עבור לתוכן
Yakov Kraus

הטסת מטוסי קרב בסימולטור זה רק משחק

Recommended Posts

פורסם

אוהד,

אני מתעלם מהקושי לקלוט.

ברוכי,

הקורס היה ב-1975. טיס מהמניין אך לא סתם הייתי מ-1965. למוביל מבצעי הפכתי ב-1968. מפקד טייסת הייתי פעם ראשונה ב-1971 בן 27, מינוי ע"י מח"א מוטי הוד ז"ל, ופעם שניה 1972 ע"י מח"א בני פלד ז"ל.

בעקבות הישגי באותו קורס סיימתי בהצטיינות, ונאסא בחרה בי ביוזמתה לבצע את ניסויי הכניסה לאטמוספירה על מעבורת החלל הראשונה, האנטרפרייז. מקום זה כידוע היה שמור לטייסים אמריקאים עד שהגעתי לקורס.

עוד משהו?

נ.ב. אם אתה לא בקטע, למה אתה בקטע?

פורסם
אוהד,

אני מתעלם מהקושי לקלוט.

ברוכי,

הקורס היה ב-1975. טיס מהמניין אך לא סתם הייתי מ-1965. למוביל מבצעי הפכתי ב-1968. מפקד טייסת הייתי פעם ראשונה ב-1971 בן 27, מינוי ע"י מח"א מוטי הוד ז"ל, ופעם שניה 1972 ע"י מח"א בני פלד ז"ל.

בעקבות הישגי באותו קורס סיימתי בהצטיינות, ונאסא בחרה בי ביוזמתה לבצע את ניסויי הכניסה לאטמוספירה על מעבורת החלל הראשונה, האנטרפרייז. מקום זה כידוע היה שמור לטייסים אמריקאים עד שהגעתי לקורס.

עוד משהו?

לא אין צורך בשום דבר נוסף.

פועלך ונסיונך העשיר מוכרים ומכובדים עד מאוד.

אבל כל זה במסגרת המגמה\מגמות שבהן התמחית. תקן אותי אם אני טועה.

ואני ישאל שוב: האם היו נותנים לך תפקיד במגמת קרב ללא תהליך הכשרה על סמך התנסות חד פעמית מוצלחת במדמה טיסה?? במסגרת ביקור.

פורסם
אבל כל זה במסגרת המגמה\מגמות שבהן התמחית. תקן אותי אם אני טועה.

אתה צודק כאן, רק צריך להכיל את כל המגמות, ולו רק בתעופה הן יותר מבודדות. רובן מפורט במסמך תמצית קורות חיי.

בעניין הכשרה בסימולטור, לא נטען על-ידי שהינו תחליף ואין צורך בהכשרה בטיסה. נהפוך הוא- הקמתי בי"ס לטייסי מסוקים והפעלתי תוכנית שכללה בעיקר טיסה, לצערי אז עדיין לא טסו במדמי מסוקים בחיל. היום המצב כמובן שונה בתכלית. מעבר לכך, בדקתי עבור ח"א מספר סימולטורים בהם נעשה שימוש רב ערך כיום. בחיי האזרחיים ייצגתי בישראל יצרני מדמי טיסה, כולל למסוקים, למשל FRASCA.

אזכיר כי במקור נטען ע"י יעקב כי סימולטור עבור מטוסי קרב הינו אך משחק, ואני התייחסתי במספר הודעות באופן ענייני להערכתו. כבר ב-1975 חא"א סמך ידיו על הכשרה והסמכה בסימולטור למרות המגבלות של הטכנולוגיה אז. בתחילת שנות ה-80 כשנולד IBM PC, בהיותי נספח היו מספר פעמים מגיעות משלחות אנשי צ"א לאימוני מדמה בארה"ב שאיני יכול לפרט נתוניו, אך התבסס על מערכת חוזי.

כחניך בקורס טיס ב-63 התאמנו בשני סימולטורים- של מטאור ושל הרווארד, ולא היה זה בזבוז זמן ומשאבים. כתוצאה לדוגמא- כבר בשיעור מכשירים 3 הפוגה המריאה במכשירים תחת הוד (כיסוי בד מלא לחופה) באמצע המסלול, ותהליכי הנמכת DF לא נגמרו מעל חצור אלא בפיינל 36 בתל נוף.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...