×�ביר×� פורסם ספטמבר 6, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 6, 2010 בוקר טוב לאחר כ"כ הרבה שעות טיסה לאירופה בסימולטור הייתי רוצה קצת להרחיב אופקים וללמוד קצת על נתיבי טיסה שחוצים את האוקיינוס האטלנטי .. הייתי מאוד רוצה לעשות טיסה לניו יורק אבל אני לא ממש יודע איך.. הייתי רוצה אתר שמראה את ה NAT שמשתנה ואם מישהו יכול להגיד לי מאיפה משיגים תוכנית טיסה לניו יורק .. ובכללי אם יש הסברים מסויימים שצריך לדעת ויש אתרים אני אשמח תודה רבה לעזורים וחג שמח
Amon Schneider פורסם ספטמבר 6, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 6, 2010 http://www.vatsim-uk.org/oceanic/index.php בהצלחה!
Etai Charit פורסם ספטמבר 6, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 6, 2010 לגבי תכנית טיסה, בסוף נקודות הכניסה והיציאה ל-NAT הן קבועות. תכנן טיסה (אפילו באמצעי חינמי, כמו האתר RF), כשאתה קובע לתוכנה להגיע משדה המקור לנקודת הכניסה, ואז מנקודת היציאה אל שדה היעד. מה שמשתנה הן הנקודות הקטנות באמצע, לכן אין להם גם שם משלהן אלא מתייחסים אליהן כקואורדינטות. כאמור אין לכך השפעה על תכנית הטיסה מבחינת קביעת הנתיבים עצמם. מעבר לזה, יש את צורת הדיווחים הייחודית לאטלנטי מול הבקר, מבחינת זמנים ותוכן הדיווחים. את זה תוכל למצוא כנוסח מדוייק באתר שאמון נתן לך. רק דגש חשוב, הוא לזכור שהרציונל מאחורי צורת הדיווחים הזו הוא שלבקר אין מכ"ם שמכסה את המרחב, בכלל גודלו, כך שהכל מבוסס על תמונה אווירית ע"פ דיווחים בקשר. ברגע שהרציונל הזה מובן ונזכר, גם תוכן הדיווחים מאוד קל, כמו גם התנהגות מול תנועה קרובה. דגש מיוחד לרשת: בניגוד למציאות, כאן לא כולם טסים בכל רגע נתון רק לכיוון אחד. התוצאה: נתיבים הפוכי כיוון שאינם מתואמים אחד עם השני משום בחינה, בנוסף לכך שנדיר לראות שם בקר פעיל... מה שזה אומר: קשב ומשמעת קשר. דיווחים מלאים. מתן תשומת לב לכל דיווח סובב. הבנת תמונה אווירית בעצמך, תרגום כל דיווח למיקומים סביבך (הבנת קואורדינטות). בסוף השמים גדולים והסיכויים לתאונה לא גבוהים. אם זה יקרה - זה יהרוס טיסה ארוכה ומושקעת לשני טייסים. בטוח שלא מעוניינים בזה. בהצלחה.
Tomer Oszlak פורסם ספטמבר 7, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2010 לגבי תכנית טיסה, בסוף נקודות הכניסה והיציאה ל-NAT הן קבועות. תכנן טיסה (אפילו באמצעי חינמי, כמו האתר RF), כשאתה קובע לתוכנה להגיע משדה המקור לנקודת הכניסה, ואז מנקודת היציאה אל שדה היעד. מה שמשתנה הן הנקודות הקטנות באמצע, לכן אין להם גם שם משלהן אלא מתייחסים אליהן כקואורדינטות. כאמור אין לכך השפעה על תכנית הטיסה מבחינת קביעת הנתיבים עצמם. מעבר לזה, יש את צורת הדיווחים הייחודית לאטלנטי מול הבקר, מבחינת זמנים ותוכן הדיווחים. את זה תוכל למצוא כנוסח מדוייק באתר שאמון נתן לך. רק דגש חשוב, הוא לזכור שהרציונל מאחורי צורת הדיווחים הזו הוא שלבקר אין מכ"ם שמכסה את המרחב, בכלל גודלו, כך שהכל מבוסס על תמונה אווירית ע"פ דיווחים בקשר. ברגע שהרציונל הזה מובן ונזכר, גם תוכן הדיווחים מאוד קל, כמו גם התנהגות מול תנועה קרובה. דגש מיוחד לרשת: בניגוד למציאות, כאן לא כולם טסים בכל רגע נתון רק לכיוון אחד. התוצאה: נתיבים הפוכי כיוון שאינם מתואמים אחד עם השני משום בחינה, בנוסף לכך שנדיר לראות שם בקר פעיל... מה שזה אומר: קשב ומשמעת קשר. דיווחים מלאים. מתן תשומת לב לכל דיווח סובב. הבנת תמונה אווירית בעצמך, תרגום כל דיווח למיקומים סביבך (הבנת קואורדינטות). בסוף השמים גדולים והסיכויים לתאונה לא גבוהים. אם זה יקרה - זה יהרוס טיסה ארוכה ומושקעת לשני טייסים. בטוח שלא מעוניינים בזה. בהצלחה. אם תמצא איזה טייס שידווח ביוניקום באטלנטי תהנה
Etai Charit פורסם ספטמבר 7, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2010 לגבי תכנית טיסה, בסוף נקודות הכניסה והיציאה ל-NAT הן קבועות. תכנן טיסה (אפילו באמצעי חינמי, כמו האתר RF), כשאתה קובע לתוכנה להגיע משדה המקור לנקודת הכניסה, ואז מנקודת היציאה אל שדה היעד. מה שמשתנה הן הנקודות הקטנות באמצע, לכן אין להם גם שם משלהן אלא מתייחסים אליהן כקואורדינטות. כאמור אין לכך השפעה על תכנית הטיסה מבחינת קביעת הנתיבים עצמם. מעבר לזה, יש את צורת הדיווחים הייחודית לאטלנטי מול הבקר, מבחינת זמנים ותוכן הדיווחים. את זה תוכל למצוא כנוסח מדוייק באתר שאמון נתן לך. רק דגש חשוב, הוא לזכור שהרציונל מאחורי צורת הדיווחים הזו הוא שלבקר אין מכ"ם שמכסה את המרחב, בכלל גודלו, כך שהכל מבוסס על תמונה אווירית ע"פ דיווחים בקשר. ברגע שהרציונל הזה מובן ונזכר, גם תוכן הדיווחים מאוד קל, כמו גם התנהגות מול תנועה קרובה. דגש מיוחד לרשת: בניגוד למציאות, כאן לא כולם טסים בכל רגע נתון רק לכיוון אחד. התוצאה: נתיבים הפוכי כיוון שאינם מתואמים אחד עם השני משום בחינה, בנוסף לכך שנדיר לראות שם בקר פעיל... מה שזה אומר: קשב ומשמעת קשר. דיווחים מלאים. מתן תשומת לב לכל דיווח סובב. הבנת תמונה אווירית בעצמך, תרגום כל דיווח למיקומים סביבך (הבנת קואורדינטות). בסוף השמים גדולים והסיכויים לתאונה לא גבוהים. אם זה יקרה - זה יהרוס טיסה ארוכה ומושקעת לשני טייסים. בטוח שלא מעוניינים בזה. בהצלחה. אם תמצא איזה טייס שידווח ביוניקום באטלנטי תהנה אם תמצא טייס שלא, דווח לסופרוויזר. הוא חמור ולא מגיעה לו הפריבילגיה לטוס אונליין.
Ron Peer פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 שאלה להדיות.. האם חציית הפסיפי באותו נוהל?
Yarden Antebi פורסם ספטמבר 18, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 18, 2010 כן, גם באפריקה ובאוקיינוס ההודי ובכל מקום שבו יש תקשורת HF, עובדים בצורה הזאת של דיווח גובה, מהירות, זמן בנקודה נוכחית, זמן לנקודה הבאה וכו'