Amir Paz פורסם ספטמבר 22, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2011 אתם ממריאים משדה דב לחיפה בטיסת CVFR - מרשה חריג, 3 מייל בתוך הים, צפונה מקביל לחוף. ה METAR בשדה דב אומר שיש בסיס ענן בגובה 2200 , ראות טובה, רוח מערבית קלה, טמ"פ של 38 מעלות. אתם מחליטים לטוס בגובה 2000 רגל QNH. אתם יודעים שאתם חורגים מהחוקה (הפרדה אנכית מהענן) אבל זה לא מעניין אתכם כרגע ממריאים משדה דב, מטפסים ל2000 רגל ופתאום אתם מוצאים עצמכם בתוך הענן. אתם קוראים לשדה דב לבדוק לחץ, ואין שום בעיה - הלחץ תואם את מד הגובה, מד הגובה מראה 2000, אבל אתם עדיין בתוך ענן. יכול להיות שהענן התקלקל ?
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם ספטמבר 23, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 אף פעם אל תסמוך על METAR - תמדוד גובה בסיס ענן לבד... חחחח :mrgreen:
Amir Paz פורסם ספטמבר 23, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 עזוב.. ה METAR הזה יצא עכשיו מהתנור, מדוייק על הס"מ
Vlad Egorkin פורסם ספטמבר 23, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 לא יודע אם זה נכון או לא, אבל אני זוכר ששגיא סיפר בערב העשרה שמודדים את גובה העננים בגובה מעל פני הקרקע ולא מעל פני הים QNH.
Amir Paz פורסם ספטמבר 23, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 לא יודע אם זה נכון או לא, אבל אני זוכר ששגיא סיפר בערב העשרה שמודדים את גובה העננים בגובה מעל פני הקרקע ולא מעל פני הים QNH. זה נכון - גובה ענן מפורסם מעל פני השטח. במקרה הזה, נניח שגובה פני השטח בשדה דב הם בגובה פני הים (נתעלם מ 11 מטר הבדל שקיימים במציאות).
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם ספטמבר 23, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 לדעתי אמיר חותר לכיוון שלא דיברתי עליו בהרצאה אז... זה כבר מטאורולוגיה למתקדמים חח
Gal Mintz פורסם ספטמבר 23, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 השערה שלי: בטמ"פ גבוהה כ"כ - 38 מעלות, חלקיקי האוויר מתרחקים זה מזה, ומד הגבוה ימדוד גובה נמוך יותר ממה שבאמת אנו נמצאים. בשביל לראות 2000 נטפס גבוהה מ2000 רגל בגלל הסטייה של מד הגובה וניכנס לתוך הענן. אבל בעצם, אני לא כ"כ בטוח, כי הטמ"פ תשפיע על הלחץ הברומטרי וזה אמור להתקזז, לא?
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 23, 2011 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 אפשרויות: א. טמפ' נקודת הטל עלתה- http://itg1.meteor.wisc.edu/wxwise/Acke ... dbase.html ב. פני השטח לאורך החוף עולים (שפיים, געש), ולכן בסיס הענן יורד.
Amir Paz פורסם ספטמבר 23, 2011 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 23, 2011 הענן בגובה 2200 רגל מעל פני השטח /פני הים, זה נתון לחידה בלבד כמובן. גל כתבת בכיוון, הטמ"פ משפיעה. למעשה כשאנחנו מכיילים את מד הגובה שלנו ללחץ פני הים שהתחנה מנפיקה, אנחנו אמורים לראות גובה מעל פני הים. בפועל, יש סטייה שנובעת מהפרשי טמ"פ משמעותיים מאוד ביחס למודל האטמוספירה של ICAO. למשל בקנדה - המקרה הפוך ומסוכן יותר. כשטסים בצפון המדינה, שכבת השלג העבה (מטר וחצי בשיא החורף צפונית לאדמונטון), גורמת לכך שהאדמה לא פולטת IR החוצה לחמם את שכבת האוויר שקרובה לקרקע. נוצר מצב שבו הטמ"פ היא מינוס 25-35 על פני הקרקע, והיא נשמרת כך משהו כמו 4000-5000 רגל לגובה. רגע לפני שאני יוצא לטיסת לילה, אני בודק את גובה המכשולים על המפה. גובה המכשולים מופיע ב TRUE ALTITUDE,גובה אמיתי מעל פני הים. לעומת זאת, בטמ"פ של מינוס 30 מעלות, גם כאשר הלחץ בחלון ה KOLSMAN במד הגובה מכוייל כמו שצריך, מד הגובה לא יציג לי את הגובה האמיתי שלי מעל פני הים, הוא יציג גובה גדול יותר, מה שיגרום לי להנמיך מתחת לגובה הרצוי ולצאת מהמעטפת. גם לאלו שמטיסים PMDG או LEVEL-D לסיביר, הבנתי שה AIR DATA COMPUTER לא מתחשב בשינויים (אסור שהוא יתחשב, אחרת לא יהיה ניתן להפריד מטוסים כי לכל מטוס תהיה מערכת מד גובה שונה). לכן, אם אתם בפיינל במוסקווה, ה VNAV מראה על הפס, אבל מרחוק אתם רואים PAPI שמראה נמוך מידי - כנראה שזו הסיבה. (ברור שאם אתם על ה ILS לא תהיה סטייה.. לא להתבלבל) אני לא 100 אחוז בטוח לגבי ADC, אבל הנה לינק מעניין בנושא: http://www.ce560xl.com/files/Cold_Wx_Al ... ection.pdf