עבור לתוכן
Avshalom

טיסה בסימולטור סופה אמיתי

Recommended Posts

פורסם

ערב טוב לכולם,

רציתי לחלוק אתכם חוויה מדהימה של טיסה במאמן טיסה אמיתי.

לפני שבועיים- שלוש לערך יצא לי לטוס בסימולטור סופה (F-16I) אמיתי במרכז המאמנים שבבסיס חצור. את הצ'ופר המעניין הזה קיבלתי מהמ"פ שלי לאחר שהתקבלו שתי הקצאות לטיסות צ'ופר שכאלה בגדוד, ומשום מה, בחרו בי לקבל את אחת ההקצאות :lol:

כמובן שהייתי שמח ומופתע, ואז התחיל מסע הצקות לקה"ד שלנו שיתאם לי את הטיסה. הייתי צריך להעזר בסבלנות ואף לדחות את אחת ההזדמנויות עקב התנגשויות בלו"ז, אבל לבסוף לאחר מספר שבועות התפנה מקום בלו"ז של המאמן (שעובד ברצף עם עשרות טייסים) וזומנתי על ידי אחת המדריכות להגיע למקום.

מה אני אגיד לכם, ההמתנה השתלמה.. :wink:

הגעתי למרכז ההדרכה על הבוקר, שם חיכתה לי ליז- אחת המדריכות, ולהפתעתי המאמן היה כבוי. מסתבר שהיום זה יום אחזקות למאמן, ותיכף ידליקו אותו טכנאי "אלביט" בשבילי.

טיפסתי למעלה, והדבר הראשון שתמיד מפתיע אותי מחדש- הגודל.. זה תמיד נראה קטן ממה שחושבים לא משנה מה. הדבר השני שנגלה לעיניי הייתה מערכת ההקרנה המטורפת- שישה מקרנים על לוח הקרנה קעור שמאפשר הסתכלות של 180 מעלות גם למעלה, והגרפיקה לא עולה יותר מדי על זו שבסימולטור, לא שיש בזה יותר מדי צורך..

בשיחה קצרה לפני הטיסה ביקשתי מהמדריכה תרחיש של התנעה, המראה, קצת לשחק באוויר ואז ILS באחד משדות התעופה הצבאיים.. היא כמובן לא הבינה מאיפה נפלתי עליה עם הידע והבקשות אבל תוך שנייה טענה את הסימולטור מהעמדה שלה והתחלנו. התנעה זריזה (רק JFS2, מה לעשות סופה זה לא הספצייליטה שלי..) זינוק והנה אני באוויר. קצת משחקים באוויר, לופים , גילגולים וההרגשה מדהימה- אמנם הסימולטור נייח ללא כל תנועה אבל המערכת הגרפית בהחלט משטה במוח- ובכל גלגול הרגשתי שאני מתנתק מהכסא ונופל. תרגלנו מבנה (באדיבותה אפילו שתלה לי מטוס בואינג לתרגל איתו שנראה כאילו לקחה אותו מFS98), הזדקרות עמוקה ואפילו שיגור של טיל הוק עליי (מיותר לציין שהוא פגע.. והמבין יבין). בנוסף עברתי בין הארובות בחדרה, מעל לבית שלי (אשדוד) ואפילו זרקתי מיכל נתיק מעל גן יבנה.. (צר לי..). לבסוף ביצעתי ILS בחצרים לאחר שהיא תדרכה אותי דרך האוזניות איך לכייל את התדר (בכל זאת ידעתי כמה דברים, תודה לFALCON4). נעזרתי בתע"ל (אני חייב אחד כזה לסימולטור שלי) ונחתתי בחצרים. טיפה צולע אבל טוב לפעם ראשונה. שם גם סיימתי את הטיסה, שארכה 25 דקות, ירדתי מהסולם כשהראש עדיין מסתובב טיפה :roll:

חוויה מדהימה, תהיו בטוחים שאני אחזור לשם שוב לנסות את המאמן של הרעם..

שבת שלום,

פורסם
חוויה מטורפת, אין ספק.

תודה רבה על השיתוף!

אני אמור להיות שם גם בחודשים הקרובים, ברגע שמי שאני מכיר יעבור אימון שם, אוכל להצטרף :)

שבת שלום!

בכיף, תקפוץ לבקר.

אגב הנה כמה תמונות שצילמתי במאמן בזמ"ש

63017_439690715998_739445998_5044338_7236507_n.jpg

63017_439690720998_739445998_5044339_517324_n.jpg

פורסם

תודה על השיתוף בחוויה נשמע מדהים.

סתם שאלה, התמונות שלך זה ניראה יותר בז \ רעם מאשר סופה , לא ?

פורסם

בתור אחר שהיה שם בשבוע כנף בבסיס חצור לפני שנתיים ראיתי את המאמן מקרוב גם והאת השיטה שהם מחליפים בינהם.

יש להם משהו היום מבנה ענקי שבו משהו כמו 6-8 חדרים כמו שאבשלום היה וכל פעם מחליפים פוד פשוט הפודים על גלגלים ומחברים אותם בכבלים וזהו.

ככה אפשר לתרגל טיסה מבנה של רביעית סופות או אימון של רעמים.

וזה מדהים

פורסם

בצעירותי יצא לי לטוס בסימולטור של F16 ברמת דוד ואם כמה שהייתי קטן זו הייתה חוויה מדהימה שאני לא אשכח! אני מקנא בך שיצא לך להיתנסות בכזו חוויה בגיל שבו אתה יכול להעריך את זה!

פורסם

החברים‏ ‏שלך‏ ‏פה‏ ‏איתי‏ ‏בי.ג.‏ ‏לא‏ ‏מפסיקים‏ ‏לדבר‏ ‏על‏ ‏זה‏ ‏:‏)‏

דרך‏ ‏אגב,‏ ‏אותי‏ ‏זה‏ ‏מפתיע‏ ‏דווקא‏ ‏שההוק‏ ‏פגע‏ ‏,‏ ‏מה‏ ‏לא‏ ‏ככה‏ ‏אלדר‏?‏‏ ‏

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...