Maor Cohen פורסם מאי 14, 2011 דיווח פורסם מאי 14, 2011 אחר צהוריים טובים VATIL =] , אני וחבר שלי התחלנו לחרוש את המטוס עפרוני בסימולטור FSX . אנחנו צריכים עצות לתרגילים בסיסיים שאפשר לבצע עם 2 - 3 מטוסים . לרוב עם 2 . תודה רבה לכם , אשמח גם לעצות , מאור כהן .
yoni revivo פורסם מאי 14, 2011 דיווח פורסם מאי 14, 2011 אחה"צ טובים. במקרה אני עוסק בפרויקט שקשור למטוס, ויש ברשותי הרבה מסמכים עליו כמו הסילבוס T-6 Joint Primary Pilot Training המפרט את כל השלבים, הנושאים והתמרונים הנחוצים להסמכה מלאה על המטוס בחא"א וב-navy. תמרונים אווירובאטיים הינם כלליים ולרוב אינם שייכים לסוג מטוס כזה או אחר. פירוט תמרונים תמצא ברשת בלי סוף, לדוגמה: http://www.flightsimbooks.com/jfs2/chapter5.php בהצלחה
Maor Cohen פורסם מאי 14, 2011 מחבר דיווח פורסם מאי 14, 2011 תודה רבה , אפשר לדעת על איזה פרויקט אתה עובד ולמה הוא יהיה קשור ? הוא יעלה כסף ? הא , והאתר שהבאת , הוא לא ממש אומר "איך לעשות" , זה גם לו מובן , זה דו ממדי . לא הבנתי אם להיתהפך ב- 90 מעלות או 180 בחלק מהציורים וכו' . תודה רבה לך , מאור כהן .
Maor Cohen פורסם מאי 14, 2011 מחבר דיווח פורסם מאי 14, 2011 הם לא מסבירים , ואיך F-18 יעזור לי בתרגילים --בסיסיים-- אגב , גם של הבלו אנג'לס ללמוד תרגילים --בסיסיים-- בעפרוני עם 2 מטוסים ? חשוב לי לדעת מהירות , זווית , AOA וכו' . נ.ב אני לא מצליח לעשות LOOP , תמיד אני מקבל OVERSPEED , AIRCRAFT OVERSTRESSED ואני על מצערת על סרק ו- AOA לא עובר את הירוק . יש לכם טיפים ? עצות ?
Shoval Cohen פורסם מאי 14, 2011 דיווח פורסם מאי 14, 2011 הם לא מסבירים ,ואיך F-18 יעזור לי בתרגילים --בסיסיים-- אגב , גם של הבלו אנג'לס ללמוד תרגילים --בסיסיים-- בעפרוני עם 2 מטוסים ? חשוב לי לדעת מהירות , זווית , AOA וכו' . נ.ב אני לא מצליח לעשות LOOP , תמיד אני מקבל OVERSPEED , AIRCRAFT OVERSTRESSED ואני על מצערת על סרק ו- AOA לא עובר את הירוק . יש לכם טיפים ? עצות ? בתיקיית המטוס ותיקיית IRIS בתיקייה הראשית של סימולטור קיימים שני מדריכים של המטוס - אחד ספר מודל של IRIS ואחד ספר התפעול המלא של חא"א (כולל תרגילים וכל מידע שתרצה, כ-260 עמוד). בהצלחה.
Maor Cohen פורסם מאי 14, 2011 מחבר דיווח פורסם מאי 14, 2011 אתה יכול להמליץ לי על תרגילים ממש בסיסיים להתחלה ? דרך אגב , לא מצאתי את הקובץ .
Zemer Itshak פורסם מאי 14, 2011 דיווח פורסם מאי 14, 2011 אותו עמוד של העפרוני מתורגם לעברית בח''א, כרגע הוא בשלבי סיום, וסגור לחייל. ממליץ לך להצטרף וללמוד
Maor Cohen פורסם מאי 15, 2011 מחבר דיווח פורסם מאי 15, 2011 מתי מתחיל המחזור הבא ? עוד לא סיימתי CVFR ... עפ"י שאני יודע CVFR והקפות , אני פשוט לא סגור על התיאוריה אבל עוד שבועיים יש לנו מבחן .
Opher Ben Peretz פורסם מאי 16, 2011 דיווח פורסם מאי 16, 2011 א. תדריך כללי לביצוע אווירובטיקה: לפני הטיסה, יש להיות מתורגל בזיהוי והיחלצות מהזדקרות וסחרור. הגובה המזערי לתרגול מותאם לסוג המטוס, בעיקר לטווח מהירויות הטיסה שלו, וכן לרמת הטייס. בצוקית מהירות עד 350 קשר בתרגולים כאלה, גובה מזערי לחניך בסולו ועם מדריך- 8000. למדריך שעבר הכשרה לאווירובטיקה בגובה נמוך- 1500. לפני הכניסה לביצוע יש לבצע פניות ניקוי במטרה לוודא שאין מטוסים מתחתיך. יש להריק מיכלי קצות כנף בחלק מהמטוסים, ולקזז לניוטרל. רצוי לבחור ציר אורך ( למשל שביל או קטע כביש ישר) לביקורת עצמית על מידת הביצוע לעומת התכנון. רצוי גם לבצע תרגילים אנכיים מול ענניות קלה גבוהה לזיהוי תנועות האף. ב. לולאה למתחילים: יש לטפס לגובה מתאים כך שהמטוס ישמור על גבול גובה איזור וגובה מזערי מעפ"ש. כוח מנוע נשאר ברמת חניך כזו קבוע, כוח נסיקה ממושכת הינו טוב לתרגול אנכי. יש להיכנס לאורך הציר ב-WING OVER, כלומר הרמת אף תוך גלגול ובסופו הורדת אף 20 מעלות מתחת האופק לאיסוף מהירות. 10 קשר מתחת למהירות יש לבצע משיכה אנכית ישרה מאוד תוך בניית מקדם עומס, לתרגיל זה דרוש 4G. יש להתמיד במשיכה אנכית מדויקת באותו קצב ריצת אף לאורך כל התרגיל, אימות יושר המשיכה מעל 60 מעלות באמצעות הסתכלות לצדדים- גבהי שתי הכנפיים מעל לאופק. לכן רצוי גם שגובה האופק יהיה בציר התרגול זהה בשני הצדדים, לא לשים את הרי הגדה בצד אחד ורצועת החוף בצד שני. מטוסים עם זרימה אסימטרית כגון מדחף, יש לוודא שלא נוצרת החלקה אחרת המטוס לא ישמור ציר, התיקון הינו עם רגל עדינה שנכנסת ואח"כ לאחר חציית אופק עם עליית המהירות מתחילה לצאת. לא צריך יותר מעשירית דוושה, אך קביעתה הינו לא עניין מיכני אלא במבט החוצה ולכן העננים מעל חשובים, כשהאף למטה להתייחס לקרקע לזיהוי החלקה. לקראת חציית אופק למעלה יש לזרוק מבט למעלה ולאמת כנפיים מאוזנות, לשחרר בהדרגה סטיק בכדי שהאף לא יתחיל לרוץ אלא הקצב יישמר. עם הגעת המהירות לערכיה הגבוהים תידרש משיכה דומה לזו האתחלתית. בחציית אופק משיכה לתרגיל הבא תוך תיחקור- הקבלת ציר, גובה בפועל בתחתית התרגיל, מהירויות בחציית אופק למעלה ובסיום. טעויות אופייניות: משיכה לא מספקת או מוגזמת, קצב ריצה לא אחיד, משיכה לא אנכית לגמרי, מהירות נמוכה מדי בחציית אופק ראשונה, החלקה, בריחה מהציר. שאלות. תוספת למתקדמים: א. הקטנת מהירות אתחלתית מודרגת, ובהמשך הקטנה כזו שתדרוש עבודת מדפים. ב. עבודת מנוע כזו שתאפשר ,בקצב עלרוד כמעט קבוע ,לצייר מהצד משהו קרוב יותר לעיגול מאשר לביצה. היא בנויה עקרונית על פתיחת מנוע הדרגתית בקטע שהמטוס מאיט כלומר האף מעל לאופק, ולקראת חצייה למעלה סגירתו עד חציית אופק שנייה בתחתית התרגיל.
Maor Cohen פורסם מאי 16, 2011 מחבר דיווח פורסם מאי 16, 2011 אופיר , תודה רבה אך לא ממש הבנתי משהו . יש מצב לסרטון ביוטיוב על התרגיל ? אפילו בלי הסבר . תודה רבה .
Opher Ben Peretz פורסם מאי 16, 2011 דיווח פורסם מאי 16, 2011 מה לא הבנת? לי אין קישורים לסרטונים, אך אני בספק אם יוכלו ללמד את שהסברתי בכמה שורות, רק נותרה ההדגמה...