עבור לתוכן
Tomer Haim

היסטוריה תעופתית ממבט אישי

Recommended Posts

פורסם

אשר נחמיאס, יליד 1935, מנהל טייסת 10, טייס ישראלי שטס בתעופה הכללית מעל ארבע עשורים מספר לנו ממבט אישי על התעופה הישראלית וחוויות הטיסה בישראל כפי שהיו בשנות ה-50-60.

מרתק אותי לקרוא ולראות איך היה נהוג לטוס אז...

http://www.virtual-flight.com/posts/isr ... story.html

פורסם

תודה על השיתוף תומר, זו בהחלט פיסת היסטוריה חשובה.

ואם כבר היסטוריה, מצורף לינק לכתבה מעניינית על האיש שכמעט ניצח את האחים רייט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3989353,00.html

פורסם

את נחמיאס הכרתי בשדה דב בתחילת דרכי כטייס בח"א ב-1965. אני הייתי מביא עם הפייפר סופר קאב של הבסיס כמעט בכל שבוע מתל נוף סרטים ישר מדת"ק צילום, מיד עם נחיתת זוג המיראזים מגיחה מבצעית. סרטי מטוס אחד פותחו במעבדת הבסיס, ואת הסרטים של השני הטסתי ישר מאף הצילום עם נחיתת המיראז' והוצאת הקסטות לשדה דב. משם נלקחו לפיתוח ופיענוח ביחידת הצילום הראשית של ח"א בקריה. נחמיאס שתמיד חבש משקפי צ"א היה אז טייס במשטרה, היו לה אז שתי ססנות 180 בעלות גלגל זנב מספרים 02 ו-04. בהמשך עבר לטייסת 100 כמילואים.

מאותה שנה ביצעתי לא מעט גיחות לירושלים למנחת גבעת שאול שבקרית משה במערב העיר שם היה מסלול אספלט בין הבתים בראש הגבעה. קצר אך מתאים לקלים. נחתתי שם בעיקר בסיקורסקי H-34 אך גם בפייפר סופר קאב. זהו היה מנחת הממשלה, טרם נבנה מנחת הכנסת אז. ביצענו גיחות רבות עבור ראש הממשלה, שרים, מנכ"לים ומנהלי פרויקטים לאומיים דוגמת טכסטיל דימונה. משם לקחתי למשל את קופת בנק ישראל להחלפת שטרות של הבדואים בסיני. שם נחתתי כאשר רבין כרמטכ"ל הגיע מגינוסר מפגישה עם יגאל אלון לדיון הממשלה בלילה בו אושרה תקיפת ח"א הסורי באם יתערב בחילוץ הנמ"ח התקוע , באור ראשון שלמחרת בחוף הצפון מזרחי שבידי הסורים, בכנרת.

מ-1965 טסתי בפייפר של הבסיס להביא ולהחזיר קציני מטווח מעובדה וחלוצה, וטייסי מילואים למחנים וחיפה. כל הטיסות בוצעו בנתיבי תובלה דומים לאלה הפועלים כיום, ממצפה רמון הנתיב היה בקו ישר לאילת, עם מירשה ובקשר רצוף. דרומית למצפה רמון לא היה קשר ישיר בגבהי הנתיב עם יחידת בקרה 501 שליד חצור, זו שליד רמון טרם קמה. לכן בוצע שימוש במטוסים שטסו גבוה יותר כממסר, ולכן ערוצי התובלה מומסרו אוטומאטית לתא"ג של בקרות צפון ודרום. יחידת בקרה צפון, השניה של ח"א, היתה בכרמל הצרפתי בתוך חיפה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...