dolev_ravid פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 למעשה הרבה מאוד דברים טובים ניתן להגיד על וואטיל. באופן כללי וואטיל זה דוגמה למופת והצלחה של ממש בתחום הקהילות הוירטואליות ובתחום התעופה הוירטואלית בפרט. אך לעיתים נדמה שמסלול ההתפתחות של חברי החטיבה אחיד ולא משאיר הרבה מקום לטיסה בתוך המרחב האווירי הישראלי. לפי דעתי זה המסלול של מרבית חברי החטיבה, תקנו אותי בבקשה אם אני טועה: 1. הקפות עם סצנה 2. cvfr עם סצנה 3. IFR סצנה ומכאן ואילך אין יותר טיסות בארץ. הכל זה מטוסים כבדים וטיסות "מורכבות יותר". אך חוששני שחברינו זונחים במקצת את המרחב האווירי הישראלי. באופן אישי- אני מטיס כבר הרבה מאוד זמן. מאז ומעולם אהבתי להטיס מטוסים קלים (IFR קלאסי עם סצנה - אפילו בין שתי מדינות- נראה אתגר גדול יותר מאשר להפעיל 737). ומרבית הטיסות שלי בתוך המרחב הישראלי , לא כי אני לא יודע לטוס בחוץ , אלה פשוט כי אני מעדיף לטוס פה בבית , להפריח את השממה. בזמן האחרון (למעלה משלושה חודשים), המרחב האווירי שלנו פשוט שומם. אני עושה עם עצמי בדיקות קשר ביוניקום. המרחב פשוט דומם , בלי אף אחד. זה נוראי. אני גם יכול לבוא ולטעון שאולי בגלל זה שהמרחב הפנים ארצי שלנו שומם , אולי בגלל זה אין פיתוחים של סינרים חדשים לאיקס. חבר'ה, חטיבה טובה לא מתנהלת רק על פי הפעילות הענפה של הפורומים או על פי השמעת דעותיהם של חברי החטיבה, אלה הרבה בזכות הפעילות הרבה שלנו בתוך המרחב הישראלי , אותה פעילות אגב שמזמינה לפה אנשים מבחוץ אשר רוצים להתנסות בחוויה של טיסת CVFR . שורה תחתונה, צאו מהפורומים , תפסיקו עם כל הפילוסופיה .... ותתחברו להרצליה . תנו בCVFR! . כי באמת שזה לא נעים ולא כייף לטוס לבד עם עצמך. מה גם , אני בטוח שברגע שנראה יותר טיסות בארץ אולי מישהו ירים את הכפפה ויפתח לנו סינרים חדשים טובים יותר. תודה
WalKMaN` פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 צריך להבין שרוב חברי ואטיל נמצאים בתקופות של לחץ, לימודים ומבחנים.. אני יכול להעיד שלא הפעלתי את הסימולטור כבר שבועיים מהסיבות הללו, אין מה לעשות, כולם עוברים את זה מתישהו..
dolev_ravid פורסם אוקטובר 30, 2010 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 שבועיים?!במקרה הטוב. חודשיים היישום הזה שנקרא FSX לא רץ בין כותלי מחשבי. זה יעבור בסוף השנה, אזור מאי. אה רגע בעצם אז יש צבא. בקיצור תבוא עוד 3 שנים זו הטעות! לעלות לעשרים דקות של חיפה הרצליה זה לא סיפור גדול. וככה אגב אתה גם שומר על כושר טיסה וירטואלי. גם אני הייתי תלמיד וכעת אני חייל ולמרות זאת אני יודע לבוא ולשלב את הסימולטור. הכל לשיקול דעתכם.
Adam Waiser פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 וואי עוד פעם שרשור כזה? אז בקצרה בשלוש מילים: שנת לימודים, חורף! (אם אתה מחפש את תגובתי המעמיקה יותר חפש ב5002 השרשורים הקודמים שנפתחו באותו נושא ובאותה הנימה ובאורח פלא באותה תקופה) ובתגובה לכותרת השרשור: לא נכשלנו בשום מקום, אולי רק בזה שאנחנו לא טורחים לסגור את הפורום והTS מדי פעם. חורף נעים ושבוע נפלא
dolev_ravid פורסם אוקטובר 30, 2010 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 וואי עוד פעם שרשור כזה?אז בקצרה בשלוש מילים: שנת לימודים, חורף! (אם אתה מחפש את תגובתי המעמיקה יותר חפש ב5002 השרשורים הקודמים שנפתחו באותו נושא ובאותה הנימה ובאורח פלא באותה תקופה) ובתגובה לכותרת השרשור: לא נכשלנו בשום מקום, אולי רק בזה שאנחנו לא טורחים לסגור את הפורום והTS מדי פעם. חורף נעים ושבוע נפלא אדם, אל תקח את זה לרמה האישית. כתבתי את הפוסט מתוך יוזמה פרטית שלי לנסות ולעורר פה קצת אנשים. לצערי בזמן האחרון אין תנועה. וברמה החטיבתית זה לא טוב. שם נכשלנו. לגבי הפורום וה-TS ... למה לסגור? מה הקשר ?
Tomer Haim פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 לדעתי זו לא בעיה ולא כשלון. נכון שאנשים טסים 2 דקות בארץ ומיד עוזבים את הבית ויוצרים תנועה בחו"ל או בנתיבים הבינלאומיים. בעיה זו מתרחשת לא רק בישראל, אלה בכל העולם. הסיבה לכך היא לא יותר ולא פחות מסיבה פסיכולוגית. בואו נצלול לעומק ונשאל מדוע אנחנו טסים בסימולטור, מה הרגש אותנו בתחום זה ולמה? ללא ספק כולנו נסכים ש"טיסה" הוא תחום מרגש ומלהיב כמו שאוכל הוא תחום מרגש. גם בבית כל אחד אוהב לאכול את האוכל אליו הוא התרגל מהבית. בטיסה, במיוחד בארץ אך קורה בשאר חלקי העולם, אלו שאוהבים טיסה אוהבים את הדבר הראשון שראו כשנדלקו על טיסה.. מבינים את הכיוון? רוב אוהבי הטיסה בישראל, אוהבים את הטיסה הבינלאומית בה התרגשו בפעם הראשונה בחיים מלטוס, האחרים אוהבים את הטיסה הקרבית כי כנראה הפעם הראשונה בה התרגשו מטיסה היתה באיזה מפגן ביום העצמאות... כל אחד מאיתנו מנסה להשיג דרך הסימולטור את אותו הרגש שמנוע אותו להשתמש בכלי "משחק" שבאופן טבעי קצת משעמם... אני, יצא לי לטוס במטוסי ססנה עשרות שעות לפני שרגלי דרכה בארץ זרה, עשרות שעות לפני שבכלל ידעתי על קיומו של סימולטור, לכן אני ואנשים כדומיי יתרגשו מטיסה בסימולטור על מטוסים קלים, ומן הסתם יהיו אלה שיוצרים את התנועה בארץ ב VATIL. היום אני משלב, כשאין לי זמן כמו רוב הזמן, טיסות מקומיות, כשיש לי זמן ומוזה ככה פעם בחודשיים בערך, טיסה בינלאומית שמרגשת לא פחות ובאופן שונה. יש ויש, הכל עניין של רגש, רוצים טיסות מקומיות? נסו לרגש את הטייסים החדשים באפשרויות הרבות של טיסות מקומיות, צריך בשביל זה ליצור סינרים, אובייקטים, מטוסים שונים בעלי סוג ואופי טיסה שונה כמו אולי אירובטיקה, אז"מ, עוד סוגים של קלים, לימוד טיסת IFR אמתית (לא VFR ב ATS) וכו... גם אז ברור טבעי שאחרי תקופת זמן אותו אדם ירצה להתקדם למטוסים גדולים.. זה טבעי ונכון
Ron Peer פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 היי, בגדול אני מסכים אם דולב - להגיד שזה כשלון ממש לא! אבל... בעיה כן. רק לפני כמה שבועות היה ארוע חד"ב מעולה של 100 שעות - הגיעה תנועה מכל העולם אפילו יפני ראיתי בסרבאינפו לא ידוע לי לפחות על הרבה כאלה שבאים לבקר כאן..כמעט בכל רגע נתון של "שעות העומס" כמה עשרות טיסות יוצאות ונכנסות. בכל מקרה זה מוכיח שאפשר זה הכל זאת כוונתי. לגבי לימודים צבא משפחה מה שכתבו כאן זה נכון..למשל לאחר הולדת הבת לא נגעתי כמעט 3 חודשים במחשב שלא לדבר על FS. ( רק בזכות ביקור סתמי להתעדכנות בפורום וקריאה על החד"ב חזרתי לטוס ) בכל מקרה לגבי "כשירות" גם בזה יש משהו אני יכול להעיד על עצמי שהיה טיפה חלודה להסיר ( וכמה טעויות של מתחילים בגללה ). תרשו לי לשאול השאלה אחרת: בכל שאר החטיבות לאנשים אין משפחות, עבודה וכו?? ובכל זאת רואים מלא פיקוח בכל העולם במשך כל השבוע. תסתכלו ביומני הארועים השונים כמעט כל יום יש לפחות שדה אחד שעושה איזה ארוע או ONLINEDAY - כן חברה הם למדו מאיתנו ומבחינה זו לפחות לדעתי עקפו אותנו בסיבוב. המטרה לא היתה לתקוף חס וחלילה אלא להעלות את נק' ראות עיני בנושא - יש לנו הנהלה חדשה לדעתי זה אחד הנושאים החשובים ביותר.. לשמר כמובן את כל השתפי"ם הקיימים אבל להתרכז בדברים הנ"ל ולא בעוד איזה VA כזה או אחר או כל רעיון שתפ"י כזה או אחר.. בלי תנועה בשמיים VATIL לא קיימת! תזכרו מטרת VATSIM זה לתת שרותי פיקוח וירטואליים. לדעתי בעיה נוספת אוליי היא הרבה חברה צעירים שבאים ולאחר מס' טיסות פתאום מבינים שהמדינה כלכך קטנה שכבר לאחר מס' טיסות כיסת את כל הארץ.. כמה אפשר לטוס נתבג הרצליה או חיפה ראש פינה. יכול להיות שכמו שהחד"ב הוכיח לנו שוב אם יהיו יותר שעות פיקוח יהיו יותר טיסות אין מה לעשות החד"ב אחרון הוכיח זאת שוב..פיקוח מביא טיסות ולא להפך הבעיה היא אם יש מס' פקחים שלא חושבים ככה ואז חבל כי אז אף אחד לא יעלה לרשת לפי המחשבה הזו!
Ron Peer פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 היי תומר כתבנו את התגובה באותו הזמן..לכן לא ראיתי. בכל מקרה התגובות לדעתי יש פה גם איזה שהיא אי הסכמה על 2 נק' אך התגובות ממש משלימות אחת את השניה.. כלומר יש הרבה חברה כמוני שאם אין פיקוח מבחינתם זה "פספוס" מהות VATSIM ולכן ללר פיקוח לא יבואו לטוס.. לעניין יותר את החבר הצעירים זה בדיוק מה שהתכוונתי בדברי גם אם לא כתבתי במפורש..צריך עניין וחלק מזה זה גם נוכחות פקח ותנועה רבה ומגוונת.. צבחינתי מאוד מעניין ומרגש לטוס בשדה עמוס ולבצע הולד במדרגות עם עוד 5 מטוסים כאשר התנועה עצמה מגוונת מעליי MD11 מתחתי איזה BEECH350 וכו.. וזה לא סתם זה מקרה מארוע כלשהו שהיה - למרות העיקוב הרב בזמן כלכך נהנתי מאותה סיטואציה ויש עוד הרבה דוגמאות. אבל כאשר עמדות הפקחים ריקה - גם הסינרי של דוד רוזנפלד שיצא בקרוה לא יגרום לי לבוא לנתבג.. צריך לחשוב איך השנה להמנע מתופעת התירוץ הידוע "שנת חורף" - שלא נגיע לקיץ ונראה שכולם נשארו לישון :wink:
WalKMaN` פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 צריך לחשוב איך השנה להמנע מתופעת התירוץ הידוע "שנת חורף" - שלא נגיע לקיץ ונראה שכולם נשארו לישון :wink: תירוץ ? מעוניין להתחלף איתי ? אני אשמח אם תגש מחר במקומי למבחן בפיזיקה, מחרתיים באלקטרוניקה והיסטוריה.. ובכללי אם תגש בסוף השנה לכל השאלונים של מתמטיקה+אנגלית 5 יח'.. רק תכין לי את הססנה בחניות בהרצליה.. גם בקיץ יש בגרויות ולימודים, אז עד שאני אסיים את 12 שנות לימוד החובה שלי אני לא אוכל לעלות לטוס מתי שמתחשק לי.. שורה תחתונה, אין לך לימודים ובגרויות ? תטוס ותן ללמוד..
Ohad Shalev פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 דניאל... תרגיע... בוא נעשה את הדיון הזה דוגמא לדיון נאות ולא לירידה לפסים אישיים - התגובה שלך דניאל לא דוגמא טובה לנושא. ותאמין לי שגם אנחנו היינו תלמידים וגם אנחנו עשינו בגרויות ותאמין לי שזה עוד לא קצה הקרחון בתהליך הלימודים והחיים שלך. אם אתה חושב שהלימודים לוקחים ממך את כל הזמן אז אין לך בכלל מושג מה קורה כשאתה בצבא או כשאתה בלימודים אקדמאיים או אפילו אח"כ שאתה מתחיל לעבוד ומקים משפחה. לימודים תיכוניים זה חופש! תאמין לי שזה ממש לא ככה אח"כ, לא תהנה מכמות זמן פנויה כמו שיש לך כרגע, בתיכון - אז קח דברים בפרופורציות - זה הדבר הכי חשוב להמשך החיים :-)
WalKMaN` פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 דניאל... תרגיע...בוא נעשה את הדיון הזה דוגמא לדיון נאות ולא לירידה לפסים אישיים - התגובה שלך דניאל לא דוגמא טובה לנושא. ותאמין לי שגם אנחנו היינו תלמידים וגם אנחנו עשינו בגרויות ותאמין לי שזה עוד לא קצה הקרחון בתהליך הלימודים והחיים שלך. אם אתה חושב שהלימודים לוקחים ממך את כל הזמן אז אין לך בכלל מושג מה קורה כשאתה בצבא או כשאתה בלימודים אקדמאיים או אפילו אח"כ שאתה מתחיל לעבוד ומקים משפחה. לימודים תיכוניים זה חופש! תאמין לי שזה ממש לא ככה אח"כ, לא תהנה מכמות זמן פנויה כמו שיש לך כרגע, בתיכון - אז קח דברים בפרופורציות - זה הדבר הכי חשוב להמשך החיים :-) בקשר ללימודים, יש מסלולי למידה קשים יותר, קשים פחות, ממוצעים.. אני משתייך לאלה שלומדים קשה, אני נמצא במסלול שדורש הרבה, בין היתר הרבה זמן לקריעת תחת.. אני מחכה לרגע שיהיה לי זמן לעלות לטיסה, אך כרגע זה לא מתאפשר לי.. ומעלה לי את הסעיף שחושבים שאני משתמש בזה כתירוץ :S
Yoni פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 דניאל... תרגיע...בוא נעשה את הדיון הזה דוגמא לדיון נאות ולא לירידה לפסים אישיים - התגובה שלך דניאל לא דוגמא טובה לנושא. ותאמין לי שגם אנחנו היינו תלמידים וגם אנחנו עשינו בגרויות ותאמין לי שזה עוד לא קצה הקרחון בתהליך הלימודים והחיים שלך. אם אתה חושב שהלימודים לוקחים ממך את כל הזמן אז אין לך בכלל מושג מה קורה כשאתה בצבא או כשאתה בלימודים אקדמאיים או אפילו אח"כ שאתה מתחיל לעבוד ומקים משפחה. לימודים תיכוניים זה חופש! תאמין לי שזה ממש לא ככה אח"כ, לא תהנה מכמות זמן פנויה כמו שיש לך כרגע, בתיכון - אז קח דברים בפרופורציות - זה הדבר הכי חשוב להמשך החיים :-) בקשר ללימודים, יש מסלולי למידה קשים יותר, קשים פחות, ממוצעים.. אני משתייך לאלה שלומדים קשה, אני נמצא במסלול שדורש הרבה, בין היתר הרבה זמן לקריעת תחת.. אני מחכה לרגע שיהיה לי זמן לעלות לטיסה, אך כרגע זה לא מתאפשר לי.. ומעלה לי את הסעיף שחושבים שאני משתמש בזה כתירוץ :S אף אחד לא דיבר אליך ספציפי, מה שלי מעלה את הסעיף זה הודעות כמו שלך, אז פעם הבאה שאתה לוחץ על "שלח" תחשוב פעמיים. רון מעלה נקודה חשובה, בין אם נכונה ובין אם לא, יש לנהל דיון תרבותי כמו שרון ניהל ולא וויכוחים סתמיים. שבוע טוב.
David Bendavid פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 חברה, לומדים או לא, עסוקים או לא - שכל אחד יעלה לטוס מתי שבא לו. אני בטוח ב-100% שאף אחד כאן לא יתרץ סיבות מסויימות למה הוא לא עולה לטיסה - הטיסה היא תחביב שכל אחד ואחד מאיתנו נהנה לעשות אותו בזמנו הפנוי, אך כשיש מחויבויות קודמות לפעמים לא יוצא. שכל אחד יטוס מתי שרק בא לו, אין שום דרך לחייב אנשים לעלות לטיסה, הדרך הנכונה יותר היא לפתות אותם באירועים שונים, פיקוח מרחבי וכו' שיפתחו את החשק לטוס. ודרך אגב, המצב בכלל לא גרוע. יוצא לי הרבה פעמים לראות SI מלא בטיסות מ/אל/ב ישראל בשבועות האחרונים. פשוט יש תקופות פחות ויותר עמוסות, ושכל אחד ינהל את הזמנים של עצמו ויחליט מתי לטוס ולפקח לפי שיקול הדעת שלו.
Adam Waiser פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 עידו קבל LIKE :wink: ולגבי הטיסות בארץ - אני חותם על כל מילה של תומר וממליץ לכולם לנסות את זה יותר ומכל כיוון אפשרי. יש סינרים מדהימים ולנדקלאס אפילו מדהים יותר, והמון דברים מאתגרים מאד שאפשר לעשות בתוך המסגרת ה"צרה" לכאורה שנקראת ישראל. ככל שיורדים נמוך יותר בגובה הטיסה מגלים כמה מאתגרת ויפה הארץ שלנו גם ממעוף הסימולטור מי שמעוניין ברעיונות משוגעים (ואולי אפילו טיסה משותפת בשמי הארץ לפי מפת סימון שבילים 1:50000) מוזמן ליצור קשר
Izik Bakshi פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 דניאל, אני מבין לליבך גם אני בתקופת לימודים עמוסה מאוד. אני מאמין יותר במעשים ופחות בדיבורים, כי שינוי אמיתי מתחיל ברגע שמתחילים לעשות, ואני אגב בדעתו של דוד בן דוד. כבר כמעט שעתיים מתוך הזמן שהשרשור פתוח מחוברים ברשת גישה, מגדל וקרקע בן גוריון, כמה ממכם הגיעו לטוס? (שימו לכם הרגל להיכנס לפורום דרך אתר החטיבה ואז תגלו מולכם היכן יש פיקוח פעיל בלי שיצטרכו להגיד לכם) כמה מתוך החברים שכתבו פה שריינו סלוט לאירוע שבוע הבא? אם עוד לא תפסתם סלוט אז גשו מהר, אני מצפה ממי שמדבר איתי על שינויים שיקח בעצמו חלק.
Ron Peer פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 היי איציק כן בהחלט...אבוא לטוס ללא סלוט מקווה שיהיה מקום :wink: ( עוד לא יודע מתי אתפנה ) כבר הודעתי לאשה שהילדה "עליה באותו יום".. :wink: לגבי היום למשל הייתי אצל ההורים כמו כל שבת לכן לא באתי לטוס.. עכשיו אני משקיע קצת זמן בלהוריד את הדפיות לשבוע הבא ולהדפיס אותן כולל לאלטרנט שלי..והתחיל לקרוא אותן כל יום קצת ולא ברגע אחרון. לדניאל: מצטער אם נפגעת אישית תאמיו לי מה שכתבו לך זה נכון..החיים יביאו לך עוד הרבה הפתעות טובות אבל גם רעות וגם הטוב וגם הרע עלול לגזול זמן.. צבא לימודים אקדמאיים וכמובן משפחה.. ועוד ועוד אכן קשה מאוד לתמרן בין כולם אבל כל אחד צריך למצוא את האיזון שלו - ההערה/דעה שלי היתה כללית למצב הכללי בשטח וזכותך לא להסכים כמובן.
Liaz Kamper פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 יש לי תאוריה בעניין הזה: שכבת הטייסים בואטיל היא מאד מגוונת: תלמידים, חיילים, סטודנטים, בעלי משפחות, פנסיונרים וכו'. לעומת זאת, נראה לי (ויתקן אותי איציק אם אני טועה) שרוב הפקחים כיום, הם בשכבת התלמידים/סטודנטים. שעות הפעילות של חלק מהאוכלוסיות האלה לא חופף כמעט לחלוטין. אני מניח שרוב ההורים מתחברים בשעות הערב היותר מאוחרות, אחרי שהפקחים כבר יתנתקו. לי זה קורה המון. זה עניין מתסכל, אבל טבעי ומאד ברור. כמו פותח השרשור, גם אני מעדיף לטוס CVFR בקל עד ראש פינה, מאשר כבד עד יוון. אגב, במקרה השני, הסיכוי לפיקוח בדרך גבוה הרבה יותר. הפתרון במקרה הזה, לעניות דעתי, הוא מעין TFC ל"מוגבלי שעה". מסלול מעניין בארץ, לא ארוך מידי, בתאריך ושעה ידועים מראש בארץ. ככה נרגיש קצת תנועה במרחב, ונפנה מראש את הזמן - או כמו שציין מישהו למעלה "היום הילדים עליך". אני בטוח שאם יגיעו מספיק אנשים למפגש כזה, הפקחים כבר יגיעו באופן טבעי לפקח על כזו כמות שטסה. אני מעוניין לארגן מפגש השבוע באחד הימים בשעות 22-23 בערך לטיסה קלה הרצליה-פיק. כל מי שמעוניין להצטרף, נא להודיע לי. אני אתאם את היום, ואנסה גם פיקוח. אני מקווה שלטובת ההורים הצעירים שבינינו נוכל להפוך את העניין למסורת.
אורח פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 הפתרון במקרה הזה, לעניות דעתי, הוא מעין TFC ל"מוגבלי שעה". מסלול מעניין בארץ, לא ארוך מידי, בתאריך ושעה ידועים מראש בארץ. ככה נרגיש קצת תנועה במרחב, ונפנה מראש את הזמן - או כמו שציין מישהו למעלה "היום הילדים עליך". אני בטוח שאם יגיעו מספיק אנשים למפגש כזה, הפקחים כבר יגיעו באופן טבעי לפקח על כזו כמות שטסה. רעיון מצוין! סוג של אירוע באמצע השבוע, כמו המטסים שבזמנו עשינו בעיט..
zvi rodes פורסם אוקטובר 30, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2010 מאמץ קטן מצד הפקחים תנועה רבה מצד הטייסים ,לכו על זה זה כדאי,נה קו דה
Moshe Mizrahi פורסם אוקטובר 31, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 31, 2010 ככל שיורדים נמוך יותר בגובה הטיסה מגלים כמה מאתגרת ויפה הארץ שלנו גם ממעוף הסימולטור. מי שמעוניין ברעיונות משוגעים (ואולי אפילו טיסה משותפת בשמי הארץ לפי מפת סימון שבילים 1:50000) מוזמן ליצור קשר הנה יצרתי אני רק מבקש את התשובה אם אפשר מעל גבי הפורום בצורת שרשור, כך שיהיה מדריך טיולים שאפשר יהיה לגשת אליו וגם לעדכן אותו, להוסיף טיפים וחוויות וכו'. תודה.
Adam Waiser פורסם אוקטובר 31, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 31, 2010 ככל שיורדים נמוך יותר בגובה הטיסה מגלים כמה מאתגרת ויפה הארץ שלנו גם ממעוף הסימולטור. מי שמעוניין ברעיונות משוגעים (ואולי אפילו טיסה משותפת בשמי הארץ לפי מפת סימון שבילים 1:50000) מוזמן ליצור קשר הנה יצרתי אני רק מבקש את התשובה אם אפשר מעל גבי הפורום בצורת שרשור, כך שיהיה מדריך טיולים שאפשר יהיה לגשת אליו וגם לעדכן אותו, להוסיף טיפים וחוויות וכו'. תודה. הרמתי את הכפפה בקרוב יהיה, תודה על הרעיון.
dolev_ravid פורסם אוקטובר 31, 2010 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 31, 2010 ככל שיורדים נמוך יותר בגובה הטיסה מגלים כמה מאתגרת ויפה הארץ שלנו גם ממעוף הסימולטור. מי שמעוניין ברעיונות משוגעים (ואולי אפילו טיסה משותפת בשמי הארץ לפי מפת סימון שבילים 1:50000) מוזמן ליצור קשר הנה יצרתי אני רק מבקש את התשובה אם אפשר מעל גבי הפורום בצורת שרשור, כך שיהיה מדריך טיולים שאפשר יהיה לגשת אליו וגם לעדכן אותו, להוסיף טיפים וחוויות וכו'. תודה. הרמתי את הכפפה בקרוב יהיה, תודה על הרעיון. מעולה!
Or Netzer פורסם אוקטובר 31, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 31, 2010 למעשה הרבה מאוד דברים טובים ניתן להגיד על וואטיל. באופן כללי וואטיל זה דוגמה למופת והצלחה של ממש בתחום הקהילות הוירטואליות ובתחום התעופה הוירטואלית בפרט.אך לעיתים נדמה שמסלול ההתפתחות של חברי החטיבה אחיד ולא משאיר הרבה מקום לטיסה בתוך המרחב האווירי הישראלי. לפי דעתי זה המסלול של מרבית חברי החטיבה, תקנו אותי בבקשה אם אני טועה: 1. הקפות עם סצנה 2. cvfr עם סצנה 3. IFR סצנה ומכאן ואילך אין יותר טיסות בארץ. הכל זה מטוסים כבדים וטיסות "מורכבות יותר". אך חוששני שחברינו זונחים במקצת את המרחב האווירי הישראלי. באופן אישי- אני מטיס כבר הרבה מאוד זמן. מאז ומעולם אהבתי להטיס מטוסים קלים (IFR קלאסי עם סצנה - אפילו בין שתי מדינות- נראה אתגר גדול יותר מאשר להפעיל 737). ומרבית הטיסות שלי בתוך המרחב הישראלי , לא כי אני לא יודע לטוס בחוץ , אלה פשוט כי אני מעדיף לטוס פה בבית , להפריח את השממה. בזמן האחרון (למעלה משלושה חודשים), המרחב האווירי שלנו פשוט שומם. אני עושה עם עצמי בדיקות קשר ביוניקום. המרחב פשוט דומם , בלי אף אחד. זה נוראי. אני גם יכול לבוא ולטעון שאולי בגלל זה שהמרחב הפנים ארצי שלנו שומם , אולי בגלל זה אין פיתוחים של סינרים חדשים לאיקס. חבר'ה, חטיבה טובה לא מתנהלת רק על פי הפעילות הענפה של הפורומים או על פי השמעת דעותיהם של חברי החטיבה, אלה הרבה בזכות הפעילות הרבה שלנו בתוך המרחב הישראלי , אותה פעילות אגב שמזמינה לפה אנשים מבחוץ אשר רוצים להתנסות בחוויה של טיסת CVFR . שורה תחתונה, צאו מהפורומים , תפסיקו עם כל הפילוסופיה .... ותתחברו להרצליה . תנו בCVFR! . כי באמת שזה לא נעים ולא כייף לטוס לבד עם עצמך. מה גם , אני בטוח שברגע שנראה יותר טיסות בארץ אולי מישהו ירים את הכפפה ויפתח לנו סינרים חדשים טובים יותר. תודה מסכים ממש. מתגעגעל למימים שהייתי מזיע בתור פקח. טוסו לא משנהה איך. מ הארץ ול הארץ .