עבור לתוכן
Moshe Bensal

נתב"ג חדש-עמק יזרעל או נבטים

Recommended Posts

פורסם

מאור ונדב,

את השדה בחיפה אני מכיר עוד לפני שהגיע מטוס הסילון הראשון למדינה, כחובב תעופה מגיל היסודי, ילד מהדר, נער מאחוזה, וחניך הפנימיה בבית בירם. הייתי בו במחנות גדנ"ע אוויר. טסתי בו עשרות פעמים בתובלות ולחימה. חקרתי בו תאונות. איש לא הציע אותו כחלופי לנתב"ג, בכלל נתב"ג לא צריך שדה חלופי אלא ישראל צריכה להפעיל בטווח זמן סביר שדה בינלאומי נוסף.

איך הזזת בתי זיקוק תעזור להגנה עליהם, כאשר כיום קיימים אמצעים זולים מדויקים להשחלת רש"ק בחלון?

עדיף לסרטן את תושבי רמת חובב, דימונה וערד? מדוע צריך בכלל לפלוט זיהום לאטמוספירה, הרי ניתן כמו בשבדיה לאסוף זיהום (תעשיית החשמל מונעת שם בפחם, בתהליך שמונע זיהום סביבה).

הקביעה ששדה הינו מטרד רעש, לא נתמכת בעובדות. מטוסים כיום ותהליכיהם שקטים, לרמה של אחוז אחד מהרעש לנוסע שהיה מקובל בבואינג 707 המקורי שטס בנתב"ג ובכל העולם. גור במרכז עיר ותשמע אוטובוסים המפיקים רמת רעש גבוהה יותר. וראה זה פלא, אחרי 2-3 לילות האדם מתרגל והמוח מסנן החוצה רעש מוכר זה וישנים ללא הפרעה. תעמולת פוליטיקאים רודפי פרסום שרוצים להתקדם ולהשיג תקציבים באופן בלתי הוגן. אין סיבה אמיתית להפסיק לטוס בלילה, זהו לחץ פוליטי לא לגיטימי.

לא אכנס כאן לקביעת המדינה שאין לטוס בשבת. זוהי עבודה זרה וכפייה דתית על רוב האוכלוסיה. רוצה להיות אורתודוכס- שיבושם לך אך בל תטריד אחרים.

פורסם
סלח לי איתי, אבל מדינה שאין בה תחבורה ציבורית ביום שבת היא בהכרח מדינת עולם שלישי או כמובן מדינת ישראל

סליחה שאני יורד מעט מהנושא המקורי- חייב להבהיר משהו.

גם לי יש ביקורת מכאן עד אינסוף, גם אני בתור אדם עצמאי ואזרח חווה טמטום ממסדי בכל תחום. אבל נא לא להגזים.

סמנטיקה או לא סמנטיקה- מדינת ישראל היא לא מדינת עולם שלישי. אל תשוו מדינות נטולות שלטון חוק בהן החיים שלך שווים לחיי תיקנים.

אני יודע שהכוונה שלך היא ספציפית, אך עדיין- המושג הזה, לדעתי לא מתאים לנו וגורם רק לייאוש. מה גם שאם תציצו ברשת, מדינת ישראל נחשבת לפרח בשדה קוצים כמעט בכל תחום. ואירועים שקורים אצל שכנינו מוכיחים זאת בשטח.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ds_map.svg

את הפרח המתפתח הזה אפשר להשקות או להשוות אותו לקוצים אחרים- the problem is choice.

בכל מקרה, אין ספק שהדרך והמלאכה למדינה נורמטיבית עוד רחוקה.

לדעתי הרוב הפרודקטיבי בארץ יכול להאשים רק את עצמו. אתה בוכה על זה שאין תחבורה ציבורית?? צא להפגין ולעמוד על שלך! (לא אישי-כן? אומר את זה גם על עצמי)

בכל פעם שאני שומע חברים וחברות שמתלוננים על מחירי הפופקורן בקולנוע, ובכל זאת הולכים ומשלמים כמעט כל שבוע מחדש- אני מבין מה אחת הבעיות העיקריות שלנו. מעבר לזה הבנת נושא החברה האנושית- נושא של95% מהאנשים ברחוב היום אין שמץ של מושג מה זה אומר. חבל.

מחזק את דבריו של יוני, מאוד צורם לי לשמוע מדינת עולם שלישית, זו הגזמה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...