Ido Rahav פורסם דצמבר 30, 2010 דיווח פורסם דצמבר 30, 2010 אהלן, מישהו יודע באיזו שעה משודר הטקס הנ"ל בטלויזיה. תודה!
Ido Rahav פורסם דצמבר 30, 2010 מחבר דיווח פורסם דצמבר 30, 2010 וואי אתם לא מבינים מה הפסדתם! היית שם? אם כן, ספר חוויות
lior kestner פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 היה טקס משובח להפליא עם כי הורידו קצת בשואו האווירי. אל השואו האווירי הגיעו: הצוות האווירובטי מבית מטוסי העפרוני הופעת בכורה , הרעם שנתן בחמש דקות משכרות חושים.. ועוד כמטסי הצדעה של מטוסי הסנונית , החופיות, מבנה של 3 מטוסי נץ 30 שנה למערך הנץ.(הטקס היה על שמם "30 שנה למערך הנץ) וכמובן איך לא, מטוסי המוזיאון הסיטרמן והוואורד האגדי ! בנוסף במהלך תרגלי הסדר הקרקעי חניכי בית הספר לטיסה שבהנגתו של רס"ר הבית ספר מר צרלי סויסה פרגנו לרמטכל על סיום כהונתו כראש מטה הכללי של צהל, בכך שרשמו את שמו "גבי" ומאחור שלט גדול בהצלחה ! מר שר הביחטון אהוד ברק , מפקד חיל האויר האלוף עידו נחושתן ונשיא המדינה כיבדו ובירכו את הבוגרים המסיימים, בנוסף חולקו ל3 בוגרים אות חניך מצטין ובנוסף חולק אות החניך המצטין של הקורס כולו! אותו העניק נשיא המדינה מר שמעון פרס לבוגר המצטיין. בנוסף מגיע מזל טוב ענק ליצוג המין הנשי בקורס. 3 טייסות טריות חדשות, אחת למגמת הקרב , אחת נווטת קרב, ואחת אל מסוקי הסער! כל הכבוד לבוגרי קורס 161 ושתיהיה מכאן המון בהצלחה בהמשך הדרך הארוכה שאומנם רק נסתיימה . אבל מכאן מגיעה הדרך האמיתית החשובה והקשה . שמירת שמי מדינת ישראל .! כל הכבוד!
Nir Gonen פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 כל הכבוד לבוגרים יצא לי להיות בכ3-4 מסדרי כנפיים וזו בהחלט חוויה, היום כשאני מסתכל אחורה במיוחד אחרי השירות הצבאי על האירועים האלה עדיין לא ברור לי למה צריך להוציא כ"כ הרבה כסף על הטקס הזה? אם לחיל האוויר יש כסף ל"זרוק" (דעתי האישית כמובן) על הטקס הזה לא עדיף להעביר אותו ליחידות השדה שבאמת זקוקות לכסף הזה?
Nadav פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 כל הכבוד לבוגריםיצא לי להיות בכ3-4 מסדרי כנפיים וזו בהחלט חוויה, היום כשאני מסתכל אחורה במיוחד אחרי השירות הצבאי על האירועים האלה עדיין לא ברור לי למה צריך להוציא כ"כ הרבה כסף על הטקס הזה? אם לחיל האוויר יש כסף ל"זרוק" (דעתי האישית כמובן) על הטקס הזה לא עדיף להעביר אותו ליחידות השדה שבאמת זקוקות לכסף הזה? אמן ואמן! כל פעם שאני בצאלים עושה אימון חי"ר שבו יש מעט מאוד אוכל ואין תחמושת בכלל, אני מרים את הראש ורואה המראות ונחיתות בלי סוף, שלא לדבר על אימונים של הצוות האירובטי. בסופו של יום אני שואל את עצמי כמה שווה שעת טיסה של המפלצות האלו ורק מתעצבן כשאני מבין מה היה אפשר לתת לחי"רניקים עם כל התקציב הזה שנשפך על דברים "קצת" פחות חשובים. עם כל הכבוד לחיל האוויר (ויש הרבה כבוד), הירוקים הם אלה שבסוף כובשים את היעד. אז למה עדיין מפנים משאבים יקרים ומיותרים למטרות פחות חשובות? סתם נקודה למחשבה...
Nir Gonen פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 ונקודה עוד יותר מעניינת למחשבה! במהלך מלחמת לבנון השנייה חבר שלי מהמחלקה נהרג בבינת ג'בל אחת מהסיבות שהוא נהרג הייתה כי לא היה לו שכפ"ץ קרמי במהלך מבצע עופרת יצוקה שנקראתי בצו 8 למילואים לא היו ליחידה מספיק שכפ"צים קרמיים לכולם ולכן מי שלא קיבל שכפ"ץ לא נכנס ואני שואל לא עדיף לצה"ל שבטקס חלוקת כנפיים לא יטוס F15 אחד או לא יודע מה ועם הכסף שהם חוסכים על הדלק והתיפעול לקנות ליחידות השדה שכפ"צים נורמליים? מי יודע אם היו עושים את זה אולי חבר שלי היה בין החיים היום מסדר כנפיים פחות מפואר = חיי אדם של חי"רניק נשמע כמו אחלה משוואה לא?
אורח Yarden Salvi פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 בלי לפתח דיון מיותר על תקציבים ועניינים - חיל האוויר מתוקצב "כמו שצריך" ואף יותר וזו עובדה ידועה. כל יחידה/מערך שכפוף לחיל האוויר גם הוא מתוקצב יפה ויש בזה הגיון. במלחמות של היום, רוב ההכרעה מתבצעת (לפחות בשלבים ראשוניים) מהאוויר ומטכנולוגיות מתקדמות. מלחמה כמעט תמיד תוכרע יותר מהר (כיום) מהאוויר מאשר מכניסת כוחות קרקעיים. לכן בחי"ר באימונים אין ספק "אוכלים חרא", אבל ביחס לפעילות המבצעית (לא בט"ש, אלא במלחמה), ח"א עושה יותר. בלי להמעיט כמובן!!
Nadav פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 ונקודה עוד יותר מעניינת למחשבה!במהלך מלחמת לבנון השנייה חבר שלי מהמחלקה נהרג בבינת ג'בל אחת מהסיבות שהוא נהרג הייתה כי לא היה לו שכפ"ץ קרמי במהלך מבצע עופרת יצוקה שנקראתי בצו 8 למילואים לא היו ליחידה מספיק שכפ"צים קרמיים לכולם ולכן מי שלא קיבל שכפ"ץ לא נכנס ואני שואל לא עדיף לצה"ל שבטקס חלוקת כנפיים לא יטוס F15 אחד או לא יודע מה ועם הכסף שהם חוסכים על הדלק והתיפעול לקנות ליחידות השדה שכפ"צים נורמליים? מי יודע אם היו עושים את זה אולי חבר שלי היה בין החיים היום מסדר כנפיים פחות מפואר = חיי אדם של חי"רניק נשמע כמו אחלה משוואה לא? המשוואה שכתבת מדויקת מאוד. וחבל! אבל, אתה יודע מה אומרים על הקופים הירוקים: יש הרבה מהם and they are expendable עצוב מאוד ועם זאת נכון.
Nir Gonen פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 ירדן אני חושב שמלחמת לבנון השנייה הראתה טוב מאוד מה קורה כשמסתמכים יותר מדי על הכנעה אווירית אין ספק שבמלחמה מול צבא סדיר לחיל האוויר יהיה תפקיד קריטי בהכרעה כמובן שיש לו תפקיד חשוב גם בלחימה עירונית דוגמאת סיוע לכוחות קרקע אבל לא נראה שהעולם שלנו הולך לקראת עימותים צבאיים "סטנדרטים" אלא יותר לכיוון לוחמה מול ארגוני טרור לוחמה שבה חיילים זוטרים יכולים לשנות את תמונת הקרב ואת תפיסת המציאות של הציבור הרבה יותר מאשר מטוסי קרב אין שום בעיה שבאימונים חי"רניקים "יאכלו חרא" גם אני הייתי חי"רניק ואכלתי המון חרא וזה בסדר אבל כשלחיילים אין ציוד בסיסי להיכנס איתו לקרב אני חושב שהפגנת העוצמה הזאת של חיל האוויר במסדר הכנפיים היא מיותרת רק תחשוב כמה ציוד מצויין ומתקדם אפשר לספק לפלוגת חי"ר רק עם הכסף שיחסכו על הדלק של טיסה אחת במסדר כנפיים! במהלך מלחמת לבנון השנייה פגשנו מילואימניקים שאפילו רצועה לנשק לא הייתה להם! אתה מדמיין לעצמך חייל חי"ר שצריך לשאת את הנשק שלו לקרב בעזרת מיתר צניחה? כמובן שכל זה נגרם עקב הרבה תקלות אבל בעייני תיקצוב לקוי הוא גורם עיקרי אני לא חושב שאפשר להגיד שחיל האוויר עושה יותר במלחמה כל זאת כמובן בלי להמעיט בערכו ובתרמותו של החיל התלונה היחידה שלי היא למסדר הכנפיים המפואר הזה שמבחינתי הוא ביזבוז כסף
Nadav פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 בלי לפתח דיון מיותר על תקציבים ועניינים - חיל האוויר מתוקצב "כמו שצריך" ואף יותר וזו עובדה ידועה. כל יחידה/מערך שכפוף לחיל האוויר גם הוא מתוקצב יפה ויש בזה הגיון. במלחמות של היום, רוב ההכרעה מתבצעת (לפחות בשלבים ראשוניים) מהאוויר ומטכנולוגיות מתקדמות. מלחמה כמעט תמיד תוכרע יותר מהר (כיום) מהאוויר מאשר מכניסת כוחות קרקעיים. לכן בחי"ר באימונים אין ספק "אוכלים חרא", אבל ביחס לפעילות המבצעית (לא בט"ש, אלא במלחמה), ח"א עושה יותר. בלי להמעיט כמובן!! אני לא מסכים. המלחמות של היום הן כבר מזמן לא הסינריו של ששת הימים, שם המערכה הוכרעה ע"י חיל האוויר בהשמדת החיילות המתחרים. היום אתה נלחם מלחמת גרילה בתוך בתי האויב. בתרגיל משולב שעשיתי בזמנו בדרום הארץ תורגלו תקיפות של מספר יעדים ע"י מספר כוחות. זה התחיל בהפצצה מסיבית של חיל האויר, המשיך באש ארטילרית ואש טנקים והסתיים בתרגיל חי"ר קלאסי של השתלטות על היעד. לצורך התרגיל הוצבו מטרות אויב רבות ועליהן בלונים. אני יכול רק להגיד שכשעלינו על היעד ודקרנו פיזית את מטרות האויב, גילינו שבלונים רבים עדיין היו מלאים אויר. עדות לכך שעם כל הפצצות החכמות והתחמושת הכבדה שהומטרה, אין תחליף לחי"רניק הפשוט שמשתלט פיזית על הכיפה. עם כל זאת, אני לא מוריד מערכו של חיל האויר למטרות מסוימות ולמצב של מלחמה "קלאסית" שבו המטוסים והרכבים של האויב עולים עלינו. ולדיוננו-אפשר לחסוך קצת בקרואסונים שמגישים במסדר הכנפיים כדי לממן עוד שכפ"צ קרמי או ברוס תחמושת לפלוגת חי"ר.
Hananv פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 צד אחד זה נכון כל מה שאתם אומרים, אבל אם זה מלחמה מול איראן? הרי לא נכנס לשטחם, לכן ההכרעה וגם הקרב הוא באוויר ומן האוויר. אבל אתם גם צודקים לחלוטין, כי כמות הדלק שלקח F15 עם שני מנועים, ו 4 מטוסים כאלו יכולים להספיק לציוד ל 10 אנשים ויותר... תמיד אפשר להחליף F15 במטוס פרופלור, זה לא יוריד מערך הטקס..
Nir Gonen פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 חנן איראן זה תרחיש מאוד מאוד קיצוני והעניין הוא לא מי יעבוד יותר או פחות במזמן מלחמה בשביל חי"רניק לצאת לקרב בלי שכפ"ץ מתאים זה כמו לטייס לצאת לקרב אוויר בלי ג'י-סוט הדלק שמוציאים על רביעיית F15 יכול להספיק לקנות ציוד חדש דנדש לפלוגת חי"ר שלמה! אם לא גדוד כשמטוליסטים יורים בלחץ 4 רימוני מטול (שגם הם רימוני גבס) במהלך ההכשרה שלהם כי אין תקציב לעוד רימונים אז משהו פה דפוק ויש עוד כל כך הרבה דוגמאות למקומות שהכסף יושקע שם בצורה טובה יותר כשאני הייתי בצנחנים וסיימתי מסלול לא העלו הרקולס לאוויר ועושה מופע הצנחה כנראה שזה מצטלם יותר טוב עם אנשי צוות אוויר ברקע
Ben Bezalel פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 בלי לפתח דיון מיותר על תקציבים ועניינים - חיל האוויר מתוקצב "כמו שצריך" ואף יותר וזו עובדה ידועה. כל יחידה/מערך שכפוף לחיל האוויר גם הוא מתוקצב יפה ויש בזה הגיון. במלחמות של היום, רוב ההכרעה מתבצעת (לפחות בשלבים ראשוניים) מהאוויר ומטכנולוגיות מתקדמות. מלחמה כמעט תמיד תוכרע יותר מהר (כיום) מהאוויר מאשר מכניסת כוחות קרקעיים. לכן בחי"ר באימונים אין ספק "אוכלים חרא", אבל ביחס לפעילות המבצעית (לא בט"ש, אלא במלחמה), ח"א עושה יותר. בלי להמעיט כמובן!! כמה שאתה טועה...
Eldar Sella פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 בלי לפתח דיון מיותר על תקציבים ועניינים - חיל האוויר מתוקצב "כמו שצריך" ואף יותר וזו עובדה ידועה. כל יחידה/מערך שכפוף לחיל האוויר גם הוא מתוקצב יפה ויש בזה הגיון. במלחמות של היום, רוב ההכרעה מתבצעת (לפחות בשלבים ראשוניים) מהאוויר ומטכנולוגיות מתקדמות. מלחמה כמעט תמיד תוכרע יותר מהר (כיום) מהאוויר מאשר מכניסת כוחות קרקעיים. לכן בחי"ר באימונים אין ספק "אוכלים חרא", אבל ביחס לפעילות המבצעית (לא בט"ש, אלא במלחמה), ח"א עושה יותר. בלי להמעיט כמובן!! מצטער, אבל לא מצאתי שום דבר נכון או הגיוני במה שכתבת. אני מסכים ב 100 אחוז, מילה במילה עם ניר ונדב. עם כל הכבוד, מה אתה יודע על טכנולוגיות מתקדמות במלחמות? אתה יודע לאיזו רמה מגיעה טכנולוגיה ירוקה? מעבר לכל דמיון, אל תנסה אפילו לחשוב. דרך טובה אגב לדעת שאתה לא לגמרי בטוח מה שאתה כותב היא סגנון הכתיבה שלך ("רוב ההכרעה", "כמעט תמיד") שמתאים פחות או יותר לילד שחושב שבמלחמה מנצחים עם מטוסים ושצבא מורכב מחיל אוויר בלבד. שום דבר אישי נגדך, אבל זו כנראה סוג של בועה שגדלת בה. לא ריאלי בעליל. חשבת לרגע על כמה חבר'ה שיושבים עכשיו ממש ברגע זה באוגמ"ר (גבול מצרים), שומרים שלא יעבור מסתנן? אתה חושב שהם קיבלו לפטופ מהצבא? אתה חושב שיש להם בריכה אחה"צ? אתה חושב שיש להם "קמפוס"?? אולי על כמה חי"רניקים במארב כרגע שמשתינים לתוך בקבוק, יושבים בתוך שיח ואסור להם לזוז יום שלם כשאתה יוצא עוד 3 שעות לחגוג את פתיחת שנת 2011? לאנשי חיל האוויר (אנשי צ"א בפרט) זורם דם אחר בגוף? עד כמה שידוע לי, ישראל עדיין נמצאת תחת איום טילים לא נורמלי, ועדיין אתמול (וגם ביום שלישי!) חיל האוויר בזבז כמה מאות אלפי שקלים על מופע הרתעה (עאלק) כדי לשמח משפחות מסיימי קורס טיס. מנגד, עשרות גדודים בצה"ל משתמשים במדים בלויים, ציוד מיושן, חדרי אוכל עם סכו"ם חסר, מגורים מבישים, ועוד ועוד ועוד. תפסיקו (אני יודע שאתה לא היחיד שחושב כך) עם ההערצה העיוורת וחסרת כל התוכן הזו לחיל האוויר, ותפזרו אותה אצל הירוקים. החי"רניקים אוכלים הרבה יותר חרא (בכוונה משתמש בביטויים האלה, ואני אפילו לא חי"רניק) מחניכי קורס טיס או מאנשי צוות אוויר, ואני אומר זאת בלב שלם. לא זכור לי שראש הממשלה ושר הביטחון ושאר בכירים מגיעים לטקסים של סיומי מסלול חי"ר או סיירות. איפה שמעת על חיל שלא מפסיק לפאר את עצמו ואת לוחמיו (שוב, אנשי צ"א בפרט), בצ'ופרים ומתנות, אין סוף תודות הם מקבלים מהחיל על כך שהם הכי טובים, ואין כמותם, והם הכי חשובים, והושקע בהם הכי הרבה כסף וכו'. הלוואי והייתי יכול לכתוב כאן על החגיגה התקציבית שהולכת בחיל האוויר
Sharon Ben פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 להלן אשכול מפורום פרש בנושא... http://www.fresh.co.il/vBulletin/showth ... 4%E9%E9%ED
Hananv פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 נכון שחיל האוויר הוא חזק ובהחלט לוקח חלק גדול במלחמה, ואני תומך בו לחלוטין, אבל, אין לשכוח גם את הכוחות בקרקע. אם חיל האוויר היה יכול לעשות הכל הוא היה הגוף היחד בכל המלחמות. אבל זה לא כך. בכל מלחמה, בעיקר לבנון ומבצע עופרת יצוקה, וכל מלחמה עד היום בעצם נעזרו בכוחות קרעקע, ולא סתם. גם לכח קרעקע יש משמעות אדירה, אז מה עם חיל האוויר הכריע חלק גדול ממחסני החמאס בעופרת יצוקה? הרי אם לא היה את כוחות הקרקע לא היה מי שהרוב המודיע על המשגרים, בנוסף כוחות הקרקע נלחמו הרבה מאוד מול החמאס, מה שמטוס לא יכול לעשות, מטוס לא מסוגל להשמיד את כולם. אני שייך לחיל האוויר ומאוד מעריך אותו, ואני מכיר גם את כל כוחו, אבל למרות זאת, כמה חזק שהוא לא יהיה, במלחמה בגבולות הארץ, וגם מחוצה לה, גם לכוחות הרגליים יש משמעות אדירה. ואם לא תתן לחייל שחפ"צ טוב אלא תשלח אותו לקרב עם תיק שאמור להגן עליו אז מה יצא מזה? כמו שאמרו זה לשלוח טייס ללא סטיק או ללא גלגלים לנחיתה. בנוסף, אם יצטרכו לשחרר את גלעד שליט, מי ישחרר אותו? מטוס? אז גם אם חיל האוויר ישתתף במבצע וישלוט בו, ללא כח קרקעי לא יהיה לזה שום משמעות. יחידות קומנדו שמתגנבות לא יגיע עם F15.. בקיצור, אני מקווה שהבהרתי את הנקודה שבדעתי. ואגב, זה שחיל האוויר עושה יותר מבחינת פעילת, נכון שהמלטי"ם תמיד ראשונים ותמיד בוחנים ואח'כ באה הפצצה ממטוס קרב, אבל היה מקרה במלחמת לבנות השניה שמצאו חוליה של חזבאללה בתוך כפר, 4 מלטי"ם הובילו את המבצע ועקבו אחריו מן האוויר, אבל מי שבאמת לחם שם זה היה כח גדול של שלדג עם כוחות ח"יר וטנקים שנכנסו לכפר והשתלטו עליו, ניקו בית בית. אז אמנם חיל האוויר הוביל אותו, אבל מי שבצע זה דווקא כוחות קרקע.
אורח Yarden Salvi פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 אוקי מה שחששתי קרה שמה שכתבתי התקבל באופן כללי כהמעטה בחי"ר והערכה לח"א. אז שוב אני אומר, ומקרבה (משפחתית) דווקא לחי"ר ואף מיוחד , בח"א ולא לאנשי צ"א (מספיק ברור? ), חי"ר הוא הכוח במלחמה, ולבסוף הוא המכריע את המלחמה. הייתי קצר בזמן לכן נשמע מדברי שאני מצדד לח"א ושההשפעה של חי"ר אפסית ביחס אליו. אז אני אחלק את ה"תשובה" לשניים: 1. וזאת דרישה - אל תחרגו לנושאים פוליטיים כמו גלעד שליט וכן אין צורך להכביר במילים על מבצעים ושמות של חטיבות/יחידות/גדודים/פלוגות/מחלקות/חוליות......... הבנתם. 2. כוחות הקרקע, ולדעתי הפעוטה בעיקר כוחות השריון, הם אלה המנצחים מלחמות. יצא לי לראות בפורומי צבא ובטחון שונים, שישנן שאלות כאלה כמו "מי היחידה הכי טובה?", "איזה חיל יותר טוב" ועוד עוד. כמובן שכל עוד לכל אחד ייעוד שונה, הוא יהיה הכי טוב בו. ואין מה להשוות. לכן אין להשוות עבודת חי"ר לעבודה מהאוויר. כשהם עובדים יחד - התוצאה מלאה. חנן כתב על השת"פ בין מל"טים לכוחות קרקע, מבצעים כמו מבצע אופרה ועוד כאלה שלא פורסמו, שנעשו בשת"פ מלא של זרוע אוויר וזרוע יבשה. אלדר, מעט הקצנת את תגובתך וביקרת יותר את האדם מאחורי הרעיון ולא את הרעיון, אבל אתייחס אליה כדי להבהיר. שוב, אני מניח שדברי נראו קצת הזויים, לכן אני מתקן עכשיו. לא דיברתי על מצב בט"ש. זהו לא סוד, שלמרות שטייסים שורפים שעות באוויר באימונים ואף מסתכנים (ראו תאונות פרחי טיס כמו אסף רמון, הצוקית בצאלים וכד'), בחי"ר מתאמנים אולי מספר שעות דומה, אבל באינטנסיביות גבוהה יותר. וכאן אין מה להשוות - טייס לא יתאמן בלו"ז או לש"ב בדיוק כמו שחי"רניק (וכדי שלא תהיה קונוטציה שלילית אקרא לו לוחם) ישנן נהלי חירום בעת שריפה בתא הטייס (למשל). זוהי לא הערצה לח"א, ממש לא. ואני איתך באותה דעה (שלא הבעתי אותה בכלל קודם) שמסדרי הכנפיים הם בזבוז אטומי של כסף, באשר הם. התקצוב לח"א הוא מוגזם אין ספק. אבל אל תשכח שזו זרוע אחרת לגמרי. כתבת על טכנולוגיות מתקדמות בחי"ר - אז כן, אני מודע לרובן אם לא לכולן, כבר כתבתי למה. וזה לא העניין. כל הטכנולוגיות האלה, יקרות ככל שיהיו, לא יעלו על מחירי כלי טיס והציוד ההיקפי שדרוש לאחזקתם. אין מה לעשות - הפעלת ואחזקת מטוסים וכלי טיס יקרה יותר מאחזקת ציוד לוחמים ואימונם. וזאת בדיוק הסיבה שהתקציב הוא גדול בהרבה. אני בטוח שאתם מבינים את זה. לוחמה עם כלי טיס תפסה חלק משמעותי עם התפחות הטכנולוגיה בעולם, וב-20 שנה האחרונות התפתחה באופן עצום ומשמעותי! ישראל חייבת להדביק את מדינות המערב ולא להשאר מאחורה, כי בטחון המדינה תלוי בזה. אז אני רוצה לוודא שהבנת אותי אלדר, לתפוס קו ולשמור ולהשאר בעמדה או מארב כך וכך שעות ולהיות בחודש מילואים ולטחון אבנים, כל אלה הם חובה של לוחם לשמירת כשירותו וכן חובה של המדינה לשמירת בטחונה. וזה ראוי לשבח כמובן, וזה רוב העבודה של לוחמים, בזמן בט"ש. אבל אני מדבר על מעבר לזה. שיש כאוס מלחמתי, ובזמן הזה זה נהיה כבר "רב-מדינתי", ויכולות להפתח מספר חזיתות קריטיות. מבלי להכנס לשורשי הפוליטיקה, זהו מצב נתון וזמין וגם את זה אני בטוח שאתה יודע. אסיים במשפט של איינשטיין שנזכרתי בו השבוע במקרה: "ששאלו אותי איך תראה מלחמת העולם ה-3 אמרתי שאני לא יודע. אבל הוספתי שאת מלחמת העולם ה-4 יילחמו במקלות ואבנים..."
Hananv פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 לדעתי ניתן בהחלט לסכם את זה בדרך פשוטה, לדעתי. אני חושב שחי"ר (כל מה שנכלל שם מחייל ועד שריון) חייבים להסתדר בשיתוף פעולה עם חיל האוויר, כמו שחיילים ישתפו פעולה עם טנקים כך יש צורך עם המטוסים, אף אחד לא יוביל וכל אחד צריך עזרה של השני ללא ספק (מבלי להכנס לנושאים, חילים יעזרו למטוס ומטוס יעזור לחיל, וזה קרה). בנוסף ידוע שלאחרונה יש שיתוף פעולה שיצא לפועל בעיקר השנה בפעם הראשונה שזה דגש על שיתוף פעולה של חיל אוויר (בעיקר מסוקים ומטוסי תובלה) עם חילי חי"ר לכל הסוגים (בלי להכנס ליחידות, אבל הדגש החל על יחידות שלא קשורות לחיל האוויר ולא היו קשורות אליו). כך שפשוט לדעתי- אף אחד לא יכריע לבד. כל אחד צריך עזרה של השני, וצריך לעזור לשני. כמו שמטוס יוביל חייל, חייל יוביל מטוס. לדעתי שיתוף הפעולה, ולא רק לדעתי זה הוכח וקרה- במהלך מערכה שיתוף הפעולה היה של כולם יחד במקביל מכל תחום. ואני חושב שניתן לסכם היכנשהו, לדעתי לפחות ואולי לדעת מספר אחרים שלפחות את התקציב הרב שמושקע בסיום קורס טיס, לא שום דבר אחר, ניתן לקצץ באופן מסויים שיושקע לדברים אחרים.
Ohad Shalev פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 לדעתי ניתן בהחלט לסכם את זה בדרך פשוטה, לדעתי.אני חושב שחי"ר (כל מה שנכלל שם מחייל ועד שריון) חייבים להסתדר בשיתוף פעולה עם חיל האוויר, כמו שחיילים ישתפו פעולה עם טנקים כך יש צורך עם המטוסים, אף אחד לא יוביל וכל אחד צריך עזרה של השני ללא ספק (מבלי להכנס לנושאים, חילים יעזרו למטוס ומטוס יעזור לחיל, וזה קרה). בנוסף ידוע שלאחרונה יש שיתוף פעולה שיצא לפועל בעיקר השנה בפעם הראשונה שזה דגש על שיתוף פעולה של חיל אוויר (בעיקר מסוקים ומטוסי תובלה) עם חילי חי"ר לכל הסוגים (בלי להכנס ליחידות, אבל הדגש החל על יחידות שלא קשורות לחיל האוויר ולא היו קשורות אליו). כך שפשוט לדעתי- אף אחד לא יכריע לבד. כל אחד צריך עזרה של השני, וצריך לעזור לשני. כמו שמטוס יוביל חייל, חייל יוביל מטוס. לדעתי שיתוף הפעולה, ולא רק לדעתי זה הוכח וקרה- במהלך מערכה שיתוף הפעולה היה של כולם יחד במקביל מכל תחום. ואני חושב שניתן לסכם היכנשהו, לדעתי לפחות ואולי לדעת מספר אחרים שלפחות את התקציב הרב שמושקע בסיום קורס טיס, לא שום דבר אחר, ניתן לקצץ באופן מסויים שיושקע לדברים אחרים. מה? לא הבנתי כלום.
Hananv פורסם דצמבר 31, 2010 דיווח פורסם דצמבר 31, 2010 בקיצור, אני לא חושב שיש מי שמכריע או משפיע יותר באופן מסויים. כל חיל משתף פעולה עם חיל אחר וזקוק לעזרה של חיל אחר כדי לתפקד במערכה מסויימת. ואי אפשר להסתדר רק עם חיל אחד בלבד.
Or Netzer פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 אתם מבלבלים את השכל יותר מדי חברים. חי"ר ח"א לא חיר לא ח"א תנו לשר הבטחון לתקצב את הצבא כמו שצריך. עם אחד, צבא אחד. צריכים את כולם, בדיוק באותה מידה. הסיבה לתקציבים השונים הרבה יותר עמוקה ממה שאתם כותבים פה, לא חדרתם אפילו מילימטר קרוב לנקודה. צריך חי"ר צריך ח"א צריך שריון , צריך תותחנים. תוציא קלף אחד מהעסק והצבא לא יצליח. אתה יכול להפציץ הכל מהאוויר. בסוף אם אין לך חי"ר ושריון שיכנסו ויקבעו את הגבול, סתם בזבזת אבש"ש וחנ"ה וחנ"מ לשווא. אתה יכול לוותר על ח"א אבל אז לכל השאר יהיה קשה. לא הכל קשור למלחמות בעניין התקציב. יש הרבה דברים בצבא שעושים (כמו F15 במסדר כנפיים) לא רק בשביל הטקסיות. השכפצ"ים שחסרים זה כי החירניקים מאבדים. לא כי הF15 טס. ההכשרות הן שונות, הצבא קובע את תיקי היסוד להכשרות שלו - מה לעשות להכשיר טיס עולה הרבה יותר. למה על שריון אתם לא מדברים לרעה? אתם יודעים כמה עולה להכשיר שריונר מרמת איש צוות ועד רמת הקצין? אתם לא מבינים בכלל כמה כסף. אתם סתם טוחנים הרבה מים, ולשווא. נכנסים למקומות שאתם בכלל לא מבינים לגמרי איך הם עובדים. ובנשימה נוספת, ברור שיש דברים לא תקינים בצבא. ככה בכל גוף גדול יש דברים דפוקים , לא פיירים , שנופלים בין הכסאות. אבל מה שאתם כותבים הוא ברובו לא נכון ומוגזם. בתור שריונר ירוק אני מדבר.. שלא תחשבו שאני מחיל האויר. יאללה לישון, מחר מבחן על מגדל. תגיעו לשם , תבזבזו אנרגיה לעזור לנבחן לעבור.
Amir Paz פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 יש פה 2 נושאים מובילים בשירשור. 1. הדעה של כל אחד מכם באשר למיהו הגורם שמכריע מלחמה. 2. שימוש לא נכון בתקציב ע"י חיל האוויר. באשר לסעיף 1, אני יכול להגיד שחיל האוויר יכריע מלחמה במקרה של קטסטרופה, דוגמא: חיילים סורים ברחובות טבריה, מחבלים מלבנון בפאתי חיפה וגדודים אירניים חודרים דרך ים המלח. בתרחיש שכזה, חיל האוויר יאזן את המזרח התיכון בכמה שעות. (שלא נדע). העניין הוא אחר. רוב התרחישים שאנחנו מתמודדים איתם הם לא כמו אלו שתיארתי. הם בדיוק כמו אלו שהעלו לפני: לשמור על הגבול, לבקר על הרצועה, לרסן ירי קאסמים, להכנס צפונה ללבנון (המלחמה האחרונה) ועוד. לכן בממוצע ציר הזמן - חיל האוויר יהיה הרבה פחות משמעותי וכן - כוחות החי"ר מהווים חוד חנית במקרה הזה. (וכולי תקווה שלא נגיע יום אחד לתרחיש הקיצון שהעלתי מעלה). אם צריך לסכם אז הייתי אומר שמדינת ישראל לא תשרוד ללא חיל אוויר מבצעי ואיכותי, אבל לא לי ולא לאף אחד אחר בפורום הזה יש את הידע או הנסיון לענות על השאלה הזו. מה שאותי יותר מעניין זה הסעיף השני: - האם אפשר לוותר על קולנוע/בריכה בתל-נוף? תושבי השיכון יכולים לנסוע 5 דקות לצומת בילו בשביל לראות סרט ? -האם אפשר לוותר על הצוות האירובטי בסיום קורס הטיס ? -האם קצין בכיר שפורש מהחיל חייב בטיסת פרידה עם חבריו? -האם טקס חילוף מפקדי בסיסים מחייב יעף של רביעית ברקים ? -האם בחדר האוכל של הבסיס ששירתתי צריך להחזיק מפקד גף תזונה על תקן רס"ן שדואג ל"יום שווארמה" או "יום אוכל תימני" ושאר המצאות כל חודש. בנוסף למירס וקנגו שהוא מחזיק... ובנוסף 4 נגדים נוספים בדרגות רס"מ ומעלה שמשרתים תחתיו יחד עם עוד 8 סדירים, האם זה חיוני ? (אהה ושכחתי עוד 2 זקנים אזרחים עובדי צה"ל במטבח). כמה שחיטיות הייתה שם - זה לא יאומן. -הם חיוני שיהיה מזגן בכל חדר של מגורי חילים? טבח לא יצליח להגיע מחר לבשל ארוחה אם לא יהיה לו מזגן בחדר ? טבח ביחידת חי"ר כן יצליח ? מה ההבדל ? (עיני ראו איך מפקד גף בינוי מאשר חוזה של 70 אלף שקלים עם חברה להתקנת מזגנים - כל כך מיותר). אני יכול לשים פה עוד בערך 10-15 דוגמאות טובות של ביזבוז כסף בחיל האוויר. התחלתי בכיתה ט' כשוחר בבית הספר הטכני של חיל האוויר (הולץ) המשכתי לי"ג ו י"ד ולאחר מכן 3 וחצי שנים נוספת בשירות. ראיתי הרבה דברים מזוויות שונות, זוויות שבד"כ קצינים בכירים לא רואים (או שרואים אבל ממנפים זאת כצורך חיוני). חיל האוויר יכול לקצץ בתקציבים ללא בעיה. ועזבו להעביר כסף לירוקים... אני מדבר איתכם על 2 תקנים של נגדים פחות במטבח לטובת יותר שעות טיסה לטייסים צעירים - גם זה לא קורה. ידוע שבשנים האחרונות טסים פחות, או יותר נכון - יותר שעות סימולטור. יש כל מיני שיטות לחסוף בדלק.. כמו לצאת לאזור עבודה מעל הבית - ולחזור ישירות לנחיתה בסיום האימון. כל אלו מתקבלים על הדעת. אבל רבק, חודשיים הכנה לטקס החלפת מפקד הבסיס? חברה לציוד הגברה ותאורה חיצונית ? על מה ולמה?
Nadav פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 צריכים את כולם, בדיוק באותה מידה. הסיבה לתקציבים השונים הרבה יותר עמוקה ממה שאתם כותבים פה, לא חדרתם אפילו מילימטר קרוב לנקודה.צריך חי"ר צריך ח"א צריך שריון , צריך תותחנים. תוציא קלף אחד מהעסק והצבא לא יצליח.אתה יכול להפציץ הכל מהאוויר. בסוף אם אין לך חי"ר ושריון שיכנסו ויקבעו את הגבול, סתם בזבזת אבש"ש וחנ"ה וחנ"מ לשווא. אתה יכול לוותר על ח"א אבל אז לכל השאר יהיה קשה.לא הכל קשור למלחמות בעניין התקציב. יש הרבה דברים בצבא שעושים (כמו F15 במסדר כנפיים) לא רק בשביל הטקסיות. השכפצ"ים שחסרים זה כי החירניקים מאבדים. לא כי הF15 טס.ההכשרות הן שונות, הצבא קובע את תיקי היסוד להכשרות שלו - מה לעשות להכשיר טיס עולה הרבה יותר. למה על שריון אתם לא מדברים לרעה? אתם יודעים כמה עולה להכשיר שריונר מרמת איש צוות ועד רמת הקצין? אתם לא מבינים בכלל כמה כסף. אי אפשר להוציא אף קלף,צריך את כולם כדי לנצח. אי אפשר לוותר על חיל האוויר. זה לא שיהיה יותר קשה, זה יהיה בלתי אפשרי. אחוז השכפ"צים שלוחמים מאבדים הוא נמוך מאוד (מי שמאבד עולה מת"ש, אז זה לא עניין של כסף), הבעיה מתחילה בזה שלא קיים בכלל שכפ"צ לחתום עליו. אבל למה ללכת רחוק כל-כך? מה עם תחמושת? מה עם אוכל??? אור, להבנתי-השתחררת לאחרונה מסדיר. אז קודם כל מזל טוב הייתי שמח אם היית נכנס לדיון הזה אחרי שתעבור קו קצר של שירות מילואים בדיוק מהמקום הזה שבאת ממנו ואז תגיד לי מה אתה חושב על התקציב. מה שקורה במילואים לא קרוב בכלל לשירות סדיר (אני לא מתכוון להשביז אותך, חס וחלילה ) ולהזכירך, המילואימניקים הם הכוח לחימה העיקרי של המדינה שלנו. על ההכשרה של קצין שריון מול טייס אין מה לדבר, אבל בוא נשאל: מה קצין שריון עושה במילואים? מה טייס עושה במילואים? אני יכול להגיד בפה מלא שטייסים עושים הרבה יותר מילואים מקציני חי"ר או שריון. הנקודה היא לא כמה מילואים עושים, אלא אם אפשר להוריד (לצורך הדוגמא) חלק קטנטן מהמופע המדהים של סיום קורס טייס ולהשתמש בתקציב הזה להשמיש בצורה מקצועית יותר גדוד חי"ר או שניים לזמנים קשים יותר.