Ittai Arnon פורסם ספטמבר 16, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2010 חברי חטיבת VATIL שלום, מבקש מכל חברי החטויבה לעדכן מספר VATSIM בפרופיל שלהם (בנוסף לשם מלא שכבר נתבקש לעדכן) הסבר כיצד לעדכן מספר VATSIM בפרופיל: כך זה נראה בפורום לכל משתמש: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- החלטתי להציג לכל החטיבה את מדיניותי לגבי הפורום ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- מדיניותי בנושא הפורום. פורום VATIL קיים מזה זמן רב ומשמש את כל חברי החטיבה. הפורום משמש כעוגן מרכזי לחברי החטיבה וטבעי שכך יהיה שכן כולנו טסים, מפקחים מהבית מול המחשב. עד היום הפורום היה פתוח לכל איש, שכן, אפילו אם לעולם לא שמעת את המושג רשת VATSIM יכולת להתחבר ע"י שם משתמש וסיסמא. בעצם לא היה שום ייחוד לפורום זה מלבד שמו, VATIL. לאור כך ע"מ לשמר את ייחודיות הפורום מעתה כל חבר אשר ירשם ידרש להכניס מספר VATSIM בפרופיל. מספר VATSIM אותו יקבל בעת ההרשמה לרשת העולמית. משתמשים רשומים ידרשו לעדכן מספר VATSIM בפרופיל בנוסף לשם המלא (שם פרטי ושם משפחה) משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב. חריגים, יואשרו ע"י מנהל. שלב 1: עדכון מספר VATSIM בפרופיל - תאריך יעד 1/11/10 שלב 2: חלקות הפורום לקבוצות: קובצה א' - בעל מספר VATSIM חוקי תקבל הרשאה כמו שנעשה עד היום. קבוצה ב' - ללא מספר VATSIM הרשאות קריאה בלבד. קבוצה ג' - חריגים: יאושרו ע"י מנהל הפורום פרטנית. שלב 3: שילבו מאגר הנתונים באתר החטיבה ----- עדיין לא הוחלט כיצד. ראוי שכל חבר חטיבה יהיה בעל מספר VATSIM שכן זוהי תעודת הזהות שלנו לרשת וכי מתבקש שמי שגולש בפורום יהיה בעל תעודת זהות שכזו.
prince869 פורסם ספטמבר 16, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2010 יוזמה ורעיון מצויינים! ככה הפורום יוכל להמשיך להיות מקום טוב ורציני יותר! יישר כוח!
Amir Gluzman פורסם ספטמבר 16, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2010 רעיון נחמד אבל למה לא ליצור מערכת שתאפשר לכל טייס בואטסים להיכנס עם VATSIM ID+PASSWORD? כמו שנהוג בהרבה חטיבות;הנה דוגמה לכך באתר החטיבה הגרמנית: http://www.vacc-sag.org/ (זה דבר שאני ועוד כמה מחברי הפורום הצענו לפני "השקת" האתר החדש).
yoni revivo פורסם ספטמבר 16, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2010 ובאותה הזדמנות אופציה לשינוי הכינוי- אני מ2004 תקוע עם ה4X הזה
Adam Waiser פורסם ספטמבר 16, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2010 ובאותה הזדמנות אופציה לשינוי הכינוי- אני מ2004 תקוע עם ה4X הזה לא בעיה בכלל לשנות את זה שלח לי בפרטי איזה יוזר אתה רוצה במקום ונסדר לך ת'בחור...
Noy Farhi פורסם ספטמבר 16, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2010 ובאותה הזדמנות אופציה לשינוי הכינוי- אני מ2004 תקוע עם ה4X הזה לא בעיה בכלל לשנות את זה שלח לי בפרטי איזה יוזר אתה רוצה במקום ונסדר לך ת'בחור... אדם תבדוק הודעות פרטיות.
Avichai Koor פורסם ספטמבר 16, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2010 איזה קטע שלוותיקים יש מספר מתחת ל10...מבדיל... יופי של יוזמה!
Ran Ben Shmuel פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 רעיון נחמד אבל למה לא ליצור מערכת שתאפשר לכל טייס בואטסים להיכנס עם VATSIM ID+PASSWORD? כמו שנהוג בהרבה חטיבות;הנה דוגמה לכך באתר החטיבה הגרמנית: http://www.vacc-sag.org/(זה דבר שאני ועוד כמה מחברי הפורום הצענו לפני "השקת" האתר החדש). א. כדי לא לחייב הרשמה בואטסים טרם קריאה בפורומים ב. כדי לא להיות תלויים במאגרי מידע של ואטסים, ללא יכולת לספק תמיכה לחברים שאיבדו סיסמה, וכד'. ג. במילים אחרות לשלוט על מעגל המשתמשים שלנו.
Noy Farhi פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 "משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב." אני לא חושב שצריך להיות קשר בין VATSIM לפורום. :idea: יש אנשים שרוצים לכתוב רק בפורום ולא לטוס ברשת, ולא נראה לי הגיוני שבשביל לכתוב בפורום צריך לעשות מספר בVATSIM. יש אנשים שכותבים רק בפורום ולא טסים ברשת, ועכשיו לוקחים להם גם את האפשרות הזאת. :roll:
David Bendavid פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 "משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב."אני לא חושב שצריך להיות קשר בין VATSIM לפורום. :idea: יש אנשים שרוצים לכתוב רק בפורום ולא לטוס ברשת, ולא נראה לי הגיוני שבשביל לכתוב בפורום צריך לעשות מספר בVATSIM. יש אנשים שכותבים רק בפורום ולא טסים ברשת, ועכשיו לוקחים להם גם את האפשרות הזאת. :roll: נוי, אני חושב שחל אצלך בלבול קל בנוגע למטרת הפורום, אז בוא נבהיר את הנושא. מטרתו העיקרית של הפורוםהיא לא לספק מקום דיון לחובבי ענף התעופה, לא לאפשר מקום שיתוף תמונות וכיו"ב לספוטרים למינהם. הפורום הינו חלק בלתי נפרד מחטיבת ואטסים ישראל, ומטרתו לשמש כ"בית" לדיונים בין חברי החטיבה, ולא חובבי תעופה מכל הארץ. אם כי בנוסף הדברים שנאמרו לעיל אכן יתקבלו בברכה, ואנשים חריגים יאושרו ע"י ההנהלה כפי שציין איתי.
Or Netzer פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 "משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב."אני לא חושב שצריך להיות קשר בין VATSIM לפורום. :idea: יש אנשים שרוצים לכתוב רק בפורום ולא לטוס ברשת, ולא נראה לי הגיוני שבשביל לכתוב בפורום צריך לעשות מספר בVATSIM. יש אנשים שכותבים רק בפורום ולא טסים ברשת, ועכשיו לוקחים להם גם את האפשרות הזאת. :roll: כמו שדויד כתב , שים לב גם שהפורום הוא סוג של מרכז העצבים של החטיבה. אתה רוצה לראות מה קורה אם מורידים את הורום ליום לתחזוקה? כמו פייסבוק, אנשים יכנסו לדכאונות.
Ido Rahav פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 "משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב."אני לא חושב שצריך להיות קשר בין VATSIM לפורום. :idea: יש אנשים שרוצים לכתוב רק בפורום ולא לטוס ברשת, ולא נראה לי הגיוני שבשביל לכתוב בפורום צריך לעשות מספר בVATSIM. יש אנשים שכותבים רק בפורום ולא טסים ברשת, ועכשיו לוקחים להם גם את האפשרות הזאת. :roll: הפורום הוא חלק מאתר החטיבה הישראלית של VATSIM אם אתה לא יודע, VATIL זה (VATSIM IL (VAT IL. אז מן הסתם חייב להיות קשר בין הפורום לVATSIM.
Amir Gluzman פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 רעיון נחמד אבל למה לא ליצור מערכת שתאפשר לכל טייס בואטסים להיכנס עם VATSIM ID+PASSWORD? כמו שנהוג בהרבה חטיבות;הנה דוגמה לכך באתר החטיבה הגרמנית: http://www.vacc-sag.org/(זה דבר שאני ועוד כמה מחברי הפורום הצענו לפני "השקת" האתר החדש). א. כדי לא לחייב הרשמה בואטסים טרם קריאה בפורומים ב. כדי לא להיות תלויים במאגרי מידע של ואטסים, ללא יכולת לספק תמיכה לחברים שאיבדו סיסמה, וכד'. ג. במילים אחרות לשלוט על מעגל המשתמשים שלנו. בנוגע ל-א':אם תיכנס לאתר החטיבה הגרמנית(אותה הדוגמא שנתתי קודם)ולאחר-מכן תנסה להיכנס לפורום שלהם אתה תצליח ללא שום התחברות. בנוגע ל-ב'+ג':לפי מה שאני יודע החטיבה הזאת הישראלית נקראת ואטסים ישראל ומכאן ניתן להסיק שהיא כמו שאר החטיבות כפופה לואטסים העולמית,אז מה הטעם לבודד את החטיבה הישראלית ולקרוא לה "חטיבה עצמאית"? אני לא רואה בזה שום יתרון אלא חיסרון. מדוע לגרום לטייס בואטסים להירשם שנית לכאן כאילו זה מקום מבודד? בנוסף לכך,נכון שיש אנשים שלא טסים בואטסים והם חברים כאן אבל אין מה לעשות ואטיל היא חלק מואטסים והיא כפופה לואטסים באיזושהי דרך. בקיצור,במקום לסבך עם 0000000,סינונים והתרות מיוחדות,אפשר לשים VATSIM ID+PASSWORD ולסיים את היום בלי כאב ראש. ככה גם טייסים בואטסים יוכלו להגיב כאן ותהיה שותפות מלאה עם טייסים זרים. גמר חתימה טובה.
lior kestner פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 "משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב."אני לא חושב שצריך להיות קשר בין VATSIM לפורום. :idea: יש אנשים שרוצים לכתוב רק בפורום ולא לטוס ברשת, ולא נראה לי הגיוני שבשביל לכתוב בפורום צריך לעשות מספר בVATSIM. יש אנשים שכותבים רק בפורום ולא טסים ברשת, ועכשיו לוקחים להם גם את האפשרות הזאת. :roll: הפורום הוא חלק מאתר החטיבה הישראלית של VATSIM אם אתה לא יודע, VATIL זה (VATSIM IL (VAT IL. אז מן הסתם חייב להיות קשר בין הפורום לVATSIM. מחזק אותך עידו אני גם לא מבין למה תמיד שאומרים משהו תמיד חייבים להתווכח . אני חושב שכן זה יעשה סדר כאן בפורום , מהלך חכם. ואני מאמין שזה גם לא יפגע באף אחד . מי שימצא בפורום ימצא גם באוויר הווירטואלי . אני חושב שמי שמגיע לפורום כזה לא מגיע בטעות. יש לו כוונה , מן הסתם גם יקח חלק בשמיים הווירטואלים, וגם אם הוא לא אחד שכזה אני מאמין שזה יתן לו דחיפה כן להיכנס ולהירשם עם מספר ID וססמא ..=] =] 0X 0X שיהיה לכולם גמר חתימהטובה וצום מועיל וקל!
Noy Farhi פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 "משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב."אני לא חושב שצריך להיות קשר בין VATSIM לפורום. :idea: יש אנשים שרוצים לכתוב רק בפורום ולא לטוס ברשת, ולא נראה לי הגיוני שבשביל לכתוב בפורום צריך לעשות מספר בVATSIM. יש אנשים שכותבים רק בפורום ולא טסים ברשת, ועכשיו לוקחים להם גם את האפשרות הזאת. :roll: הפורום הוא חלק מאתר החטיבה הישראלית של VATSIM אם אתה לא יודע, VATIL זה (VATSIM IL (VAT IL. אז מן הסתם חייב להיות קשר בין הפורום לVATSIM. הבנתי כבר מההודעה של דוד... יש הבדל בין טופס הרשמה לבין פורום :roll: .... אתה רוצה להמשיך את הדיון אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי. :wink:
Ido Rahav פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 "משתמשים אשר גולשים בפורום אך אינם בעלי מספר VATSIM יוכלו להירשם לפורום ולרשום '000000' כמספר VATSIM, אותם משתמשים יוכלו אך ורק לקרוא אך לא לכתוב."אני לא חושב שצריך להיות קשר בין VATSIM לפורום. :idea: יש אנשים שרוצים לכתוב רק בפורום ולא לטוס ברשת, ולא נראה לי הגיוני שבשביל לכתוב בפורום צריך לעשות מספר בVATSIM. יש אנשים שכותבים רק בפורום ולא טסים ברשת, ועכשיו לוקחים להם גם את האפשרות הזאת. :roll: הפורום הוא חלק מאתר החטיבה הישראלית של VATSIM אם אתה לא יודע, VATIL זה (VATSIM IL (VAT IL. אז מן הסתם חייב להיות קשר בין הפורום לVATSIM. אתה רוצה להמשיך את הדיון אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי. :wink: לא, תודה :?
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 רעיון נחמד אבל למה לא ליצור מערכת שתאפשר לכל טייס בואטסים להיכנס עם VATSIM ID+PASSWORD? כמו שנהוג בהרבה חטיבות;הנה דוגמה לכך באתר החטיבה הגרמנית: http://www.vacc-sag.org/(זה דבר שאני ועוד כמה מחברי הפורום הצענו לפני "השקת" האתר החדש). א. כדי לא לחייב הרשמה בואטסים טרם קריאה בפורומים ב. כדי לא להיות תלויים במאגרי מידע של ואטסים, ללא יכולת לספק תמיכה לחברים שאיבדו סיסמה, וכד'. ג. במילים אחרות לשלוט על מעגל המשתמשים שלנו. עכשיו שאתה מעלה את זה... חשבתם לגבי המשיכה של חברים חדשים? הרבה אנשים (אני ביניהם) הגיעו לכאן קודם כל בגלל החיבה לטיסה וסימולטורים ורק אחרי זמן מה הצטרפו לרשת בגלל חשש זה או אחר. אם סותמים לאותם אנשים את הפה יכול להיות שמאבדים אותם בהמשך, שווה מחשבה.
Amir Gluzman פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 מה שאתה אומר נכון מאוד ותראה שמה שאני אכתוב עכשיו לא ייסתור את מה שאמרת לגבי אנשים כמוך שבתחילה לא טסו בוואטסים. כל אדם שיגיע לואטיל יירשם תחילה לואטסים ואז הוא יוכל לכתוב ולא יהיה חייב לטוס בחודשים הראשונים. מה גם שכולנו נוכל להרוויח עוד כמה עשרות טייסים שיטוסו בסופו של דבר במרחב האווירי של ישראל. הרי כמו שכתבתי למעלה החטיבה הזאת נקראת וואטסים ישראל והיא חלק מהארגון העולמי שנקרא וואטסים. חוץ מזה,אני יכול לתת לך ואני בטוח שאתה מכיר מספיק חטיבות גדולות שהאפשרות הזאת של VATSIM ID בכניסה לאתר/פורום לא גרמה לאובדן טייסים ולהפך... עוד דבר כדאי לעשות שהוא נגזרת של ה-VATSIM ID שיפתח את החטיבה לקהל גדול יותר של טייסים זרים והוא הממשק של אפשרות בחירה בין שתי שפות,לדוגמה:עברית או אנגלית. מצ"ב האתר של החטיבה השוויצרית ששם זה קיים: http://www.vacc.ch/
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 מה שאתה אומר נכון מאוד ותראה שמה שאני אכתוב עכשיו לא ייסתור את מה שאמרת לגבי אנשים כמוך שבתחילה לא טסו בוואטסים.כל אדם שיגיע לואטיל יירשם תחילה לואטסים ואז הוא יוכל לכתוב ולא יהיה חייב לטוס בחודשים הראשונים. הוא לא יהיה חייב לטוס בכלל, לא רק בחודשיים הראשונים, אף אחד לא בודק לו אם הוא טס או לא ומספר VATSIM מקבלים גם בלי לבלות דקה אחת ברשת מה גם שכולנו נוכל להרוויח עוד כמה עשרות טייסים שיטוסו בסופו של דבר במרחב האווירי של ישראל. על בסיס מה אתה קובע את זה? אני מאמין שאתה תפסיד כמה טייסים בגלל זה. הרי כמו שכתבתי למעלה החטיבה הזאת נקראת וואטסים ישראל והיא חלק מהארגון העולמי שנקרא וואטסים. נכון ולכן אנחנו צריכים להיות מסבירי פנים כלפי החדשים, לתת להם לעכל את מה שהולך פה כדי שבסופו של דבר הם ירצו לטוס AS REAL AS IT GETS ולהצטרף לVATSIM. חוץ מזה,אני יכול לתת לך ואני בטוח שאתה מכיר מספיק חטיבות גדולות שהאפשרות הזאת של VATSIM ID בכניסה לאתר/פורום לא גרמה לאובדן טייסים ולהפך... אתה זורק אינפורמציה בלי לגבות אותה, מאיפה אתה יודע אם יש אנשים שהחטיבות האלה איבדו בגלל החיוב להרשם לVATSIM והם בסה"כ רצו לשתף כמה תמונות עם שותפים לתחביב ולא רצו לעבור תהליך הרשמה ב2 אתרים שונים בשביל זה, מה גם שכל נושא הVATSIM נראה להם גדול קצת והם לא מבינים מה זה. עוד דבר כדאי לעשות שהוא נגזרת של ה-VATSIM ID שיפתח את החטיבה לקהל גדול יותר של טייסים זרים והוא הממשק של אפשרות בחירה בין שתי שפות,לדוגמה:עברית או אנגלית. הנגזרת של VATSIM ID היא אפס... :roll: מצ"ב האתר של החטיבה השוויצרית ששם זה קיים: http://www.vacc.ch/ שוב, זה שזה קיים לא נותן אינדיקציה על רתיעה מהרשמה. זה כמו שתקבע שבגלל שיש אנשים שעושים באנג'י אז אף אחד לא נרתע מבאנג'י...
Ron Peer פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 יש לי שאלה כזאת? קודם כל האם מחייב לפי חוקי VATSIM וכחטיבה השייכת ל VATSIM שבפרום יצויין או ככקוד כניסה יהיה גם VATSIM ID? אם התשובה היא לא אזי יש לדעתי להקשיב לרחשי "העם" או לפחות לכנס את "הממשלה" כדי להחליט על מהלך מסוג כזה ולחשוב על כל האופציות ואז להחליט. בכל מקרה לדעתי עדיף להגדיר את VATSIM כחלק מהרישום/כניסהלפורום לאפשר קריאה לכולם רק כתיבה תחייב רישום ל VATSIM. וכן להוסיף אופציה שפות גם לפורום.כמו שצויין פה. לדעתי יש גם לחשוב על האפשרות שזה יבריח אנשים שהם חובבי FS ולאו דווקא מעוניינים להיכנס לרשת בשלב זה. חובת רישום ל VATSIM כדי להיות זכאי לכתוב בפורום עלולה להיות בעייתית ולהרתיע חברים חדשים בעיקר צעירים/מבוגרים שפחות מסתדרים עם המחש וכו.. חבל כי הפורום בהחלט יכול לשמש כמקור ראשון למידע רב - מידע אשר יכול להתקבל גם בשאלת שאלות - כתיבה ולא רק קריאה. אפילו אני בעל רקע וותיק ב FS וידע/ראיה לשימוש במחשב/אינטרנט/תוכנות מאוד נרתעתי בהתחלה.
Amir Gluzman פורסם ספטמבר 17, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2010 כמו שכתבתי בתחילת ההודעה האחרונה אתה צודק,ועם זאת אני יודע שגם אני צודק בדברים מסויימים שכתבתי ולכן בוא נסיים את זה כאן;לזה אני קורא "טרגדיה". ואני מחזק את עניין ה"טרגדיה" במה שרון כתב... שני הצדדים צודקים :agrue: