Ben Bezalel פורסם אוקטובר 14, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2010 שלום לכולם, אני וחברה שלי חוגגים חצי שנה ורציתי לעשות טיסה בת חצי שעה באזור ה-TMA בסופ''ש הקרוב מהרצליה.. אם למישהו יש רשיון והוא פנוי אז אני אשמח שיצור קשר.. תודה
Ben Bezalel פורסם אוקטובר 14, 2010 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 14, 2010 לא בכוונה, בזמן הפירסום הייתה תקלה עם השרת של הפורום כנראה בגלל זה.
mickey lip פורסם אוקטובר 14, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2010 אתה צריך משיהו עם רשיון מסחרי לא פרטי פרטי לא יוכל לקחת אותך בחינם, ואם יקח כסף, יעבור על החוק. אני ממליץ לך להתקשר לאורן גבעוני יעשה לך אחלה מחיר , רק תגיד שאתה מואטיל זה הסיסמא 054-7747534 טיסה נעימה
אורח פורסם אוקטובר 14, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2010 אתה צריך משיהו עם רשיון מסחרי לא פרטיפרטי לא יוכל לקחת אותך בחינם, ואם יקח כסף, יעבור על החוק. אני ממליץ לך להתקשר לאורן גבעוני יעשה לך אחלה מחיר , רק תגיד שאתה מואטיל זה הסיסמא 054-7747534 טיסה נעימה להפך, צריך פרטי על מנת להתחלק בהוצאות שווה בשווה. אני יכול לטוס עם טייס מסחרי במשך שעה ולשלם 700 שקל על כל הטיסה.. או שאני יכול לטוס עם חבר שהוא טייס פרטי במשך שעה ולשלם חצי מחיר (מתחלקים בעליות).
Almog Atar פורסם אוקטובר 14, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2010 ליאור תודה רבה על הסבת תשומת הלב אבל אין צורך "לעוף" על בן, תקלות טכניות זה דבר נפוץ ובן לא התכוון לפתוח כל כך הרבה נושאים
mickey lip פורסם אוקטובר 14, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2010 אתה צריך משיהו עם רשיון מסחרי לא פרטיפרטי לא יוכל לקחת אותך בחינם, ואם יקח כסף, יעבור על החוק. אני ממליץ לך להתקשר לאורן גבעוני יעשה לך אחלה מחיר , רק תגיד שאתה מואטיל זה הסיסמא 054-7747534 טיסה נעימה להפך, צריך פרטי על מנת להתחלק בהוצאות שווה בשווה. אני יכול לטוס עם טייס מסחרי במשך שעה ולשלם 700 שקל על כל הטיסה.. או שאני יכול לטוס עם חבר שהוא טייס פרטי במשך שעה ולשלם חצי מחיר (מתחלקים בעליות). ממש לא !!! אתה יכול, גם בעל הרשיון הפרטי יכול, אבל הוא עובר על החוק חד משמעית! קרא את חוקת הטיס. במידה והשתתפת בהוצאות אתה בעצם משלם על הטיסה ובכך הופך אותה לטיסה מסחרית לכל דבר. אם יקרה משהו חס וחלילה טפו טפו חמסה חמסה , אין ביטוח נקודה. תביעה מחברת הביטוח ואיבוד רישיון זה בטוח . דרך אגב, הנוהל הזה תופס גם להתחלקות בהוצאות נסיעה ברכב, קיראו בעיון את סעיפי הביטוח שלכם, אחרי תאונה זה כבר מאוחר מידי......
אורח פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 אתה צריך משיהו עם רשיון מסחרי לא פרטיפרטי לא יוכל לקחת אותך בחינם, ואם יקח כסף, יעבור על החוק. אני ממליץ לך להתקשר לאורן גבעוני יעשה לך אחלה מחיר , רק תגיד שאתה מואטיל זה הסיסמא 054-7747534 טיסה נעימה להפך, צריך פרטי על מנת להתחלק בהוצאות שווה בשווה. אני יכול לטוס עם טייס מסחרי במשך שעה ולשלם 700 שקל על כל הטיסה.. או שאני יכול לטוס עם חבר שהוא טייס פרטי במשך שעה ולשלם חצי מחיר (מתחלקים בעליות). ממש לא !!! אתה יכול, גם בעל הרשיון הפרטי יכול, אבל הוא עובר על החוק חד משמעית! קרא את חוקת הטיס. במידה והשתתפת בהוצאות אתה בעצם משלם על הטיסה ובכך הופך אותה לטיסה מסחרית לכל דבר. אם יקרה משהו חס וחלילה טפו טפו חמסה חמסה , אין ביטוח נקודה. תביעה מחברת הביטוח ואיבוד רישיון זה בטוח . דרך אגב, הנוהל הזה תופס גם להתחלקות בהוצאות נסיעה ברכב, קיראו בעיון את סעיפי הביטוח שלכם, אחרי תאונה זה כבר מאוחר מידי...... לא חושב שיש פה עברה על החוק, בנוסף אין שום קשר לביטוח, אני טס עם חבר שהוא טייס ובסיום הטיסה אנחנו מתחלקים בהוצואות, הוא לא עושה עלי קופה אלא משלם על הטיסה. ביטוח יש לטיסה בכל מקרה בלי קשר מי שילם עליה לאחר הטיסה (שבסופו של דבר זה הטייס), ככה שההטענה של אין ביטוח לא נכונה.
mickey lip פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 שוב פעם....לצערי אין אפשרות לנקד בפורום..... לא חוקי!!! החבר שלך עובר על החוק , במודע או שלא במודע...... לא אומר שאנשים לא עושים את זה יום יום, ולא טוען שאני לא בעד, נהפוך הוא, לא הצלחתי להבין את ההגיון בחוק הזה, הרי אתה לא משלם על העבודה , רק משתתף בהוצאה שווה בשווה, אבל בסופו של יום, עדיין, הדבר אינו חוקי. נקודה. סימן קריאה. ראה סעיף 4 -ב מחוקת הטיס: 103. זכויות טייס פרטי וההגבלות החלות עליו (תיקון: תשמ"ג, תשמ"ח, תשמ"ט, תשנ"ב) (א) טייס פרטי, פרט כאמור בתקנת משנה (ב), זכאי לשמש כטייס מפקד או כטייס משנה בכלי טיס המוליך נוסעים, ובלבד שלא ישמש בתפקיד זה: (1) אלא אם בתשעים הימים שקדמו לאותה טיסה, ביצע כטייס מפקד, לפחות שלוש המראות ושלוש נחיתות בכלי טיס מאותו טיפוס אם כלי הטיס נמנה על קבוצה שאינה קבוצה א', או בכל כלי טיס שהוא מקבוצה א' - אם אותו כלי טיס נימנה על קבוצה זו; (2) בלילה, אלא אם כן ביצע, תוך ששת החודשים שקדמו לאותה טיסה לפחות חמש המראות וחמש נחיתות באוירון בלילה. (ב) טייס פרטי אינו רשאי - (1) לטוס בתנאי כט"מ, אלא אם ברשיונו הגדר מכשירים; (2) לשמש כטייס מפקד או כטייס משנה בכלי טיס בטיסה מסחרית; (3) לשמש בשכר כטייס מפקד או כטייס משנה של כלי טיס; (4) להוליך נוסעים בדאון אלא אם לזכותו נסיון מיזערי של שלושים שעות דאייה, או של עשר שעות דאייה - אם ברשיונו גם הגדר אוירון. (5) לטוס בטיסות מרחב בלילה בתנאי כטר"מ, אלא אם כן הוא בעל הגדר לטיסות מרחב בלילה בתנאי כטר"מ; (ג) (1) בעל רשיון טייס פרטי ובו הגדר אוירון זעיר זכאי לשמש טייס מפקד באוירון זעיר ביום ובתנאי כטר"מ וכט"ר בלבד. (2) בעל רשיון כאמור בפסקה (1) שצבר נסיון של 200 שעות טיסה כטייס מפקד על אוירונים זעירים רשאי לשמש כטייס מפקד באוירון דו-מושבי המוביל נוסע, ובלבד שלא ישמש בתפקיד זה אלא אם כן נתקיימו בו כל אלה: (א) צבר לפחות 10 שעות טיסה כטייס מפקד על אותו דגם של אוירון זעיר דו-מושבי; (ב) ביומנו האישי מצוי אישור בכתב מאת מדריך טייס מוסמך או בוחן, כי הוכיח ידע מקצועי ומיומנות טיסה; (ג) מילא אחרי האמור בתקנה 105. (3) על אף האמור בפסקה (2), יהיה הנסיון המזערי כטייס מפקד הדרוש להטסת נוסע באוירון זעיר דו-מושבי - (א) לבעל רשיון עם הגדר של אוירון או הליקופטר בנוסף להגדר אוירון זעיר - כמפורט בטבלת השעות שבתוספת השמינית; (ב) לטייס פעיל בחיל האויר הישראלי - 10 שעות טיסה על אותו דגם של כלי הטיס. (4) טייס בעל רשיון טייס פרטי עם הגדר אוירון זעיר אינו רשאי לשמש - (א) כטייס מפקד באוירון זעיר בטיסה מסחרית; (ב) כטייס בשכר או בתמורה של כלי טיס; (ג) כטייס מפקד של אוירון זעיר בטיסות מרחב, אלא אם כן צבר נסיון נוסף של 10 שעות טיסה כטייס מפקד מאז קיבל את רשיון הטיס שלו, עבר קורס בטיסות ניווט ועמד במבחן בטיסות מרחב. (ד) בעל רשיון טיס פרטי ובו הגדר בלון מאוייש זכאי לשמש כטייס מפקד בבלון - (1) ביום ובתנאי כטר"מ וכט"ר בלבד; (2) בבלון המוליך נוסעים ללא תמורה בתנאי שלזכותו נסיון מזערי של 20 שעות טיסה בבלון. בכר או בתמורה, השתתפות בהוצאות זו תמורה.....
Amir Paz פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 מיקי איפה כתוב שלא ניתן להטיס נוסעים ולקבל תגמול על הוצאות הטיסה? לא מצאתי את זה בחוקה - אבל אני בטוח שיש התייחסות איפשהו...
lanisomer פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 מיקי איפה כתוב שלא ניתן להטיס נוסעים ולקבל תגמול על הוצאות הטיסה? לא מצאתי את זה בחוקה - אבל אני בטוח שיש התייחסות איפשהו... (4) טייס בעל רשיון טייס פרטי עם הגדר אוירון זעיר אינו רשאי לשמש -(ב) כטייס בשכר או בתמורה של כלי טיס;
Amir Paz פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 פירסמתי את התגובה שלי יחד עם מיקי - בפועל שאלתי את זה לפני שהוא פירסם
yossid פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 מיקי, לדעתי יש לך טעות. לא רואה שום מניעה משפטית להשתתפות בהוצאות (להבדיל, למשל, ממימון טיסה במלואה). קח לצורך הדוגמא בלבד טיסה לקפריסין. הטייס מממן את מלוא הוצאות הטיסה. הנוסעים את מלוא הוצאות השדה והשהות - האם הדבר לא ייחשב לתמורה ואתה יודע מה, אולי אפילו סוג של שכר (מימון השהות)? ועל אותו משקל - האם השתתפות בהוצאות דלק בנסיעה ברכב פרטי מהווה בעיה? לכאורה - כן. אתה פועל בניגוד להוראות פוליסת הביטוח (השימוש המותר ברכב הוא פרטי, וקבלת כספים כהשתתפות בהוצאות דלק מוסיפה נופך מסחרי לנסיעה). על מנת לבחון האם טיסה (או נסיעה) תיחשב למסחרית, והשתתפות בהוצאות תיחשב לשכר או תמורה, צריך לבחון את מהות הטיסה (או הנסיעה) ואופיה. היה בזמנו שרשור שלם על הנושא והגבתי שם, כולל אסמכתאות משפטיות (נכון לעכשיו יש בעיה עם אפשרות החיפוש בפורום). נ.ב. - בר, לא שכחתי אותך. עוד לא יצא לי לטוס.
danb2000 פורסם אוקטובר 17, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2010 אני חושב שמיקי צודק. באופן אישי לא לוקח ולא לקחתי מעולם כסף ממי שטס איתי. זה חיסכון שיכול לעלות ביוקר רב! לא מזה תתעשר ולא מזה תצליח להגיע ל-2000 שע"ט למסחרי..... אז בשביל מה? מקסימום הסכמתי שיזמינו אותי לנגב חומוס אחרי הטיסה ( בדגש על אחרי!!! אכילת קטניות לפני טיסה אסורה בתכלית האיסור, אם כי יכולה להוסיף קצת דחף לפחנועי הרצליה :) )