Muli Ivanir פורסם פברואר 5, 2011 דיווח פורסם פברואר 5, 2011 אהלן כשמטוס ממריא בטיסה בינ"ל מאילת במגמה לחצות את התחום האווירי תל-אביב(סקטור דרום) אל התחום האווירי קהיר על R650 דרך NALSO הוא אמור לטוס ב-MEA של '12,000 על R650. היציאה מאילת לפי הנוהל ב-SID SAMAR(ביציאה צפונה). מה בד"כ עושים ביציאה דרומה(אין SID דרומה) בין השאר כדי לאסוף גובה ל-FL120 שהוא גובה החציה דרך NALSO(לפי הפמ"ת)? לא מצאתי בפמ"ת איזשהו נוהל לזה, חוץ מגבהי יציאה.(ENR1.5-2 סעיף 3) תודה מראש
Shlomlux2 פורסם פברואר 5, 2011 דיווח פורסם פברואר 5, 2011 אהלן מולי, מטוס שממריא מאילת בכוונתו להמשיך דרומה למצרים, עושה בדיוק מה שכתבת. ממריא על סיד סמאר1, צובר גובה למזערי 12,000 רגל, בדרך כמובן עוזב לבקר ומשם למצרים. טיסות שכאלה בד"כ מתואמות זמן מה לפני, ודורשות גם תיאום מול המצרים כמובן, מה שגם בד"כ יכול להקל על המטוס ולאפשר העזבתו בגובה נמוך יותר. הצטרפות, כמעט אותו דבר, רק בכיוון צפון עד לvor ומשם הנמכה רגילה לנחיתה.
Muli Ivanir פורסם פברואר 5, 2011 מחבר דיווח פורסם פברואר 5, 2011 ממשיך עד לסמר? מלוא הסיד? ואז עושה פניית 180, בחזרה דרומה? הייתי בטוח שהוא מטפס במעגל ההמתנה מעל LOT עד למזערי 12,000 (מעגל ההמתנה נותן גם אפשרות נוהלית להיפוך כיוון דרום). רוב תודות
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 5, 2011 דיווח פורסם פברואר 5, 2011 ציטוט מפמ"ת בינ"ל תקף: Departures via ATS route R-650 TBD. 34 שנה אחרי חתימת הסכמי השלום אין נוהל מפורסם לעזיבה דרומה.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 5, 2011 דיווח פורסם פברואר 5, 2011 נוהל קודם שפורסם, גם אם כולל מידע נכון הרי שאינו תקף.
Muli Ivanir פורסם פברואר 5, 2011 מחבר דיווח פורסם פברואר 5, 2011 תודה עופר לפי הפמ"ת העדכני מופיע מדובר על חציית NALSO ב-FL120 ביציאה מאילת. וזה עומד בסתירה לסעיף ו' 1(NALSO לא מעל 5,000) בנוהל שהצגת, אולי בגלל אי תקפות הנוהל. אבל למען האמת, עדיין לא ברור לי ההגיון למה אם הכוונה היא לצאת דרומה עם גובה מזערי של 12,000 בכלל לטוס עד SAMAR ולעשות שם פניית נוהל בחזרה ל-VOR, במקום להשתמש במעגל ההמתנה המוגדר ב- Eilot VOR לצורך טיפוס ל-12,000 והיפוך כיוון לכיוון דרום לתוך R650 שיוצא מה-VOR, יש שם מעגל המתנה מוגדר במפת ה-ATS(אני מתייחס לתשובה של שלומי). בטח אני מפספס משהו שאני לא מודע לו.
אריק א. פורסם פברואר 7, 2011 דיווח פורסם פברואר 7, 2011 ליציאה דרומה מאילת אין נוהל מפורסם נכון להיום. העיקרון המחייב הוא הגעה לNALSO בגובה 12000 (במקרים חריגים מתואם גובה נמוך יותר). העזיבה אכן מבוצעת על הסיד לסמר, ומעבר לבקרה דרום אשר מפנים את המטוס דרומה. בתיאום בין אילת ודרום, מטוס בעל שיעור טיפוס גבוה, יכול לפנות דרומה גם לפני סמר. 2 סיבות עיקריות שלא מבצעים את העזיבה דרך צלעות הריתוק בLOT: 1. שיקולי תנועה אווירית - מטוס שמבצע טיפוס בריתוק מגביל מאוד את התנועות הנכנסות והיוצאות, במיוחד אם מדובר במטוס בעל שיעור טיפוס נמוך. 2. נוחות ויעילות הטיפוס יורדות במעגל שכזה. (צריך לזכור שלמרחק שהמטוס עובר אין משמעות במקרה הנידון - זמן הטיפוס הוא הפקטור). חשוב לציין, ניתן לאשר את הטיפוס דרך הריתוק לטייס אשר מבקש זאת, אך ייתכן ובקשה זו תגרור עיכוב ביציאתו בהתאם למצב התנועה האווירית באילת.