עבור לתוכן
Amir Paz

בחירות להנהלת IFS

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם,

אביב קרבל וירדן שלוי מתגייסים לצה"ל בעוד מספר חודשים ומתוכננים לסיים את תפקידים כמנהלי בית הספר.

חטיבת VATIL מחפשת בימים אלו מועמדים פוטנציאלים שימלאו את מקומם של אביב וירדן בניהול בית הספר IFS.

החטיבה תמיד בחרה את האנשים בהסתמך על החלטות פנימיות ואישור סופי של מנהל החטיבה. הפעם החלטנו לשנות כיוון, ולהתחיל במסורת של בחירות.

בחירות:

אנו מעונינים להניע תהליך שבסופו של יום יביא את מרבית תפקידי החטיבה למעמד בחירות. בחירות שהחטיבה בעצמה מכריעה מי משובץ בתפקיד.

הבחירות ל IFS הן אבן הפינה של תחילת התהליך, ואנחנו בוחנים כרגע את התהליך ואיך זה יכול להשתלב בתפקידים השונים בעתיד (בחירות למנהל חטיבה, בחירות לאחראי פורום, מנהל אירועים ועוד).

המטרה היא להעניק למועמד את תמיכת החטיבה. אנחנו מאמינים שברגע שאדם נבחר לבצע תפקיד על סמך בחירות, יש לכך השלכות שתורמות לתחושת האחריות שמלוות את אותו נבחר.

נוהל הבחירות יפורסם בהמשך.

אז מה צריך בשביל להתמודד בבחירות להנהלת IFS?

1.גיל 21 ומעלה (חריגים באישור מנהל חטיבה בלבד, וגם במקרה של אישור חריג לא מתחת לגיל 17)

2.מגורים בישראל

3.ללא עברות משמעת רשומות ב VATSIM (תיקי אישי).

4.נסיון מוכח בהדרכת טייסים ווירטואלים: שנה לפחות. או לחילופין - נסיון בהדרכת פקחים בחטיבת VATIL שנה לפחות, או לחילופין 400 שעות טיסה ברשת אונליין.

5.נסיון מוכח בתפקיד ווירטואלי ניהולי בגוף מוכר ע"י VATIL (אלעל ווירטואל, עיט, חיל האוויר הווירטואלי,צוות חטיבה,ניהול פורום,שת"פים) - שנה אחת לפחות, או:

6.נסיון בתפקיד ניהולי במציאות של שנה אחת לפחות - סעיף זה מבטל את הדרישה הקיימת בסעיף 5, רק אם גילו של המועמד הוא 25 לפחות.

מי שמעוניין מתבקש להעביר קורות חיים לכתובת

VATIL2@VATIL.ORG.IL

עד התאריך 22 ליוני , 2011.

תאריך לבחירות יפורסמו בהמשך.

פורסם

סלח לי אמיר, אבל זה אחד הדברים הפחות חכמים לעשות, מה זה בית הספר זה דמוקרטיה??????? תפקידים מקבלים על סמך רשמים, מוציאים מכרז והבן אדם הכי מתאים מקבל את התפקיד, בחירות???

פורסם
סלח לי אמיר, אבל זה אחד הדברים הפחות חכמים לעשות, מה זה בית הספר זה דמוקרטיה??????? תפקידים מקבלים על סמך רשמים, מוציאים מכרז והבן אדם הכי מתאים מקבל את התפקיד, בחירות???

סלחתי לך :lol:

תראה העניין הוא כזה:

אנחנו לא באים להמציא את הגלגל או לצאת ברעיונות חדשים סתם בשביל לשנות. אנחנו מנסים להביא לפה משהו שכבר קיים במקומות אחרים.

מסתבר שבחטיבה האוסטרית למשל (ובעוד חטיבות), עניין הבחירות רץ כבר כמה זמן וזה מצליח להם יופי!

חשבנו לנסות את העניין גם אצלנו. יכול להיות שפה זה לא יצליח, ואולי נגלה שזה הדבר הכי טוב שקרה לנו ב9 שנים האחרונות ואיך לא חשבנו על זה קודם.

בנוגע למה שכתבת - שתפקידים מקבלים על סמך רשמים - אתה צודק, ותראה את התנאים להגשת מועמדות לבחירות, הם לא תנאים פשוטים וזה הסינון הראשוני שלנו. את הסינון השני - מי מתאים יותר ומי פחות - תעשה החטיבה בעצמה.

אני אישית מאמין שזה יכול להצליח. אני מסכים שלא כל דבר שפועל אצל האירופים יעבוד בארץ הקודש,אבל יש לי תחושה שדווקא בחירות זה משהו שהוא טוב לחטיבה.

פורסם

לא זכור שקרבל יבד"ל בן 21 , ועדין הוא זה שאמר לי שטיסת ראייה טסים עם הראש בחוץ, מה שאני בא להגיד זה שמתכון מנצח לא מחליפים, ואם על סמך הכרות אישית יש מועמד ברמה גבוהה אז אין טעם בבחירות. וזה רק יצור חונטות,ורובי פולישוק כאלה שיסתובבו פה.

פורסם

עוד מעט תעשו פריימריס והתפקדות.

שמעתי מפלגת כנף ירוקה, רוצה להריץ מועמד.

פורסם

תומך בהחלטה, חושב שהיא מאוד נכונה, בעיקר מאחר ומי שבכלל יגיע לרשימת המועמדים הווה אומר שצוות החטיבה ומנהלה החליטו שיתאים לתפקיד במידה ויבחר. וכן, לדעת הקהילה יש השפעה רבה.

גם מתכון מנצח אפשר וצריך לחפש לשפר.

פורסם

איתי אם המנהלים בוחרים מועמדים אז שיבחרו את השניים שהכי מתאימים וזהו, מעבר לזה לפי מה אנשים יבחרו מנהל ביה"ס לIFS אני יכול לספור על 2 ידים את כל האנשים שאני מכיר אישית מהחטיבה וכולם כבר מנהלים. וכנ"ל כלל החטיבה, אבל בכיף בחירות אז בחירות. ואם השלטון יהיה מושחת אני מארגן הפגנה על המפגש K R בשדה דב סטייל כיכר תחריר

פורסם
איתי אם המנהלים בוחרים מועמדים אז שיבחרו את השניים שהכי מתאימים וזהו, מעבר לזה לפי מה אנשים יבחרו מנהל ביה"ס לIFS אני יכול לספור על 2 ידים את כל האנשים שאני מכיר אישית מהחטיבה וכולם כבר מנהלים. וכנ"ל כלל החטיבה, אבל בכיף בחירות אז בחירות. ואם השלטון יהיה מושחת אני מארגן הפגנה על המפגש K R בשדה דב סטייל כיכר תחריר

אבל יא מוסא, זה עובד באוסטריה. 500 שניצלים לא טועים.. בוא ננסה לפחות.

הצוות ירגיש טוב עם עצמו לגבי המועמדים. כלומר - לא משנה מי מהם ייבחר, כולם מתאימים וטובים.

תאמין לי, שמאחורי כל סעיף יש מנגנון סינון כזה או אחר 8)

פורסם

הצוות ירגיש טוב עם עצמו לגבי המועמדים. כלומר - לא משנה מי מהם ייבחר, כולם מתאימים וטובים.

תאמין לי, שמאחורי כל סעיף יש מנגנון סינון כזה או אחר 8)

יש הבדל מהותי בין 500 שניצלים ל- 70-100 קבבים על הגריל ביום טוב שהכירו טוב אחד את השני שהיו בפריזר עניין של מספרים...

שחיטות לא רלוונטית כי היא קיימת בשתי השיטות גם את השניצל וגם את הקבב שחטו לפני שהגיעו לגריל :drinking:

ואגב גם הסינון לא רלוונטי כי אם מוסא יכתוב לך ברזומה שהוא ניהל 3 שנים את קוקה קולה ישראל נראה אותך מוכיח שאין לו אחות

פורסם

סינון רלוונטי - לא מאמין שמישהו ישקר בשביל דבר כזה, חוץ מזה, בעיה לברר? אגב, מרגישים את התכונות הללו.. כמו ההבדל בין חפ"ש שמדבר איתך לבין סא"ל שמדבר איתך, אתה תוכל להבדיל ביניהם גם אם לא תדע מי באיזה דרגה, לא?

לא קיימת שום שחיטות, המטרה היא גם לתת סוג של "אחריות" לנבחרים, הם יודעים שבמידה והם לא יתפקדו כמו שצריך בקדנציה הבאה הם לא יבחרו.

הבחירות באות לטובת החטיבה ובאים למנוע מצבים של בעלי תפקידים שלא מבצעים את התפקיד שלהם ונשארים בצוות - עיין קדנציות קודמות.

"ככה זה אנחנו, הטייסים של לופטהנזה"

פורסם

מוסא, הדרישה לגיל 21 לגיטימית ונכונה, ילד בן 17 צריך להתגייס אחרי שנה וחוץ מזה - בן 21 ינהל הרבה יותר טוב את ביה"ס מנער בן 18, ראיה רחבה יותר,בגרות,אחריות ויכולת שלא משנה עד כמה ילד בן 18 מוכשר אין לו אותה.

פורסם
סינון רלוונטי - לא מאמין שמישהו ישקר בשביל דבר כזה, חוץ מזה, בעיה לברר? אגב, מרגישים את התכונות הללו.. כמו ההבדל בין חפ"ש שמדבר איתך לבין סא"ל שמדבר איתך, אתה תוכל להבדיל ביניהם גם אם לא תדע מי באיזה דרגה, לא?

לא קיימת שום שחיטות, המטרה היא גם לתת סוג של "אחריות" לנבחרים, הם יודעים שבמידה והם לא יתפקדו כמו שצריך בקדנציה הבאה הם לא יבחרו.

הבחירות באות לטובת החטיבה ובאים למנוע מצבים של בעלי תפקידים שלא מבצעים את התפקיד שלהם ונשארים בצוות - עיין קדנציות קודמות.

מדובר כאן בחובבי סימולטורים לא באנשי מקצוע מכוח אדם של חברת הייטק שלהם יש את הכלים ואם ככה אולי תפתחו את זה ל חברי צוות ב VFS גם שם אני בטוח שיש מנהלים טובים.

דבר שני במידה ובעל תפקיד לא מבצע את תפקידו מנהל חטיבה צריך לתת את הדין ולפעול בהתאם, צוותי החטיבה בגלל אופי העבודה וסיבות מובנות לא מתנהלים בשקיפות מוחלטות בניגוד להנהגה דמוקרטית שיחסית כן, מה שלא יאפשר למי שבחר את המועמד לדעת אם הוא עושה את העבודה שלו כמו שצריך, אין שידורי ערוץ כנסת ויונית לווי שתשדר סקופ על מעילה בכספי תרומות או פרוייקטים נסתרים של אגף הדרכה שנמרחו ונמרחו.

פורסם

מדובר כאן בחובבי סימולטורים לא באנשי מקצוע מכוח אדם של חברת הייטק שלהם יש את הכלים ואם ככה אולי תפתחו את זה ל חברי צוות ב VFS גם שם אני בטוח שיש מנהלים טובים.

דבר שני במידה ובעל תפקיד לא מבצע את תפקידו מנהל חטיבה צריך לתת את הדין ולפעול בהתאם, צוותי החטיבה בגלל אופי העבודה וסיבות מובנות לא מתנהלים בשקיפות מוחלטות בניגוד להנהגה דמוקרטית שיחסית כן, מה שלא יאפשר למי שבחר את המועמד לדעת אם הוא עושה את העבודה שלו כמו שצריך, אין שידורי ערוץ כנסת ויונית לווי שתשדר סקופ על מעילה בכספי תרומות או פרוייקטים נסתרים של אגף הדרכה שנמרחו ונמרחו.

למה אין פה חובבי סימולטור עם הכלים? אין פה אנשים שניהלו בתי ספר במציאות? אחראים על פרויקטים בטכניון? קצינים בצה"ל?

אז זהו, שתהליך הבחירות כן יגרום לצוות לעבוד בשקיפות ולעדכן את החטיבה במה שקורה - אחרת למה הצוות קיים? בשביל הפורום צוות שאף אחד לא רואה?

לדעתי (כדוגמא) זה נכון שאדם שנבחר להיות אחראי אירועים, ישתף את החטיבה באירועים שהולכים לקרות, והוא יודע שבמידה והוא לא יעשה אירועים, תבוא הביקורת והוא לא יבחר בבחירות הבאות.

תנסה להבין את הצד השני, ואל תיהיה סגור ומקובע.

פורסם

הכוונה הייתה לכלים לאבחון אם בנאדאם מתאים או לא, לא התכוונתי לאם מישהו מתאים או לא בפועל

עכשיו לגבי עניין השקיפות, במתכונת שאני נותן את הקול שלי למישהו בממשלה או לראשות העיר אני יכול לראות כמעט כל פיפס שמי שבחרתי עושה דרך התקשורת כאן אין כזה דבר, וואטאיל זאת לא יישות דמוקרטית, כמו שנחשף פרוייקט נתב"ג 2000 טרם תחילת הבנייה, ככה צוות החטיבה ייצטרך לחשוף פרוייקט שת"פ עם ישראייר אם יתחיל לייתבשל או לא וזה דבר שלא נכון לעשות אותו.

כאן אין לי כבוחראפשרות לדעת באמת אם אותו אחד עושה את העבודה, אם לדוגמא בחרנו מנהל חטיבה והרוב חסוי כמו היום, אני לא יודע אם יש לו שליטה על הצוות או אין לו ואיך הוא מתפקד אולי הוא כמו כמה ראשי ממשלה שהיו לנו עושה פרצופים יפים למצלמה בפועל יש סוג של אנארכיה והמנהל סמרטוט.

אם הצוות יוותר על הפינה הנסתרת שלו (מה שלא נכון לדעתי), כן, פורום הצוות זה יהיה אפשרי בדיוק כמו שאתה כאזרח יכול להגיע היום לכנסת ולצפות בעצמך בדיונים ואפשר יהיה לשפוט מי עשה את העבודה שלו בפועל ,במתכונת שאתם מציעים זאת ירייה באפילה.

בו נגיד שהיה לך זמן פנוי והיית כן מציע את עצמך כמועמד בבחירות לניהול IFS, אני פשוט אומר לך שאין לי מושג כ"אזרח" פשוט על בסיס מה לבחור אותך, לא יודע מה עשית, איך עבדת, איף היה לעבוד איתך אולי הייתי מקבל החלטה לא לבחור בך אלא במישהו פחות טוב כי גזרת את הטלטלים היפים, לא חבל? :-)

פורסם

חברים,

פרסמתי את הדרישה הראשונית שצריכים לעמוד בה על מנת להגיש בכלל מועמדות.

על מנת שמועמד יגיע למעמד בחירות, הדבר מחייב את אישור מנהל החטיבה כאילו היה זה מינוי רגיל כמו שנעשה עד היום.

ההבדל הוא - שמנהל החטיבה בוחר את הטובים,ומשאיר לעם לבחור את הטובים ביותר.

אפשר לטחון את זה עד מחר ולדבר על זה שבוע שלם, עובדה אחת מלווה את התהליך הזה: המודל הזה הצליח יפה מאוד באירופה.

האם הוא יצליח בארץ? נראה עם הזמן - לדעתי כן.

החברים בחטיבה האוסטרית עובדים מאוד קשה בשביל לקבל קולות ולהוכיח את עצמם בפני שאר הקהילה. אותה עבודה קשה מתבטאת בעשייה שלהם בשטח, מה שבסופו של יום תורם לקהילה ויוצר תחרות בין החברים - תחרות חייובית.

פורסם

ומה עם ה 850 הנקניקיות מגרמניה וה 750 פיש אנד צ'יפס מאנגליה וכמובן לא לשכוח את ה 300 טורטיאס הספרדיות :lol::lol:

השיטה עובדת גם בכיוון ההפוך. אם חברי החטיבה לא מרוצים מבעל תפקיד, הם יכולים עם רוב של XX אחוזים להוריד אותו מתפקידו.

פורסם

אמנם אני מאמין שלפרסום של אמיר קדם דיון דומה בפורום צוות שבסופו של יום החליט על המהלך, לכן יש מצב שהדיון כאן לא כל כך רלוונטי

אבל בכל זאת הייתי רק רוצה להעלות טיעון אחד שכנגד המהלך וזה טיעון שכבר עלה כאן:

העניין של "פוליטיקה" מלוכלכת או לא, אבל כאן עלולות להיווצר (ובאופן די טבעי אגב לא כי אנחנו שונים במשהו משאר העולם) קבוצות או "מאפיות" קטנות והבחירה של מועמד זה או אחר לא תהיה על בסיס ענייני נטו אלא מתוך נקמנות אישית או כעס על מקרים שהיו בעבר ולא ממש רלוונטים לעניין התפקיד

אתן דוגמא לכך דווקא מהתנועה הקיבוצית: אישה יקרה החליטה להצביע באסיפה נגד קניית טרקטור חדש לפלחה כי אשתו של מרכז הענף בדיוק עיצבנה אותה בבוקר והילד שלו מאכיל את הילד שלה בדשא כל יום אחרי בית ספר. צריך להוסיף? וזה עוד כשמדובר במבוגרים...

עכשיו תחשבו על ילדים בני 14 שמכירים אחד את השני רק מהפורום והרשת ותחשבו אם הם יוכלו לעשות שיקול ענייני נטו בנוגע למישהו שפעם לא ענה להם לקשר או ענה להם לא יפה, היה מעורב איתם בתקרית בטיחות או נתן להם השעייה מהפורום לדוגמא...

האם הבחירות (לכל תפקיד שהוא) יהיו משיקולים ענייניים ונקיים?

נקודה למחשבה

פורסם
יש משהו חשוב בדברים של זיירמן ואדם, ואני מסכים איתם.

אבל עדיין תומך ברעיון הבחירות.

זה משהו חדש, לא מוכר בחטיבה, משהו שלא נעשה עוד אף פעם. אין לנו מושג, מלבד השערות והערכות, מה יהיו התוצאות.

לכל דמוקרטיה יש גבול, ואצלנו יש למנהל החטיבה בעיקר במקרה הזה, את הזכות להטיל וטו.

נבחר מישהו על ידי כולם אבל הוא חריג בגיל, לא ניהל אף פעם איזשהו גוף או היה אחראי על אנשים - הוא לא ייבחר.

יש פה שיקול דעת, ואני אומר פשוט לתת לזה לזרום. לראות מה הכיוון שיתקבל.

עם ילך - ילך. אם לא, חוזרים למתכונת הישנה. הכל בר שינוי אחרי הכל.

לי ולאביב לא משנה מי ייבחר, בעיקר חשוב לנו שכל העבודה שנעשתה לפנינו (איציק, ברוכי ואסף) ושאנחנו עשינו,

שכוללת המון שעות עבודה וכאבי ראש - לא תרד לטימיון.

אם מישהו בחטיבה מסוגל להתחייב לשמור על העבודה הנוכחית, לשמר אותה ואף לפתח אותה ולרוץ קדימה - זה האיש שנרצה שיחליף אותנו.

ירדן ושאר החבר'ה - חשוב לי מאוד לחדד כמה נקודות:

אנחנו לא סתם "זורמים" עם הרעיון. אנחנו מאפיינים תהליך שפחות או יותר נלקח מאירופה עם שינויים שמתאימים לנו- לחטיבה. צריך להבין שהחטיבה מביאה לציבור הבוחרים מוצר מוכן לעבודה. לנו (לצוות) , לא משנה מי מהמועמדים יבחר כי כולם פשוט עברו את המיון והם מתאימים. בנוסף, אנחנו נוסיף מנגנונים נוספים כמו: מיהו בוחר? (עדיין לא סגור כלום), אולי בוחר צריך להיות כזה שפעיל ברשת (טס/מפקח) אולי שנתיים וותק בחטיבה? אולי ללא עברות משמעת? אחוז חסימה? רוב מסויים? הגבלת גיל לבחירות? (בבדיקה עם VATSIM) חושבים על הכל. בינתיים אנחנו רוצים רק לקבל מועמדים ולראות אם יש בכלל כוונה מצד החברים פה.

בנוגע לטענה שלא ניתן "לראות את הנעשה" או "לא מכירים את המועמדים" - אני לא מסכים. נהפוכו! אם נוי פרחי רוצה מאוד להיות אחראי אירועים, פתאום נגלה שבמשך שנה שלמה הוא עזר לדוד בן דוד לשלוח מיילים ולעשות לוגו לאירוע השבועי, רק בשביל להוכיח את עצמו ולהגיע למעמד מנהל אירועים בבחירות הבאות. לחטיבה זה טוב - זו עשייה בשטח.

כשאדם נמצא בתפקיד לא צריך לראות את פורום הצוות בשביל לדעת אם יש התקדמות - העבודה שלנו היא בשטח (ברשת) ורואים טוב מאוד מה נעשה ומה לא.

ותמיד חשוב לזכור: יש מנהל חטיבה ויש צוות. כשיש תפוח רקוב בצוות, כולם מרגישים את זה וסובלים מזה - ולזה אין שום קשר לבחירות, זה מנהל החטיבה שפועל בהתאם להחלפת בעל התפקיד במקרה החמור ביותר.

פורסם

אהבתי את הדיון :)

רק כמה מילים אני רוצה להוסיף...בחירות זה תמיד טוב, אבל הכי חשוב בתהליך הזה - מי המצביעים ועד כמה החלתה שלהם מכוונת ושקולה. שהם לא יצביעו סתם בגלל שזה 'יוסי בחור טוב', אלא בגלל שיש ליוסי יכולת אמיתית לעשות את העבודה יותר טוב מאחרים.

לדעתי זו הנקודה קריטית בתהליך, הכרות טובה ומעמיקה עם כל המועמדים דבר שחובה כאן

פורסם
אהבתי את הדיון :)

רק כמה מילים אני רוצה להוסיף...בחירות זה תמיד טוב, אבל הכי חשוב בתהליך הזה - מי המצביעים ועד כמה החלתה שלהם מכוונת ושקולה. שהם לא יצביעו סתם בגלל שזה 'יוסי בחור טוב', אלא בגלל שיש ליוסי יכולת אמיתית לעשות את העבודה יותר טוב מאחרים.

לדעתי זו הנקודה קריטית בתהליך, הכרות טובה ומעמיקה עם כל המועמדים דבר שחובה כאן

העניין הוא שלא תהיה הכרות יחסית אישית עם המועמדים ככה יוכלו לבחור באמת את מי שמגיע לו.

חוץ מזה לדעתי לא יכולה להתאפשר כזאת הכרות מעמיקה בגלל שדרישת סף היא מינימום גיל 21 ורוב הבוחרים יהיו "ילדים" מתחת לגיל 18

פורסם

העניין הוא שלא תהיה הכרות יחסית אישית עם המועמדים ככה יוכלו לבחור באמת את מי שמגיע לו.

חוץ מזה לדעתי לא יכולה להתאפשר כזאת הכרות מעמיקה בגלל שדרישת סף היא מינימום גיל 21 ורוב הבוחרים יהיו "ילדים" מתחת לגיל 18

דיברתי לא על היכרות אישית אלא על חשיפת תיק והיסטוריה המלאה של המועמד

המשפט השני שלך מאלה את המחשבה מעניינת, האם בכלל בחירות כאלה שוות משהו...אולי באמת כדאי ממש לצמצם מספר מצביעים, לתת זכות רק לחברי צוות ועוד לאיזה קבוצה לא גדולה של חברי חטיבה שמנוסים ופעילים ביותר...לא יודע, הנושא לא פשוט

פורסם

דיברתי לא על היכרות אישית אלא על חשיפת תיק והיסטוריה המלאה של המועמד

המשפט השני שלך מאלה את המחשבה מעניינת, האם בכלל בחירות כאלה שוות משהו...אולי באמת כדאי ממש לצמצם מספר מצביעים, לתת זכות רק לחברי צוות ועוד לאיזה קבוצה לא גדולה של חברי חטיבה שמנוסים ופעילים ביותר...לא יודע, הנושא לא פשוט

זה ממש נושא לא פשוט, זה אפילו יהיה טוב לצמצם את מספר הבוחרים, אבל בתכלס מי שבאמת יעניין אתו בסוף מי המנהל של IFS זו הקבוצה הצעירה שכנראה לה לא תהיה זכות הצבעה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...