עבור לתוכן
Ido Wachtel

חווית כוח G הפרטית שלי (שנגמרה רע)

Recommended Posts

פורסם

אהלן חברים.

בעקבות ריבוי נושאים לאחרונה על כוח G החלטתי לשתף אתכם בחוויה שהייתה לי (שהסתיימה דיי רע :| ).

הזמן - תחילת 2009 (ולמען הדיוק 1/1/2009)

המקום אורלנדו, ארה"ב.

במהלך טיול לדוד סם במהלך הקריסמס וממש אחרי שספקנו לקפוא (מינוס 9) ולספור 10...9 בטיימס סקוור הוחלט על "עצירה" באורלנו החמימה בדרך למיאמי, על מנת לקבל מעט מושג מה זה דיסנילנד.

הוחלט לחלק יומיים על פני 2 פארקים (מתוך 4 ועוד 3 פארקי מים) כמובן שאפילו 3 שבועות לא מספיקים בשביל לראות הכל.

השטח עצום (30,080 דונם אם לדייק) רמת גן כפול 2 :).

ביום הראשון הוחלט להגיע לפארק "Magic Kingdom" - הרשמי מתוך ה4

גולת הכותרת של הפארק היא טירת סינדרלה המפורסמת

9424_100734793282081_100000366828489_17491_7065445_n.jpg

*אחרי שהשתעשנו ביום הראשון הגיע היום השני ופה סיפורנו מתקשר לתעופה.

הגענו לפארק EPCOT המפורסם שסמלו הידוע הוא הכדור הענק:

9424_100734839948743_100000366828489_17505_7881305_n.jpg

אפקוט מוקדש למעשה לכל הישיגי הטכנולוגיה של האדם.

לאחר כמה שעות לא יכולתי שלא לשים לב למתקן שהרבה אנשים התגודדו סביבו

Mission Space

Mission_space_logo.jpg

כאחד שכבר חווה רכבות הרים בחייו (ולא את האנקונדה המביכה בלונה פארק :lol: ) החלטתי שאני חייב לנסות את המתקן.

הנה תיאור קצר על המתקן:

המתקן הינו סימולטור טיסה שמדמה טיסה למאדים בספינה דמיונית בשנת 2036

כביכול המבקרים "מתאמנים" במרכז אימון חללי והם מחולקים לצוותים כאשר בהמראה לכל אחד מהמבקרים יש תפקיד נווט, טייס, מפקד או מכונאי ראשי (אני הייתי הנווט) וכל אחד יש לו תפקיד ללחוץ על כפתור מסויים ברגע מסויים במהלך הטיסה.

לאחר המראה עוברת החללית סביב הירח על מנת לקבל דחיפה באמצעות כוח המשיכה של הירח, ולאחר מכן נוחתת החללית על מאדים.

ברגע הכניסה למתקן שמתי לב שיש 2 טורים (ירוק ואדם).

לאחר בירור קצר הבנתי שהטור הירוק הוא לטיסה יותר רגועה והאדום לטיסה יותר קופצנית.

ללא חשיבה אחרת סחבק קפץ לטור האדום (מה כבר יכול להיות יותר קופצני מאשר פיינל עם 001 בקנדי שבוע קודם בשיא של סופת שלגים).

מחכים בסבלנות (ואי אפשר להתעלם מכמות האזהרות לגביי הטור האדום).

לאחר המתנה של 40 דקות (וזה עוד מקרה טוב), ובכל הזמן הזה נהנים מתפאורה מושקעת שבאמת גורמת להרגיש שאתה שם.

אנחנו נכנסים ומחולקים לקבוצות של 4.

רואים סרטון הסברה קצר וממשיכים.

כל רביעייה נכנסת לחדרון קטן עם קוקפיט שלא היה מבייש סימולטור אמיתי, זה נראה כך:

epcot-mission-space.jpg

נכנסים ונדחסים, האור כבה, והחגורות ננעלות.

**בשביל לא לחפור יותר מידי הנה סירטון ביוטיוב שמישהו שצולם מההמתנה ועד לסוף המתקן (לא לפספס)

באופן אישי אני יכול לספר לכם שברגע שנלחץ הTO/GA של החללית, קיללתי את עצמי על הרגע שבו החלטתי לעלות על המתקן.

טלטלות בלתי פוסקות וכוח G בלתי נתפס...החזקתי את עצמי שלא "ללכלך" (וזו עוד מילה קלילה) את המתקן באוכל הסיני שאכלתי שעה קודם.

התפללתי שהסיוט הזה ייגמר כדי לצאת לנשום אוויר.

ואחרי 3 דקות בערך זה נגמר...סיוט חיי ללא ספק.

האור נדלק והחגורות עלו חזרה, ואני רק מחפש את הדרך החוצה.

הולך בזיגזג וממלמל לעצמי "טוב, אז אסטרונאוט לא תהיה" מסתכל ימינה ושמאלה ורואה עוד עשרות אמריקאים, אירופאים ועוד תיירים שמקללים את הרגע שעלו על הסיוט הזה (אפילו ראיתי כהה עור שהחוויר :lol: ).

יוצאים לאוויר הצח מתיישבים לרגע, (הקיבה לא החזיקה מעמד יותר מידי זמן והאוכל הסיני לא נשאר בפנים :mrgreen: )

מייד כשחזרנו למוטל הדבר הראשון שעשיתי זה לפתוח את המחשב ולחפש מידע ולדעת מי לעזאזל המציא את הסיוט הנייח הזה.

פניתי לחברו הטוב של האדם (גוגל אלא מה :D ) ואחרי כמה שניות מצאתי את המידע:

"המתקן הינו צנטריפוגה המסתובבת במהירות גבוהה ויוצרת אשליה של העדר כוח משיכה. מאווררים נושבים רוח על המבקרים על מנת למנוע מחלת תנועה.

מהירות הסיבוב יוצרת מהירות של 2G על המבקרים (פעמיים כוח המשיכה). ככל הנראה המתקן תוכנן להגיע למהירות גבוהה יותר (נטען שמדובר היה במהירות של 3G עד 5G), אולם בשל הבחילות שמהירות זו גרמה למבקרים הוחלט להאט אותו. מספר חודשים לאחר הפעלת המתקן הושמו בו שקיות נגד הקאות, וזה המתקן היחיד בפארק שעשועים בו ניתנים שקיות מסוג זה."

הקטע העצוב הגיע כאשר ראיתי את הכותרת: פציעות ומוות

"עצם השהות בתוך צנטריפוגה הנעה במהירות גבוהה גורמת למבקרים הרגישים למחלת נסיעה כאבי ראש ובחילות.

מספר אנשים אושפזו לאחר השימוש במתקן - רובם מעל גיל 55, אולם לא נגרם להם נזק ממשי, למעט שני מקרים:

* ב-13 ביוני 2005 דאודי באמווואמי בן ה-4 אושפז בבית החלוים ונפטר יומיים מאוחר יותר, ככל הנראה בגלל מחלת לב מולדת שהביאה להתקף לב בשל ההתרגשות מהשהות במתקן.

* ב-12 באפריל 2006 נפטרה מבקרת בת 49 לאחר שחלתה במחלת תנועה. היא נפטרה בבית החולים הסמוך בעיר סלבריישן."

לסיכום חברים, אם אתם מגיעים לדיסני באורלנו, תשמעו לסחבק, ו-ותרו על הדבר הזה :)

פורסם

אני מניח שהסרטון הוא של הגירסה הרגועה ?

כי ב Magic Mountain יש כמה רכבות, שזה ניראה כמו אטרקציה לילדים עד גיל 4 :D

פורסם
אני מניח שהסרטון הוא של הגירסה הרגועה ?

כי ב Magic Mountain יש כמה רכבות, שזה ניראה כמו אטרקציה לילדים עד גיל 4 :D

תאמין לי, זה מטעה.

הסירטון בא להראות מה הפואנטה של המתקן אבל מן הסתם רק מישהו שיושב בתא ירגיש מה זה G

פורסם

הצחקת אותי.

הדבר הזה לא זז לשום מקום, בטח ל 2 G.

זה בדיוק כמו המתקן של בחזרה לעתיד שהיה לפני (יותר מידי שנים) ביוניברסל.

עובדים על המח שלך בתנועות קלות + קצת רוח ואתה חושב שאתה עושה לופים.

בדיסני LA בזמנו היה סימולטור 360 מעלות.

לפני שנכנסתי לתוכו עם אשתי, עלה קברניט של דלתא עם אשתו, היא צרחה שם כל הטיסה.

בסוף הטיסה הם יצאו, היא הורידה לו כאפה עצבנית ואמרה, עכשיו אני מבינה

למה לא נותנים למשפחה לטוס איתו :D

אשתי הסתכלה עלי, ראה את החיוך ולא הספיקה לברוח :D

הדבר הראשון שעשיתי זה לשם את הסימולטור על הראש.

משם היה משימה והיא היתה צריכה לעמוד בה, היא היתה התותחנית שלי.

סוף המשיחה זו נחיתה בתוך איזו קניון. נחיתה בטוחה ומקבלים דף עם תוצאות. טייס ביצועים מעולים, תותחנית סבירה.

הסימולטור הזה זה מכונת כביסה ודאגתי לסחוט מאשתי את המקסימום :D

היא יותר לא עולה איתי לשום סימולטור, מעניין למה.

אם תרצה מתקני עינויים, שמעתי שה Superman the escape עובר שדרוג התעלולותי ברמה.

בזמנו הדבר הזה עשה 0-160 קמ"ש ב 4 שניות עם עליה אכזרית ב 90 מעלות ולאחר מכן נפילה חופשית ברוורס.

לא לילדים קטנים :)

פורסם

אני רק מציין פרטים ממה שקראתי.

אתה חושב שזה לא זז לשום מקום ושזה צעצוע, אני אומר לך שאחרי שניסיתי יצאתי חיוור. :D

והנתונים אומרים שהמתקן הזה כן מפיק 2G.

תנועות קלות? אני לא בטוח.

אגב, נאס"א היו שותפים לחנוכת המתקן וכן הרבה אסטרונאוטים ניסו אותו.

לדעתי מתקנים מהסוג הזה הרבה יותר מפחידים מרכבת הרים ששם אתה מודע למה שהולך לקרות.

מתקנים מהסוג הזה הם מתקנים של "הלא נודע" :)

אם אתה אומר שהם עובדים על המוח - כנראה שהם עשו עבודה טובה כי לא זכורה לי עוד פעם שהמעיים שלי שיחקו פינג פונג עם הקיבה :D

פורסם
אני רק מציין פרטים ממה שקראתי.

אתה חושב שזה לא זז לשום מקום ושזה צעצוע, אני אומר לך שאחרי שניסיתי יצאתי חיוור. :D

והנתונים אומרים שהמתקן הזה כן מפיק 2G.

תנועות קלות? אני לא בטוח.

אגב, נאס"א היו שותפים לחנוכת המתקן וכן הרבה אסטרונאוטים ניסו אותו.

לדעתי מתקנים מהסוג הזה הרבה יותר מפחידים מרכבת הרים ששם אתה מודע למה שהולך לקרות.

מתקנים מהסוג הזה הם מתקנים של "הלא נודע" :)

אם אתה אומר שהם עובדים על המוח - כנראה שהם עשו עבודה טובה כי לא זכורה לי עוד פעם שהמעיים שלי שיחקו פינג פונג עם הקיבה :D

בלי לזלזל(אם אני הייתי נכנס הייתי יוצא אם הקיבה בחוץ) אבל 2G זה לא הרבה לעומת מטוס קרב או רכבת הרים רצינית כמו זאת: http://en.wikipedia.org/wiki/Superman:_The_Escape

פורסם

אתה שוכח דבר אחד.

ברכבת הרים כזאת, הנסיעה מסתיימת תוך חצי דקה וחוץ מזה כל הרכבת בחוץ באוויר.

המתקן Mission space כולו בחדר קטן עם פתח קטן לאיוורור ואורך המתקן הוא בין 2 וחצי ל3 דקות.

תראה לי בן אדם נורמלי (בלי ניסיון עבר) שמצליח לשרוד 3 דקות עם 2G בלי לצאת עם מינימום סחרחורת- מעטים אנשים כאלה.

פורסם

מתקן עינויים.

היינו, נבהלנו, נשבעתי שלעולם לא עולה על הדברים האלה.........

מה שכן, הלחות באמצע אוגוסט שם זה כלום לעומת המתקן הזה אם לוקחים את זה בפרופורציות.........

פורסם
מתקן עינויים.

היינו, נבהלנו, נשבעתי שלעולם לא עולה על הדברים האלה.........

מה שכן, הלחות באמצע אוגוסט שם זה כלום לעומת המתקן הזה אם לוקחים את זה בפרופורציות.........

חח אין ספק מיקי שהלחות בפלורידה זה משהו מיוחד.

למזלי הייתי שם בינואר כך שהמזג אוויר היה יציב, למעט יום אחד שהלחות הייתה כלכך גבוהה שפתאום התחיל לרדת גשם :mrgreen:

פורסם

באוגוסט, תוך כדי יורוטריפ,

אני ובן דוד שלי הלכנו להשלים חסך- לגו לנד בגרמניה.

נחמד יפה אך לא מאתגר בני 24 ו27.

על הדרך, מצאנו איזה מתקן, מבחוץ נראה כאילו בשיפוצים.

זה מה שמצאנו:

בתור עצמו, מקבלים כרטיס שמטעינים אותו בפעולות שתבצע הזרוע ובמהירות (כמובן שמנו על המקסימום!)

ותאמינו לי, אחרי הסיבוב ה-3 (מתוך 10, 6 מהם רצופים) איבדתי כבר את היכולת לזהות האם

הג'י הוא שלילי, חיובי או בערך מוחלט...

לא סרט, לא תלת-מימד... פשוט זרוע שזורקת אותך לקיבנימט!

פורסם

גם אני היתי בפארק הזה בקיץ , ובמתקן הזה וזה ממש לא זז מהר חח, אצלי כלל לא הרגשתי את זה סתם שיחקתי שם עם הגויסטיק הזה :)

פורסם

G טוב זה אחרי צניחה חופשית כשפותחים את המצנח, או אחרי שהמצנח כבר פתוח ועושים לופים באוויר...

ובשביל בנאדם שחולה על מטוסים, לדעת שאתה בגובה 5 ולא בתוך מטוס, פשוט הרגשה אדירה...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...