עבור לתוכן
Asaf Brietbard

שאלה בנוגע לחוקיות טיסה

Recommended Posts

פורסם

פשוט לברר נושא:

האם מותר לי, בתור אחד שלא שייך לחה"א הוירטואלי לבצע את הטיסה הבאה- מטוס F16 כינוי "ברזל1" המראה מחצרים טיסה לכיוון קו חוף אשקלון טיסה בגובה 35000 מעל קו חוף עד ראש כרמל וחזרה נחיתה בחצרים.

אשמח לקבל תשובה מוסמכת ולא ניחושים, תודה.

פורסם

כן מותר לך. מבחינת וואטסים אתה מטיס F-16 פרטי כמו שאתה מטיס ססנה ושום פריווילגיות של VSOA לא תקפות לגביך.

אסור לך לבצע שום : ליווי תנועה,טיסת מבנה,טיסה מעל מדינות עוינות,הפצצה.

היה לא מזמן פרסום של מסמך הVSOA וניתן למצוא אותו גם באתר וואטסים.

פורסם

רמ"ח מבצעים בכבודו ובעצמו ענה לך תשובה יפה.

אני רק אוסיף שגם לפני עידן חיל האויר הוירטואלי, היה מותר לבצע טיסות כלי טיס צבאיים ברשת, והיינו מבצעים כאלה.

ההגבלה היחידה הייתה שאסור לטיסה לכלול שום מאפיין צבאי שהוא: לא הפצצה, לא חילוץ, לא תדלוק, לא בטיח, שום דבר.

טיסה רגילה על הנתיבים מא' לב' - זהו.

גם היום זה מותר. שום דבר לא השתנה.

פורסם
תודה. שאלה מתבקשת היא מהי הגדרה של מדינה עוינת?

האם טיסה מעל שטח עזה לא תקין אבל מעל שטח סיני תקין?

לא עזה לא ירדן לא סיני לא לבנון ולא איראן.

לא טסים מעל מי שאנחנו לא רוצים שיטוסו מעלינו אחרי זה. אם תראה מחר בVRC קורנס איראני הקשר לפוליטיקה ולאמירה פוליטית הוא ישיר. לאומת זאת מטוס בריטי מדגם יורופיטר אינו מציג שום עמדה פוליטית.

אני מאמין בהיגיון הבריא והפשוט שלך אסף שתדע להבדיל מתי מטוס צבאי טס למען אגנדה פוליטית ומתי הוא טס לצורכי שלום.

לח"א יש יד חופשית לטוס בכל העולם אך נזהר במימוש זכויותיו כדי לא לעורר פרובוקציות חסרות תכלית אצל מדינות שונות. ח"א מנהל יחסי שיתוף פעולה עם גופים שונים ברחבי העולם המקבלים אותו בברכה וטס ברחבי העולם לשלל יעדיו תוך בחינת מסלול הטיסה ואף הזמנה לליוי מחילות אוויר שונים בדרך.

פורסם
תודה. שאלה מתבקשת היא מהי הגדרה של מדינה עוינת?

האם טיסה מעל שטח עזה לא תקין אבל מעל שטח סיני תקין?

אין קשר למדינה עוינת או לא.

גם טיסה עם F16 בכינוי ישראלי מעל קפריסין זה לא משהו "בריא" ל VATSIM.

אין הגדרה מדוייקת, כלומר: אתה יכול לעשות כל שברצונך כאשר אתה טס מ A ל B.

אך כאשר אתה מיישם את אחד מעקרונות VOSA - אתה מחוייב לחוקי האירגון, דהיינו - חיל האוויר הווירטואלי.

ובתוך החוקים של חיל האוויר הווירטואלי הגדרנו בצורה ברורה שאין פעילות VOSA ישראלית מחוץ לשטחי המדינה. למעשה - כל פעילות חו"ל (אפילו לטוס להולנד) מחייבת תאום ואישור מוקדם.

מדוע אתה שואל?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...