SagiReuven פורסם ספטמבר 9, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2011 מטוס:172P מסלול: אורך כמעט 3000 רגל עם אני לא טועה, גובה תחילת מסלול 29 119 רגל. מכשולים: תחילת מסלול 11 אנטנות, מגדל מים קו חשמל. גובה שדה: 121 רגל טמפרטורה: 40C משקל מטוס: 2400 לברות מצב מדפים:מעלה רוח: אף 9 קשרים 1. מה תהיה מרחק ריצת המראה על פי הנתונים הנ"ל, ואיך אני מחשב אותה. *ערה: אני שואל בכדי ללמוד ערות יתקבלו בברכה, עם רשמתי משהו טיפשי לקבל בהבנה תודה. תודה לעונים.
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם ספטמבר 9, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2011 שמע שגיא, אין חישוב מדעי מדוייק למרחקי המראה שכאלו. החישוב תלוי בהרבה מאד גורמים. בספר המטוס ניתן למצוא טבלה המתארת מספר מצבי המראה והמרחק המשוער. בטבלה מתוארות המראות במשקל מירבי אולם עם 10 מעלות מדפים. בדוגמה שלך, בגובה פני הים, בטמ"פ של 40 מעלות המטוס, ברוח אף של 9 קשרים, תצטרך בערך 1100 רגל כדי להמריא ולחצות גובה 50 רגל. אין הגדרה לצורך או אי צורך במדפים. יש טייסים שימריאו עם 10 מעלות ויש כאלו שלא. מניח שהמרחק יגדל קצת ללא מדפים שכן המטוס יטפס פחות טוב. בכל מקרה, ה3000 רגל שיש בהרצליה הם דיי והותר כדי להמריא.
SagiReuven פורסם ספטמבר 9, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 9, 2011 תודה על התשובה, ושאלה נוספת איך אני ממיר לחץ אינ'ץ כספית או מילבר לגובה במטוס(רלוונטי ל- 172P) כמובן שטמ"פ לא סטנדרתית ושוב תודה.
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם ספטמבר 9, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2011 לא מבין את השאלה שלך. הלחץ במד גובה לא מייצג גובה אלא רמת ייחוס של מד הגובה. מדידה גובה היא למעשה מדידה של הפרש לחצים. השעון מודד את הלחץ הסטטי הנוכחי ומפחית ממנו את רמת הייחוס - הלחץ שבחרת בחלונית הלחץ. זה לא קשור לסוג המטוס - זאת פיסיקה פשוטה. כל מדי הגודה הלחציים עובדים ככה. גם בססנה וגם בבואינגים. אפשר להגיד שכל שינוי של 1 מיליבר בחלונית הלחץ, ישנה בערך 30 רגל בגובה השעון... אם לזה התכוונת.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 9, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2011 מניח שהמרחק יגדל קצת ללא מדפים שכן המטוס יטפס פחות טוב. השפעת מצב מדפים על ריצת המראה ונסיקה אחרי הניתוק: א. מרחק ריצת ההמראה צפוי לגדול כי מהירות הניתוק צריכה להיות מעט גבוהה יותר מאשר עם מדפים 10. בעת הריצה המדפים המורדים מהווים תוספת גרר, דבר שיקצר את מרחק הריצה. התרומה הראשונה גדולה יותר. ב. שיעור ההתרחקות ממכשול, קצב האצה וזווית הנסיקה צפויים לגדול בקטע בו בהמראה רגילה המדפים טרם עלו, עקב גרר נמוך יותר ללא מדפים.
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם ספטמבר 9, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2011 נו עופר... ניסיתי להשאיר את התשובות ברמה הפשוטה... בלי כל מיני תופעות לא לינאריות שקשורות במיליון ואחד גורמים
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 9, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2011 תודה על התשובה, ושאלה נוספת איך אני ממיר לחץ אינ'ץ כספית או מילבר לגובה במטוס(רלוונטי ל- 172P) כמובן שטמ"פ לא סטנדרתית ושוב תודה. http://home.anadolu.edu.tr/~mcavcar/common/ISAweb.pdf טבלא בעמ' 6 עבור שניהם. המוצג הינו ערך תיאורטי לאטמוספירה סטנדרטית. כפי שכתבו כבר, בכל עת היחס משתנה בין גובה טיסה ולחץ ברומטרי, עד TRANSITION ALTITUDE.