Barak Zohar פורסם ספטמבר 11, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 11, 2011 אמיר אני מתקן אותך! החלוקה תהיה בזהב ולא בכסף
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 שגיא_ינאי כתב: אגב,הרוב הגדול של ההגבלות / חוקים / איסורים בתעופה נובעים בכלל מרקע משפטי ולא מרקע אווירונאוטי. בתוך זה, הרוב לדעתי הוא באמת שטיקים משפטיים של ביטוח. גם דוגמת המדפים בהחלקה, היא פרופר משפטית. אף פעם לא הוכח שיש סיכוי לתאונה או שקרתה פעם תאונה שנבעה מקריסה של מדף שלא עמד בעומס האוויר שהופעל עליו כתוצאה מהחלקה. הייצרן פשוט טוען שיש סיכוי להגיע למצב של חוסר שליטה ולכן עדיף לסגור את הפינה מבעוד מועד... בכל תחום כאשר קיים ויכוח על פרשנות של מצב, בית המשפט הוא בעל הסמכות והחוק הוא הקריטריון, לא רק בתעופה. עצם קיום חילוקי דיעות אינו פסול אם כי במקומות מסוימים בני אדם הביאו מצב זה לידי קיצוניות. "פרקליטי אל איי" מציג מצב זה של קיצוניות. יפה עשתה ממשלת קנדה שהפעילה תקנות ברורות ומפורשות. איני מכיר פסיקה ישראלית בתחום. אם אין כזו הרי מה שאסור בקנדה, וייתכן ולא מפורש בחוק הישראלי (המבוסס ביסודו על הבריטי כמו גם הקנדי), עלול להתפרש בעיני אנשים כקביל. הקנדי מגדיר במפורש כי על הטייס להיות בעל המטוס או מפעילו (בעל רישיון המפעיל) והמצב שברק מתאר אינו כזה. אני מקווה שאין פסול בהעלאת נושא לדיון יותר מפעם אחת, כפי שמרומז כאן. כל עוד יש למישהו משהו חדש לתרום. לסיום ברק, הטסתי לא פעם אנשים במטוסים אזרחיים ללא גביית אגורה אחת של תמורה, הדבר מעולם לא עלה בדעתי. אולי אני שייך לאותם תמהונים שאתה מתאר, בעל רישיון מסחרי ישראלי מס' 760.
Amir Paz פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 אין שום בעיה להביא נושא מהעבר. כל עוד לא הקפצנו שירשור רדום. תראה עופר אני לא יודע באיזו תקופה טסת, ואיזה אופי טיסה (בתי ספר/מסחרי), אבל אני משוכנע שדברים השתנו. אני לא מצדיק עברה על החוק, אבל מנגד: בקלגרי צריך לעבוד 14 שעות בשכר מינימום על מנת לשלם על שעה בססנה 172. בישראל צריך לעבוד 45 שעות בשכר מינימום על מנת לשלם על שעה בססנה 172. מדוע מדריך בישראל גובה 300 שקלים לשעה? נשמע לי מופרז. מדוע מדריך בישראל צריך לקחת כסף מהחניך כאשר זה בסולו?!!?! 300 שקל לשעה על העובדה שהוא שותה קפה בפרגולה?! צריך להבין שמפעילי המתקנים להשכרת מטוסים הבינו בשנים האחרונות שעדיף להם למנף מחירים, כך הם מייצרים "יוקרה" לתחביב, ומושכים אליו את העשירון העליון של מדינת ישראל, כאלו שמטוס זה לא ממש משהו שמעניין אותם, אבל לספר "שאני טס בהרצליה" בזמן ארוחת ערב עם סמנכ"ל בנק הפועלים - שווה להם. מי שמקבל סטירה הם אלו ש: 1.תעופה מעניינת אותם ובאמת רוצים לטוס. 2.כאלו שכבר יש להם רשיון טיס ומנסים עם האף מעל החול להחזיק אותו בחיים. המחירים באוויר - טסים פחות - הרמה המקצועית באדמה. (לא מזמן גברת נחמדה נכנסה פיינל 21 כשקיבלה לדווח ל 03 בשדה דב)
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 אמיר, אני מסכים. מסחרית טסתי בישראל עד 1999, בעיקר בתעשיה האווירית. באשר לבתי ספר לטיסה: תרומתי הצנועה מעבר לחקירת תאונה בהרצליה ובה מסקנות קשות, וביקורת חברת התעופה הגדולה בשדה במסגרת פרוייקט רחב היקף ששינה לחלוטין פעולתה, היתה בעיקר בחינוך בני שניהל לפני כמה שנים בשדה בית ספר לטיסה, אח"כ טס בכימניר בעיקר בריסוס כולל את השריפה הכרמל, ובגיל העמידה עבר לצי 737 באל על. אתה מגלה זאת ברמה האישית אולי לראשונה, ואני מסכים אתך שזו התמונה. לי יצא לחיות שנים בחו"ל במקומות שונים והעניין מוכר שנים. ישראל שונה מקנדה במובנים רבים, כולל הכנסה אישית ומרחב אווירי. בישראל המרחקים יותר קצרים והמרחב יותר מצומצם לתעופת תחביב. העניין הכספי- הדרך העיקרית בה ישראל מסוגלת לממן הוצאות בטחון היא בדרך המיסוי. העניין קיומי יותר מבעבר ולכן יילך ויחמיר. עלויות התעופה יושפעו הן מכך והן מעלייתו של מעמד העשירים שלא היה קיים משמעותית בעבר, ומכאן כוחות שוק של ביקוש מול היצע. האנשים הממוצעים יידחקו החוצה. זאת כדאי שיבינו כל אלה המתכננים להוציא רישיון פרטי. גביית שכר מדריך עבור סולו, נובעת מהצורך לתדרך ולפקח על הביצוע גם אם מרחוק ותוך טעימת קפה. אם היה מגדל ממותקן כראוי היו מקדישים עמדות למדריכים עבור סולו. בכל בית ספר לטיסה ראוי, מדריך שאינו מתחיל נמצא על הקשר מעמדת תצפית של ההקפה בכל עת שחניך יוצא מהחניה ועד אחרי כיבוי מנוע. למדריך מתחיל לא נהוג לתת סמכות להוציא חניך לסולו, רק לדרג גבוה יותר. ביצעתי פעם ריענון ססנה 172 עם טייס ווטור, מדריך ותיק ממני שהינו קברניט תובלה בינלאומית פעיל, וממש לא התרשמתי מהבנתו את הטיסה ויכלתו בהדרכה. זוהי הרצליה, בטוח שקיימים בה גם כמה טובים, תלוי בעיקר במי הדריך אותם ואיך גדלו בטיסה. בחו"ל במקומות שטסתי, כאלה עפים מהתפקיד מהר. אני עדיין מחכה לראות חוק טיס ותקנות טיס ראויים לצד נהלי ואמצעי תעבורה ברמה גבוהה שאינם קיימים בארץ. תוספת: בקנדה 20% מהמטוסים הרשומים הם זעירים, לעומת ארה"ב עם אחוז דומה אך ללא חובת רישום ועם מעט מאוד חוקים משפיעים. היה כדאי שגם קנדה בה המרחב האווירי פתוח הרבה יותר מחוץ למרכזי אוכלוסין, תשקול זאת. זהו תחום שיכול להוות פתרון לחובב הישראלי אך גם אותו צריך לסדר כראוי. בראשל"צ קיים מתח גבוה ממש רלבנטי, וכך במנחתים רבים אליהם מגיעים חובבים לארוחת צהרים בחברותא- למשל פלוגות.
Tomer Haim פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 הבעיה הקשה בישראל ולא רק בתחום התעופה היא שאין חוקה. החוקים שכבר קיימים מועתקים ולא מובנים ונתונים לפרשנויות רבות ומגוונות, לצערי המצב הרעוע הזה דווקא טוב לגורמים חזקים במשק כמו למשל חברות הביטוח... טוב שיש חוק שניתן ל 10000 פרשנויות, זה מבטיח לחברות הביטוח שהעמדת סוללת עורכי דין וקשרים מול הלקוח הנפגע, תאבטח מינימום תשלום ללקוח אם בכלל... שוב, לא רק בתעופה, בכלל המקרים בקשר למחירי המטוסים, נכון להיום אין ברירה חלק גדול מזה הוא מס והשאר מיתוג ואי וודאות בתחום. בקשר למחיר המדריכים, מאז ומעולם בארץ מדריך לקח סכום כסף השווה לשליש מעלות שכירת המטוס להדרכה. דבר אחד אני יודע, בישראל, באנגליה, בקנדה ובארה"ב וגם בג'מייקה, לא נדרש ממדריך גם בהדרכה וגם בסולו אחריות שונה וקושי שונה. לכן אם השכר הממוצע בישראל נמוך מבארה"ב בהכרח שגם על שכר המדריך להיות נמוך בהתאם. מצד שני בישראל המדריך עבר מסכת גהנום כלכלי ונפשי כדי להיות מדריך אז אני לא יודע מה התשובה איפה סמי שישבור את השוק עם ססנה ב 450 ש"ח לשעה + 150 שעת הדרכה
Barak Zohar פורסם ספטמבר 12, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 לסיום ברק, הטסתי לא פעם אנשים במטוסים אזרחיים ללא גביית אגורה אחת של תמורה, הדבר מעולם לא עלה בדעתי. אולי אני שייך לאותם תמהונים שאתה מתאר, בעל רישיון מסחרי ישראלי מס' 760. יפה עופר ואני שמח בשבילך! רק תאמר לי בבקשה איפה מצאת באחת ההודעות שלי שאני גובה כסף מאנשים ויש לי תמורה מזה??? חלוקה בין מס׳ אנשים היא לא תמורה כל עוד אין לי שום רווח מזה. וכמו שאיתי החכים לומר, אני חושב שזה מספיק. דבר נוסף, אם מעולם לא התחלקת בהוצאות הטיסה זו בחירה שלך בלבד ולא אומר שזה לא מותר לך! אני לא מתיימר להבין בחוק אך איתי האיר את עיננו בנושא, ואני מקווה שגם את שלך (אלא אם היה לך נוח לפסוח על הודעתו).
דור יעקב פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 התמורה שלך יכולה להתפרש בצורה הבאה: מבחינת החוק אתה לא גובה כסף באופן ישר אלה עקיף,התמורה שלך כטייס שהורדת העלות שעת טיסה שלך בכך אתה מרוויח שעות טיסה על חשבון אנשים אחרים. לכן מה שאתה מרוויח זה צבירת שעות טיסה כאשר אם הייתה משלם את כל הסכום ,אז הייתה צובר פחות שעות,לכן מבחינת בית המשפט והחוק אתה ממן את שעות הטיסה שלך ע״י הטסה של אנשים (חברים,משפחה,וכו) כמו שאמרו כאן יש תחום אפור בחוקה,אף אחד לא ישאל אותך אם הכסף יעובר בבית קפה. אבל כאשר יתפסו אותך כנהוג במדינתנו,אתה תהפוך לדוגמא לאנשים שמנצלים את התחום האפור
Barak Zohar פורסם ספטמבר 12, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 דור אני לא מבין משהו. רק אני קראתי את ההודעה של איתי, או שגם אתה החלטת לפסוח עליה? אני לא למדתי משפטים ואני מקשיב לבעלי ידע ולא מסיק מסקנות מ״חוקה לא ברורה״. בכך שאתה אומר שאני ״חוסך״ לעצמי כסף ומרוויח על חשבון אחרים, אתה טועה ובגדול מכיוון שיש כאן ״רווח״ שווה בין כל נוסעי המטוס ואף אחד לא משלם מעבר. הם מקבלים שעת טיסה בעלות נמוכה וכך גם אני. ובשורה התחתונה אף אחד מבנינו לא עשה כסף על חשבון אחד של השני.
דור יעקב פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 סליחה איפה בדיוק הרווח שלי כנוסע? אתה צובר שעות טיסה שערך שלהם שווה כסף (הבאתי דוגמא שאני כנוסע מצטרף אליך לטיסה) אתה מבחינת בית המשפט ממן שעות טיסה על חשבון נוסעים שרוצים להתנסות בעולם התעופה,זה לא משנה אם זה חבר או משפחה או סתם אדם ברחוב,חוקה די ברורה! אתה יכול לעשות מה שבא לך כל עוד אתה לא נתפס. השוואה לפי דברך כל אדם שעוצר טרמפ צריך להשתתף בהוצאות דלק ירידת ערך של הרכב ועוד, מה שחוק אומר וגם בחברות הביטוח מציינות זאת,כאדם פרטי בעל רכב פרטי לא ישתמש ברכבו כנהג בתשלום כן זה אומר גם השתתפות בהוצאות דלק גם אם חברך נוסעים איתך. תעשה רשיון פרטי מבלי לחשוב על איפה לחסוך או קצץ עלויות,זה לא צריך להיות בסדר העדיפיות שלך,שהיה לך בהצלחה
Barak Zohar פורסם ספטמבר 12, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 דור תאמין לי שאם הייתי מחפש לחסוך או לקצץ לא הייתי עושה את הרישיון הזה בכלל. ואיפה הרווח שלך כנוסע אתה שואל? אני אומר לך! כמה עולה לך טיסת חווייה לחצי שעה או איך שקוראים לזה אם אתה משלם עליה לבד? לפחות 550 שקל. אם אתה טס איתי ועם עוד שניים במשך שעה וזה עולה לך 200 שקל, לא חסכת כסף? לא ״הרווחת״ כאן משהו? לדעתי הדוגמא שנתת היא שונה ממה שמדובר עליו כאן, אבל לשיקולך. אם שמת לב או לא, אף אחד כאן לא רשם הודעה חותכת על כך שזה לא חוקי! כל עוד הטייסים כאן לא סגורים על עצמם (ואלו טייסים עם ניסיון), למי אני צריך להקשיב בדיוק, תאמר לי אתה?!
דור יעקב פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 4XCHQ כתב: דור תאמין לי שאם הייתי מחפש לחסוך או לקצץ לא הייתי עושה את הרישיון הזה בכלל.לדעתי הדוגמא שנתת היא שונה ממה שמדובר עליו כאן, אבל לשיקולך. אם שמת לב או לא, אף אחד כאן לא רשם הודעה חותכת על כך שזה לא חוקי! כל עוד הטייסים כאן לא סגורים על עצמם (ואלו טייסים עם ניסיון), למי אני צריך להקשיב בדיוק, תאמר לי אתה?! קצת רקע ידידי היקר,ברשותי רשיון טייס משנת 2000 תעשה לבד את החישוב כמה שעות טיסה ונסיון יש לי. גם שלקחתי חברים/משפחה לעולם לא דרשתי מהם להתחלק בעלויות,הסיבה לכך בגלל החוקה וגם בגלל שאת הטיסה הייתי מקיים גם בלי נוסעים. כי מראש הטיסה הייתה מתוכננת ואם משהו רוצה להצטרף ( די משעמם לטוס לבד) אז למה לא בכיף כמובן בלי שום עלויות מצד הנוסע נ.ב הרשיון טייס פרטי לא מקנה לך לבצע טיסות הכרות ולדרוש כסף,לכן אתה לא בקטגוריה הזאת בכלל. מי שיכול לגבות כסף הם אנשים בעל רשיון מסחרי
Barak Zohar פורסם ספטמבר 12, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 אתה מדבר איתי על החוקה אבל שוב, אף אחד לא ציטט את החוקה ופירש אותה חד משמעית למה שהיא באמת מתכוונת, אפילו לא אתה.. כולם רושמים כאן שזהו תחום ״אפור״ ולא ממש ברור. בגלל זה שאלתי למי להקשיב ולא ענית לי על זה. ועוד משהו שחשוב לי לציין. כל ההודעות שרשמתי הן לצורך קבלת תשובה חד משמעית וזה לא אומר שאם אני אעלה בעתיד לטיסה, אני אבקש להתחלק בהוצאות כי כפי שאמרת, גם ככה הטיסה תתבצע. לעומת זאת, אם יציעו לי להתחלק אני לא אתנגד.
דור יעקב פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 בגלל זה רשמתי שישנו תחום אפור בחוקה,אבל זה לא אומר שאנחנו יכולים לפרש אותה כרצונו. כמו שאמרתי לך אף אחד לא יבדוק מאיפה הכסף,גם אם קבלת את הכסף שעה לפני הטיסה במסעדה,כאשר התשלום מבוצע על ידך ולא באופן פומבי שאתה דורש מהנוסעים לשלם. חשוב אני לא ממליץ לך לעשות כך. מספיק משהו אחד לא מרוצה שידווח עליך ופשוט תאבד את הרשיון,חבל להסתבך בשביל 200 שקל
Barak Zohar פורסם ספטמבר 12, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 תודה על הדאגה אך בבקשה ממך תנסה להביא לי הוכחה לכך שזה לא חוקי מכיוון שזה חשוב לכלל הטייסים ולא רק לי. אם אתה מכיר מישהו שיכול לומר זאת ללא עוררין, אני אודה לך מאוד. כשהינך רושם ״תחום אפור״ משמע שגם אתה לא בטוח ב 100% שאתה צודק או מודע לחוקה ועם כל הכבוד לניסיון שלך בעולם הטייס. תבין משהו, אני לא מחפש להתווכח כאן עם אף אחד מכיוון שכל אחד כבודו במקומו והוא מכיר את מה שהוא מכיר. אני רק מבקש תשובה מבן אדם מוסמך המבין בחוקה, שיאמר לי ״ברק זה לא חוקי וזהו״. אם אף אחד מכם לא עשה זאת, זה נשאר בסימן שאלה לצערי.
דור יעקב פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 לפי מה שרשום כאן http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SFlyingLicense/SFLicenseTypes/ יש איסור להשתמש הרשיון פרטי כטייס או טייס משנה בטיסות סחר או בתשלום,מכוון כמו שאמרתי ברגע שרכישת שעות טיסה מבוצעת על ידי מספר אנשים אז זה כרואי כטיסת סחר לכול דבר
Izik Bakshi פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 4XCHQ כתב: אני רק מבקש תשובה מבן אדם מוסמך המבין בחוקה, שיאמר לי ״ברק זה לא חוקי וזהו״. אם אף אחד מכם לא עשה זאת, זה נשאר בסימן שאלה לצערי. אף אחד גם לא יתן לך על גבי הפורום תשובה "מוסמכת" (ועוד לא שאלתי אם תשובה בפורום זה קביל בבית משפט ) עד כמה שאני מבין, מדור רישוי צוות אוויר ברשות התעופה האזרחית יכול לתת לך מענה ולהבהיר את הנושא, אז שלח להם את השאלה ותעדכן את כולנו מה התשובה http://caa.gov.il/index.php?option=com_ ... &Itemid=74 בהצלחה!
Nadav פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 4XCHQ כתב: תודה על הדאגה אך בבקשה ממך תנסה להביא לי הוכחה לכך שזה לא חוקי מכיוון שזה חשוב לכלל הטייסים ולא רק לי.אם אתה מכיר מישהו שיכול לומר זאת ללא עוררין, אני אודה לך מאוד. כשהינך רושם ״תחום אפור״ משמע שגם אתה לא בטוח ב 100% שאתה צודק או מודע לחוקה ועם כל הכבוד לניסיון שלך בעולם הטייס. תבין משהו, אני לא מחפש להתווכח כאן עם אף אחד מכיוון שכל אחד כבודו במקומו והוא מכיר את מה שהוא מכיר. אני רק מבקש תשובה מבן אדם מוסמך המבין בחוקה, שיאמר לי ״ברק זה לא חוקי וזהו״. אם אף אחד מכם לא עשה זאת, זה נשאר בסימן שאלה לצערי. ברק אף אחד לא יתן לך כאן תשובה חד משמעית בנושא החוקה כי היא כתובה בצורה שמתפרשת לשתי פנים באופן שאינו ברור. מה שאני מציע לך לעשות (כמו כל דבר בחיים) זה לקחת את כל מה שכתבו פה, כל העובדות, כל הדעות וכל המידע ולעשות לעצמך חשבון אם זה שווה לך. קיבלת כאן דעות מכל קצוות הקשת-טייסים, עורכי דין וגם מאנשים שצברו טיפה נסיון בחייהם. זה הכי קל להגיד-אדם X אמר שזה בסדר אז סבבה, אני יכול להטיס כמה נוסעים שאני רוצה, שישלמו לי כמה כסף שבא להם. בוא אני אשאל אותך כך: מתי זה הופך מ"סתם התחלקות בין חברים" ל"תמורה"? הרי נטען פה שתמורה זה רק ברגע שאתה מרויח שקל אחד יותר מעלות הטיסה. נכון? אז בוא ניקח פה את מצב הקיצון: האנשים שטסו איתך מכסים את כל עלות הטיסה. אתה לא מוציא שקל מהכיס. אתה לא מרויח פה אבל מצד שני לא שילמת כלום על הטיסה. גם כאן אין תמורה? שוב, אני לא עורך דין אבל תקנו אותי אם אני טועה כשאני אומר שאת בית המשפט לא מעניין אם מדובר פה בשקל או ב-950 שקלים. אני אסיים בסיפור קצר-מקרה אמיתי: אדם שאני מכיר נהג ברכב שלו, הגיע לצומת T ופנה שמאלה. אופנוען שחצה מעבר חצייה רכוב על אופנועו נכנס בבעל הרכב ונפגע. חוקר התנועה של המשטרה מצא שהאופנוען אשם באופן חד משמעי. כאשר המקרה הגיע לבית המשפט-בעל הרכב קיבל שלילה של מספר חודשים למרות שהמשטרה קבעה שלא היתה לו יד בדבר. כמו שאמרתי-אתה יודע איך תיכנס לבית המשפט ולא איך תצא... זה שאתה בטוח שאתה צודק בפרשנות שלך את החוקה, לא בהכרח אומר שאתה תצא צודק בבית המשפט. אם אתה רוצה לסכן את הרשיון (ואת כל ההשקעה הכספית שלך ברשיון) בשביל הספק שפירשת נכון או לא נכון את החוקה-הזכות היא לגמרי שלך. לטעמי, כל עוד הנושא שנוי במחלוקת ולא קיבלת תשובה חד משמעית, הייתי שוקל זאת פעמיים. כמו שאמרתי, בלי קשר למה שתחליט-שיהיו רק טיסות בטוחות ונחיתות חלקות (עם נוסעים או בלי). זה הכי חשוב.
Barak Zohar פורסם ספטמבר 12, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 תודה לכולם על התשובות! היום התייעצתי עם מדריך הטיסה שלי והוא טוען את אותו הדבר לגבי ״תחום אפור״ שאין לאף אחד כרגע תשובה חד משמעית לנושא. בשורה התחתונה הוא הסכים איתי על כך שאין גוף שבודק או יבדוק דבר מסוג זה (על החלוקה בין הנוסעים אני מדבר) ולכן כל אחד עושה מה שהוא חושב לנכון. ברשותכם נסכם את הדיון בכך שהכל נשאר בסימן שאלה, כל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון והכי חשוב, טיסות בטוחות לכולם!!!
Etai Charit פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 Amir - VATIL2 כתב: מדוע מדריך בישראל צריך לקחת כסף מהחניך כאשר זה בסולו?!!?! 300 שקל לשעה על העובדה שהוא שותה קפה בפרגולה?! opherben כתב: גביית שכר מדריך עבור סולו, נובעת מהצורך לתדרך ולפקח על הביצוע גם אם מרחוק ותוך טעימת קפה. חבר'ה חבר'ה, דיברתם על מחיר שעת טיסה, תמחור זמנו של מדריך... שכחתם את מחיר הקפה! מה הוא גדל על העצים?! מאז נוכחות ארצות נאט"ו בארצות שדות הקפה באפריקה ובדרום אמריקה, מחירי הקפה רק ממשיכים לעלות, ואנחנו מדברים פה על זוטות כמו מחירי דלק, שווי שעה מזמנו של אדם בארצו ומחיר הדרוש לו לקיום בסיסי וכד'. בעוד עשור מעכשיו קפה יהיה נחלתו של העשירון העליון, זה מהלך פוליטי לייקר את תפקיד המדריכים-משגיחים בסולו. רק בריאות. דיון מעניין, תודה למשתתפים.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 א-פרופו מחירי קפה ודלק, מחירי הדלק זינקו חריפות בעת מלחמת יום כיפור בכדי להעניש את ארה"ב ובנות בריתה. שנים בודדות לאחר מכן הקמתי את מגמת מסוקים, בניתי מסלול של ראשוני בסיסי מתקדם כנהוג אז, והחלפתי את הבל 205 בסייפן לשני השלישים הראשונים. התוצאה מבחינת עלויות היתה שחניך שסיים בסיסי מסוקים עם 150 גיחות בנות קרוב לשעה, צרך כמות דלק כוללת השווה לשעת טיסה בודדת בקורנס בגובה נמוך.
Adam Waiser פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 opherben כתב: א-פרופו מחירי קפה ודלק, מחירי הדלק זינקו חריפות בעת מלחמת יום כיפור בכדי להעניש את ארה"ב ובנות בריתה. שנים בודדות לאחר מכן הקמתי את מגמת מסוקים, בניתי מסלול של ראשוני בסיסי מתקדם כנהוג אז, והחלפתי את הבל 205 בסייפן לשני השלישים הראשונים. התוצאה מבחינת עלויות היתה שחניך שסיים בסיסי מסוקים עם 150 גיחות בנות קרוב לשעה, צרך כמות דלק כוללת השווה לשעת טיסה בודדת בקורנס בגובה נמוך. אז כמה כוסות קפה זה יוצא? :mrgreen:
Baruch Spiegel פורסם ספטמבר 12, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2011 עד שיגיע לארץ ססנה 162 לך על 152. מתלבש כמו כפפה ליד.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 13, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 13, 2011 ברק, אני חוזר לדוש בנושא כי בתגובה המצוטטת מפליא אותי הגיון החשיבה. אתה מסכים עם חוות דעתו של איתי לא כי הוא צודק אלא כי היא תואמת את דעתך. כמו איתי קיימים עשרות אלפי משפטנים, אולם מעטים מהם מתמצאים בחוק תעופתי. אני ציינתי כי למדתי חוק תעופתי (כחלק מתואר בניהול תעבורה אווירית), מביאים לך ציטוט מהחוק הקנדי שלא תואם את דעתו של איתי ואתה עדיין אוחז בדעתו. אתה לוקח את מדריך הטיסה שלך כסמכות בעניין חוק תעופתי למרות שזה אינו תחום מומחיותו. אך על אדם שעסק כמעט ארבעה עשורים בהסמכת אלה שהסמיכו את אותו מדריך אתה חולק. איפה בדיוק ההיגיון? לא נכתב שאתה גובה תשלום, צריך להבין את הכתוב- נכתב שם לגבי אלה שקבעת שאם לא נוהגים כמוהם והם כל כולם, הדבר חריג. 4XCHQ כתב: תודה לכולם על התשובות!היום התייעצתי עם מדריך הטיסה שלי והוא טוען את אותו הדבר לגבי ״תחום אפור״ שאין לאף אחד כרגע תשובה חד משמעית לנושא. בשורה התחתונה הוא הסכים איתי על כך שאין גוף שבודק או יבדוק דבר מסוג זה (על החלוקה בין הנוסעים אני מדבר) ולכן כל אחד עושה מה שהוא חושב לנכון. ברשותכם נסכם את הדיון בכך שהכל נשאר בסימן שאלה, כל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון והכי חשוב, טיסות בטוחות לכולם!!!
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 13, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 13, 2011 Adam Waiser כתב: opherben כתב: א-פרופו מחירי קפה ודלק, מחירי הדלק זינקו חריפות בעת מלחמת יום כיפור בכדי להעניש את ארה"ב ובנות בריתה. שנים בודדות לאחר מכן הקמתי את מגמת מסוקים, בניתי מסלול של ראשוני בסיסי מתקדם כנהוג אז, והחלפתי את הבל 205 בסייפן לשני השלישים הראשונים. התוצאה מבחינת עלויות היתה שחניך שסיים בסיסי מסוקים עם 150 גיחות בנות קרוב לשעה, צרך כמות דלק כוללת השווה לשעת טיסה בודדת בקורנס בגובה נמוך. אז כמה כוסות קפה זה יוצא? :mrgreen: נתייחס לתקציב המדינה: חיסכון ראוי יש לעודד. אציין רק כי כגימלאי צה"ל, אני ביחד עם אחרים נשוא תרמית המתמשכת שני עשורים שתכליתה חיסכון בתקציב הביטחון, בה גזלו את גימלתנו לאורך התקופה. גודל התרמית לגבי גימלתי האישית מתקרב ל-40% ויש עשרות אלפים כמוני, כאשר העניין כעת בידיו של מבקר המדינה מול שר האוצר, אחרי ששר הביטחון אישר את הנתונים. מי שסירב בתכסיסים ותרמיות לשלם שכר (הלנת שכר בתנ"כ היא עבירה מהחמורות שיש, שלא לדבר על מעשה כזה בזקנים נטולי אמצעי מחיה אחרים), חייב עתה מיליארדים. חבל שלא ייכנסו לכלא (המדובר בכשש קדנציות של ראשי אגף כוח אדם, סגני רמטכ"ל ורמטכ"לים שכך עשו). זו הנורמה- לרמות, לשקר, לכחש ולגרוף את הקופה לכיסך. ייקח עוד חודשים ארוכים ואז תתחלף ממשלה והכל יתחיל מהתחלה. בינתיים לאותם גימלאים אין אוכל. חברי הארגון קראו לבניהם לא להתנדב לשירות קבע במערכת מסואבת כזו.
Etai Charit פורסם ספטמבר 13, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 13, 2011 opherben כתב: Adam Waiser כתב: opherben כתב: א-פרופו מחירי קפה ודלק, מחירי הדלק זינקו חריפות בעת מלחמת יום כיפור בכדי להעניש את ארה"ב ובנות בריתה. שנים בודדות לאחר מכן הקמתי את מגמת מסוקים, בניתי מסלול של ראשוני בסיסי מתקדם כנהוג אז, והחלפתי את הבל 205 בסייפן לשני השלישים הראשונים. התוצאה מבחינת עלויות היתה שחניך שסיים בסיסי מסוקים עם 150 גיחות בנות קרוב לשעה, צרך כמות דלק כוללת השווה לשעת טיסה בודדת בקורנס בגובה נמוך. אז כמה כוסות קפה זה יוצא? :mrgreen: נתייחס לתקציב המדינה: חיסכון ראוי יש לעודד. אציין רק כי כגימלאי צה"ל, אני ביחד עם אחרים נשוא תרמית המתמשכת שני עשורים שתכליתה חיסכון בתקציב הביטחון, בה גזלו את גימלתנו לאורך התקופה. גודל התרמית לגבי גימלתי האישית מתקרב ל-40% ויש עשרות אלפים כמוני, כאשר העניין כעת בידיו של מבקר המדינה מול שר האוצר, אחרי ששר הביטחון אישר את הנתונים. מי שסירב בתכסיסים ותרמיות לשלם שכר (הלנת שכר בתנ"כ היא עבירה מהחמורות שיש, שלא לדבר על מעשה כזה בזקנים נטולי אמצעי מחיה אחרים), חייב עתה מיליארדים. חבל שלא ייכנסו לכלא (המדובר בכשש קדנציות של ראשי אגף כוח אדם, סגני רמטכ"ל ורמטכ"לים שכך עשו). זו הנורמה- לרמות, לשקר, לכחש ולגרוף את הקופה לכיסך. ייקח עוד חודשים ארוכים ואז תתחלף ממשלה והכל יתחיל מהתחלה. בינתיים לאותם גימלאים אין אוכל. חברי הארגון קראו לבניהם לא להתנדב לשירות קבע במערכת מסואבת כזו. העצוב הוא, שמדיניות הרמאות והשקר רק על מנת לכבות שריפה מקומית מושרשת גם היום, אפילו ברמות הביניים והנמוכות, והרבה סרנים ומעלה דואגים לפוליטיקה הקשורה לקידומם מאשר לעשות הנכון באותו רגע. למה שישתנה כשיגיעו להיות תא"ל/אלוף? הרי שם זה ה-כ-ל פוליטיקה פנימית. האדם הערכי כבר לא מוערך, ודינו שינוצל עד תום כשעיר לעזאזל במכלול תחומים (יכול גם להגיע לכל תחום). המצב שאתה מתאר לגביך ורבים וטובים שאיתך, הוא עצוב בעיקר משום שמדובר במשפט שצפוי לארוך עשרות שנים, לארכם לא רק הפנסיה לא תגיע כראוי לכיסכם, אלא גם מימון עורכי הדין לטפל במקרה יקר מנשוא. אולי כשמדובר בארגון זה בר השגה, אבל זה יהיה קרב מתיש שיגובה לגמרי ע"י המערכת מבפנים (פוליטיקה פוליטיקה. בהמשך לדבריך, איזה ראש אגף כ"א רוצה לצלוב פומבית את ששת קודמיו?!). שיהיה בהצלחה.