורת מחשוב שלך לא ממש מוצפנת אם לא הפעלת עליה תוכנת הצפנה. זה שהחוק לא מתיר לפנים משורת הדין גם שימושים לטובה של יכולות קליטת הגלים זה כבר סיפור אחר.
אורח פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 עידן, לצוטת לטלפון צריך מכשור מתאים ולהתחבר לקופסאות של בזק (במידה והטלפון לא אלחוטי). שידור רדיו פתוח, בדיוק כמו שאתה קולט ערוץ 1 2 10 באנטנה רגילה בלי שום אמצעים מיוחדים. לכן זה לא ציטות.
Idan Traub פורסם אוגוסט 11, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 11, 2010 עידן, לצוטת לטלפון צריך מכשור מתאים ולהתחבר לקופסאות של בזק (במידה והטלפון לא אלחוטי).שידור רדיו פתוח, בדיוק כמו שאתה קולט ערוץ 1 2 10 באנטנה רגילה בלי שום אמצעים מיוחדים. לכן זה לא ציטות. אתה לא צריך להדגים לי כמה החוק אטום. גם להאזנה לתדרי VHF צריך ציוד שאינו נפוץ ברמת הכל בית בישראל. הטלפון היה דוגמה. על זה שיש מקום לשנות תחוק כמו במקומות נורמאלים בעולם אין ספק. השאלה היא האם צה"ל יאפשר זאת.
Amir Paz פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 שלחתי מייל למשרד התקשורת.. בואו נחכה לתשובה מסודרת. או להתחלה של גל מעצרים
yossid פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 שימוש בסקאנר (כמו גם בכל מכשיר קשר אחר) אסור על פי הדין. אין כל קשר להאזנת סתר ובדיוק כפי שכתב רן - האזנה לתשדורת במכשיר קשר איננה האזנת סתר (לפחות לא במקרה של תקשורת אוירית) שאחרת אם מטוס מסוים מדבר עם תחנת בקרה ואני, כשאני מצוי במטוס אחר, מאזין לאותה תקשורת אחשב כמי שמבצע האזנת סתר. גם טייס שעבר מבחן R/T איננו רשאי, על פי תנאי הרשיון, להשתמש בסקאנר או במכשיר קשר נייד. רשיון ה-R/T מקנה זכות לשימוש במכשיר הקשר המצוי במטוס בלבד ולצרכי הטיסה.
Tomer Haim פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 שלחתי מייל למשרד התקשורת.. בואו נחכה לתשובה מסודרת.או להתחלה של גל מעצרים צריך לעשות 2 מהדורות חדשות: 1) על גל המעצרים 2) על ההתפתחות אחרי חודש בכלא (מה קורה בכל תא ותא)
Amir Paz פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 שלחתי מייל למשרד התקשורת.. בואו נחכה לתשובה מסודרת.או להתחלה של גל מעצרים צריך לעשות 2 מהדורות חדשות: 1) על גל המעצרים 2) על ההתפתחות אחרי חודש בכלא (מה קורה בכל תא ותא) חחחחחחחחחחחחחחחח גדול
Yarden Antebi פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 שימוש בסקאנר (כמו גם בכל מכשיר קשר אחר) אסור על פי הדין. אין כל קשר להאזנת סתר ובדיוק כפי שכתב רן - האזנה לתשדורת במכשיר קשר איננה האזנת סתר (לפחות לא במקרה של תקשורת אוירית) שאחרת אם מטוס מסוים מדבר עם תחנת בקרה ואני, כשאני מצוי במטוס אחר, מאזין לאותה תקשורת אחשב כמי שמבצע האזנת סתר.גם טייס שעבר מבחן R/T איננו רשאי, על פי תנאי הרשיון, להשתמש בסקאנר או במכשיר קשר נייד. רשיון ה-R/T מקנה זכות לשימוש במכשיר הקשר המצוי במטוס בלבד ולצרכי הטיסה. או מכשיר קשר תעופתי שמשמש אותו לחירום, אבל גם אז מותר לו להשתמש במכשיר רק על המטוס.