Amir Paz פורסם ינואר 13, 2011 דיווח פורסם ינואר 13, 2011 שמעתי (וקצת ראיתי) שיש מנהג שמכונה "ניקוי מצתים" (פלגים) בקרב הטייסים הקלים בישראל. במילים אחרות, טייס מבצע בדיקת מגנטו, מקבל נפילה בסל"ד מתחת להגדרת היצרן, ומחליט להרים סל"ד לכמעט מירבי תוך כדי דילול התערובת. בתקווה שהדבר יזרים תערובת דלילה יותר לצילינדר , וע"י כך יגרום ל: טמ"פ עבודה גדולה יותר בצילינדר , מה שינקה את המצת ויגרום לביצועים תקינים. רציתי לדעת אם מישהו מכיר או יודע איפה בדיוק הנוהל הזה כתוב (הגדרת יצרן) לא מצאתי כלום בנושא. תודה
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 13, 2011 דיווח פורסם ינואר 13, 2011 סל"ד 1500, 2 דקות בתערובת מדוללת מכסימום. נוהל במנועי בוכנה גדולים, למשל נורד. אמור לשרוף את הפיח שהצטבר, בעיקר בהמתנה ממושכת על הקרקע בסל"ד 1000 או פחות. כך גם ב- S-58/ H-34 עם 1525 כ"ס.
Shachar Hzkelevich פורסם ינואר 13, 2011 דיווח פורסם ינואר 13, 2011 גם אני הייתי עושה את זה בארה"ב אמיר אם היה גמגומים במנוע... אני אף פעם לא ראיתי אזכור כזה או אחר בספר מטוס, המכונאי אמר לי לעשות את זה פשוט ע"מ לשפר ביצועים.
Amir Paz פורסם ינואר 13, 2011 מחבר דיווח פורסם ינואר 13, 2011 סל"ד 1500, 2 דקות בתערובת מדוללת מכסימום. נוהל במנועי בוכנה גדולים, למשל נורד. אמור לשרוף את הפיח שהצטבר, בעיקר בהמתנה ממושכת על הקרקע בסל"ד 1000 או פחות. כך גם ב- S-58/ H-34 עם 1525 כ"ס. אני אשמח אם תוכל להביא לי ציטוט (לא שאני לא מאמין - פשוט רוצה לשלוח את זה למישהו פה בשדה). במנועי lycoming של ססנה לא מצאתי התייחסות
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 13, 2011 דיווח פורסם ינואר 13, 2011 לפני כן, הערה ישימה לגבי קנדה, בכדי להבדיל בין שתי סיבות לתופעה זהה של נפילת סל"ד בבדיקת מגנטו, ציטוט: A note on bad mag checks for Cessna 180/182s. In very cold weather the O-470 will show bad mag checks (200-300 rpm drop). This is because of the poor fuel atomization in very cold air. Try pulling the carb heat on, releaning (if altitude requires) and rechecking. Rough running of these engines during cruise in cold weather can sometimes be cured by flying with carb heat on to bring induction air temperatures back up to normal. A carb air temp gauge is perfect for this malady. , מתוך: http://www.kellyaerospace.com/articles/PistonEngine.pdf
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם ינואר 13, 2011 דיווח פורסם ינואר 13, 2011 לא מכיר משהו כתוב... למדתי בקורס - זה עובד מצויין! חסך לי 100% ביטולי טיסה על נפילות סל"ד מעבר למותר במגנטו. פשוטו כמשמעו. באמת שורף את הפיח על המצתים.
Amir Paz פורסם ינואר 15, 2011 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2011 לפני כן, הערה ישימה לגבי קנדה, בכדי להבדיל בין שתי סיבות לתופעה זהה של נפילת סל"ד בבדיקת מגנטו, ציטוט:A note on bad mag checks for Cessna 180/182s. In very cold weather the O-470 will show bad mag checks (200-300 rpm drop). This is because of the poor fuel atomization in very cold air. Try pulling the carb heat on, releaning (if altitude requires) and rechecking. Rough running of these engines during cruise in cold weather can sometimes be cured by flying with carb heat on to bring induction air temperatures back up to normal. A carb air temp gauge is perfect for this malady. , מתוך: http://www.kellyaerospace.com/articles/PistonEngine.pdf תודה עופר. מכיר את העניין בטמ"פ נמוכות, בנוסף דואגים להשאיר את המטוס בהנגאר קצת לפני הטיסה ולחבר מתח חיצוני לחימום אגן שמן - ובכל תקופת החורף יש כיסוי פלסטיק שמפחית כניסת אוויר למנוע. העניין הוא אחר, אני מנסה להבין, אם יש איזשהו מקור (של היצרן) לביצוע ניקוי פיח ע"י דילול תערובת. ברור לי שזה עוזר באותו הרגע, אבל השאלה היא האם יש פה נזק מסויים למנוע בטווח הארוך, כי אם אין - מדוע היצרן לא ממליץ על ביצוע ההליך הזה.
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 15, 2011 דיווח פורסם ינואר 15, 2011 זה מופיע בספרי טייס בחלק מהמטוסים לפי המלצת יצרן המנועים. חיפשתי עבורך וטרם מצאתי. ניקוי מצתים טרם המראה היא פעולה התורמת לאורך חיי המנוע שכתוצאה יעבוד בטמפ' יותר נמוכה. אפילו הסעה של 10 דקות מספקת ליצירת רובד פיח על המצתים. דרך לדעת אם אכן היה פיח לאחר טיסה הוא לכבות המפסק הצתה ולצפות האם הכיבוי מיידי או מתמשך ומגמגם (DIESELING). נזק יכול להיווצר כאשר המנוע מתאמץ בתערובת עניה, כי חלק מהדלק משמש לקירורו ולכן שמים תערובת עשירה, כגון בהספקי המראה ונסיקה, באותם מצבים, בעיקר בהמראה אין לו קירור אוויר מספיק בעת פעולה בלחץ סעפת וסל"ד גבוהים. בקור קיצוני אגב, טייסי מסוקים לוקחים את הסוללה להנגר אם יש או למגורים למשך הלילה.
Nadav פורסם ינואר 15, 2011 דיווח פורסם ינואר 15, 2011 בקור קיצוני אגב, טייסי מסוקים לוקחים את הסוללה להנגר אם יש או למגורים למשך הלילה. וואו! ואני חשבתי ששמעתי הכל. אני מכיר אנשים שלוקחים את העבודה הביתה ואני מכיר אנשים שישנים עם העבודה במיטה. אבל לא שמעתי על טייסים שישנים עם מצבר של מסוק :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Etai Charit פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 אם אני זוכר נכון, זה הופיע בבד"ח סנונית של ח"א.
Or Netzer פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 בקור קיצוני אגב, טייסי מסוקים לוקחים את הסוללה להנגר אם יש או למגורים למשך הלילה. וואו! ואני חשבתי ששמעתי הכל. אני מכיר אנשים שלוקחים את העבודה הביתה ואני מכיר אנשים שישנים עם העבודה במיטה. אבל לא שמעתי על טייסים שישנים עם מצבר של מסוק :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: שריונרים ממש מורעלים (או כאלה בעלי ראש ממש ממש גדול.. שקשה להתאים עבורם קסדה) לוקחים את הג'אנטקס/בוס (או קסדת השריונאי בעברית...) ונועלים בארון שלהם. שלא יצטרכו לחפש קסדה שמתאימה \ שלא יהרסו להם את הקסדה. ותאין לי בזמנו אם הייתי יכול להחנות את הטנק מתחת לכרית. הייתי עושה את זה..
אורח Yarden Salvi פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 אם אני זוכר נכון, זה הופיע בבד"ח סנונית של ח"א. אתה אמור לזכור את זה בע"פ!!!
Baruch Spiegel פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 מה זה מצתים ? :oops: מצתים נו... כמו ZIPO מה לא מכיר? בטח יש לך אחד כזה עם תמונה של F15
Or Netzer פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 מה זה מצתים ? :oops: מצתים נו... כמו ZIPO מה לא מכיר? בטח יש לך אחד כזה עם תמונה של F15 זיפו זה מצת בנזין. יש לך גם קליפר שהוא גז (ממש HYBRID). יש גם יותר זולים על גז (לא HYBRID). זה שמוכרים לך בכל תחנה מרכזית 5 בשקל. זקן כזה שבקושי הולך.
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 מצתים הם פריט חיוני בציוד מיון בקדם. מה זה מצתים ? :oops:
Hananv פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 מה זה מצתים ? :oops: במנועי בוכנה כמו ברכבים כך במטוסים קיימות בוכנות ולכל בוכנה יש 4 פעולות. מבלי להכנס לפעולות, אחת הפעולות היא עבודה, או בשפה יומית שריפה. כדי שהשריפה בבוכנה תתבצע יש צורך להדליק את האוויר שנדחס יחד עם הדלק, מה שמדליק את התערובת אלו מצתים חשמליים.
אורח Yarden Salvi פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 מה זה מצתים ? :oops: במנועי בוכנה כמו ברכבים כך במטוסים קיימות בוכנות ולכל בוכנה יש 4 פעולות. מבלי להכנס לפעולות, אחת הפעולות היא עבודה, או בשפה יומית שריפה. כדי שהשריפה בבוכנה תתבצע יש צורך להדליק את האוויר שנדחס יחד עם הדלק, מה שמדליק את התערובת אלו מצתים חשמליים. קצת לא נעים להגיד אבל תהיה בטוח שאת המידע הזה הוא יודע......
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 נכון חלקית. במנועי דיזל אין מצתים והתערובת ניצתת מעצמה בסוף פעימת הדחיסה עקב לחץ גבוה יותר מהמקובל במנועי בנזין, למשל 16.5:1 אצלי במנועי הרכבים. לסיום, מנועי דיזל מותקנים גם במטוסים.
Or Netzer פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 נכון חלקית. במנועי דיזל אין מצתים והתערובת ניצתת מעצמה בסוף פעימת הדחיסה עקב לחץ גבוה יותר מהמקובל במנועי בנזין, למשל 16.5:1 אצלי במנועי הרכבים.לסיום, מנועי דיזל מותקנים גם במטוסים. ובטנקים. :wink: בנפח מנוע של מעל 20 אלף סמ"ק (לא נכנס למספרים מדוייקים). עם מעל ל1000 כ"ס (שוב לא נכנס למספרים מדוייקים). אחת הבעיות אגב במנועי דיזל בחורף היא שהאויר שנכנס למנוע הוא קר מדי ולכן לא ניצת בפעולת הדחיסה של המנוע. מה שמתקבל הוא שיעול של המנוע. כדי להתגבר על כך קיימת מערכת שמחממת את האוויר ליצירת טמפרטורה נכונה להצתה. ועכשיו חידה, קצת על טנקים מעבר למערכת החימום של האויר כדי שהוא יוצת בהנעה, קיימת בטנק מערכת נוספת , שתפקידה לקרר את האוויר בטרם כניסתו לצילינדרים. לשם מה? :wink:
guyfri פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 ועכשיו חידה, קצת על טנקים מעבר למערכת החימום של האויר כדי שהוא יוצת בהנעה, קיימת בטנק מערכת נוספת , שתפקידה לקרר את האוויר בטרם כניסתו לצילינדרים.לשם מה? לא יודע ספציפית לגבי טנקים, אבל במנועי דיזל גדולים יש אינטרקולר, שמטרתו להגדיל את צפיפות האוויר, ובכך להגביר את ספיקת החמצן למנוע. ואם כבר דיזלים גדולים - למה משמש המנוע הבא?
Or Netzer פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 ועכשיו חידה, קצת על טנקים מעבר למערכת החימום של האויר כדי שהוא יוצת בהנעה, קיימת בטנק מערכת נוספת , שתפקידה לקרר את האוויר בטרם כניסתו לצילינדרים.לשם מה? לא יודע ספציפית לגבי טנקים, אבל במנועי דיזל גדולים יש אינטרקולר, שמטרתו להגדיל את צפיפות האוויר, ובכך להגביר את ספיקת החמצן למנוע. ואם כבר דיזלים גדולים - למה משמש המנוע הבא? צודק. יש גם מערכת מצננים שאחראית על קירור האוויר. בגלל השצילינדר גדול מאוד נרצה לדחוס כמות ענקית של אוויר לכל צילינדר. בגלל שהאויר הוא גז , כשהוא חם ,המולקולות מתפזרות על שטח גדול יותר ולכן נוכל לדחוס פחות אויר ביחס לאויר קריר יותר (אבל לא קר מדי , ולשם כך יש לנו חימום אויר גם). והמנוע שצילמת בתמונה, הוא אמור להיות של איזה משהו גדול , כמו טנק , דחפור , משאית כלי שיט קטן (גדול), קטר קטן. תן עוד תמונות של הבחורצ'יק ואני אדע לזהות יותר. אני לא מזהה עליו ממסרת.. אז זה פוסל טנק ולדעתי גם דחפור ומשאית.
Hananv פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 נכון חלקית. במנועי דיזל אין מצתים והתערובת ניצתת מעצמה בסוף פעימת הדחיסה עקב לחץ גבוה יותר מהמקובל במנועי בנזין, למשל 16.5:1 אצלי במנועי הרכבים.לסיום, מנועי דיזל מותקנים גם במטוסים. ובטנקים. :wink: בנפח מנוע של מעל 20 אלף סמ"ק (לא נכנס למספרים מדוייקים). עם מעל ל1000 כ"ס (שוב לא נכנס למספרים מדוייקים). אחת הבעיות אגב במנועי דיזל בחורף היא שהאויר שנכנס למנוע הוא קר מדי ולכן לא ניצת בפעולת הדחיסה של המנוע. מה שמתקבל הוא שיעול של המנוע. כדי להתגבר על כך קיימת מערכת שמחממת את האוויר ליצירת טמפרטורה נכונה להצתה. ועכשיו חידה, קצת על טנקים מעבר למערכת החימום של האויר כדי שהוא יוצת בהנעה, קיימת בטנק מערכת נוספת , שתפקידה לקרר את האוויר בטרם כניסתו לצילינדרים. לשם מה? :wink: אין לי מושג בטנקים חח (אני לא יודע איך פועל מנוע דיזל, אבל לפי עיקרון מנוע בוכנה) אנחש שאולי כדי שהאוויר יתקרר בדחיסה? (בגלל כשהוא חם הוא מתפשט ואז נכנס פחות אוויר)
guyfri פורסם ינואר 16, 2011 דיווח פורסם ינואר 16, 2011 והמנוע שצילמת בתמונה, הוא אמור להיות של איזה משהו גדול , כמו טנק , דחפור , משאית כלי שיט קטן (גדול), קטר קטן.תן עוד תמונות של הבחורצ'יק ואני אדע לזהות יותר. אני לא מזהה עליו ממסרת.. אז זה פוסל טנק ולדעתי גם דחפור ומשאית. אחת האפשרויות נכונות. אין כאן ממסרת, יש כאן תשלובת. הילוך קדמי, אחורי וניוטרל בלבד (לא בתמונה). פרטים נוספים: שני דגמים עיקריים, 12 או 16 צילינדרים, נפח כל צילינדר 5.38 ליטר, מקורר מים, 3500~ כ''ס.