Or Bahtari פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 בשלושה ימים האחרונים היה פיקוח מלא בישראל בשעות הערב, לא ייתכן שפקחים מפנים מהזמן הפנוי שלהם בכדי לתרום לחטיבה (וכאן ניתן לומר תודה ענקית ליוני רביבו שמדריך כאן את הפקחים המתחילים) ועוד בשעות שנוחות לכולם שהן בד"כ שעות הערב ובסופו של דבר מקבלים במקרה הטוב 5-7 תנועות במשמרת של שעתיים וכל אלה לאחר הודעה של 2-3 שעות לפני תחילת המשמרת. אני מודע לכך שהנושא נטחן בפורום אבל לפי דעתי לטייסים יש חלק גדול מאוד בחטיבה בהכשרת הפקחים מכיוון שהכשרות מתעכבות לאורך יותר מדי זמן בגלל שאין טייסים ולא צוברים מספיק ניסיון וגם אם פקח עובר בחינה מעשית הוא עלול להמצא בסיטואציה שלא נתקל בה ולבצע טעויות ברשת שיראו לא מקצועיות ולא הולמות לפקח ברשת VATSIM. מטרת ההודעה זו היא לפתוח לטייסים את העיינים בכדי שיבינו שהם חלק מאוד חשוב בחטיבה הזאת ולגרום להם להגיע לטוס כשיש פיקוח בישראל.
Elad Orlansky פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 אני מנסה לטוס נתיבים כל יום או פעם ביומיים. אני מקווה שעוד טייסים מרגישים כמוני וינסו לטוס כמה שיותר בכל מקרה בהצלחה .
Noy Farhi פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 צריך לרשום מינימום 5 שעות עד יום לפני המשמרת ולא 10 דקות לפני שעולים לפקח. אתה צריך להבין שבן גוריון זה שדה של כבדים ולא ניתן להכין מטוס ברבע שעה וצריך מספיק זמן בשביל להכין מטוס. השרשור שפתחת לפני זמן מה "פורסם: ש' ינואר 22, 2011 9:23 pm " "היום ב-21:00 יעלו העמדות:מגדל הרצליה, מגדל בן גוריון ותל אביב!!! בואו לטוס!!" צריך לפרסם את המשמרת כמה שעות לפני עד יום כמו שכתבתי למעלה... ומשמרת של שעה לא תמיד מספיקה. אני ב90% מהפעמים שיש פיקוח עולה לטוס ולא משנה באיזה שעה. אבל היום לדוגמא הייתה צריך לפרסם את המשמרת לפחות בשעה 16:30 17:00 כדי שיהיה זמן לתכנן את היום ולדאוג להגיע בדיוק בזמן הפיקוח. וגם לרשום את המשמרות באתרים שכל העולם יוכל לראות שיש פיקוח בישראל בשעה X עד השעה X. ולא לפתח את הSERVINFO ולראות שיש פיקוח ולהכין מטוס ואחרי עשר דקות שומעים בקשר שמגדל בן גוריון סוגר לא רק שזה מבאס זה גם מעצבן שאתה מכין את המטוס ואחרי משמשרת של שעה יורד הפיקוח.
Elad Zeierman פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 גם מה שנוי אמר + כדי לקבל תנועה זרה לרשום את זה ב VROUTE
itzik friedman פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 צודק כל מילה , צריך להודיע יותר קודם ואפילו הרבה קודם (אם אפשר אפילו כמה ימים) כדי שחברה כמוני שלומדים בפנימיות ובאים הביתה רק בסופשים שנדע לפנות זמן מהיום חמישי שלנו, להכין טיסה ולהתכון לפניה כראוי , מקוה להשפי :wink: ע
Izik Bakshi פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 באכתרי צודק, טייסי החטיבה צריכים להבין שצריך שתיים לטנגו. פקחים לא יוכלו להתקדם בלי עזרה של טייסים, זה נכון שפקחים מביאים טייסים, אבל הטייסים בחטיבה שרואים את עצמם כחברים קבועים בקהילה הזו לשנים הקרובות צריכים להבין שאם הם יגיעו לטוס עכשיו שיש מגדל אז עוד שנה הם יגיעו לטוס שבאכתרי ישב על גישה או תל אביב ואז הם הרוויחו "מההשקעה" שלהם (השקעה במירכאות כי זה בסופו של דבר כיף לטוס ברשת). פקחי המגדל של היום הם דור העתיד של פקחי הגישה והבקרות בעוד שנה שנתיים.
Or Bahtari פורסם ינואר 22, 2011 מחבר דיווח פורסם ינואר 22, 2011 יכול להיות שאתם צודקים אך כמו שאתם יודעים מסגרת מערך הדרכת הפקחים בחטיבה לצערי לא מאפשרת לפרסם הודעה 5 שעות מראש אך שימו לב שאתם מחטיאים את מטרת ההודעה,טייסים בחטיבה צריכים לתרום בטיסות שלהם בדיוק כמו שפקחים עולים לפקח ותורמים גם הם ולא משנה אם פורסמה הודעה 10 דקות לפני או 10 שעות לפני,אני לא חושב שבכדי לעלות C172 או B737 צריכים 4 שעות בכדי להתארגן,יש המון דרכים הגיוניות לאתגר את הפקחים וגם להנות בו זמנית ולא צריך להתחנן ולפרסם בכל כך הרבה מקומות בשביל שטייסים יגיעו לטוס ובנוסף שימו לב שהודעה זו מופנית לטייסי החטיבה.
yoni revivo פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 חברים הכוונה כאן היא להפנות אליהם תשומת לב באופן כללי. לגבי היום, נכון מה שנכתב- הודענו מאוחר. אך לרוב משתדלים להודיע מספיק זמן לפני (זוכר בוודאות כשפנו אליי ב5 אחה"צ). מה גם שבדר"כ מוצ"ש ידוע כזמן רשת. בואו ניתן רגע את הזווית שלי- אני מסיים לעבוד ב-6 בערב. מלבד הרכב והקלטות יש לי עוד 3204985 פרויקטים אישיים+ משפחה וחברים+ העיר ת"א. כמעט בלתי אפשרי עבורי לתכנן כל ערב כמה ימים מראש. אני בכל זאת משתדל לתרום מהידע והניסיון שלי לדור הצעיר כי זה בסופו של דבר מה שמחזיק את תחום מתן הפיקוח בחטיבה. בשביל זה אנחנו פה, לא? בזמן המשמרת אני רואה די הרבה אנשים נכנסים ל-TS, וזה די מאכזב האמת. טיסה לא חייבת להיות 12 שעות +2 הכנה לקנדי. גם הקפה אחת במטוס קל תתן לפקחים הצעירים תרומה עצומה- וזה לטעמי כותרת הנושא. משהו שצריך להכניס כאן לתפיסה. יכול להיות שזה רק אני, אבל עושה רושם שבימי SBrelay הדחף לעזור ולדחוף חניכים צעירים היה חזק יותר. לסיכום, אין כאן כוונה לפגוע או להתלונן בפני אדם כזה או אחר. המטרה כאן היא להפנות את תשומת לבכם לנושא- וחשיבות השקעתכם בזמן רשת למען דור העתיד. זה הכל. "one thing Neo, the future, and believe me, the only way to get there, is together." (כן הייתי מכור למטריקס ) שבוע טוב לכולם!
ofirp12345 פורסם ינואר 22, 2011 דיווח פורסם ינואר 22, 2011 לדעתי בנוסף לכתיבה בפורום ניתן לקבוע שעות קבועות שנוחות לכולם שבהם יהיו פיקוח וטיסות. לדוגמא אם ביום שבת בשעה 21:00 רוב החטיבה יכולים לטוס/לפקח ניתן לערוך "אירוע" קבוע כל יום שבת בשעה הזו, דוגמא טובה לכך הייתה תוכנית הלילה של איציק.
Adam Waiser פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 אני אשתף ואסביר מנקודת המבט שלי של החודש האחרון בזמן האחרון אני רואה המון הודעות על פיקוח ובאמת מגיע כל הכבוד לאלו שמשקיעים מזמנם ועולים לפקח/להשגיח ומתמידים בעניין. לצערי הרב הרבה פעמים יוצא שאני רואה את ההודעות האלו מאוחר מדי ולפעמים אני רואה אותן בזמן אבל ממש קשה לי למצוא זמן שאני יכול לשבת כשעה מול המחשב שזה בממוצע מה שלוקח לי לתכנן טיסה קצרה להתחבר לרשת לטוס ולנחות. רוב הטיסות האחרונות שלי בוצעו דווקא בשעות שאין פיקוח כי רק אז מצאתי זמן ויותר מזה קרה כבר שתכננתי ימים מראש להצטרף ולטוס באירועים שהיו וניסיתי לפנות זמן ואז צצו כל מני בלתמים בעבודה או בבית. מה שאני מנסה להגיד - אני מאמין שיש עוד הרבה אנשים כמוני שנושאים עיניים בתקווה לשעה פנויה מול המחשב ושהשעה הזו תחפוף עם השעות של הפקחים, לעתים רחוקות זה אפילו מתאפשר. מבחינת מי שעולה לפקח - תמשיכו להתמיד ולשאוף להתקדם תעלו למשמרות כאשר אתם יכולים ולפרסם כמובן בכמה שיותר אמצעים וכמה שיותר מוקדם אבל תמיד תקחו בחשבון שיהיו ימים של יובש ויהיו ימים של מכ"ם מפוצץ כי מה לעשות עבור חלקנו זה לא תלוי רק ברצון אלא בעוד משתנים שהולכים ומתרבים ככל שחולף הזמן וככל שיהיו יותר משמרות של פיקוח באופן טבעי יגדלו הסיכויים שלנו להפגש יחד ברשת. תודה רבה על ההשקעה ואני מקווה מאד להפגש ברשת בהמשך.
yoni revivo פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 לדעתי בנוסף לכתיבה בפורום ניתן לקבוע שעות קבועות שנוחות לכולם שבהם יהיו פיקוח וטיסות.לדוגמא אם ביום שבת בשעה 21:00 רוב החטיבה יכולים לטוס/לפקח ניתן לערוך "אירוע" קבוע כל יום שבת בשעה הזו, דוגמא טובה לכך הייתה תוכנית הלילה של איציק. צודק, זה בדיוק מה שרציתי להציע. אני אבקש מהצוות לעשות סקר למציאת שעות מיטביות לכולם.
Amir Paz פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 עם כל ההערכה שלי לחטיבה שלנו ולטייסים, אנחנו עדיין לא מסה מספיק גדולה בשביל לייצר מספיק סחורה. על מה אני מדבר: בתקופה שהחטיבה בערך התחילה, מרבית התנועה הייתה מבוססת על תנועות מחו"ל, בעיקר טורקיה ויוון. עם השנים היה ניתן להבחין בירידה במספרים - פחות טייסים זרים מגיעים לארץ. לא סתם הבאנו לכאן את הלינק לפורום VATSIM על מנת לייצר יחצנות מול שאר העולם. חשוב שנפעל להביא לפה טייסים זרים, ואני לא מדבר על אירועים - אני מדבר על לפתוח SERVERINFO ב 12 בצהריים באמצע השבוע ולראות 3-4 טיסות זרות בדרך לארץ - זה היה פעם. ואם זה לא עוזר, בקרוב חדר טיסה בבית של קרבל
Amir Gluzman פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 במה שאגיד אין האשמה אישית אלא כללית לגבי מה שקורה. אתה צודק שכשאתם עולים לפקח כמה פעמים אין כמעט תנועה. מנקודת המבט שלי: 1.ההודעה שיהיה פיקוח צריכה להיות לפחות 3 שעות לפני. 2.כמו שכתבתי אין כאן פנייה אישית או משהו דומה אבל,משום מה פקחים שמקבלים את ההסמכות שרצו וסיימו עם ההשגחות פשוט מסיימים לפקח. אם נשווה,פקחים וותיקים יותר עולים לפקח הרבה(כמו יוני) אבל אלה שהגיעו לזה בשנה האחרונה מפסיקים לפקח איך שהם מגיעים לאן שרצו. לדוגמא נכון לעכשיו,יש לפחות 5 פקחים שאני יודע עליהם(מעמדת ב"ג קרקע עד מגדל) שהם מוסמכים ולא עולים בכלל לפקח ואפילו כבר לא זוכרים דברים חשובים(משיחה עם אחד מהם). ולכן,אם הייתם מודיעים כמה שעות מראש אני מניח שהייתי מפנה זמן ומגיע אבל כשמודיעים חצי שעה עד שעה מראש+הידיעה שאחרי ההסמכה אולי לא תעלה בחצי שנה הקרובה אני לא מוצא סיבה לבטל כל מיני דברים בשביל לעלות ולטוס ואז להודיע לי שב"ג סוגר. אין כאן שום האשמה אישית אליך אבל אם כבר נפתח שירשור אז אנצל אותו גם לזה. וכמו שאמרתי,אם פקח שעולה רק בשביל ההסמכה הספציפית שתגיע עוד חודש ואז אותו פקח ייעלם אני עושה את החשבון הפשוט ומוצא את התשובה. והגיע הזמן שיהיה לו"ז קבוע לפיקוח כמו שיש כבר לרוב החטיבות הגדולות בואטסים,הרי נאמר כבר באחד הכנסים שאנחנו חטיבה עצמאית ברמה גבוהה אז הגיע הזמן שגם ניישם את זה
yoni revivo פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 עם כל ההערכה שלי לחטיבה שלנו ולטייסים, אנחנו עדיין לא מסה מספיק גדולה בשביל לייצר מספיק סחורה. לא מסכים בכלל. בבחינות מסוימות חברי החטיבה כאן הוכיחו היענות מרשימה. המסה קיימת - מה שחסר לנו זה תיאום וקצת יותר "חיים" ברשת. גם בחו"ל שולחים ברודקסטים עם בקשה לבוא לעזור בבחינות. כל מקום עם המינוסים והפלוסים שלו. אני משוכנע שיש בנמצא, ועם מעט יותר תיאום וניהול ניקוז טייסים/פקחים לזמנים ספציפיים- אפשר לעשות את זה. מקסימום אפשר לנסות..
אורח Yarden Salvi פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 כל הודעה שקראתי כאן הייתה מוצדקת ונכונה. ואם הייתי קורא מהצד שלא קשור לחטיבה, הייתי בטוח מבין שהנושא הזה עלה כבר עשרות פעמים ושלכולם פחות או יותר דעה דומה ורעיון משותף. לא אומר שזה לא בסדר כמובן אז להוסיף אין לי - מלבד, משהו קטן שיוני כתב לגבי הישיבה בTS. הישיבה והשיחוח הזה בTS, לא רק שלא מכניס טייסים לרשת וגורם להם לשבת בחוסר מעש ול*** את המוח (סליחה מראש), אלא גם בדרך כלל ישנן בעיות בשיחות האלה. לא פעם לא פעמיים ולא שלוש קיבלתי מיילים של אנשים תמימים שספגו קללות/הצקות/הטרדות וכו' וכו'.. ואמנם זה כבר נושא חטיבתי, שכן הTS שייך לחטיבה ולIFS ביחד - אבל זה בדיוק נגרם מהישיבה חסרת המעש הזאת בשרת. אנשים משועממים, במקום לטוס הם מדברים. עד כאן בסדר. אבל שהם מתחילים לעשות שטויות וחושבים שאף מנהל או אחראי או כל אחד אחר נכנס - עד שמישהו באמת נכנס ופתאום הם מפסיקים - זה לא ייתכן. אז לסיכום- יותר מכל לדעתי לצריך להוקיע את התופעה של הישיבה הבאמת חסרת תכלית בTS (לא מדבר על חברה שטסים ביחד או דנים על נושא ענייני כלשהו), וזה אמור לעלות את רף הטייסים ברשת.
Elad Zeierman פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 עם כל ההערכה שלי לחטיבה שלנו ולטייסים, אנחנו עדיין לא מסה מספיק גדולה בשביל לייצר מספיק סחורה. אמיר זאת תגובה שלא הולמת לדעתי סגל ניהול חטיבה מה גם שפתחתי שרשור בדיוק בנושא לפני מספר שבועות. viewtopic.php?p=346018#p346018 כמו שאצלינו למעלה הגאונים בכנסת יודעים בעיקר לחשוב דרך החור בגרוש כאן יודעים לחשוב רק על התכנון לטווח קצר וזה בכל הרבדים פיקוח ב 12 בצהריים לא יעיל באזור הזמן שלנו ווטסים פעילה בעיקר בשעות הערב 7- 12 בלילה הטייס הארופאי פותח את הסרבאינפו רואה את הבוקינג ולוח הארועים ורואה ש EDDF יש פיקוח לשם הוא יטוס אבל לא יעזור לו שהוא רוצה לטוס מציריך לאן שהו והוא רואה שעעכשיו יש פיקוח כי הוא יודע שאתה ייכנס ל FIR שלנו פקח לא יהיה שם. לאומת זאת טייס שבצהריים בודק איך יוכל להעביר את הזמן ורואה שיש לו חלון פיקוח ישקול להגיע כי הוא יודע שרוב הסיכויים שהוא לא יצטרך להתפלל שעתיים וחצי שיוט שהפיקוח לא ירד. לפני מספר שבועות עשיתי ניסוי ועליתי אחרי בוקינג מתוכנן ולהפתעתי רוב התנועות היו דווקא זרות תעופה במציאות בהרבה תחומים לא יודעת לעבוד טוב על תכנונים לטווח קצר בהרבה תחומים אלא אם אתה משתייך לממורמרי הרצליה :-)
Or Bahtari פורסם ינואר 23, 2011 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2011 אני לא יודע אם שמתם לב אך בהודעה האחרונה שלי כתבתי שההודעה מופנית לטייסי החטיבה,אני עדיין מתקשה להבין למה צריך לפרסם בכל חור בשביל שיגיעו טייסים מהחטיבה למשמרת של שעתיים וחצי-שלוש בשעות הערב? ומדוע רוב המגיבים כאן מתייחסים רק לפרסום האחרון שלי לגבי עלייה של פיקוח שהייתה מאוחרת לעומת שתיים שפורסמו 2-3 שעות מראש?,כל כך קשה להכין מטוס במשך שעה ולעלות לטוס במשך שעה וחצי-שעתיים ולדעת שעזרתם לחבר חטיבה? אנחנו מחפשים טייסים מחו"ל במקום שטייסי החטיבה יבואו לטוס וסלחו לי זאת פשוט בושה לחטיבה שהטייסים שלה לא טסים בתחום שלה(ישראל) כשיש פיקוח. אני מאוד מקווה שהנהלת החטיבה הגיעה לתובנות ומסקנות מהשרשור הזה ויפעלו לתיקון המצב.
Adam Waiser פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 אני לא יודע אם שמתם לב אך בהודעה האחרונה שלי כתבתי שההודעה מופנית לטייסי החטיבה,אני עדיין מתקשה להבין למה צריך לפרסם בכל חור בשביל שיגיעו טייסים מהחטיבה למשמרת של שעתיים וחצי-שלוש בשעות הערב? ומדוע רוב המגיבים כאן מתייחסים רק לפרסום האחרון שלי לגבי עלייה של פיקוח שהייתה מאוחרת לעומת שתיים שפורסמו 2-3 שעות מראש?,כל כך קשה להכין מטוס במשך שעה ולעלות לטוס במשך שעה וחצי-שעתיים ולדעת שעזרתם לחבר חטיבה?אנחנו מחפשים טייסים מחו"ל במקום שטייסי החטיבה יבואו לטוס וסלחו לי זאת פשוט בושה לחטיבה שהטייסים שלה לא טסים בתחום שלה(ישראל) כשיש פיקוח. אני מאוד מקווה שהנהלת החטיבה הגיעה לתובנות ומסקנות מהשרשור הזה ויפעלו לתיקון המצב. עכשיו אתה כבר פונה לדרך של מתקפה לא מקובלת על כל העולם ואשתו כולל על צוות החטיבה וזה תמיד משהו שמרגיז אותי. זה שיש אנשים שבוחרים לטוס במקומות אחרים זה משהו אחד אבל זו בחירתם ולא צריכה להיות שום בעיה עם זה כי בטוח ש90% מהם ממריאים מבן גוריון לפחות באחת מהטיסות שלהם במהלך תקופה של חודש ו% מהם גם משלבים טיסות פנים ארציות בישראל במסגרות כאלו ואחרות בין הגיחות לחו"ל אז זה לא כזה שחור או לבן כמו שאתה מתאר גם אם קשה לך להאמין בזה כרגע. ולגבי המשפט הזה: כל כך קשה להכין מטוס במשך שעה ולעלות לטוס במשך שעה וחצי-שעתיים ולדעת שעזרתם לחבר חטיבה?אז כן זה בעיה לפעמים להכין מטוס במשך שעה ולטוס במשך שעה וחצי שעתיים.בעיקר כאשר לא כולנו ילדים בגיל בית ספר שהדאגות היחידות שלהם כרגע זה לסיים בזמן את השעורי בית ואיך לסדר את השיער בבוקר. ושוב אעיד על עצמי שאני לא יכול לשבת שעה מול המחשב ועוד בטיסת רשת כשאין PAUSE כשאני יודע שכל רגע התינוקת שלי עלולה להתעורר ותהיה צריכה את אבא שלה לידה. בכל מקרה תרגיע בבקשה את הטון כי אם קודם הייתי מלא הערכה אליך ולהתמדה וההשקעה שלך אז אחרי ההודעה האחרונה שלך אתה כבר מתחיל להשמע כמו עוד אחד שיודע בעיקר לצעוק אז אנא ממך...
Or Bahtari פורסם ינואר 23, 2011 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2011 אני מצטער אם פגעתי במישהו אך זאת ממש לא הייתה כוונתי, אדם הכוונה הייתה לאותם אנשים שיש להם את הזמן או לאלה שאתה מכנה "ילדים בגיל בית ספר" שבכוונה פשוט לא באים לטוס ולעזור רואים שיש פיקוח ואומרים "אין לי כוח" ונשארים ב-TS ,ואם אני רואה חבר חטיבה וותיק שהוא לא בגיל בית ספר ובא לטוס אני מוריד בפניו את הכובע לעומת עיסוקיו שהם לא איך לסדר את השיער בבוקר,ואם כבר מדברים על טונים למרות שהבנתי את כוונתך היית יכול לנסח את דבריך קצת אחרת מאשר להקטין את החברה הצעירים בחטיבה. ובנוסף,ברצוני לציין שאין לי שום האשמה להנהלת החטיבה בסה"כ הצעתי לה לפעול בנושא ולמצוא פתרון שיוכל להביא תנועות רבות למרחב הישראלי ובעקבות פתרון זה תהליך הכשרת פקח יתבצע באופן חלק יותר, מהיר יותר ואיכותי יותר,אין לי שום בעיה להשאר במתכונת הנוכחית אבל לדעתי אפשר לשפר בעזרת הבאת טייסים לרשת.
yoni revivo פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 חבר'ה לא כל דבר צריך להוציא מפרופורציה. לכולנו יש חלק במצב הנוכחי. ציבור הפקחים שלא תמיד מודיעים מספיק זמן, טייסים שלא מבינים את חשיבות השקעתם בפרחי הפיקוח, וכן גם צוות החטיבה. לכולנו יש ניסיון מינ' לגבי איך דברים עובדים בחברה אנושית. עד שדרישות לא עולות לא קורה הרבה. אני בטוח שצוות החטיבה עושה רבות ובטוח שחלק גדול מהעשייה אינו גלוי לעין. אני בכל זאת מאמין שעם מעט מאמץ מצד כולם, אפשר להגיע לרמת תיאום פעילויות סבירה ושיפור המצב. הכיוון כרגע הוא קביעת זמן קבוע ל"ערב הדרכה" בו שני הצדדים יהיו מודעים לו מראש.
Amir Paz פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 לא נראה לא שהבנתם אותי, אני לא מזלזל ביכולת שלנו כחטיבה לייצר תנועה. אבל אני מסתכל על חטיבות אחרות, ומסתכל על מה שהיה פה פעם, ואני חושב שאנחנו צריכים לדחוף חזק מאוד יחסי ציבור בחו"ל ולהביא לפה לטייסים זרים. אם כל פעם נדרבן את החברים שלנו לבוא לטוס - זה סבבה, אבל זה לא מספיק - וזה בעיקר שוחק אותם וגורם להם לאבד עניין. בוא נניח שבאירוע שיא אצלנו באים לטוס אצלנו בערך 30 חברים ? (30 חברים VATIL). זה לא מספיק בשביל לשמור על קו מתמיד של תנועה לאורך השנים. אנשים קצת מאבדים עניין מלטוס בארץ, טסים קצת חו"ל, טסים קצת ארצות הברית - ובצדק. לעומת זאת, אם יהיה לנו "חיסכון" נוסף של תנועה שנקרא טייסים זרים - התמונה תהיה אחרת, תמיד יהיה טיפטוף קל של תנועות גם בשעות מתות.
Elad Zeierman פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 אמיר לא צריך תוכניות יחסי ציבור גרנדיוזיות אנחנו לא משרד החוץ אומנם סכיפול אנחנו לא ניהיה מבחינת עומסים אבל עוד 20-30 אחוז שיגיעו כי ידעו מספיק זמן מראש שיש פיקוח זה בהחלט לא רע אל תשכחו שחוץ מאיתנו את הסינרי החדש למשל רכשו לא מעט זרים שחלקם טס אןנליין ורוצה כאן פיקוח ויותר מיזה גם רוצה לדעת מתי יש
Noy Farhi פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 אומנם סכיפול אנחנו לא ניהיה מבחינת עומסים אבל עוד 20-30 אחוז שיגיעו כי ידעו מספיק זמן מראש שיש פיקוח זה בהחלט לא רע אל תשכחו שחוץ מאיתנו את הסינרי החדש למשל רכשו לא מעט זרים שחלקם טס אןנליין ורוצה כאן פיקוח ויותר מיזה גם רוצה לדעת מתי יש מחזק אותך מאוד אלעד תמיד אני כותב בכל שרשור דומה על מצב הפיקוח והתנועה בארץ ותמיד אני אומר שצריך לפרסם כמה שעות לפני ולפעמים גם יום לפני. ויותר מזה צריך לפרסם את שעות הפיקוח בישראל בכל אתר שטייסים בעולם יכולו להיכנס וישאר לראות שבשעה X עד השעה Y וביום X יש פיקוח בישראל... רק ככה חטיבת VATIL תחזור להיות פעילה מאוד מבחינת הפיקוח והטייסים.
itzik friedman פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 "לדעתי בנוסף לכתיבה בפורום ניתן לקבוע שעות קבועות שנוחות לכולם שבהם יהיו פיקוח וטיסות. לדוגמא אם ביום שבת בשעה 21:00 רוב החטיבה יכולים לטוס/לפקח ניתן לערוך "אירוע" קבוע כל יום שבת בשעה הזו, דוגמא טובה לכך הייתה תוכנית הלילה של איציק" אינשאללה שתהיה כבר שעה קבועה ככה פעם בשבוע עם הרבה פיקוח בארץ(חיפה,עמדות-בג, הרצליה,פלוטו) ואין בכלל ספק שדבר כזה גם אם לא על הפעם הראשונה אבל בשניה ובשלישית והלאה אני בטוח שתהיה תנועה מאוד ערה, כי אנחנו אחרי הכל כן רוצים לטוס בארץ שלנו רק שאנחנו קצת דלים בפיקוח, אז באמת זה הזמן להפנות תעניין למי שצריך ולהריץ כזה דבר, וודאי שאם זה יפורסם בצורה בינ"ל זה גם ימשוך הרבה טייסים זרים כי העולם כן מתעניין בישראל.
Amir Paz פורסם ינואר 23, 2011 דיווח פורסם ינואר 23, 2011 פירסום ב VROUTE ושאר הכלים הוא חשוב מאוד. ועל זה אני בכלל לא מתווכח אבל - תחשבו על עצמכם, איך אתם מקבלים השראה לטיסה? סינרי טוב? פיקוח? זמן טיסה? אתגר בגישה? עכשיו קחו את כל הפרמטרים האלו ותבינו שאנחנו צריכים לייחצן את זה החוצה לעולם. כשמשתמש ממוצע ב VATSIM נכנס לפורום תמונות (בפורום ואטסים), הוא מקבל השראה לטיסה מתמונות של אחרים. אנחנו צריכים למנף את עצמנו בפורום הזה. לפרסם תמונות מהגישה באילת של 737 עם צירוף של תמונות מהדפית וכד', אנחנו בקושי כותבים בפורום VATSIM - ובמשך כל השנים היינו די סגורים כאן בתוך הבית, הגיע הזמן לצאת מהארון זה יכול להניע משתמשים מאירופה "לטוס לארץ הקודש".