עבור לתוכן
David Bendavid

VA MEETING בציריך / 2.4 / 1500 - 1900 UTC

Recommended Posts

פורסם

flyer.jpg

כמו בכל שנה, גם השנה יתקיים האירוע המרכזי של החטיבה השוויצרית - VA MEETING בשדה התעופה ציריך, שוויץ. האירוע יתקיים בין השעות 1800 עד 2200 (UTC) בשוויץ.

השנה, החלטנו לקחת חלק באירוע ולהפוך את בן גוריון לשדה שותף לאירוע. מה זה אומר? השדה מוגדר באתר האירוע כשדה מוצא לאירוע, שבו יסופקו שירותי פיקוח במשך 4 שעות - החל מהשעה 1500 עד 1900 (UTC) בארץ, ובן גוריון צפוי להכיל טייסים רבים, זרים ומקומיים שיצאו לאירוע במטרה להנות מפיקוח ותנועה מקסימאלים לאורך כל האירוע.

כמו כן, כמו בכל שנה, גם אל על וירטואל תצא לאירוע בתור VA. בהמשך אפרט בנוגע לסלוטים, הזדהות וכיו"ב.

בניגוד לאירועים של הזמן האחרון, אני מצפה להיענות גדולה של הפקחים, ואחלק את האירוע ל-4 חלקים, כך שפקח יוכל לעלות גם לשעה בודדה, אך כמה שיותר - יותר טוב, לפי רצונכם.

סלוטים, סדרי יציאה וזיהוי כטייסי אל על וירטואל

באירוע זה אל על וירטואל, בתור החברה הוירטואלית הראשית בישראל, תייצג אותנו באירוע.

גם באירוע הזה, לצורך הסדר, נפעיל מערכת סלוטים וסדרי יציאה. אך הפעם, לא נשתמש במערכת שהייתם רגילים אליה כל שנה, אלא במערכת הסלוטים של האירוע השוויצרי.

כדי לקחת טיסה, עליכם לעקוב אחר השלבים הבאים:

• 1. הכנסו לאתר האירוע, על ידי
לחיצה כאן
2. לחצו על register virtual pilot בתפריט. הזינו את מספר הואטסים והאימייל האמיתי שלכם.
3. לאחר שנרשמתם, הכנסו אל תיבת האימייל שלכם. שם תקבלו אימייל מהחטיבה השוויצרית לאישור ההשתתפות. באימייל יחכו לכם פרטי ההרשמה (משתמש וסיסמא) וכתובת לאימות החשבון. לחצו על 'activate'.
4. בתפריט, תחת flights לחצו arrivals/departures (בהתאם לסוג הסלוט שתרצו לקחת).
5. בחרו בשעת ההגעה בה אתם מעוניינים (שימו לב, זמן UTC = זמן מקומי - 2), שימו לב - זמן ל-Initial Approach Fix ולא לנחיתה.
6. מלאו את הטופס, שימו לב, שהתכנית שם כרגע לא עדכנית (שלחתי להם אימייל כדי לסדר את זה). מי שיקבל תכנית טיסה ישנה יש לשנות אל:
PURLA1 SUVAS UL53 KAROL UL995 RDS UL609 MES UG18 FSK UN128 NANER UL615 BOSNA UL608 KPT L856 NEGRA

זמן הטיסה הצפוי הוא כ-3:30 שעות. לאחר שווידאתם שהכל בסדר והכל תקין, שלחו את הטופס ויש לכם טיסה.

חשוב מאוד לדייק בזמנים, הדבר נחוץ לצורך הסדר באירוע !

לקראת האירוע נפרסם כאן סדר יציאות מבן-גוריון, לצורך הסדר ביציאה.

עוד דגש חשוב, לטייסים אשר מעוניינים להשתתף באירוע בכפוף לאל על וירטואל, חשוב מאוד להוסיף בREMARKS שלכם בהתחלה את הקוד הבא:

VAM/R6MFYGYD

הקוד נועד ע"מ שהשוויצרים יוכלו לזהות שטסתם תחת אל על וירטואל, ובסופו של דבר לשכלל את מספר הטיסות של כל חברה וירטואלית ולדרג מאיפה הגיעו הכי הרבה טייסים.

דפיות וסינרים

צפוי עומס מטורף כמו בכל שנה באירוע הזה, ולכן חשוב להחזיק בדפיות וסינרים עדכניים.

סינרים מומלצים לציריך הם הסינרים של FSDreamteam בתשלום או FreeZ החינמי. שניהם מדהימים ומומלצים בחום !

לבן גוריון כמו שכולכם יודעים יש את החינמי של דוד רוזנפלד ל-FS9 או סינרי חדש בתשלום ל-FSX.

לצורך ההורדה של הסינרים החינמיים יש לבקר באתרי החטיבות.

דפיות באירוע כזה הם דבר חשוב במיוחד, ואני מבקש מכל אחד ואחד להחזיק בדפיות עדכניות בזמן האירוע, כדי שלא נבייש את עצמינו ונפגין מקצועיות מקסימלית בעומס הצפוי.

דפיות לבן גוריון: http://vatil.org.il/New/charts

דפיות לציריך: http://vacc.ch/en/airports_and_charts (גם סינרים מופיעים שם)

פיקוח

לצורך האירוע דרוש פיקוח ל-4 שעות, בין 17:00 ועד 21:00 (זמן מקומי ישראל).

המשמרות יחולקו ל-4, כל משמרת שעה. פקח שמעוניין לקחת יותר ממשמרת אחת - יותר מאפשר :)

פיקוח תל אביב

• 1700-1800 יוני רביבו
    1800-1900 יוני רביבו
    1900-2000 פנוי
    2000-2100 פנוי

גישה בן גוריון

• 1700-1800 פנוי
    1800-1900 פנוי
    1900-2000 פנוי
    2000-2100 פנוי

מגדל בן גוריון

• 1700-1800 פנוי
    1800-1900 פנוי
    1900-2000 פנוי
    2000-2100 פנוי

קרקע בן גוריון

• 1700-1800 פנוי
    1800-1900 פנוי
    1900-2000 פנוי
    2000-2100 פנוי

קלירנס בן גוריון

• 1700-1800 פנוי
    1800-1900 פנוי
    1900-2000 פנוי
    2000-2100 פנוי

קישורים ופרטים נוספים

אתר ואטיל - http://www.vatil.org.il

אתר החטיבה השוויצרית - http://www.vacc.ch

אתר אירוע VA MEETING שוויץ - http://vameeting.vacc.ch

שיהיה אירוע מוצלח ומהנה,

צוות החטיבה ומחלקת אירועים.

פורסם

פקחים ? טייסים ? איפה אתם ?

כרגע נרשמו רק 4 טייסים לאירוע ו-0 פקחים!! ממש נגד הציפיות. גם שבוע לפני.

באירוע בסדר גודל כזה, שמי שטס בו בשנים קודמות חווה היטב את העומס ואיכות הבקרה שיש בכל שנה באירוע הזה, ציפיתי ליותר.

יאללה להתעורר!

פורסם
אפשרי. אבל למה נתיב אחר ? :) הנתיב הזה לקוח מטיסת אל על אמיתית.

זה בדיוק העניין... אני טסתי לציריך לפני שבוע והכניסו אותי לקוקפיט (לאחר שהגשתי מכתב...)

אני זוכר ב 100 % ש הנתיב שלנו היה צפוני לאיטליה ו היה מזג אוויר קשה באזור הטיס ביקש הדינג מיוחד ליהמנע מ העננות הגבוה ואחר 2 דקות הוא קיב לdct gimix ואז dct erkir

בכל מקרה...

אני רוצה לטוס דומה לזה דרך קרואטיה ובוסניה...(גם ניראה לי נתיב יותר כיפי) :D

וזה גם נתיב אל על...

פורסם

תראה, הנתיב זה דבר שדיי משתנה בהתאם לתנאי מזג אוויר. יכול להיות כל יום נתיב שונה...

הנתיב הזה לא מאתמול זה ברור. לא רואה מה יותר כיף בלטוס מעל קרואטיה ובוסניה, אבל כבחירתך ;)

כמובן שאם יהיו תנאי מזג אוויר קשים שיצדיקו נתיב אחר, נביא נתיב חדש מאותו היום / יום לפני. זה דבר שמשתנה.

בכל מקרה, ההמלצה היא לטוס על הנתיב של כולם, בעיקר מהסיבה שהפיקוח בנתיב יתואם בהתאם לנתיב הספציפי הזה.

פורסם

בעומס הצפוי - כן, מומלץ סלוט. אחרת תכין טוב טוב הפניה לאלטרנייט / המון הולדים ;)

אגב חבר'ה, תזדרזו נשארו סלוטים ספורים - ורק ארבעה נרשמו. כל הכבוד לואטיל..

פורסם

עקב ההיענות המאוד דלה לאירוע, ולאחר דיונים עם האחראי בחטיבה השוויצרית, בבושה גדולה ביטלתי את ב"ג כשדה שותף.

פקחים מוזמנים לפקח החל מ-1700 על המטוסים שכן יצאו.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

דוד כמה טייסים מתוכננים לצאת מבן גוריון?

נ.ב תוסיף אותי ואת אור בכתרי כבן גוריון מגדל

תודה.

1700-1800 נוי פרחי

1800-1900 אור בכתרי

פורסם
עקב ההיענות המאוד דלה לאירוע, ולאחר דיונים עם האחראי בחטיבה השוויצרית, בבושה גדולה ביטלתי את ב"ג כשדה שותף.

שיהיה בהצלחה.

מזה אומר מבחינתנו? ואלה שכן נרשמו?

הערה נוספת לאלה שיבואו ולאלה שכבר רשומים היום שעון קיץ ב 2:00 כךומר שימו לב UTC-1 בישראל!!

לעדכן את כל מי שרשום אני ביניהם :wink:

פורסם

נרשמו 6 טייסים.

מי שנרשם ורוצה - שיטוס , בכיף .

ביטלתי את ההרשמה של ב"ג כשדה שותף לאירוע. מי שרוצה לטוס מטעם אל על וירטואל עדיין מוזמן, ופקחים מוזמנים.

חבל שהיינו צריכים להגיע למצב הזה.

פורסם

שיהיה בהצלחה.

מזה אומר מבחינתנו? ואלה שכן נרשמו?

הערה נוספת לאלה שיבואו ולאלה שכבר רשומים היום שעון קיץ ב 2:00 כךומר שימו לב UTC-1 בישראל!!

לעדכן את כל מי שרשום אני ביניהם :wink:

אז מה לעשות עכשיו ?

הסלוט שלי הוא יצא מבן גוריון ב 3 עשרים ומשהוUTC אני לא זוכר בדיוק... זאת אומרת שאני יוצא ב 16 במקום ב 17 זה הכל ?

פורסם
לא, אתה יוצא ב18:00 במקום ב17:00.

שעון קיץ - UTC + 3

שעון חורף - UTC + 2

נכון סורי בדקתי שוב טעות כפולה שלי.. :cry: - שכתבתי UTC-1 התכוונתי לפער זמנים ביננו לשוויץ - זה נכון - אבל זה לא נכון לכתוב ככה , עם כבר UTC+1 ביננו :wink: גם בגלל זה התבלבלת אמיר - סליחה.

בנוסף כיוון ששם בדכ עוברים אחרינו שבוע-שבועיים ל DST ( קיץ ) ( אבל בדקתי ועיכבו לנו את השעון היתה תקלה משהו כזה??? לקוחות IPHONE העדכנו לא נכון כבר לפני שבוע בצורה אוטמטית גם שמעתי איבדו שעה סתם :roll: )

והם בשוויץ עברו שם כבר ב 27/3 :wink:

כלומר הם בחורף UTC+1 כרגע UTC+2 נשאר הפרש +1 ביננו לבין שוויץ: אנחנו UTC+2 ונהיה UTC+3..

אכן כל סלוטים זזים בשעה+ לפי שעון ישראל ( המראה + נחיתה ), אני עד 24:00 :cry: :cry:

פורסם
אה הבנתי...

עוד שאלה אנחנו עדין צריכים לשים ב remarks את הכתובת שציינת מקודם לגבי המשלחת של אלעל וירטואל ?

גם טייס פרטי?? אני תכלס לא רשום בELY VA מצחיק בהרשמה לא נתנו לי לרשום 4X...בחרתי סתם מס' טיסה..

פורסם

רון זה לא נכון מה שאתה רושם.

UTC זה זמן כללי שמאפשר ייחוס לשאר השעונים בעולם.

ה-UTC קבוע בכל המדינות, אך בכל מקום ההפרש ממנו שונה.

לדוגמא, בישראל בשעון קיץ UTC + 3, בשוויץ UTC + 2 בלונדון UTC + 1

בשעון חורף אותו דבר, רק UTC + 2 בישראל, UTC+1 בשוויץ ובלונדון UTC.

פורסם
רון זה לא נכון מה שאתה רושם.

UTC זה זמן כללי שמאפשר ייחוס לשאר השעונים בעולם.

ה-UTC קבוע בכל המדינות, אך בכל מקום ההפרש ממנו שונה.

לדוגמא, בישראל בשעון קיץ UTC + 3, בשוויץ UTC + 2 בלונדון UTC + 1

בשעון חורף אותו דבר, רק UTC + 2 בישראל, UTC+1 בשוויץ ובלונדון UTC.

כן אני יודע..לא הבנת כנראה את התיקון שלי בתגובה קודמת - ךא נורא.

מה שהתכוונתי שאם אצלנו כבר שתנה ל UTC+3 ושוויץ נניח בקיץ UTC+2 ההפרש נשאר שעה בין המדינות זה הכל בהתחלה חשבתי שזה הפרש

+2 ביננו אבל הם גם בשעון קיץ זה הכל.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...