עבור לתוכן
HZPilot

טיסת CVFR בחו"ל

Recommended Posts

פורסם

שלום כולם,

אני מהחבר'ה שסיימו עכשיו את מחזור 21 של קורס CVFR.

יש לי כמה שאלות לגבי טיסות CVFR/VFR בחו"ל, אני מצטער אם שאלו אותן קודם:

1) האם מותר לי לבצע טיסות CVFR/VFR בחו"ל עכשיו כשסיימתי את הקורס, למרות שאינני בקיא עדיין בטיסות מכשירים? אני בקיא בנדב"ר אנגלית.

2) האם ישנם חוקים מסויימים לכל מדינה לגבי VFR? אם כן איפה אוכל למצוא אותם (אני מניח שבאתרי החטיבות אבל יש איזה מיקום מסוים בתוך האתר)? האם בחו"ל הטיסות הן VFR או CVFR (ספציפית כרגע לגבי קפריסין)?

3) האם בטיסת VFR רגילה קיימים נתיבים כמו בישראל (עם גבהים, נקודות צומת וכו')? או שזה משהו מיוחד ל-CVFR? אם יש מידע מסוים שאני צריך לדעת לגבי VFR מעל קפריסין או חוקים מסויימים אשמח לדעת.

4) אם אני מעוניין לקיים טיסת VFR מעל קפריסין, האם יש צורך בתיאום מראש עם מישהו מהחטיבה שלהם, או שאני יכול פשוט להתחבר, לשלוח תכנית טיסה ולטוס לפיה גם אם אין פקח?

5) מה לגבי אם אני רוצה לנחות או לגעת בארקאן (LCEN) בדרך או לעוף מעל השטח האווירי של צפון קפריסין? יש איזה נוהל מיוחד? איסור כלשהו?

אני יודע שחפרתי קצת בשאלות, אבל זה כי אני חדש וכמובן רוצה לייצג בכבוד את ישראל ולא לגרום לפדיחות עם שכנינו...

כל הערה / הארה / מידע יתקבלו בברכה והרבה תודה מראש לעונים!

פורסם

שלום לך עמרי,

1) מותר לך לבצע הכל, שים לב שבחו"ל יש טיסות VFR, ולא CVFR כמו בארץ. רק תתרגל נדב"ר אנגלית לפני, לגבי מכשירים אין לך צורך לדעת בטיסת VFR.

2)יש טבלה מיוחדת לגבהי טיסה באיזורים מסויימים, זה ניקרא class a,b,c וכו', כרגע אני מהאייפון ולא יוכל להעלות לך את הטבלה.(אכן הטיסות בקפריסין וברוב העולם כולו מתבצעות בנהלי VFR פרט לכמה מדינות עם נהלים מיוחדים)

3)טיסת VFR היא טיסה בקו ישיר/עקיף לפי נתיב שאתה מתכנן, אין לך צורך כלשהו להגיע לנקודה מסוימת פרט לשדה היעד. VFR מעל קפריסין - אתה מסתכל על המפה שלך, בין שני השדות, בודק את הנתיב קובע גובה טיסה לפני הטבלה שהברתי עליה למעלה ואתה טס, בלי הרבה נהלים מיוחדים פה בארץ, שם הכל קל הרבה יותר.

4)אתה לא צריך לתאם כלום, הכל כרגיל אתה שולח תכנית ועולה לאויר אפילו כשאין פקחים.

5)נגיעה אתה יכול לבצע בכל מצב ובכל שדה, לגבי שטחים אוויריים מעל קפריסין אתה יכול לבדוק נוטאמים ולוודא שאין שום איסור כלשהו או משהו כזה.

ברוך הבא לרשת VATSIM ! מקווה שתסתדר לך שם בחו"ל, תזכור שהכל קל אם אתה מכיר את הנהלים בע"פ (בקושי יש אז אין לך מה לזכור חח) אבל מה, אם עברת קורס CVFR ותכיר את נהלי טיסת VFR תסתדר בחו"ל בלי בעיה, מבטיח לך !

שיהיו לך טיסות בטוחות ונעימות!

פורסם

א. מרחב צפון האי הינו איזור רגיש פוליטית והטיסה בו הינה בהתאם לנוהל אזורים כאלה (באירופה קיימים שניים). לפי הנוהל, דרומית ל- VESAR TOMBI DOREN בואטסים ,המרחב נשלט ע"י ניקוסיה. טיסות חוצות צריכות לציית לאותו נוהל, בעיקר- אסורות טיסות צבאיות, יש צורך בהגשת מירשה ופירוט מטרת הטיסה.

ב. כללית, באירופה במציאות טיסה בתוך שטח מדינה מתחת FL085 מתבצעת ללא מירשה וללא חובת קשר. בואטסים שולחים טופס מירשה ומאזינים לקשר.

ג. אין באתר המקושט של החטיבה מפה אחת לרפואה. ביורוקונטרול יש שתיים- אחת לנתיבי ATS המתאימה למכש', השניה של אזורים אסורים לטיסה- שימושי.

פורסם

תודה רבה על התגובות, אבל מה זה VESAR TOMBI DOREN? זה לא נקודות שקשורות לניווט מכשירים? אני יודע להשתמש ב-GPS של הסימולטור, אני אמצא אותן שם?

איפה אני מוצא את המפות שדיברת עליהן באתר של יורוקונטרול? הוא קצת מסובך...

פורסם
איפה אני מוצא את המפות שדיברת עליהן באתר של יורוקונטרול? הוא קצת מסובך...

זה נכון, קודם תצטרך לפתוח שם חשבון ואח"כ להפעיל מנוע חיפוש מסמכים בקישור:

http://ead-website.ead-it.com/publicuse ... NaNc3uLbi0

זו המפה הרלבנטית, כל האזורים שבה אזורי סכנה האסורים לטיסה:

Untitled-59.jpg

פורסם
שאלה לגבי ניווט VFR באוסטריה:

אני ממריא מהשדה ולאחר מכן עובר ישירות לניווט GPS או שיש הליך יציאה מסויים..

שדות התעופה הראשיים מבוקרים ויש חובת נוהלים לכניסה ויציאה מהמרחב האווירי או עפ"י הנחיית הפקח. לאחר היציאה מהמרחב הכל חפשי עפ"י נוהל VFR

כגון :

lowicta1.jpg

lowicta.jpg

פורסם

תודה על התשובות, בהחלט אנסה את אוסטריה, למרות שלצערי המפות נראות לי כרגע כמו סינית... זה לא דומה למפות של הארץ בכלל...

פורסם

מפות CVFR של ישראל אינן מפות תעופתיות כמקובל בעולם, אלא מפות טופוגראפיות צבאיות שבוצעה עליהן הדפסה חופה הכוללת בסיסי טיסה, נתיבים ומידע קשר צבאי.

תוספת: בספריית החטיבה תמצא את נספחי ICAO, מס' 4 הוא התקן למפות תעופתיות ובסופו נספח עם תמונות הסימנים המוסכמים שעל גביהן.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...