fsxdeluxeedition פורסם אפריל 3, 2011 דיווח פורסם אפריל 3, 2011 היי. יש לי 4 שאלותהן לא קשורות אחת לשניה)... 1.מה הנהלים לגבי טיסה עם מסוקים ברשת,שלא יכולים ליסוע?כגון BELL206 וכו'.. 2.כשעושים טיסה עם מטוס מיסחרי כבד ברשת,(עשיתי כזאת כבר,אבל עדיין לא נתקלתי בתשובה לשאלה),האם חייב שיהיה בו FMC ,או שזה רק בגדר המלצה? כשאני טסתי ברשת לא הייתי צריך,אבל מה לגבי טיסות ארוכות יותר? 3.שוב פעם, החלטתי שאני רוכש את LEVLD 767 . אני הפעם רוצה לוודא סופית שהשלבים הבאים הם בדיוק מה שצריך לעשות ,בשביל שלא אטעה שוב ואפסיד כסף: להוריד את התוכנה מFLIGHT 1 . ------------------------------- לאשר את כל הסכמי הרכישה או ה"יחסים" שלי עם LVLD ,ולקרוא את הREADME. ------------------------------------- לתת את כל הפרטים שלי. ------------------------------------------ לבחור באמצעי תשלום ולשלם ------------------------------------------- לקבל אימייל עם קוד ---------------------------------------- לכתוב ולאשר את הקוד -------------------------- לאמת את כל הדברים,להוריד להפעיל וזהו. 4.האם התוכנה FS2CREW היא באמת מה ששמעתי,ומאפשרת לדמות קצין משנה במטוס ודברים כאלה? תודה רבה,מתן!
Adam Waiser פורסם אפריל 3, 2011 דיווח פורסם אפריל 3, 2011 לגבי טיסה ברשת אתה יכול להטיס מה שבא לך אפילו דג עם כנפיים ובלבד שתעמוד בכל הנהלים ולא תפריע לאף אחד. לא צריך FMC בשביל לטוס ברשת עם כבדים אם אתה יודע להטיס את המטוס משלב ההתנעה ועד שלב החניה בצורה ידנית מלאה, הFMC הוא רק כלי עזר ונוחות וחשיבותו בהטסה נטו (בלי להתחשב בצרכי חברת תעופה כמו תכנון דלק וכו') שולית בהנחה שאתה מסוגל לבצע את הכל בצורה ידנית מלאה ואם אתה רוצה להידמות למציאות אתה אמור לדעת את זה... לגבי מסוקים, ההסבר הוא מאד פשוט אבל הביצוע מורכב ודורש מיומנות גבוהה ושעות רבות של אימונים: כדי להגיע מנקודה לנקודה בשדה תעופה (TAXI) מסוק צריך לרחף מטרים בודדים מעל הקרקע, שאר ההתייחסות ונהלי ההסעה היא כמו מטוס בעל גלגלים. היתרון של מסוק הוא שבתנאים מסוימים ניתן להמריא עם המסוק מנקודת החנייה ללא צורך בביצוע ההסעה בריחוף שנחשבת לתמרון די מסוכן. לגבי השאלה הרביעית: נראה לי שכבר ענו לך על זה ואין לי יותר מדי זמן כרגע אז בהצלחה
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 3, 2011 דיווח פורסם אפריל 3, 2011 מתן, 1. מסוק מגיע למנחת מסוקים בגישה וממריא ממנו, מעלה ומוריד בו נוסעים וציוד כל עוד אינו חוסם תעבורה נוספת למנחת. במידה וכן ולחניה ממושכת הוא מסיע למשטח חניה. הסעת מסוק מתבצעת בריחוף נמוך (4 רגל) במהירות 5 קשר, מבלי לעבור כך שעיקבתו תגרום נזק כלשהו לכלי טיס וציוד. בשדות ללא מנחת מסוקים מפורסם, הוא מקבל מהמגדל נקודה אליה ניגש וממנה ממריא, והיתר כמוסבר לעיל. על כל יתר השאלות כבר עניתי בשרשור קודם, כדאי לקרוא שוב. אם אראה שאני כותב לקיר, אין טעם להמשיך לענות לך. היה נדמה לי שכבר קנית את המטוס והתוסף שלו.
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 3, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 3, 2011 הבנתי. אני יודע להטיס מטוס בצורה ידנית ואוטומאטית... אך במצב של טייס אוטומאטי - הסימולטור מאפשר רק ניווט באמצעות VNAV ו-LNAV ... לגבי מסוקים תודה רבה הבנתי! נראה לי שבכל זאת אלך על מטוס עם FMC. תודה רבה.
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 3, 2011 דיווח פורסם אפריל 3, 2011 אני יודע להטיס מטוס בצורה ידנית ואוטומאטית... הסימולטור מאפשר רק ניווט באמצעות VNAV ו-LNAV ... השורה הראשונה בהודעתך עומדת בסתירה לשורה השניה.
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 3, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 3, 2011 מה זאת אומרת? אני כן יודע להטיס מטוס בצורה ידנית ואוטומאטית. וכן,הסימ' מאפשר רק ניווט באמצעות VNAV וLNAV... אני לא מבין איפה הניגודיות פה... יכול להיות שהיתכוונת שרשמתי שהסימולטור נותן רק VNAV ו LNAV ואז אמרתי שאפשר גם ידנית?אם זה מה שהיתכוונת אז אתה צודק נערך! תודה על ההערה!
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 3, 2011 דיווח פורסם אפריל 3, 2011 אפשר לבצע פרופיל אוטומאטי אנכי שאינו VNAV, למשל במטוסי בואינג התערבות מהירות, גובה, שיעור נסיקה, FPV , הליכה סביב וכו'. באיירבאס קיימות אפשרויות נוספות. אפשר לבצע ניווט אוטומאטי שאינו LNAV, למשל שמירת כיוון, נתיב, רדיאל וכו'. מה זאת אומרת?אני כן יודע להטיס מטוס בצורה ידנית ואוטומאטית. וכן,הסימ' מאפשר רק ניווט באמצעות VNAV וLNAV... אני לא מבין איפה הניגודיות פה... יכול להיות שהיתכוונת שרשמתי שהסימולטור נותן רק VNAV ו LNAV ואז אמרתי שאפשר גם ידנית?אם זה מה שהיתכוונת אז אתה צודק נערך! תודה על ההערה!
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 3, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 3, 2011 אז תקן אותי אם אני טועה- VNAV -בא מ-VERTICAL NEVIGATION ,ניווט אנכי,ז"א הניווט של הגובה,זווית האף,שעיר הנסיכה והסיבסוב של המטוס,שבדר"כ בא לביטוי בעיקר בטיפוס או הנמכה. LNAV-ניווט אופקי,הכיוון של המטוס.כמובן שאפשר לשמור עליו בעזרת HEADING ,נתיב המוגדר לך,בקיצור כמו ה-LOCEAZER בILS,ואפשר לשמור עליו בעזרת יירוט רידיאלים. מה זה FPV?
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 4, 2011 דיווח פורסם אפריל 4, 2011 כללית בסדר, אך רחוק מלהיות מדויק ולכן זה רק 5% מהחומר שצריך לשלוט בו לפני שמתקרבים למטוס.
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 אמממ.... למה זה לא מדויק?תגיד יותר ספציפי... זה היה בכללי... עופר יקר, ברור שזה רק 5% ממה שצריך לדעת... אני לא באמת מאמין שזה הדבר היחיד שאתה חושב שאני יודע.. לא בהכרח כל מי שחדש לא יודע כלום.... הרי אם לא הייתי יודע כלום לא הייתי מצטרף לVATIL.. אבל אני מעדיף לא להתייחס לזה... בבקשה בוא נחזור לנושא: מה זה FPV?
yoni revivo פורסם אפריל 4, 2011 דיווח פורסם אפריל 4, 2011 מתן, אף אחד לא אמר שאתה לא יודע כלום. אל תיקח שום דבר אישית אלא עניינית. כצופה ניכר שקפצת מהר מדי לתחום טיסה מורכב. המלצתי היא לקחת כמה צעדים אחורה, ללמוד ניווט IFR ומערכות ניווט בסיסיות בצורה יסודית ולאט לאט לצבור עוד ידע וניסיון. יכול להיות שאתה אכן מתפעל MCP ו-FMC וזה עובד- אך אין זה מעיד על הבנה יסודית של המערכות, כפי שאני אישית מבין מתגובותיך. גם הטייס הכי מקצועי ועתיר ניסיון בעולם לא ידע מה זה מיצב גובה כשיצא מבטן אימו. אין זו בושה לשבת וללמוד. לעניין שאלתך: FPV = Flight Path Vector- מצוי בדר"כ בפאנל EFIS. מוכר במיוחד מ-HUD של מטוסי קרב המצביע על כיוון התקדמות אקטואלי של האובייקט (המטוס) ללא קשר לזווית אף המטוס. מס' גורמים משפיעים כמו לדוגמה זווית התקפה היוצרת פער בין נק' התיחסות כמו מיתר הכנף לכיוון מסת האויר הפוגעת בו. http://www.simhq.com/_air/images/air_038a_6.gif
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 תודה רבה ירדן ויוני. אתם מתכוונים אל הספר של הB763? אם כן יש לי אותו ואני בשלבי קריאה מתקדמים. רק רציתי לשתף במשהו שתדעו בכללי: חשבתי ללכת ל-VFS,משום שלא ידעתי כלום על FMC. אך אין כל עיניין ללכת כשאני יודע על כל המערכות האחרות לא?... תודה יוני הבנתי לעומק,הסבר מפורש ומובן מאוד תודה! אם יהיה לי עוד בעיות ארשום באשכול זה תודה! WOW ! יש בספר המטוס הסבר על כל כפתור וכפתור!
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 יופי. תמיד רציתי לשמוע את זה מאדם שמבין משהו בהכשרת טייסים. אז-הטסה ידנית-יודע מ-צ-ו-י-ן!כל הנחיתות וההטסות הידניות שלי מעולות, הנחיתות בול על ציר המסלול,אני מטיס ידנית עד גובה 7000,בצורה מדויקת מאוד. השפעות באוויר-רוחות,גשמים,סופות,לחץ ברומטרי ועוד.. תקשורת ונדב"ר-אפשר להגיד שזה אחד הדברים שאני הכי מתמחה בו בסימ'. מפגעים תקלות-יודע 70% משום שהסימ' לא מאפשר לדמות אש פתאומית במנוע, ועוד מצבים,אז כיביתי לי מנוע בעצמי,והצלחתי לנחות.עשיתי בערך 15 תירגולים כאלו. ושכחת ניווט-גם יודע טוב עפ"י ה-mcp. IFR יודע היטב,ריתוקים עזרי ניווט וכאלו.. VFR כנ"ל.. ועד עכשיו לפי ההסברים של כולם הבנתי שFMC היא בעצם מערכת שמונעת ממך לבצע חישובים מיותרים.למשל אתה רוצה ליירט נקודת ציון עפ"י חיתוך של שני רידיאלים,אפשר שה-FMC יעשה זאת בשבלך. רק דבר אחד שלא הבנתי אם כבר מדברים על הנושא: אם יש FMC למה צריך MCP? ז"א אתה יכול לקבוע גובה מהירות והכול בFMC.. אשמח להסבר תודה..
David Bendavid פורסם אפריל 4, 2011 דיווח פורסם אפריל 4, 2011 תמיד רציתי לשמוע את זה מאדם שמבין משהו בהכשרת טייסים. רק לידעתך, לעופר יש המון ניסיון בנושא במציאות :roll:
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 אני יודע. לכן אני מכבד אותו ומעריך אותו ,ולומד מכל מילה שהוא אומר. אין דבר טוב יותר מללמוד ממשהו שחווה דברים במציאות. חוץ מזה דיברתי על ירדן בציטוט שהבאת- לא על עופר... ירדן תודה האמת היא שאני מכיר כבר את שני בתי הספר לטיסה מ-מ-זמן... ליפני שנתיים לפחות.. עוד ליפני שידעתי מה זה DME... נ.ב אני אשקול להצטרף! לאיזה קורס ללכת אבל?...
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 אוקי, יש לי עוד שאלה אחת: אם יש FMC למה צריך MCP? ז"א אתה יכול לקבוע גובה מהירות והכול בFMC.. אני יודע IFR כבר לכן אין לי סיבה ללמוד אותו... יש אולי קורס ATPL?
Noy Farhi פורסם אפריל 4, 2011 דיווח פורסם אפריל 4, 2011 "אם יש FMC למה צריך MCP?" FMC זה מחשב טיסה MCP זה מפעיל את הטייס האוטומטי,וכל הדברים הנחוצים. שאתה מכניס בFMC דוגמא גובה FL200 ואתה לדוגמא משאיר את הMCP על גובה 6000 (לדוגמא) הוא לא ימשיך לטפס לגובה שציינת בFMC. "אני יודע IFR כבר לכן אין לי סיבה ללמוד אותו..." הרבה אומרים את זה ואחרי שמסיימים את הקורס אומרים "באמת לא ידעתי IFR" אני מציע לך לעבור שלב אחר שלב ולא לקפוץ ישר לATPL.
Noy Farhi פורסם אפריל 4, 2011 דיווח פורסם אפריל 4, 2011 ואם לוחצים EXEC? אתה מאשר את השינויים שאתה עושה בFMC שאתה לוחץ EXEC.
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 נכון,אבל זה לא נותן בעצם את הפקודה למטוס? ומה יותר "חשוב": פאנל הטייס האוטומאטי (MCP ) או FMC? כוונתי היא שאם למשל אתה אומר למטוס ליירט נקודה שנמצאת מרחק DME כלשהו מVOR כלשהו,ולוחץ EXEC ,ובMCP,אתה בכלל מכוון את המטוס לטיסה ישרה ואופקית,מה יקרה? לאיזה אובייקט המטוס "יקשיב"?
Ido Wachtel פורסם אפריל 4, 2011 דיווח פורסם אפריל 4, 2011 נכון,אבל זה לא נותן בעצם את הפקודה למטוס?ומה יותר "חשוב": פאנל הטייס האוטומאטי (MCP ) או FMC? כוונתי היא שאם למשל אתה אומר למטוס ליירט נקודה שנמצאת מרחק DME כלשהו מVOR כלשהו,ולוחץ EXEC ,ובMCP,אתה בכלל מכוון את המטוס לטיסה ישרה ואופקית,מה יקרה? לאיזה אובייקט המטוס "יקשיב"? יותר חשוב לדעת להטיס את המטוס מאשר להסתמך על אוטומציה.
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 אני אבל יודע להטיס את המטוס מצ-ויין.. כבר רשמתי את זה. אני לא בהכרח מסתמך על אוטומציה.. רק שאלתי משהו לגבי הFMC.. אשמח לתשוובה.. נ.ב צריך להפעיל איזה CMD מסוים? CMD A CMD B ..
Tomer Oszlak פורסם אפריל 4, 2011 דיווח פורסם אפריל 4, 2011 ה FMC לא עושה כלום חוץ מחישובים. אפשר להגיד ש הFMC הוא מחשבון מתוחכם אם לא תכוון את המטוס דרך ה MCP למה שהFMC מחשב לך לא עשית כלום בעצם והמטוס ימשיך בטיסה כמו שהוא
fsxdeluxeedition פורסם אפריל 4, 2011 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2011 אז איך אני עושה שהמטוס יטוס לפי התכנית שבFMC?