עבור לתוכן
Amir Paz

פורום OFF TOFIC - האם להשאיר אותו?

Recommended Posts

פורסם

שלום חברים,

אין שום כוונה לסגור את הפורום, אבל לקחתי על עצמי לבצע בדק בית קטן לפני שאנחנו יוצאים לדרך בכל הקשור ליום פיקוח שבועי.

החשיבה - להפוך את פורום OFF TOPIC ללוח מודעות "פורום ברכות", בו ניתן לפרסם ברכות לימי הולדת/הסמכות פקחים/אירועים אישיים אחרים.

דעתכם?

פורסם
מזל שאתה עובד לילה :)

בדקתי ועובד - זה אומר שאני רואה את היורובוק ו VROUTE יחד למעשה?

אני לא עובד לילה אני כרגע בג'ט לג של המשמרת לילה מאתמול :-)

היורובוק אם אני לא טועה מתה- האתר קיים אבל לא יודע אם משתמשים בזה - אבל התשתית של הרישום משמרות עברה ל VROUTE ומקושרת גם לכפתור הזה בסרבאינפו וכמובן לכל אתרי החטיבות שמפאשרות רישום משמרות דרך האתר שלהם.

תעשה ניסוי- תרשם דרך VROUTE למשמרת ותראה שאחרי כמה דקות זה יופי לך בסרבאנפו ביורובוק- עובד בוודאות.

פורסם
מזל שאתה עובד לילה :)

בדקתי ועובד - זה אומר שאני רואה את היורובוק ו VROUTE יחד למעשה?

אני לא עובד לילה אני כרגע בג'ט לג של המשמרת לילה מאתמול :-)

היורובוק אם אני לא טועה מתה- האתר קיים אבל לא יודע אם משתמשים בזה - אבל התשתית של הרישום משמרות עברה ל VROUTE ומקושרת גם לכפתור הזה בסרבאינפו וכמובן לכל אתרי החטיבות שמפאשרות רישום משמרות דרך האתר שלהם.

תעשה ניסוי- תרשם דרך VROUTE למשמרת ותראה שאחרי כמה דקות זה יופי לך בסרבאנפו ביורובוק- עובד בוודאות.

אז למעשה אם אנחנו בונים קישור דרך האתר שלנו (VATIL) - אנחנו רוצים שזה יעבור ל VROUTE...

יש עוד ממשקים שצריך להכיר?

פורסם

אני לא יודע לא מכיר מבחינה טכנית לאן זה הולך ואיך זה עבד או עובד אני מכיר את זה רק כמשתמש פשוט, כבר חצי שנה אני מתכנן את הטיסות שלי לפי המערכת הזאת וכמעט לא קורה שאני מפספס פיקוח בשני קצוות.

בעבר באתר זה היה מחובר לאן שהו לאיזה שרת של ווטסים הרי הכל מסונכרן אני מאמין -שאדי עשה את זה בזמנו והממשק עובד בהרבה חטיבות- אולי יורם מכיר את העסק טכנית איך זה עובד אצל האוסטרים.

פורסם

למה רק את OFF TOPIC?

בוא נסגור את כל הפורום! :mrgreen:

בכל מקרה הגעתי למסקנה שקיומו של פורום כזה או אחר לא משפיע בכהוא זה על כמות התנועה ברשת

גם אם לא יהיה את כל הפורום הזה עדיין מי שלא יכול או לא רוצה לעלות לטוס במסגרת הX זמן הפנוי שיש לו ימצא כבר דברים אחרים לעשות בזמן הזה.

יש מספיק אתרים להכנס אליהם ולספר לכולם כמה אתה אטאיסט או למה אתה שונא את המדינה... ואחר כך להתווכח על זה עם כולם.

בכל מקרה סגירת אוף טופיק תפתור בעיה מקומית שאולי מציקה לנו לפעמים בעין אבל מבחינה פרקטית זה לא ישיג את המטרה

אגב כל הכבוד על הרעיון של יום פיקוח שבועי - להבדיל מסגירת פורום כזה או אחר - זה כן ישיג את המטרה ואני יודע שאני באופן אישי במצבי הנוכחי יהיה לי הרבה יותר נוח וטוב

לתכנן את הזמן ליום ולשעה קבועה שאני יודע שיש פיקוח וטיסות ולעלות לטוס.

בכל מקרה אני מקווה שלא אכפת לך שהארכתי בתשובה...

אם כן - אתה יודע איפה אני גר. :mrgreen:

פורסם
למה רק את OFF TOPIC?

בכל מקרה הגעתי למסקנה שקיומו של פורום כזה או אחר לא משפיע בכהוא זה על כמות התנועה ברשת

גם אם לא יהיה את כל הפורום הזה עדיין מי שלא יכול או לא רוצה לעלות לטוס במסגרת הX זמן הפנוי שיש לו ימצא כבר דברים אחרים לעשות בזמן הזה.

יש מספיק אתרים להכנס אליהם ולספר לכולם כמה אתה אטאיסט או למה אתה שונא את המדינה... ואחר כך להתווכח על זה עם כולם.

בכל מקרה סגירת אוף טופיק תפתור בעיה מקומית שאולי מציקה לנו לפעמים בעין אבל מבחינה פרקטית זה לא ישיג את המטרה

זו דעתי ואני מקווה שלא אכפת לך שהארכתי בתשובה במקום להצביע בסקר

כבוד הרב תודה על התשובה :lol:

האמת היא שהסקר יותר קשור לעובדה שיש לנו נכון לעכשיו 19 פורומים פתוחים (כולל הפנימים) ואנחנו מנסים לראות מה רלוונטי ומה לא. זה רק סקר ודעתי היא שמרבית החטיבה תעדיף כן לשמור את הפורום, אם כי - יכול להיות שנופתע ונגלה שהרוב מעדיף לסגור/להסב אותו.

פורסם
למה רק את OFF TOPIC?

זו דעתי ואני מקווה שלא אכפת לך שהארכתי בתשובה במקום להצביע בסקר

כבוד הרב תודה על התשובה :lol:

האמת היא שהסקר יותר קשור לעובדה שיש לנו נכון לעכשיו 19 פורומים פתוחים (כולל הפנימים) ואנחנו מנסים לראות מה רלוונטי ומה לא. זה רק סקר ודעתי היא שמרבית החטיבה תעדיף כן לשמור את הפורום, אם כי - יכול להיות שנופתע ונגלה שהרוב מעדיף לסגור/להסב אותו.

לכבוד הוא לי...

בכל מקרה יש לי רעיון פרקטי לגבי 10 הפורומים הנוספים הפתוחים

אם אתה רוצה אדבר איתך בפרטי על כך, עכשיו עוד מעט שמונה בבוקר באיירץ הקויידש ואני כבר מאחר לעבודה.

יום טוב

פורסם

אם מנסים לצמצם בפורומים- פורום אירועים ונוטאמים שגם ככה לא פתוח לכתיבה ע"י יוזרים, מיותר.

פורום בניית קוקפיטים יוכל להתאחר עם פינת היצירה, למרות שאין קשר ממשי- זהו פורום שהתנועה בו לא משמעותית. ולכן במקומו ניצור פינת יצירה שמשלבת קוקפיטים וסינרים תחת קורת גג אחת.

פורסם

19 פורומים שחלקם לא גלויים זה לא הרבה אני מכיר אתר שמתעסק עם אייפון ויש לו 35 פורומים גלויים וזה עוד בלי לספור את התתי פורומים.

פורום OT הוא על תקן למל"מ זה או לסגור או להשאיר פתוח אבל הסבה מיותרת.

פורסם
למה רק את OFF TOPIC?

בכל שאלה מסוג זה, רצוי להתחיל בסקירה היסטורית בכדי שאנשים שלא מכירים את הרקע לפתיחת פורום כזה, ישכילו לענות.

פורום זה מהווה מקום כינוס של קבוצת אנשים מסוימת, והמעוניין לכתוב הודעה אליהם ימצא אותם כאן ולא במקום אחר.

אפשר לקחת קו חשיבה כזה צעד נוסף- להפסיק ניהול פורומים כי אותם מנהלים עסוקים בדברים חשובים אחרים.

אגב כל הכבוד על הרעיון של יום פיקוח שבועי - להבדיל מסגירת פורום כזה או אחר - זה כן ישיג את המטרה ואני יודע שאני באופן אישי במצבי הנוכחי יהיה לי הרבה יותר נוח וטוב

לתכנן את הזמן ליום ולשעה קבועה שאני יודע שיש פיקוח וטיסות ולעלות לטוס.

אדם, מקווה שלא תיפגע אם אכתוב שאתה צעיר כאן, ולכן לא התנסית מספיק בכדי לדעת כי הדבר נוסה שבעים ושבע פעם במידת הצלחה קבועה. לא זה מה שיעזור, אחרי חודשיים הכל יחזור לקדמותו. צריך לחפש מטבע לא מתחת לפנס אלא ליד המקום בו נפלה.

בכל מקרה אני מקווה שלא אכפת לך שהארכתי בתשובה...

פורסם

אדם, מקווה שלא תיפגע אם אכתוב שאתה צעיר כאן, ולכן לא התנסית מספיק בכדי לדעת כי הדבר נוסה שבעים ושבע פעם במידת הצלחה קבועה. לא זה מה שיעזור, אחרי חודשיים הכל יחזור לקדמותו. צריך לחפש מטבע לא מתחת לפנס אלא ליד המקום בו נפלה.

תגדיר הצלחה - מבחינתי אם בשבעים ושבע הפעמים שדברים נוסו כאן אנשים נהנו ולו לשעה אחת אז זה היה שווה את הכל

ואמנם אני צעיר אך הייתי שותף למשהו כמו 4 וחצי יוזמות מתוך ה77 שהיית עד להן ומעולם לא חשתי כישלון או תסכול שלאחר זמן מה הפעילות הפסיקה מסיבות כאלה ואחרות להיות רלוונטית

אני מסתכל על מספר השעות שבהן אנשים טסו ונהנו ולא אם זה החזיק מעמד לתקופה כזו או אחרת כמדד להצלחה או כשלון.

כנל לגבי יום הפיקוח השבועי המדובר - שיפעל כמה זמן שהמארגנים או החטיבה ימצאו לנכון, לאחר מכן או שזה יעבור לידיים אחרות או שזה יפסק ובמקום זה תגיע יוזמה חדשה.

ואגב עוד מילה ממרומי גילי הצעיר - גיליתי שטוב יותר לו מפסיקים לראות בתקופות "מתות" יחסית מבחינת פעילות כ"בעיה" או כמטבע שצריך לחפש במקומות שונים...

אחרי התקופות המתות האלו תמיד מגיע איזה גל שמתחזק מעצמו עד שהוא נחלש (פחות או יותר עם סיום החופש הגדול...)

מבחינתי זה לגמרי בסדר ועדיף שיהיה ככה - שנפנים שזה המצב ונשלים איתו מאשר שהפורום יתמלא בדיונים בעלי אותו תוכן ואותן הדמויות שחוזרות על עצמן כסוג של שגרה מונוטונית ואז באמת אף אחד לא טס רק בגלל הדיונים הדחופים בפורום שלא מובילים לשום מקום.

פורסם
אני מסתכל על מספר השעות שבהן אנשים טסו ונהנו ולא אם זה החזיק מעמד לתקופה כזו או אחרת כמדד להצלחה או כשלון.

נגיד לרגע שאני מסכים, עכשיו איך נגדיר כהשוואה חטיבה/ות בהן בכל ערב כשיטה קיימת פעילות עניפה של חבריה ושל אורחים, ראה למשל גרמניה ואנגליה? האם איננו שואפים שכך יהיה גם כאן? כך אני מגדיר הצלחה לצורך העניין.

כנל לגבי יום הפיקוח השבועי המדובר - שיפעל כמה זמן שהמארגנים או החטיבה ימצאו לנכון, לאחר מכן או שזה יעבור לידיים אחרות או שזה יפסק ובמקום זה תגיע יוזמה חדשה.

ואגב עוד מילה ממרומי גילי הצעיר - גיליתי שטוב יותר לו מפסיקים לראות בתקופות "מתות" יחסית מבחינת פעילות כ"בעיה" או כמטבע שצריך לחפש במקומות שונים...

אחרי התקופות המתות האלו תמיד מגיע איזה גל שמתחזק מעצמו עד שהוא נחלש (פחות או יותר עם סיום החופש הגדול...)

מבחינתי זה לגמרי בסדר ועדיף שיהיה ככה - שנפנים שזה המצב ונשלים איתו מאשר שהפורום יתמלא בדיונים בעלי אותו תוכן ואותן הדמויות שחוזרות על עצמן כסוג של שגרה מונוטונית ואז באמת אף אחד לא טס רק בגלל הדיונים הדחופים בפורום שלא מובילים לשום מקום.

כאשר יש נוכחות כבדה, אותו חלק מהחברים שבתקופה מתה אינו משנה את אופי התעבורה, והעסק עובד כרגיל. אם לעומת זאת החלק המת דומיננטי, זו אי הצלחה בהשגת יעדי החטיבה, וכדאי לנסות לרדת לעומק העניין בכדי לפתור אותו.

פורסם

אין מטבע אחד למצב הנוכחי.

זה מכלול של גורמים שהביאו לכך או שהיו שם תמיד- כמו לדוגמה העובדה שישראל ממוקמת באזור די שומם ומנותקת מהפעילות השגרתית של הבועה האירופאית.

אפשר להגיד שישנה התעוררות מסוימת, ואני מקווה שבעזרת תוכנית מסודרת עם תיאום מלא ועדיפויות ברורות- נוכל להגיע למצב של אירוע שבועי.

מבחינת מחלקת הדרכה, השינויים היסודיים שאני מבצע עתה נועדו לייעל את קצב ההסמכות ואיכותן. כך שמבחינת זמינות שירותי פיקוח אני פחות מודאג. גם כך ישנם "ערבי הדרכה" על בסיס שבועי.

אני אישית לא בעד לסגור את פורום OT. לא חושב שהוא כל כך מזיק ומשמעותי כמו שעושים ממנו.

פורסם
נגיד לרגע שאני מסכים, עכשיו איך נגדיר כהשוואה חטיבה/ות בהן בכל ערב כשיטה קיימת פעילות עניפה של חבריה ושל אורחים, ראה למשל גרמניה ואנגליה? האם איננו שואפים שכך יהיה גם כאן? כך אני מגדיר הצלחה לצורך העניין.

למה אנחנו צריכים להשוות עצמנו לחטיבות אחרות ולמה אנחנו צריכים להסתכל על ההצלחה שלנו בפרספקטיבה של אחרים? למה מראש היעדים צריכים להיות מוגדרים בצורה כזו? אולי זה מה שמביא עלינו את אותם וויכוחים ואת הייאוש. - הכל בסוף זה עניין של השקפה, ה"הצלחה" היא פרשנות שאתה נותן למצב שבו אתה רוצה להיות לפי קריטריונים שאתה קובע...

אם לא נחמיר עם ההגדרות אולי נהיה הרבה יותר מצליחים... :D

כאשר יש נוכחות כבדה, אותו חלק מהחברים שבתקופה מתה אינו משנה את אופי התעבורה, והעסק עובד כרגיל. אם לעומת זאת החלק המת דומיננטי, זו אי הצלחה בהשגת יעדי החטיבה, וכדאי לנסות לרדת לעומק העניין בכדי לפתור אותו.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...