אורח פורסם מאי 4, 2011 דיווח פורסם מאי 4, 2011 שלום לכולם, מצ"ב לינק לכלי יעיל אשר פותח ע"י Dr. ir. Jeroen Hoppenbrouwers ואשר בשימוש בחטיבתנו. http://www.hoppie.nl/acars/prg/atc/ לשימוש הפקחים http://www.hoppie.nl/acars/prg/air/ לשימוש הטייסים כמו כן ניתן לצפות בשימוש ע"י טייסים ופקחים בעולם התעופה: http://www.youtube.com/watch?v=Uf8LXMZTyOM http://www.youtube.com/watch?v=OBosYth_Pjg
Almog Atar פורסם מאי 5, 2011 דיווח פורסם מאי 5, 2011 אני מכיר את התוכנה והיא עלתה פה מספר פעמים אבל בעבר שהשתמשתי בה (מהצד של הטייס) לא היה כמעט אף פקח שהשתמש בה פרט לעופר. בעבר חשבתי שזה יוביל לשינוי בעיקר בתחום הפיקוח באוקיינוס מה שלא קרה כמובן. ניסינו להטמיע אותה גם באל על va אבל גם שם ההיענות הייתה נמוכה, כנראה בגלל כל התוכנות שרצות מסביב
Ido Wachtel פורסם מאי 5, 2011 דיווח פורסם מאי 5, 2011 יצא לי לשמוע על התוכנה הזאת והבנתי שהיא כבר פעילה בהרבה חטיבות בוואטסים. לצערי לא הצלחתי להבין מההסברים באתר איך עובדים איתה. אשמח אם מישהו יוכל להסביר אחרי ההתקנה איך להפעיל את התוכנה.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 29, 2011 דיווח פורסם מאי 29, 2011 לעידו ויתר המעוניינים, העיקרון: א. מתקינים מספר תוכנות קטנות, אחת מתווכת בין כולן, שניה היא FMC (כל עוד אין למטוס מערכת כזו), והנותרות הן אחת במטוס ואחת משתיים בתחנות קרקעיות כמו משגרה/ מבצעים בחברת תעופה, השניה עמדת פיקוח. ב. מתחברים למשל לעמדת הבקרה מה-FMC במטוס, ואז קיים תפריט הודעות מוכנות מראש ומובנות, או הודעה חופשית בטקסט. אתה כטייס בעמדה מבקש קלירנס ומקבל מהבקר, ואם יש צורך עם תיקונים והערות. היופי הוא שאין טעויות ולכן אין רידבק ויש עותק בלי שימוש בנייר ועט. כך הלאה, מתחברים לעמדה הבאה עם הוראת מעבר ערוץ/ הגעה לנקודה רלבנטית במהלך הטיסה גם ב-FMC. מכיוון שהכל כתוב ועובר בשבר שניה, אין המתנות לגמר קשקושים ברדיו, אלא רק לחלק שנשאר טכנולוגית מאחור. אם רוצים להכניס את השימוש במערכת בהדרגה בחטיבה, שתי הצעות: א. לבחור שתי עמדות, הראשונה תתן קלירנס, השניה תהיה פיקוח ת"א. אל על יכולה להחליט על יום בשבוע בו בשני התחומים הנ"ל טייסיה יעשו שימוש במערכת. מי שכבד לו, שיטוס ביום אחר. ת"א יתן שירותי CPDLC רק לתוכניות IFR בתחומו, לא מתחת (למעט קלירנס), בכדי שלא יקרוס מעומס אם פתאום מתחילה תעבורה צפופה. אני אף הייתי מוסיף שמאותה סיבה לא יהיה חייב באותה עת לתת שירותי תקשורת טקסט. זאת עד שיתרגלו וייקח פחות זמן לבקר. בכדי לאכוף באל על, ניתן לקבוע שאת הקלירנס/ הקשר עם מבצעים חברה כחובה באותו יום גם יבצעו ב-ACARS. מריצים לניסיון, אני מעריך כי כשיתרגלו זה עשוי לתפוס כמה טייסים ובקרים ומשם הדרך רק קדימה.
אורח פורסם מאי 29, 2011 דיווח פורסם מאי 29, 2011 לעידו ויתר המעוניינים, העיקרון:א. מתקינים מספר תוכנות קטנות, אחת מתווכת בין כולן, שניה היא FMC (כל עוד אין למטוס מערכת כזו), והנותרות הן אחת במטוס ואחת משתיים בתחנות קרקעיות כמו משגרה/ מבצעים בחברת תעופה, השניה עמדת פיקוח. ב. מתחברים למשל לעמדת הבקרה מה-FMC במטוס, ואז קיים תפריט הודעות מוכנות מראש ומובנות, או הודעה חופשית בטקסט. אתה כטייס בעמדה מבקש קלירנס ומקבל מהבקר, ואם יש צורך עם תיקונים והערות. היופי הוא שאין טעויות ולכן אין רידבק ויש עותק בלי שימוש בנייר ועט. כך הלאה, מתחברים לעמדה הבאה עם הוראת מעבר ערוץ/ הגעה לנקודה רלבנטית במהלך הטיסה גם ב-FMC. מכיוון שהכל כתוב ועובר בשבר שניה, אין המתנות לגמר קשקושים ברדיו, אלא רק לחלק שנשאר טכנולוגית מאחור. אם רוצים להכניס את השימוש במערכת בהדרגה בחטיבה, שתי הצעות: א. לבחור שתי עמדות, הראשונה תתן קלירנס, השניה תהיה פיקוח ת"א. אל על יכולה להחליט על יום בשבוע בו בשני התחומים הנ"ל טייסיה יעשו שימוש במערכת. מי שכבד לו, שיטוס ביום אחר. ת"א יתן שירותי CPDLC רק לתוכניות IFR בתחומו, לא מתחת (למעט קלירנס), בכדי שלא יקרוס מעומס אם פתאום מתחילה תעבורה צפופה. אני אף הייתי מוסיף שמאותה סיבה לא יהיה חייב באותה עת לתת שירותי תקשורת טקסט. זאת עד שיתרגלו וייקח פחות זמן לבקר. בכדי לאכוף באל על, ניתן לקבוע שאת הקלירנס/ הקשר עם מבצעים חברה כחובה באותו יום גם יבצעו ב-ACARS. מריצים לניסיון, אני מעריך כי כשיתרגלו זה עשוי לתפוס כמה טייסים ובקרים ומשם הדרך רק קדימה. אנחנו נסינו להכניס את CPDLC למערכת לשימוש באופן סדיר , אך זה עדיין לא נקלט ע"י הטייסים ורק בודדים משתמשים בזה. באמת חבל, הרעיון מצויין וזה עובד טוב. תודה רבה עופר על ההסבר המדויק
Ido Wachtel פורסם מאי 29, 2011 דיווח פורסם מאי 29, 2011 לעידו ויתר המעוניינים, העיקרון:א. מתקינים מספר תוכנות קטנות, אחת מתווכת בין כולן, שניה היא FMC (כל עוד אין למטוס מערכת כזו), והנותרות הן אחת במטוס ואחת משתיים בתחנות קרקעיות כמו משגרה/ מבצעים בחברת תעופה, השניה עמדת פיקוח. ב. מתחברים למשל לעמדת הבקרה מה-FMC במטוס, ואז קיים תפריט הודעות מוכנות מראש ומובנות, או הודעה חופשית בטקסט. אתה כטייס בעמדה מבקש קלירנס ומקבל מהבקר, ואם יש צורך עם תיקונים והערות. היופי הוא שאין טעויות ולכן אין רידבק ויש עותק בלי שימוש בנייר ועט. כך הלאה, מתחברים לעמדה הבאה עם הוראת מעבר ערוץ/ הגעה לנקודה רלבנטית במהלך הטיסה גם ב-FMC. מכיוון שהכל כתוב ועובר בשבר שניה, אין המתנות לגמר קשקושים ברדיו, אלא רק לחלק שנשאר טכנולוגית מאחור. אם רוצים להכניס את השימוש במערכת בהדרגה בחטיבה, שתי הצעות: א. לבחור שתי עמדות, הראשונה תתן קלירנס, השניה תהיה פיקוח ת"א. אל על יכולה להחליט על יום בשבוע בו בשני התחומים הנ"ל טייסיה יעשו שימוש במערכת. מי שכבד לו, שיטוס ביום אחר. ת"א יתן שירותי CPDLC רק לתוכניות IFR בתחומו, לא מתחת (למעט קלירנס), בכדי שלא יקרוס מעומס אם פתאום מתחילה תעבורה צפופה. אני אף הייתי מוסיף שמאותה סיבה לא יהיה חייב באותה עת לתת שירותי תקשורת טקסט. זאת עד שיתרגלו וייקח פחות זמן לבקר. בכדי לאכוף באל על, ניתן לקבוע שאת הקלירנס/ הקשר עם מבצעים חברה כחובה באותו יום גם יבצעו ב-ACARS. מריצים לניסיון, אני מעריך כי כשיתרגלו זה עשוי לתפוס כמה טייסים ובקרים ומשם הדרך רק קדימה. עופר תודה על ההסבר המעמיק. ראיתי עשרות סרטים שבהם טייסים משתמשים בCPDLC (רוב הסרטים על ה777) וזו מערכת פשוט גדולה שעושה את העבודה קלה יותר. (יחד עם מערכת הADS) האם במטוסים לדוגמת הPMDG/LEVEL D תומכים באופצייה הזו או שהם מצריכים הורדה של הFMC? לדעתי יהיה גדול אם יכניסו את המערכת הזו לחטיבה, באירועים כדוגמת אתמול במקרה שאין עמדת קלירנס היא יכולה לעזור ולהוריד מהעומס של הבקר/פקח. הטקסטים רגילים וקבועים ולא מצריכים כתיבה מיוחדת. ובכלל זה יכול להיות שינוי מרענן
Opher Ben Peretz פורסם מאי 29, 2011 דיווח פורסם מאי 29, 2011 לא קיים מטוס FS שתומך ב-ACARS של מפתח זה שגם מחזיק את השרת המבצע את התקשורת. נתתי שירותי CPDLC בפיקוח ת"א לפני כ-5 שנים אך לא היה שיתוף של ממש מצד הקהל הרחב.