fsxdeluxeedition פורסם מרץ 19, 2011 דיווח פורסם מרץ 19, 2011 הי חברה,לאחרונה התחלתי להשתעמם מהמטוסים של הסימולטור,אז החלטתי שאולי יהיה כדאי לי לקנות עוד איזה 4 מטוסים.. אז המטוסים שאני שוקל לקנות הם: A380 של WILCO B738 גם של WILCO B748 של PMDG ATR72-500 של FLIGHT 1 אז השאלות שלי הם: 1.האם כל המטוסים באים עם FMC ?(אם לא אז לא שווה לקנות..) 2.חישבתי את כל המחירים ויצא לי משהו בסביבות 425 ש"ח..האם זה הגיוני? תודה לעונים! :wink: :fadein:
Tal Malca פורסם מרץ 19, 2011 דיווח פורסם מרץ 19, 2011 כן זה הגיוני המחיר וכן כולם יבואו עם FMC אני בכלל לא ממליץ לך את הרשימה שהבאת 2 הWILCO צעצועים ממש הדבר היחידי שהוא מקצועי בהם הוא FMC אני ממליץ לך את הרשימה הבאה: F1 ATR כמו שאתה ציינת PMDG 747 לא ה 8 כי ה 747 מדמה יותר טוב את המציאות ( הם הוציאו את ה 8 עוד לפני שידעו מה המערכות של ה 748 ככה שהוא לא הכי ריאליסטי) ממליץ לחכות בסבלנות PMDG 737 NGX אם כבר A 380 אז לך על WILCO למרות שאני אמליץ לך יותר על LEVEL-D 767
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 19, 2011 דיווח פורסם מרץ 19, 2011 טיסה ברמה מקצועית גבוהה דורשת שני מרכיבים, מטוס איכותי, וטייס שיודע להפעילו ברמה גבוהה. במציאות, בכדי להעלות את רמת המקצועיות של טייס, מגבילים מפעילים את מספר טיפוסי המטוסים בהם לטייס יש רישיון לטוס באותה עת. בצי ארה"ב מותרים 3, בחברות רבות - 2. יש לפגיעה ברמת המקצועיות בעת טיסה על יותר מטיפוס מטוס אחד גם יתרונות. בחברת תעופה בה חלים שינויים עונתיים (אל על הינה דוגמא טובה) וכתוצאה מהם עומס הטיסות עולה בציים מסוימים ויורד בציים אחרים. קיום טייסים בעלי אישור תקף על שני טיפוסים מאפשר לניידם בעת הצורך ללא תהליך ההסבה מחדש שנדרש כאשר לא שמרו על אותה כשירות. במלחמת יום כיפור נפלו הרבה פנטומים ולכן קלטנו במהלכה תוספת מטוסים מעשה ידי קיסינג'ר. מכיון שגם חסרו טייסי פאנטום באותן נסיבות (פגיעות בהפלטה עקב תיכון רצועות ידיים ורגליים), לקחנו טייסי עיט בעלי ניסיון רב בפאנטום והחזרנו אותם לטייסות בהן היו נחוצים ללא הסבה אלא רק ריענון קצרצר. כך מיכסמנו את הגמישות בתפעול שהיא אבן יסוד של הפעלת הכוח האווירי, ביחד עם הגדלת כוח האש, במיזער השקעה. כל זה להרחבת ההבנה של רכישת 4 דגמים בו-זמנית. מטוסים שאינם של LEVEL D ו- PMDG הייתי דואג לקבלת חוות דעת מקצועית טרם החלטת רכישה. רובם קשקוש מקושקש שצורתו היפה מטעה. אחרת תבזבז כספך וזמנך.
fsxdeluxeedition פורסם מרץ 19, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 19, 2011 תודה חברה, טל תודה על הייעוץ,נראה לי שבאמת בסוף אקנה את הB744. אתה אומר שה737 של WILCO הוא לא מיקצועי? עופר,למה אתה מיתכוון,בעניין של רכישת 4 מטוסים בו זמנית,יש איזה בעייה שיכולה לחול? אה,ועוד שאלה,כשאני כבר קונה את המטוסים,איך הם מגיעים אלי? (קישור באימייל,דיסק בדואר וכו')
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 19, 2011 דיווח פורסם מרץ 19, 2011 הסברתי את עניין ההתמקצעות שאינה אפשרית במספר טיפוסי מטוסים בו-זמנית.
fsxdeluxeedition פורסם מרץ 19, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 19, 2011 או-קי,אם יהיו עוד בעיות בהמשך אני ישאל.תודה לכולם!
Adam Waiser פורסם מרץ 20, 2011 דיווח פורסם מרץ 20, 2011 :1.האם כל המטוסים באים עם FMC ?(אם לא אז לא שווה לקנות..) תודה לעונים! :wink: :fadein: התפיסה הזאת מוטעית. אם אין FMC לא שווה לקנות? ואם יש FMC והוא יודע רק לשמור על הנתיב וחשב להציג נתוני חיסכון בדלק ולהמליץ על VS לטיפוס והנמכה ככה זה במטוס? אתה תדע איך לתכנן טיפוסים והנמכות לבד? ומה בדבר טיסה חסכונית בדלק? בקיצור אני ממליץ לך לא לקנות ישר כל כך הרבה תוספים. הרבה יותר מהנה זה ללמוד לעומק כל מטוס בצורה יסודית, ולדעת איך לבצע בו הטסה ידנית לפני שרצים לFMC. אחרת אתה תתקע עם המון מטוסים שאולי פעם בכמה חודשים תזכר בהם לטיסה אחת שגם ככה די תתסכל אותך. זאת רק דעתי כמובן, אתה מוזמן לעשות מה שבא לך עם הכסף שלך. אגב מבין כל האופציות שהזכרת הייתי משקיע בקנייה ולימוד של ה ATR למרות שהFMC שלו "מטיס לך את המטוס" רק במישור ה LNAV כמו שציינתי בשורה העליונה. וזה לא כי זה מודל גרוע פשוט ככה זה גם במציאות. בהצלחה
fsxdeluxeedition פורסם מרץ 20, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 20, 2011 אדם,רק לידיעת כולם,עוד לפני שהצטרפתי לVATIL ולVATSIM שיחקתי כבר יותר מ-3 שנים בסימולטור.אני רוצה לומר שבקשר להטסת המטוס,כולל מטוסי נוסעים,אני מעולה,יודע על כל מערכות המטוס כגון-VOR,DME,ADF,NDB,HSI,AUTOPILOT וכו' גישות-ILS,VOR-DME,BACKCOURSE וכו'. המערכת היחידה שאני לא כ"כ מבין בה היא FMC או FMS,ולכן אני קונה את המטוסים הללו,בכדי ללמוד להשקיע ולהתנסות ברמה אחרת של ראליסטיות,השילוב של מערכות המטוס הקיימות+FMC +VATSIM יוצר מבחינתי את התוצאה הרצוייה.ושוב מספר המטוסים שקונים לדעתי הינו לא משנה משום שפחות או יותר כל קוקפיט של מטוס נוסעים דומה למישניהו. אדם,לגבי הFMC,כן,אחי לדעתי אם אין FMC זה סתם מטוס משחק... למשל אם אתה צריך לבצע גישה לשדה כלשהו,אתה בא את המסלול בצורה אנכית,(כאילו שאתה בא בצלע בסיס)ואין לך נקודת ציון מדויקת עם שם מתי לפנות לפינל של המסלול.אז מה-תנחש?ואם ניחשת לא נכון?תיצטרך לעשות איזושהי הליכה סביב או ריתוק,אי-חיסכון בדלק.זה למה צריך את ה-FMC במטוס.
Ido Wachtel פורסם מרץ 20, 2011 דיווח פורסם מרץ 20, 2011 אהההההההה עכשיו אני מבין בטח כל המטוסים הקלים למיניהם שאין בהם FMC הם סתם משחק. לפני שמתקתקים דברים בFMC צריך גם לדעת להטיס את המטוס. מה יקרה עם פתאום משום סיבה תהיה תקלה וכל החשמל במטוס יקרוס ? (ואיתו הFMC)? הטייס יגיד אני לא יכול לנחות ?
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 20, 2011 דיווח פורסם מרץ 20, 2011 שאלות יפות. א. מטוס ללא FMC הוא מטוס לכל דבר, ללא שום קשר לרמת המקצוענות. FMC מקטין עומס עבודת הצוות וממלא את מקומו של הנווט. טסתי 36 שנה ללא FMC, במשימות בהן נדרש (ובוצע) דיוק בן 50 מ' בנתיב ובנקודת נחיתה בשטח, ביחד עם 3 שניות דיוק בזמן מעבר מעל נקודה (למשל חציית תעלת סואץ לפני 1977, כדי לתאמו עם משתתפים קריטיים נוספים), ובנחיתה. הכל בלי נווט, טייס שני ניווט כמשימה ראשית בלי עזרי רדיו או עזרים עצמאיים כ-מכ"מ דופלר ו-INS, אלא בניווט מגע ושימוש בראיה בלבד. ב. במטוסים, מערכות חיוניות מגובות בכל מיני דרכים לפיצוי בעת תקלה. אם בכל זאת אזלו מקורות דרושים, מתבצע מה שאפשר באמצעים נותרים. כך היה למשל בטיסת QANTAS בה B744 נותר ללא כל חשמל למעט מצברים. אתן דוגמא- אתה ממשיך למטרה המאושרת בתוכנית בנוהל ללא קשר. עכשיו נניח שיש מתחתיך 8/8 עננים. אתה מבצע ניווט חישובי בהסתמך על רוח אחרונה ובשינויים בה הנובעים מנסיונך לגבי משטר הרוחות באיזור, בעונה ובזמן. לקראת הגעתך ישלח הבקר מטוס מלווה שינמיך אותך כמובילך במבנה עד מתחת לתקרת הענן לגישה למסלול. אם העננות מתחת CAT I יקח אותך לשדה סמוך עם מז"א טוב יותר. מכיוון ששאלת, אני ממליץ להתחיל טרם טיסות FMC בטיסות IFR על מטוס ישן יותר לדוגמא B377 סטרטוקרוזר, אחריו טיסה במטוס חדש מעט יותר עם מע' ניווט דופלר בעלת מחשב ניווט פלוס INS כמו CS B707 ל- FSX. רק אח"כ, כשאתה התמחית בניווט ובהפעלת מערכות מורכבות, להתקרב ל-FMC. אפשר במקום הכבדים להתחיל עם דו-מנועיים בוכנה וטורבו-פ'.
fsxdeluxeedition פורסם מרץ 20, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 20, 2011 עידו,דיברתי על המטוסים הכבדים,חוץ מזה ברוב המטוסים הקטנים משתמשים לטיסות קצרות,טיסות הנאה,אזמ"ים וכו',ונראה לי שרוב הטיסות במטוסים אילו הם טיסות ראיה (VFR ),וטיסות קצרות,אין עומס בעבודת הצוות היות והמטוס קטן,ולכן אין בו FMC,מה,סתם ישימו אותו והטייסים לא ישתמשו בו?חבל על הכסף.אם ישנה כל תקלה במטוס (לא רלונטי לסימולטור אבל לא-משנה),הטייסים ידעו מה לעשות,להנחית ידנית,להשמש במערכות גיבוי,וכו',מה שתורגלו עליו באמצעות סימולציה מבעוד מועד. עופר,לפי מה שהבנתי,שנחתו פעם,מטוס היה צריך להוביל אותך לנחיתה (fix me if i rong)האם זה לא ביזבוז זמן ודלק? אני פשוט אומר שבמטוסים הדיפלוטיים,אתה רואה שיש FMC ולא יכול להשתמש בו.או-קי,הססנה 172 למשל מיקצועית,משום שממודלות בה כל המערכות הקיימות בה במציאות כהלכה,כגון VOR ADF וכו'.אך אם ישנו מטוס שבמציאות קיים בו FMC,ובסימולטור זה לא ממודל,אז זה כאילו מעלימים לך מערכת,ואז זה ממש לא כיף,כי זה יוצר אי ראליסטיות. ורק יש לי עוד שאלה,מתי שקונים את המטוס,באיזו צורה הוא מגיע?דואר אימייל וכולי..
yoni revivo פורסם מרץ 20, 2011 דיווח פורסם מרץ 20, 2011 מתן שלום, ממליץ לך לקרוא שוב את מה שעופר כתב. כשאדם עם ניסיון של עשורים שלמים כותב - אומנם אין מחובתך או מחובת אף אחד אחר לקבל את זה - אך לדעתי כל אדם נורמטיבי יטה אוזן בריאה וקשבת. מה שתחליט בסופו של דבר זו כמובן זכותך המלאה. אני אחזור על הנקודה המרכזית על מנת להדגיש זאת: "מטוס ללא FMC הוא מטוס לכל דבר"(!). אומנם אתה כותב שיש לך ניסיון קודם בהטסת IFR, אך עניין ה"ניחושים" מוכיח קצת אחרת. הטסת מטוס בצורה מקצועית זה אחד הדברים המורכבים ביותר שיש. אומנם לכל אחד יש מאפיינים מעט שונים למה "מהנה" יותר. נראה לי שאתה כן בכיוון של As real as it gets. ולכן הייתי ממליץ לך לקחת את עצתו של עופר ולהתעמק תחילה במטוס ללא FMC ולבצע בו טיסה מקצועית ומחושבת ללא אותם "ניחושים". האמן לי- אני "בזבזתי" שעות טיסה בסימולטור על מטוסים ללא FMC, יותר מהרוב כאן. אך ברגע שעברתי ל-FMC הבנתי הרבה יותר לעומק את תכליתו ופונקציות רבות שרבים מ"דור ה-FMC" הצעיר כלל לא הכיר. היום בעידן האינטרנט המידע הוא אינסופי. ההשקעה של פעם ב"איך/איפה אמצא את החומר?" הפכה ל-"מה העדיפויות שלי?" אתן לך כיוון המתקשר ל"ניחוש" שציינת. ה-FAA פירסם סטנדרטים לביצוע תהליכי RNP: http://fsims.faa.gov/wdocs/Orders/8260_52.htm באחד הסעיפים מצוין כיצד מחשבים את המרחק מנקודת Fly-by בו יש להתחיל פנייה ליירוט ציר אחר (DTA). אני מניח שיש מקורות אחרים אולי יותר פרקטיים אך כרגע עם זה אני אישית עובד.
fsxdeluxeedition פורסם מרץ 20, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 20, 2011 תודה יוני,אני יתעמק בחומר שנתת לי בזמן הקרוב. כן,מטוס ללא FMC הוא מטוס לכל דבר-מסכים בהחלט. FMC הוא מחשב הטיסה אשר עוזר לטייסים בעבודתם,ומפחית מהם עומס,וגם עוזר לחסכון בדלק.מטוסים ללא FMC הם בדר"כ קלים כמו ססנה.יש גם כבדים בלי FMC כמו B707 משום שהוא ישן יותר.(ל707 יש FMC ?) אך מטוס שבמציאות קיים בו FMC והסימולטור נותן לך אותו רק ללא ה-FMC,זה משהו אחר,ובהחלט זה לא כ"כ ראליסטי.אני רוצה להדגיש שאני קונה תוספים אילו משתי סיבות ב-ל-בד: 1.FMC. 2.תא הנוסעים שיש בהם. אני מצטער אם הבנתם אותי לא נכון. ועופר,נראה לי שמה שכיף בסימולטור זה שאתה יכול להטיס ולהתמקצע באיזה מטוס שבא לך,מתי שבא לך! זה כיף!!
yoni revivo פורסם מרץ 20, 2011 דיווח פורסם מרץ 20, 2011 שכחתי לציין שהכוונה לא היתה למטוסי הברמ"ח של הסימולטור אלא לתוספים חיצוניים (עופר ציין לדוגמה את הסטרטוקרוזר). אתה צודק שאף מטוס כבד בסימ' לא ריאליסטי משום שאינו כולל הדמיית מערכות. לכאן או לכאן, אני אישית התחלתי את ההתעמקות על ה-737 של PMDG. נוח, מגיע לכל נקודה באירופה ומהנה לתפעול והטסה.
fsxdeluxeedition פורסם מרץ 20, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 20, 2011 הבעיה היא שה737 של PMDG רק לFS2004.... לי יש את X... אתה קנית אותו?אם כן,אז אתה יכול להגיד לי בבקשה באיזה אופן קיבלת אותו?בדואר אימייל,ומה שפרטתי למעלה..תודה