Nadav פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 באשר לסעיף 1, אני יכול להגיד שחיל האוויר יכריע מלחמה במקרה של קטסטרופה, דוגמא: חיילים סורים ברחובות טבריה, מחבלים מלבנון בפאתי חיפה וגדודים אירניים חודרים דרך ים המלח. בתרחיש שכזה, חיל האוויר יאזן את המזרח התיכון בכמה שעות. (שלא נדע). דווקא בתרחישים כאלו, לא חיל האויר הוא שיכריע, הרי לא תפציץ את חיפה או את טבריה. חיל האויר מיועד למטרות אחרות. בתרחישי מלחמה מהסוג הזה, מטרתו היא לשמש כקו הגנה או התקפה ראשונים. כך גם היה במלחמת לבנון האחרונה, רק ששם חשבו שבזה יגמר העניין. העניין הוא אחר. רוב התרחישים שאנחנו מתמודדים איתם הם לא כמו אלו שתיארתי. הם בדיוק כמו אלו שהעלו לפני: לשמור על הגבול, לבקר על הרצועה, לרסן ירי קאסמים, להכנס צפונה ללבנון (המלחמה האחרונה) ועוד. לכן בממוצע ציר הזמן - חיל האוויר יהיה הרבה פחות משמעותי וכן - כוחות החי"ר מהווים חוד חנית במקרה הזה. (וכולי תקווה שלא נגיע יום אחד לתרחיש הקיצון שהעלתי מעלה). אני מסכים לחלוטין. אם צריך לסכם אז הייתי אומר שמדינת ישראל לא תשרוד ללא חיל אוויר מבצעי ואיכותי, אבל לא לי ולא לאף אחד אחר בפורום הזה יש את הידע או הנסיון לענות על השאלה הזו. גם עם נקודה זו אני מסכים לחלוטין. אי אפשר לוותר על אף אחד. מה שאותי יותר מעניין זה הסעיף השני: האם אפשר לוותר על קולנוע/בריכה בתל-נוף? תושבי השיכון יכולים לנסוע 5 דקות לצומת בילו בשביל לראות סרט ? האם אפשר לוותר על הצוות האירובטי בסיום קורס הטיס ? האם קצין בכיר שפורש מהחיל חייב בטיסת פרידה עם חבריו? האם טקס חילוף מפקדי בסיסים מחייב יעף של רביעית ברקים ? האם בחדר האוכל של הבסיס ששירתתי צריך להחזיק מפקד גף תזונה על תקן רס"ן שדואג ל"יום שווארמה" או "יום אוכל תימני" ושאר המצאות כל חודש. בנוסף למירס וקנגו שהוא מחזיק... ובנוסף 4 נגדים נוספים בדרגות רס"מ ומעלה שמשרתים תחתיו יחד עם עוד 8 סדירים, האם זה חיוני? זו בדיוק השאלה! האם זה חיוני???
Or Netzer פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 צריכים את כולם, בדיוק באותה מידה. הסיבה לתקציבים השונים הרבה יותר עמוקה ממה שאתם כותבים פה, לא חדרתם אפילו מילימטר קרוב לנקודה.צריך חי"ר צריך ח"א צריך שריון , צריך תותחנים. תוציא קלף אחד מהעסק והצבא לא יצליח.אתה יכול להפציץ הכל מהאוויר. בסוף אם אין לך חי"ר ושריון שיכנסו ויקבעו את הגבול, סתם בזבזת אבש"ש וחנ"ה וחנ"מ לשווא. אתה יכול לוותר על ח"א אבל אז לכל השאר יהיה קשה.לא הכל קשור למלחמות בעניין התקציב. יש הרבה דברים בצבא שעושים (כמו F15 במסדר כנפיים) לא רק בשביל הטקסיות. השכפצ"ים שחסרים זה כי החירניקים מאבדים. לא כי הF15 טס.ההכשרות הן שונות, הצבא קובע את תיקי היסוד להכשרות שלו - מה לעשות להכשיר טיס עולה הרבה יותר. למה על שריון אתם לא מדברים לרעה? אתם יודעים כמה עולה להכשיר שריונר מרמת איש צוות ועד רמת הקצין? אתם לא מבינים בכלל כמה כסף. אי אפשר להוציא אף קלף,צריך את כולם כדי לנצח. אי אפשר לוותר על חיל האוויר. זה לא שיהיה יותר קשה, זה יהיה בלתי אפשרי. אחוז השכפ"צים שלוחמים מאבדים הוא נמוך מאוד (מי שמאבד עולה מת"ש, אז זה לא עניין של כסף), הבעיה מתחילה בזה שלא קיים בכלל שכפ"צ לחתום עליו. אבל למה ללכת רחוק כל-כך? מה עם תחמושת? מה עם אוכל??? אור, להבנתי-השתחררת לאחרונה מסדיר. אז קודם כל מזל טוב הייתי שמח אם היית נכנס לדיון הזה אחרי שתעבור קו קצר של שירות מילואים בדיוק מהמקום הזה שבאת ממנו ואז תגיד לי מה אתה חושב על התקציב. מה שקורה במילואים לא קרוב בכלל לשירות סדיר (אני לא מתכוון להשביז אותך, חס וחלילה ) ולהזכירך, המילואימניקים הם הכוח לחימה העיקרי של המדינה שלנו. על ההכשרה של קצין שריון מול טייס אין מה לדבר, אבל בוא נשאל: מה קצין שריון עושה במילואים? מה טייס עושה במילואים? אני יכול להגיד בפה מלא שטייסים עושים הרבה יותר מילואים מקציני חי"ר או שריון. הנקודה היא לא כמה מילואים עושים, אלא אם אפשר להוריד (לצורך הדוגמא) חלק קטנטן מהמופע המדהים של סיום קורס טייס ולהשתמש בתקציב הזה להשמיש בצורה מקצועית יותר גדוד חי"ר או שניים לזמנים קשים יותר. תודה נדב. אבל תבין. שכפ"צ פעם אחרונה שהעליתי חייל שלי משפט עולה לצבא ההגנה לישראל מעל 1000 שקל , לא זוכר מחיר מדוייק. חייל מילואים \ סדיר שנשפט בפועל לא מקבל על יותר מ150 שקל קנס. הכסף הזה לא הולך ליחידה ובטח לא בשביל לקנות שכפ"צ חדש. ועל כן החוסרים. אני לא צריך לעשות שירות מילואים כדי להגיד לך שבמילואים שריונרים בקושי יורים ובקושי מזיזים את הטנק שכל ק"מ שהטנק נוסע עולה הון תועפות לצבא. ואם תקרא את התגובה שלי ושל אמיר, תקרא שאמרנו, אין מה לעשות כמו בכל מערכת גדולה עם הרבה קודקודים תמיד יהיו בזבוזים. אין מה לעשות. זה בערך הדוגמא על התותח הבריטי שבעבר היו צריכים 2 אנשים להפעיל אותו אבל עם האוטומציה והמיכון מספיק עכשיו רק בן אדם אחד, אבל השני נשאר מכוחו של הרגל. ושוב אנחנו עפים הרבה יותר גבוה. תקציב חיל האוויר הוא X ותקציב הירוקים הוא Z . התקציב ישאר X ו Z תמיד . חיל האויר בוחר איך לנתב את התקציב שלו. ה300 אלף שקל שעולה להרים בז באויר (סתם זרקתי...) לא יעברו מX ל Z. אם לא תרים את הטיסה המיותרת הזאתי . ה300 אלף יבוזבזו על משהו אחר בחיל האויר. בגלל זה הדיון מיותר. קודם כל תכניס לפה את הרמטכ"ל שר האוצר ושר הבטחון. את מח"א ואת מז"י . ואז תתחיל לתת להם בראש. ד"א הבעיה הכי גדולה של הצבא הזה מבחינת תקציב, היא אבידות. אם אתה חושב שבסדיר יש הכל, אתה טועה. וזה רק מחמיר. אני לא יודע איך זה בחיל האויר ובטייסות, אבל אני בטוח שגם שם חסר קצת הידעת על כל אמר"ל שאתה מאבד אתה הולך למשפט סגן הרמטכ"ל?
Nadav פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 תודה נדב. אבל תבין. שכפ"צ פעם אחרונה שהעליתי חייל שלי משפט עולה לצבא ההגנה לישראל מעל 1000 שקל , לא זוכר מחיר מדוייק. חייל מילואים \ סדיר שנשפט בפועל לא מקבל על יותר מ150 שקל קנס. הכסף הזה לא הולך ליחידה ובטח לא בשביל לקנות שכפ"צ חדש. ועל כן החוסרים. אני לא צריך לעשות שירות מילואים כדי להגיד לך שבמילואים שריונרים בקושי יורים ובקושי מזיזים את הטנק שכל ק"מ שהטנק נוסע עולה הון תועפות לצבא. ואם תקרא את התגובה שלי ושל אמיר, תקרא שאמרנו, אין מה לעשות כמו בכל מערכת גדולה עם הרבה קודקודים תמיד יהיו בזבוזים. אין מה לעשות. זה בערך הדוגמא על התותח הבריטי שבעבר היו צריכים 2 אנשים להפעיל אותו אבל עם האוטומציה והמיכון מספיק עכשיו רק בן אדם אחד, אבל השני נשאר מכוחו של הרגל. ושוב אנחנו עפים הרבה יותר גבוה. תקציב חיל האוויר הוא X ותקציב הירוקים הוא Z . התקציב ישאר X ו Z תמיד . חיל האויר בוחר איך לנתב את התקציב שלו. ה300 אלף שקל שעולה להרים בז באויר (סתם זרקתי...) לא יעברו מX ל Z. אם לא תרים את הטיסה המיותרת הזאתי . ה300 אלף יבוזבזו על משהו אחר בחיל האויר. בגלל זה הדיון מיותר. קודם כל תכניס לפה את הרמטכ"ל שר האוצר ושר הבטחון. את מח"א ואת מז"י . ואז תתחיל לתת להם בראש. ד"א הבעיה הכי גדולה של הצבא הזה מבחינת תקציב, היא אבידות. אם אתה חושב שבסדיר יש הכל, אתה טועה. וזה רק מחמיר. אני לא יודע איך זה בחיל האויר ובטייסות, אבל אני בטוח שגם שם חסר קצת הידעת על כל אמר"ל שאתה מאבד אתה הולך למשפט סגן הרמטכ"ל? ראשית-לא נראה לי ש-X שכפ"צים שהולכים לאיבוד זה מה שישנה את תקציב הביטחון. שנית-עצם העובדה שאתה בעצמך אומר שהמילואימניקים לא יורים כמעט ולא מזיזים את הטנק היא בדיוק העניין! שם בדיוק יש בעיה תקציבית, שתגרום לנו בבוא העת לשלם את המחיר באבידות (שזו בדיוק הטענה שלך). מחסור בתקציב=מחסור בתחמושת=לוחם פחות מיומן=אבידות בנפש. שלישית-אני רואה הרבה טעם בדיון, גם בלי שתהיה פה נוכחות של הרמטכ"ל/שר הביטחון/המ"פ שלי במילואים. אם אני ואתה (וכל משתמשי הפורום) לא ידונו בדברים האלה, אז מי כן? אנחנו אלה שאוכלים את הבוץ בשטח בסופו של דבר. בלי לפגוע חס וחלילה-אם אין טעם בדיון הזה, אז אין טעם בכל דיון אחר בפורום הזה הרי זה בסך הכל תחביב... אבל אני חושב שיש הרבה טעם בדיון, ממש כמו שיש טעם בדיון על תפעול MCP או דיון על בקרת תעבורה וירטואלית נכונה. מה רע בשני אנשים מן השורה שמביעים את דעתם בפורום? אגב, אני מאוד מקווה שסגן הרמטכ"ל לא מתעסק במשפטים על אמר"ל שנאבד.
Nir Gonen פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 [quot"e=Or - VATIL7"]השכפצ"ים שחסרים זה כי החירניקים מאבדים. לא כי הF15 טס. איזה שטויות!!! פשוט מעליב, כל השירות הצבאי שלי לא הכרתי אחד שאיבד שכפ"ץ קרמי אז על מה אתה מדבר? אם זאת התרבות ביחידה שלך לאבד שכפ"ץ זו בעיה שלכם אבל להגיד שהחירניקים מאבדים אותם זה שטויות למה על שריון אתם לא מדברים לרעה? אתם יודעים כמה עולה להכשיר שריונר מרמת איש צוות ועד רמת הקצין? אתם לא מבינים בכלל כמה כסף. תעשה את ההבדלה בין אימונים והכשרה לבין מפגן כוח וראווה מיותר, אם הטייסים צריכים להיתאמן אז כל הכבוד להם וזה מוצדק לחלוטין אף אחד לא מערער על הצורך שלהם באימונים אלא על ביזבוז כסף שלא מוקדש לאימונים הבעיה היא בגישה של "ככה זה היה ויהיה תמיד \ תמיד יהיו ביזבוזים \ אם לא יבזבזו על מסדר כנפיים יבזבזו על משהו אחר בחיל האוויר והכי גרוע מבחינתי - אין מה לעשות אם אתה שמח להיכנס למלחמה בתור מילואמניק בידיעה שהנהג טנק שלך נהג פעם אחרונה בטנק לפני 10 שנים כי לא היה כסף לאימונים בזמן שחיל האוויר שורף מיליונים על מסדר סיום קורס טייס אז זה עצוב מאוד למה כשאני הולך למילואים אני צריך ללקט תחמושת ישנה חלודה ובלויה מתפזורת בזמן שחיל האוויר שורף כסף על להעלות 707 לאוויר לשימחת ההורים המתרגשים? וזה עוד בלי לדבר בכלל על דברים כמו תנאי מחייה, אני מנסה להיצמד נטו לביזבוז של מסדר הכנפיים
Amir Paz פורסם ינואר 1, 2011 דיווח פורסם ינואר 1, 2011 באשר לסעיף 1, אני יכול להגיד שחיל האוויר יכריע מלחמה במקרה של קטסטרופה, דוגמא: חיילים סורים ברחובות טבריה, מחבלים מלבנון בפאתי חיפה וגדודים אירניים חודרים דרך ים המלח. בתרחיש שכזה, חיל האוויר יאזן את המזרח התיכון בכמה שעות. (שלא נדע). דווקא בתרחישים כאלו, לא חיל האויר הוא שיכריע, הרי לא תפציץ את חיפה או את טבריה. חיל האויר מיועד למטרות אחרות. בתרחישי מלחמה מהסוג הזה, מטרתו היא לשמש כקו הגנה או התקפה ראשונים. כך גם היה במלחמת לבנון האחרונה, רק ששם חשבו שבזה יגמר העניין. אני לא מדבר על המלחמה האחרונה. אני מדבר על מצבי קיצון שבו כוחות הקרקע לא הצליחו לבלום כניסה של כוחות אויב. חיל האוויר במקרה הזה יכול להפעיל שריר חזק מאוד לדעתי ולזעזע את האויב במגרש הביתי שלו מה שגורם לקודקודים להגיע להפסקת אש (דוגמא קיצונית - הירושימה).