אורח פורסם מרץ 25, 2011 דיווח פורסם מרץ 25, 2011 בוקר טוב, שמתי לב שמאתמול בבוקר הרבה מטוסי נוסעים עוברים באזור רעננה. האם זה סולין?
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 25, 2011 דיווח פורסם מרץ 25, 2011 לדעתי אין אפשרות אחרת. כל עוד הבקרה אוכפת 9000 רגל מרבי עד סולין (בד"כ עקב פעילות בים צפון ובנתיב ח"א מערבית לחוף דרומה) העזיבה מבזבזת זמן ודלק למפעילים. יציאת סולין נהוגה בעת תרגילי ח"א או עניינים דומים. בנוסף, לא ברור לי מדוע J11 מ-BGN צפונה מוגדר 4000 רגל בתהליכי העזיבה כאשר מעל קנר יש להיות לפחות 6000.
Idan Traub פורסם מרץ 25, 2011 דיווח פורסם מרץ 25, 2011 לדעתי אין אפשרות אחרת. כל עוד הבקרה אוכפת 9000 רגל מרבי עד סולין (בד"כ עקב פעילות בים צפון ובנתיב ח"א מערבית לחוף דרומה) העזיבה מבזבזת זמן ודלק למפעילים. יציאת סולין נהוגה בעת תרגילי ח"א או עניינים דומים. בנוסף, לא ברור לי מדוע J11 מ-BGN צפונה מוגדר 4000 רגל בתהליכי העזיבה כאשר מעל קנר יש להיות לפחות 6000. אני חושב שזה יותר קשור למזג האוויר החורפי שהגיע לארץ. במהלך הלילה יצא לי לראות בסביבות חצות מספר מטוסים עוקפים ממזרח את הסופה שהגיע מכיוון החוף.
maor949 פורסם מרץ 25, 2011 דיווח פורסם מרץ 25, 2011 שמתי לב שכל העניין של העקיפות מעל השרון הוא עקבי בעיקר בזמן סופות ומז"א עויין..
Tomer Oszlak פורסם מרץ 26, 2011 דיווח פורסם מרץ 26, 2011 נראה לי זה פשוט וקטורים כל פעם שיש איזשוהי סופה אני רואה מטוסים מעל כפר סבא(חוץ מהססנות)
amir friedland פורסם מרץ 26, 2011 דיווח פורסם מרץ 26, 2011 זה וקטורים... שמעתי גישה באותו זמן לפעמים הפקח נתן ולפעמים המטוסים ביקשו ... זה נשמע ככה: app' ely xxx rq hdg xxx to avoid weather
Almog Atar פורסם מרץ 26, 2011 דיווח פורסם מרץ 26, 2011 מזג אוויר זה דבר מאוד דינמי שמשתנה כל הזמן ולכן אין הליך מדוייק ולהגיד ״כל פעם שיש סופה אז הם עוברים מעל כפר סבא״ זה לא מדוייק. לבן גוריון יש מכם עננים ובעזרתו ובעזרת הדיווחים מהמטוסים עצמם הוא נותן ווקטורים על מנת לעקוף את העננים, לפעמים זה חריגה דרומה לכיוון תל נוף ופלמחים ולפעמים זה לכיוון צפון, ביום חמישי העננות הפעילה שהייתה בעיקר בשעות הבוקר הגיעה מכיוון אשקלון ואשדוד וגירדה את הtma מדרום ולכן בן גוריון שלח את המטוסים צפונה..