Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 אני מעלה כאן לדיון נושא עקרוני שאני מניח שמעסיקה אנשים פה ושם. עם השנים, כמות התוספים שצברתי מדהימה ואולי אף מעיקה. אולי טוב שיש דיסקים עם טרהבייטים נפח, אך הבעיה המרכזית אינה האכסון אלא השימוש. לפני כן, רק לציין כי מספר תוספים דורשים החלפה כשעוברים מדגם FS אחד למשנהו, וחלק מהם לא כל כך פועלים על מערכות הפעלה וחומרה חדשים. איני מתכוון לחומרה שצברתי עם השנים, חלקה נתתי וחלקה פשוט זרקתי גם כשפעלה מעולה, כי הטכנולוגיה ודירת 5 החדרים שלי כבר לא הספיקו. גם לא למאות דיסקי התוכנה שחלקם שמור וחלקם הלך לעולם שכולו טוב. מטוסים יש לי עשרות רבות, לא עקב צורך מוגדר ואמיתי, יותר עקב סקרנות לפיתוחים חדשים ותחושת תרומה צנועה למאמץ המפתחים, אם בצורת ניסויי ביטא ואם בכמה מעות ששילשלתי לכיסם. האמת שמספיק לי מטוס אחד ראוי מכל קטגוריה, אך גם לטובים שבהם אין כעת למשל מכ"מ מזג אוויר ראוי, פשוט אין ובלי זה הטיסה נראית אחרת. הראו לי קברניט שיסכים לטוס באירופה בלי כזה. טסתי על X-PLANE, ועל MSFS מדגם 1 על מק, אך לדוגמא שום תוסף לאלה לא מגיע לרמה של B744 PS 1.3 שנכתב עבור DOS באמצע שנות התשעים, ומה שבנוי סביבו. כולל ACARS כמו שהוא במציאות, עם פונקציות תקשורת עם חברת התעופה, עם השדות, עם הבקרה ב-CPDLC, עם ADS-C, וכו'. אך עם מחשב מתקדם 64 ביט צריך לא מעט טריקים בכדי שיפעל. מערכות תכנון טיסה אזכיר רק את העיקריות מבחינתי: FSNAV היתה פשוטה וטובה, אך אינה תואמת FSX ופיתוחה פסק. אחד הדברים העיקריים שהיא סיפקה עבורי הוא מידע לגבי מעבר מתחום פיקוח אחד למשנהו, קיימים מקומות בעולם שבכל 10 דקות עוברים איזור פיקוח. ל- FSX יש אולי פתרונות אך אצלי הם עדיין לא פועלים כראוי. ACARS- FSFK לא פועל אצלי כראוי והינה חצי חובבנית. FOC 2003 של DANUR מסורבלת, מתאימה לחברות תעופה, דרוש הון לקבלת עדכוני מז"א ו-AIRAC. FSC מייגע. FLITEMAP אינה עבור כיסו של יחיד, עם כל יתרונותיה. FSBUILD הינה לכן העיקרית שלי, אך אינה מספקת בתוכנית הטיסה מעברים בין מרחבי בקרה. אני גם רוצה לראות כמות דלק מתוכננת בכל נ.צ. ואיני זוכר מישהי חוץ מהראשונה שעושה זאת. מעבר לכל אלה קיימים אצלי עשרות מחשבוני העמסה, המראה ונחיתה. מז"א מצב דומה קיים עם REX II שנותן מז"א, כאשר יש כבר מנוע מז"א לא רע ב- ASE, גם הוא עדכון מס' 20 למקורי. סינרי הס מלהזכיר, כאן צריך אולם אכסון, ומחשב אימתני להניע הכל בטיסה. כמובן לאלה מצטרפים כל מיני תוכנות עזר אם זו תוכנת סנכרון לזמן אמת, nHancer ועוד כהנה וכהנה. אני משתדל להתמקד בשימוש כאמור באחד מכל קטגוריה, וכך להכירו היטב ולעומק- MD-11 לכבדים, B763 לבינוניים, קונקורד לגעת ביוסנופירה, ועוד סטרטוקרוזר ופייפר ומוסטנג לזכר ימי נערותי בטיסה. אשמח לשמוע דעות.
David Bendavid פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 עופר, FSBUILD היא אכן הפתרון הכמעט מושלם לתכנון הטיסה. היא אכן מציגה את רוב המעברים בין יחידות הבקרה בעולם, ומציגה את כמות הדלק בכל WAYPOINT. עידכוני הAIRAC שלה ניתנים בחינם דרך האתר שלהם. בנוסף, לחישובי העמסה, ביצועי המראה / נחיתה וכיו"ב, הייתי ממליץ לך לנסות את TOPCAT - תוכנה פשוט מעולה. http://www.topcatsim.com
WalKMaN` פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 עופר,FSBUILD היא אכן הפתרון הכמעט מושלם לתכנון הטיסה. היא אכן מציגה את רוב המעברים בין יחידות הבקרה בעולם, ומציגה את כמות הדלק בכל WAYPOINT. עידכוני הAIRAC שלה ניתנים בחינם דרך האתר שלהם. בנוסף, לחישובי העמסה, ביצועי המראה / נחיתה וכיו"ב, הייתי ממליץ לך לנסות את TOPCAT - תוכנה פשוט מעולה. http://www.topcatsim.com FSBUILD מראה פשוט מעברים בין FIR אם אני לא טועה.. כמות הדלק בכל נקודה מוצגת בעמודת ה-FERM בטבלה של התכנון נתיב. ממליץ גם על ה-TOPCAT, שילוב בין התוכנות האלו יביא אותך למשקלים וביצועים הכי יעילים שבת שלום!
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 13, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 TOPCAT שלא יהיה לי? מזמן מזמן, בתשלום. לא כתבתי שאני מחפש מה לקנות, יש לי מספיק לכל האוגדה, אלא שחסרה תוכנת תכנון שתתן טבלה לטיסה הכוללת מעברי FIR (כמו FLITEMAP, לא ראיתי זאת ב-FSB), ודלק נותר. FREM לא מופיע בדו"ח אלא בחלון הפקת הנתיב. הרי הטייס לא הולך לטוס עם התוכנה מופעלת אלא משתמש בה להפקת COMMUNICATION FLIGHT PLAN קודם לכן.
WalKMaN` פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 TOPCAT שלא יהיה לי? מזמן מזמן, בתשלום.לא כתבתי שאני מחפש מה לקנות, יש לי מספיק לכל האוגדה, אלא שחסרה תוכנת תכנון שתתן טבלה לטיסה הכוללת מעברי FIR (כמו FLITEMAP, לא ראיתי זאת ב-FSB), ודלק נותר. FREM לא מופיע בדו"ח אלא בחלון הפקת הנתיב. הרי הטייס לא הולך לטוס עם התוכנה מופעלת אלא משתמש בה להפקת COMMUNICATION FLIGHT PLAN קודם לכן. אז שים לב, זה מה-NAVLOG.. בצד שמאל יש לך את ה-FIR שבו נמצאת הנקודה הרלוונטית.. המספרים המוקפים באדום מראים את הדלק במאות שנשאר בכל נקודה.. מופיע ב-NAVLOG תחת REM - Remaining אני בטוח שיש ב-NAVLOG עוד מספרים יעילים שכאלו שטרם הספקתי להכיר, צריך לחקור את התוכנה..
E.Z פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 עופר כמו שאמרו קודמיי תכנון דלק מוצג לגבי מעבר מרחבים אפשרי חלקית בהצגת פיקוח אונליין של טווסים באחד האטבים בצד לא מעבר
David Bendavid פורסם אוגוסט 13, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2010 TOPCAT שלא יהיה לי? מזמן מזמן, בתשלום.לא כתבתי שאני מחפש מה לקנות, יש לי מספיק לכל האוגדה, אלא שחסרה תוכנת תכנון שתתן טבלה לטיסה הכוללת מעברי FIR (כמו FLITEMAP, לא ראיתי זאת ב-FSB), ודלק נותר. FREM לא מופיע בדו"ח אלא בחלון הפקת הנתיב. הרי הטייס לא הולך לטוס עם התוכנה מופעלת אלא משתמש בה להפקת COMMUNICATION FLIGHT PLAN קודם לכן. אין שום צורך בהשארת FSBUILD פתוחה. בצד ימין יש לך מספר אופציות לייצא את הNAVLOG הסופי שלך: בNOTEPAD בPDF או בהדפסה
Liaz Kamper פורסם אוגוסט 14, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2010 היי עופר, האם אתה מוכר חלק מהתוספים בתשלום בהם אתה כבר לא עושה שימוש? שמתי לב שבמעטים מהתוספים שאני קניתי ניתן להעביר רשיון, ובשאר אין התייחסות. אני מתכוון כמובן כמובן לרכישה כדת וכדין של מוצר שנקנה כדת וכדין. האם יש שוק לתוספים בהם אין לאנשים עניין או צורך יותר? האם זה חוקי לדעתכם לקיים מכירות כאלה בפורום?
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 15, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 ליעז, אפשרי, אפרט בשרשור נפרד.