Amir Paz פורסם מאי 7, 2011 דיווח פורסם מאי 7, 2011 אני לומד על הססנה 340 למטוס מותקנת מערכת Variable Schedule מה שאומר שהטייס יכול לשלוט על: א.גובה הקבינה באופן ידני (שליטה ב Outflow Valve) ב.שליטה בקצב דיחוס/פריקה. הבעלים של המטוס הוסיף לבד"ח: set final CPS altitude to 1000 above cruise altitude. אני אברר השבוע מדוע.... אבל בינתיים, אולי הסופ"ש מישהו פה יכול להסביר לי, למה שאני ארצה "לשקר" למערכת הדיחוס ולהוסיף לה 1000 רגל. לדוגמא: אם מכיילים את הבקר לגובה 19000, הוא מספק גובה קבינה של 6000 רגל. אם מכיילים את הבקר לגובה 27000, הוא מספק גובה קבינה של 7500 רגל. (דוגמאות בלבד). ממה שאני מצליח לחשוב שאולי זו הסיבה: אם אני מכייל לגובה 27, ובפועל טס בגובה 19 (הקצנתי בכוונה), אני מקבל קבינה מדוחסת יותר ביחס לגובה המבוקש, משמע: הפרש הלחצים בין הקבינה לבין הלחץ שסובב את המטוס יהיה קטן יותר, ואולי זה מקדם ביטחון שאני לא אחצה מגבלת מטוס מבחינת DIFFERENTIAL PRESSURE. זו הסיבה??!? אשמח לקבל את תשובת המומחים מאנגליה :drinking:
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם מאי 7, 2011 דיווח פורסם מאי 7, 2011 יכול להיות שזה סתם מדיד לחץ שלא מכוייל טוב או שסוטה קצת...
Opher Ben Peretz פורסם מאי 7, 2011 דיווח פורסם מאי 7, 2011 אני לומד על הססנה 340 למטוס מותקנת מערכת Variable Schedule מה שאומר שהטייס יכול לשלוט על: א.גובה הקבינה באופן ידני (שליטה ב Outflow Valve) ב.שליטה בקצב דיחוס/פריקה. הבעלים של המטוס הוסיף לבד"ח: set final CPS altitude to 1000 above cruise altitude. אני אברר השבוע מדוע.... אבל בינתיים, אולי הסופ"ש מישהו פה יכול להסביר לי, למה שאני ארצה "לשקר" למערכת הדיחוס ולהוסיף לה 1000 רגל. לדוגמא: אם מכיילים את הבקר לגובה 19000, הוא מספק גובה קבינה של 6000 רגל. אם מכיילים את הבקר לגובה 27000, הוא מספק גובה קבינה של 7500 רגל. המערכת הידנית מאפשרת תוספת לאורך חיי המבנה, ותוספת מהירות שיוט /הורדת טמפ' עבודת המנוע, עקב הספק דרוש כולל קטן יותר מעצם הקטנת דירשת ההספק של מע' דיחוס הקבינה. איני יודע מאיפה הסמכות להוסיף ההערה בספר, אך היא מעידה על כיוון זה. לאדם המשייט מספר שעות, בגדול אין זה משנה אם שהה בגובה 6000 ,7500 או 10000. למבנה המטוס, עוד 1.5 PSI מתוך לחץ מרבי הפרשי 4.2 משנה לאורך השנים את עלות האחזקה.(דוגמאות בלבד). ממה שאני מצליח לחשוב שאולי זו הסיבה: אם אני מכייל לגובה 27, ובפועל טס בגובה 19 (הקצנתי בכוונה), אני מקבל קבינה מדוחסת יותר ביחס לגובה המבוקש, משמע: הפרש הלחצים בין הקבינה לבין הלחץ שסובב את המטוס יהיה קטן יותר, ואולי זה מקדם ביטחון שאני לא אחצה מגבלת מטוס מבחינת DIFFERENTIAL PRESSURE. זו הסיבה??!? אשמח לקבל את תשובת המומחים מאנגליה :drinking:
Amir Paz פורסם מאי 7, 2011 מחבר דיווח פורסם מאי 7, 2011 עופר תודה אז דיחוס מוגבר יותר, בגובה נמוך יותר, מביא להפרש לחצים נמוך יותר בין המטוס לבין הסביבה, מה שמוסיף לחיי המבנה. זה הכיוון שגם אני חושב עליו. לגבי הסמכות/מי מאשר - לא יודע. אבדוק שבוע הבא. מה שאני כן יודע זה שהמערכת שמותקנת על המטוס (המערכת דיחוס) היא מערכת חדשה שהותקנה בנפרד לפני שנתיים וזו מערכת שהייצרן תומך בה. יכול להיות שייצרן המערכת בשילוב אישור ייצרן המטוס ממליצים על המהלך הזה.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 7, 2011 דיווח פורסם מאי 7, 2011 מה שפחות הפרש לחצים עדיף לחיי המבנה כי הפרש הלחצים יוצר מאמצים.