almoghilel פורסם מרץ 28, 2011 דיווח פורסם מרץ 28, 2011 שאלה, אם יש לי את הכלי שבסרטון ואני רוצה לעבוד איתו מסחרי האם מותר לי ? התקשרו אלינו מרשות שדות התעופה ואמרו לנו שאסור להטיס אותו באופן חוקי למסחר בארץ http://www.youtube.com/watch?v=k8S3OLSUplI *הסרטון הבא הוא שלנו, זכויות יוצרים שמורות* תודה מראש .
Ido Wachtel פורסם מרץ 28, 2011 דיווח פורסם מרץ 28, 2011 שאלה, אם יש לי את הכלי שבסרטון ואני רוצה לעבוד איתו מסחריהאם מותר לי ? התקשרו אלינו מרשות שדות התעופה ואמרו לנו שאסור להטיס אותו באופן חוקי למסחר בארץ http://www.youtube.com/watch?v=k8S3OLSUplI *הסרטון הבא הוא שלנו, זכויות יוצרים שמורות* תודה מראש . רק לי נראה או שענית לעצמך? :roll:
mickey lip פורסם מרץ 28, 2011 דיווח פורסם מרץ 28, 2011 למה אסור ? בטוח נימקו.....ואם לא , תמצאו עורך דין טוב שיבקש מהם הסבר מנמק וכתוב בחוק , אחרת הם פוגעים בפרנסתכם וזו עילה מספיק טובה לתת להם בראש. מצד שני, האם האיסור מעוגן בחוק? בדקתם ? עשיתם קצת שיעורי בית? לפתח מוצר כזה עולה הרבה כסף , קשה לי להאמין שלא טרחתם לבדוק....
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 28, 2011 דיווח פורסם מרץ 28, 2011 עיין בתקנות הטיס: 180.ז. (א) על מחזיק רשיון להפעלה מבצעית של טיסנים נהוגי רדיו (להלן , בתקנה זו— מחזיק הרשיון) יחולו הוראות התקנות 12 ,10 ,2 ו־ 49 עד 90 לפי הענין.
Shlomlux2 פורסם מרץ 28, 2011 דיווח פורסם מרץ 28, 2011 אלמוג, בקיצור ולעניין... כדי להפעיל כלי טיס למטרות מסחריות עליך להחזיק ברשיון מסחרי. ע"ע מפעלי הכטב"מ בארץ שלא מזמן פתחו את הצוהר להפעלת הכלים בצורה מסחרית, מטיסיהם (חוץ ו/או פנים) מחוייבים ברשיון טיסה מסחרי (שכן, לא נוצר רשיון טיס מיוחד לכטב"מ). ממליץ באמת לדרוש תשובה בכתב, מפורטת ומעוגנת בחוק מה מותר ומה אסור, וזה לאחר שאתה שלחת להם בקשה מפורטת בכתב מה הכלי, מה הכוונה ואת שאלותיך. וד"א, לא רשות שדות התעופה אחראית לנושא רישוי אווירי, אלא רת"א (רשות תעופה אזרחית). וממתי חזרת לטיסנים ולא אמרת??? בהצלחה :mrgreen:
almoghilel פורסם מרץ 30, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 30, 2011 תודה רבה לכולכם .. ושלומי, לא חזרתי חחחח זה "צעצוע עבודה" של אבא וחבר שלו ..
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 30, 2011 דיווח פורסם מרץ 30, 2011 למטוסים ללא טייס קיים פוטנציאל בלתי מוגבל כמעט בכל תחום. בכלי טיס ממריא אנכית העניין מסובך יותר. קודם כל בקרת הטיסה שלו מורכבת, מערכת ההנעה שלו צורכת תחזוקה רבה, וכושר נשיאתו מוגבל, למשל למצלמות מהסוג שהוצג אך לא מטעדי יום לילה וחודרי עננים, או משהו כבד יותר. בענייני עבודתי עלה הנושא מספר פעמים. למשל, תע"א אווירית רצתה להתאים לחיל הים מסוק ללא טייס שיפעל מסיפוני הסטי"לים, אותם הפעיל צי ארה"ב במאות בוייטנאם ונותרו עודפים. ח"י נתן להם לפרויקט 7 מליון דולר. לשני חברים מקצועיים ומנוסים שלי שניהלו אותו אמרתי כי הפרויקט שלהם נפלא אך לא יצליחו. כך היה. ייעצתי לחברת חשמל בנושא הפעלת מסוקים מספר שנים, פעילותי הביאה להכנסת ספק עיקרי מאוסטרליה, וספק שני ישראלי שהיה עד לאותו מועד מונופוליסט בודד שנשאר בארץ אחרי שחיסל את מתחריו הישראלים, העלה מחירים והוריד איכות שירות. לאחר סיום הפרויקט בעודי מנהל את הפרויקט שהביאני למקום מושבי הנוכחי, ביקשו חוות דעת על שימוש במסוק זעיר ללא טייס למשימת סיור קווים. סיפקתי להם מסמך מפורט עם תשובה שלילית. מישהו יודע על מסוקים זעירים שטסים מסחרית או מבצעית בישראל, במשימה שאינה מוגבלת לנשיאת מצלמה זעירה?
maor949 פורסם מרץ 30, 2011 דיווח פורסם מרץ 30, 2011 אם יש לך ידיעות אחרונות תפתח את העיתון הראשי ותעבור לעמודים האחרונים, יש שם סוגייה דומה לשלך
yoni revivo פורסם מרץ 31, 2011 דיווח פורסם מרץ 31, 2011 בעניין משימות סיור, אחד השחקנים החזקים בעולם הוא הסקיילרד של אלביט שיש לי עליו לא מעט שעות רמת האוטומציה היא כמעט 100%, יכולות יום/לילה, שקט..מה צריך יותר מזה? אני לא רואה יתרון ספציפי ומשמעותי למסוק UAV. אם כבר אז אולי בפעולות של טווח אפס בתוך בתים ומתקנים. ושם ההתמקדות היום היא לחקות את הקונספט החרקי, למעשה פיתוח מזלטים דמויי חרקים.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 31, 2011 דיווח פורסם מרץ 31, 2011 לגבי משימת הסיור שהזכרתי, היא כוללת הנחתה מיידית של חוליית לוחמים בעת גילוי בעיה. יתרון מסוק ללא טייס הוא בגדלי כלי הטיס ומתקן השיגור וההנחתה. כאשר רוצים למשל לנהל קרב גדודי ולצפות בגיזרה מסוימת ממקום קבוע ולכן בתמונה קבועה שתקל על התמצאות מרחבית של הצופה, יש יתרון לכלי טיס איטי מאוד ועדיף בעל כושר ריחוף. כך למשל גם במשימות שיבוש קורנים כגון מכ"מי טק"א ותותחי נ"מ, מצייני לייזר ולייזרים רבי עצמה. לעניין זה, אמש בפארק ראיתי בפעם ראשונה מטוס RC קבוע כנף בעל יכולת טיסה ותמרון עד מהירות אפס. מפעילו היה מביאו לריחוף עם האף אנכית מעלה ואוחזו ביד בסיום גיחה. הוא תמרן וביצע שמיניות ולולאות במהירות מאוד נמוכה, ולכן רדיוס הפניה ירד עד מטר או שנים, וכל מרחב הטיסה היה מוגבל בין עצים סמוכים ללא בעיה.
yoni revivo פורסם מרץ 31, 2011 דיווח פורסם מרץ 31, 2011 אולי בתחום השיבוש ספציפית יש יתרון- פרט לזה אני לא חושב שקיים יתרון משמעותי בתחום הזעירים. סתם לידיעה, הסקיילרד לא צריך שום מנחת או מתקן מיוחד, יודע בכל רגע נתון לאן הוא מסתכל (מציין במפת המפעיל את גזרת התצפית) מיקומו שלו ושל מפעילו על בסיס מחשב toughbook, טס באופן אוטומטי לכל נ"צ שידרש ונוחת אנכית ללא תשומת לב מיוחדת. ישנו סרטון נחמד ביוטיוב המדגים את היכולות.