עבור לתוכן
אורח

על איזה יציאה בן גוריון עובד היום

Recommended Posts

פורסם

בוקר טוב,

שמתי לב שמאתמול בבוקר הרבה מטוסי נוסעים

עוברים באזור רעננה.

האם זה סולין?

פורסם

לדעתי אין אפשרות אחרת.

כל עוד הבקרה אוכפת 9000 רגל מרבי עד סולין (בד"כ עקב פעילות בים צפון ובנתיב ח"א מערבית לחוף דרומה) העזיבה מבזבזת זמן ודלק למפעילים. יציאת סולין נהוגה בעת תרגילי ח"א או עניינים דומים.

בנוסף, לא ברור לי מדוע J11 מ-BGN צפונה מוגדר 4000 רגל בתהליכי העזיבה כאשר מעל קנר יש להיות לפחות 6000.

פורסם
לדעתי אין אפשרות אחרת.

כל עוד הבקרה אוכפת 9000 רגל מרבי עד סולין (בד"כ עקב פעילות בים צפון ובנתיב ח"א מערבית לחוף דרומה) העזיבה מבזבזת זמן ודלק למפעילים. יציאת סולין נהוגה בעת תרגילי ח"א או עניינים דומים.

בנוסף, לא ברור לי מדוע J11 מ-BGN צפונה מוגדר 4000 רגל בתהליכי העזיבה כאשר מעל קנר יש להיות לפחות 6000.

אני חושב שזה יותר קשור למזג האוויר החורפי שהגיע לארץ. במהלך הלילה יצא לי לראות בסביבות חצות מספר מטוסים עוקפים ממזרח את הסופה שהגיע מכיוון החוף.

פורסם

מזג אוויר זה דבר מאוד דינמי שמשתנה כל הזמן ולכן אין הליך מדוייק ולהגיד ״כל פעם שיש סופה אז הם עוברים מעל כפר סבא״ זה לא מדוייק.

לבן גוריון יש מכם עננים ובעזרתו ובעזרת הדיווחים מהמטוסים עצמם הוא נותן ווקטורים על מנת לעקוף את העננים, לפעמים זה חריגה דרומה לכיוון תל נוף ופלמחים ולפעמים זה לכיוון צפון, ביום חמישי העננות הפעילה שהייתה בעיקר בשעות הבוקר הגיעה מכיוון אשקלון ואשדוד וגירדה את הtma מדרום ולכן בן גוריון שלח את המטוסים צפונה.. 

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...