Hananv פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 חשבתי על רעיון דיי נחמד שהבנתי שגם אפשר להוציא אותו לפועל. העניין הוא לבצע טיסה מציאותית ומקצועית ברשת טיסה עם פיקוח, ו 2 טייסים על המטוס, קברניט וטייס משנה. הבנתי שיש תוכנה שמאפשרת את זה. מה שיקרה זה שנצא בצי מטוסים, אם לאותו יעד או ליעדים שונים, מספר מטוסים ובכל מטוס 2 אנשי צוות. נמריא מהנמל שנחליט וננחת בנמל היעד בתקווה שיהיה פיקוח מתמיד. מה ששונה כאן מטיסה רגילה שבמטוס יהיו 2 אנשי צוות שיתחלקו לתפקידים כמו במציאות. -תפקיד הקברניט: הקברניט אחראי על פעילות המטוס מהשער ועד השיוט, ואז הוא מבצע את הנחיתה. ז'א, הקברניט מבצע פושבאק, מסיע, ממריא, ומטפס לגובה שיוט, לאחר מכן הוא זה שינחית את המטוס. בנוסף, הוא אחראי על דיבור וקשר מתמיד עם הגישה והמגדל בזמן שהטייס משנה מבצע הנמכה וגישה. -תפקיד טייס המשנה: תפקיד טייס המשנה הוא להיות איש הקשר של המטוס מהשער עד ההנמכה. ז'א, טייס המשנה אחראי על קשר עם כל עמדות השדה מהשער ועד השיוט, קלירנס, קרקע, מגדל, גישה ועד בקרות מקומיות וכו'. לאחר מכן טייס המשנה אחראי לבצע הנמכה וגישה לשדה, ובזמן הזה הקברניט אחראי על הקשר המתמיד עם הגישה\בקרה מקומית\מגדל. *טייס המשנה לא יגע בהגאים עד השיוט *כל הטיפוס טייס המשנה יבצע מה שהקברניט יבקש ממנו (גלגלים, מדפים, AP) *הקברניט לא יגע בהגאים כל זמן ההנמכה *טייס המשנה לא יגע בהגאים בנחיתה *בנחיתה טייס המשנה מבצע מה שהקברניט מבקש ממנו (ניתוק AP\AT ביצוע היפוך מנועים וכו'.) כך עובדת טיסה במציאות, ואני מקווה שנוכל לבצע את זה בסימ'. כדי להעלות גם אנשים שלא מוסמכים על מטוס מסויים, במידה ויתאפשר, כל אחד שלא מכיר את מערכות המטוס שעליו הוא יטוס עם קברניט מוסמך- הוא ישמש כטייס משנה, ויהיה חייב לדעת נדב"ר IFR באנגלית. *הקברניט יהיה חייב להכיר את כל המטוס ולשלוט בו, ולתפעל הנמכה ב FMC בזמן שטייס המשנה דואג לה. מה דעתכם?
mickey lip פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 אתה בטוח שכך עובדת טיסה במציאות? יש לך סימוכין לכך? אנא האר את עיני .....אשמח ללמוד ממך בנושא.....
Noy Farhi פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 רעיון נחמד. אבל יש בעיה והיא: שיש דיליי בין מחשב א' למחשב ב'... דוגמא:יכול להיות מצב שלדוגמא מחשב א' מוריד גלגלים ואתה שנמצא במחשב ב' רואה את הפעולה רק אחרי חצי דקה,דקה. לאומת זאת במטוס MD80 של MADDOG יש אפשרות לקוקופיט משותף מובנה כבר במטוס שזה פחות באגים ודיליי.
Hananv פורסם דצמבר 12, 2010 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 רעיון נחמד.אבל יש בעיה והיא: שיש דיליי בין מחשב א' למחשב ב'... דוגמא:יכול להיות מצב שלדוגמא מחשב א' מוריד גלגלים ואתה שנמצא במחשב ב' רואה את הפעולה רק אחרי חצי דקה,דקה. לאומת זאת במטוס MD80 של MADDOG יש אפשרות לקוקופיט משותף מובנה כבר במטוס שזה פחות באגים ודיליי. צודק על זה לא חשבתי, אפשר להשתמש במטוס הזה, או שאפשר לתאם בין טייסים אבל נבדוק את זה בעיקרון נראה מה הדעה של הרוב, ואז צריך למצוא את התוכנה (אני רק שמעתי עליה ועוד לא מצאתי אותה).. אתה בטוח שכך עובדת טיסה במציאות?יש לך סימוכין לכך? אנא האר את עיני .....אשמח ללמוד ממך בנושא..... יש 2 סרטונים ביוטיוב, האחד על 744 והאחר על 737, שכל הטיסה צולמה דרך הקוקפיט מהיציאה בשדה ועד הגעה לשדה היעד. אני לא ראיתי כיצד זה הולך ב 744 (כיוון ששם יש 3 אנשי צוות ואני ראיתי רק את הסרטון של 737) אבל ב 737 זה התפקידים אליהם הם התחלקו. מה שכן זה באמת מעניין ומלמד הרבה. זו התוכנית, יש לה 5 חלקים, זה חלק 1: http://www.youtube.com/watch?v=I5r11yV1Mmc וזה 6 חלקים על 744: http://www.youtube.com/watch?v=pA2BkLNK ... re=related
mickey lip פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 בלי לראות את הסרט אני אומר לך שאתה טועה ומטעה..... סרט זה לא סימוכין. FCTM,QRH ושאר החברים, זה הסימוכין. אין משהו אחר.
Noy Farhi פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 "צודק על זה לא חשבתי, אפשר להשתמש במטוס" רק לידע כללי שתדע שזה מטוס בתשלום... נ.ב הסרט של ה744 יש לי אותו מקורי והעבודה של הצוות שם לא כמו שכתבת... האם אפשר לדעת למה הקברניט עושה את כל העבודה? *עריכה* ראיתי שרן כתב את אותה השאלה...אחרי ששלחתי...
אורח פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 מסכן הקצין ראשון לא עושה כלום פרט לדבר בקשר ומה עם MCOM ?
Hananv פורסם דצמבר 12, 2010 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 תמיד ניתן לסדר את התפקידים אחרת בכללי אני שואל מה דעתכם על הטיסה עצמה.. ולגבי ה 744 אמרתי שזה שונה ולא ראיתי אותו, 744 שם זה 3 אנשי צוות.. ב 737 הם תפקדו כך, אולי זה משתנה אני לא יודע, ובכלל פה אפשר לשנות את זה לאיזו חלוקת תפקידים שנרצה..
orioh פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 בלי לראות את הסרט אני אומר לך שאתה טועה ומטעה.....סרט זה לא סימוכין. FCTM,QRH ושאר החברים, זה הסימוכין. אין משהו אחר. בFCTM כן מתוארת דרכי עבודה בקוקפיט אבל מה יש בQRH שקשור בזה?
Yakov Kraus פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 אתה בטוח שכך עובדת טיסה במציאות?יש לך סימוכין לכך? אנא האר את עיני .....אשמח ללמוד ממך בנושא..... .... עם הנסיון שלכם לא יפה ללגלג על בחור בן 16 הבחור העלה רעיון יפה. במקום להדריך ולהסביר אז זה מה שיפה בפורום הזה לא נפסיד שום הזדמנות לעקוץ
mickey lip פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 ומי כמוך יודע עד כמה...... מה שאתה עושה עכשיו זה לא לעקוץ? לא להעליב? חצוף ! לגופו של עיניין, לא סתם עניתי לחנן כך, רציתי לכוון אותו למשהו, שיפתח את ספר ההוראות, שילמד קצת לפני שהוא קובע נחרצות "ככה טסים במציאות". מסכים זה תחביב, וחנן או כל אחד אחר יכול לטוס איך שבא לו, לי אישית אין שום בעיה עם זה. הבעיה היחידה שצורמת לי זה קביעות כגון" ככה טסים במציאות" , קביעה שמטעה חברים שכן רוצים לטוס לפי הספר. עד היום אני משתדל להימנע מקביעות מסוג זה, אם אני לא בטוח ב100 אחוז. הרעיון של חנן יפה, מהנה , ואני אפילו הייתי משדרג אותו . אני מוכן לעשות הדרכה קצרה באחד מן הערבים על CRM לכל הצוותים שרוצים ללמוד ולטוס בצוות. תנסו אפילו לטוס יחד מאותו בית/סימולטור, זה בכלל ישנה לכם את ההרגשה.
Nir Gonen פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 אם אתה מעביר הרצאה דרך אינטרנט אישמח לשמוע אותה! (לצערי להגיע להרצאה פרונטלית יהיה לי קצת בעייתי להגיע!) נשמע כמו אחלה רעיון!!
Yakov Kraus פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 הרעיון של חנן יפה, מהנה , ואני אפילו הייתי משדרג אותו .אני מוכן לעשות הדרכה קצרה באחד מן הערבים על CRM לכל הצוותים שרוצים ללמוד ולטוס בצוות. תנסו אפילו לטוס יחד מאותו בית/סימולטור, זה בכלל ישנה לכם את ההרגשה. Now you talking
Hananv פורסם דצמבר 12, 2010 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 אני אמרתי את זה לא בתור קביעה נחרצת אלא לפי איך שראיתי שתפקדו שם.. ואני גם אשמח להגיע להרצאה כזו =]
mickey lip פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 או קיי סגרנו על הדרכת CRM. על מועד אני אפרסם בקרוב. ( צבי- לא שכחתי גם אותך יקירי ).
Hananv פורסם דצמבר 12, 2010 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 מה זה בדיוק CRM? ותודיע על זה שיהיה מרווח זמן לאסוף אנשים שמעוניינים בזה. ותודה =] אני לא יודע במדויק, צריך לבדוק את זה, יש אחת בתשלום, אחת עובדת רק על דיפולטיים אחרת לא עובדת ברשת.. צריך להעמיק בנושא ואני גם בודק את זה.
zvi rodes פורסם דצמבר 12, 2010 דיווח פורסם דצמבר 12, 2010 או קיי סגרנו על הדרכת CRM.על מועד אני אפרסם בקרוב. ( צבי- לא שכחתי גם אותך יקירי ). ידעתי שאפשר לסמוך על הזיכרון שלך ,כל הכבוד \:D/