עבור לתוכן
Raz Gueta

הסימולטור הזה!!!! כמה כיף ככה מעצבן!

Recommended Posts

פורסם

צריך לשנות את השם לאיך להשתמש במחשבי פנטיום ישנים מלפני חמש שנים ומעלה

להפעלת סימולטור

תשקלו להשתדרג

היום אפשר לקנות מחשב COREI3 ב1300 ש"ח ואפילו עם הכרטיס ONBOARD יריץ לך

FSX וכל התוכנות האחרות ביחד

פורסם

אלעד שלום

אתה יכול לפרט קצת יותר במיוחד אך ומה אתה מפעיל מהלפטופ

האם אפשר להפעיל את sb ו fsacars מהלפטופ ואם כן אך ומה עוד מופעל ממנו כדי שאוכל לנסות וגם אך בדיוק

תודה שמעון

פורסם

אלעד, השיטת עבודה שלך טובה מאחר ורק אתה ואשתך עושים שימוש במחשב, אני גם בטוח שסימנת לאשתך מה מותר לה לגעת במחשב ומה לא :)

אבל להרבה אנשים המחשב הוא לא רק פרטי שלהם אלה גם מחשב לכל מי שגר בבית, ואז אתה מאבד בקרה על מה מותקן במחשב כי יש מלא משתמשים.

אני במשך כמה שנים עבדתי בשיטה שאתה מציין, ואכן כמעט ולא היו קריסות, אבל ברגע שעוד משתמשים בבית התחילו לעשות שימוש במחשב (במיוחד אחי, שהתקין עליו כל תוכנת מוזיקה אפשרית) התחילו הצרות, ובסוף נטשתי את השימוש במחשב לטובת סימולטור כי זה בלתי אפשרי לעשות בקרה על 4 נפשות שעושות שימוש במחשב ומתקינות אלוהים יודע מה.

בתור משתמש מהצד בגישה של אמיר, היתרונות הם ברורים ואמיר ציין אותם, חסרון אחד שאני מוצא בה הוא המחיר של זה, ואני מדבר על מחיר כספי, זה פשוט אומר לקנות עוד מחשב, ומצריך עוד מקום בדירה לעמדת מחשב - בגלל זה אמיר טס בארון :lol::lol:

חברים, לכו ותשאלו כל אחד בחטיבה שבונה היום קוקפיט בצורה רצינית, האם המחשב של הסימולטור משמש לעוד דברים? בוודאי שלא!

אז נכון שאין לרובנו עוד קוקפיט בבית, אבל כאן טמון הרעיון של אמיר, הוא מתייחס למחשב כחלק בלתי נפרד מקוקפיט שאני מתאר לעצמי שיהיה לו יום אחד, ועד אז הוא יטוס בלי אבל ירגיש עם... :lol:

פורסם
אלעד שלום

אתה יכול לפרט קצת יותר במיוחד אך ומה אתה מפעיל מהלפטופ

האם אפשר להפעיל את sb ו fsacars מהלפטופ ואם כן אך ומה עוד מופעל ממנו כדי שאוכל לנסות וגם אך בדיוק

תודה שמעון

היי שמעון

בגדול התוכנות שאיתן אני עובד ממחשב מרוחק:

FSACARES של אלעל

DELTA ACARES

FSINN

ASE

TOPCAT

FS FLIGHT KEEPER

כולן חוץ מ FSINN דורשות מודול WIDEFS שהוא חלק מחבילת FSUIPC (דורש סיריאל נפרד) ובעצם מדמה כאילו מותקן לך סימולטור בלפטופ אבל בעצם פתוח ערוץ תקשורת ישיר לFSUIPC בסימולטור.

ההגדרות פשוטות- ברוב המקרים אין צורך בהגדרות כמו למשל ב ACARES של אלעל שצריך פשוט להכין אותו לטיסה כמו שהיית עושה על מחשב עם סימולטור, בחלק מהמיקרים צריך לפתוח לשיתוף ברשת את תיקיית השורש של הסימולטור או סתם לסמן V על שימוש ב WIDEFS באיזה תפריט הגדרות כלשהו.

FSINN לא דורשת מודול כי העצמאית ויודעת לעשות את זה לבד- ויש אפילו אפשרות לבחור מאיפה ייצא הקשר קולי- מהלפטופ או מחשב הסימולטור אני אישית מעדיף את מחשב הסימולטור משיקולי נוחות

איציק אם חיי הנישואין שלי מעניינים אותך כל כך- לאשתי יש יוזר משלה והיא לא מוגבלת בצרכים שלה לשום דבר אם הייתי בונה קוקפיט סביר להניח שהמצב היה שונה כי גם לה לא היה נעים לעבוד בין מצערות יוק ו CDU......

בין אצל רוב האנשים עוברים על המחשב 5 נפשות או רק 2 זה לא משנה זה התחביב וככה הוא בנוי... העניין שאם כבר יש לך מחשב משלך או גג עוד מישהו עובד עליו זה בזבוז לעשות אותו סטרילי רק לסימולטור מחשש לבצועים נמוכים ולקריסות,שבונים קוקפיט, הכללים באמת משתנים גם בדרך כלל מדובר בהרבה יותר ממחשב אחד לטובת העניין ומדובר בשינוי פאזה ממשי.

פורסם

טוב אלעד מה שחשוב לי זה fsinn and fsinn ונורא חשוב לי להבין אם יש לי את widefs מותקן אז שניהם יכולו לפעול מכול מחשב בגלל העובדה שיש לי מחשב נפרד למפה אז חשבתי להפעיל את זה גם משם

אם אתה זוכר אך בדיוק אני עושה את אני יודה לך מאוד על הסבר מפורט קצת יותר לגבי שני התוכנות האלו

מצטער אם אני נודניק פשוט נמאס כול הזמן יש בעיות בסים איתם

הרבה הרבה תודה

שמעון

פורסם
טוב אלעד מה שחשוב לי זה fsinn and fsinn ונורא חשוב לי להבין אם יש לי את widefs מותקן אז שניהם יכולו לפעול מכול מחשב בגלל העובדה שיש לי מחשב נפרד למפה אז חשבתי להפעיל את זה גם משם

אם אתה זוכר אך בדיוק אני עושה את אני יודה לך מאוד על הסבר מפורט קצת יותר לגבי שני התוכנות האלו

מצטער אם אני נודניק פשוט נמאס כול הזמן יש בעיות בסים איתם

הרבה הרבה תודה

שמעון

לגבי FSINN- כתבתי פעם מסמך שמסביר בדיוק איך לעשות את זה הוא היה פעם באתר החטיבה לא יודע למה הורד- שלח לי בפרטי את המייל ואשלח לך את המדריך.

לגבי WIDEFS- זה דורש סדרה ארוכה שלה הגדרות ראשוניות- אבל מאוד לא מסובכות- ניתן להורדה בקישור המדריכים גם שם:

http://www.schiratti.com/files/dowson/WideFS.zip

את ה FSACARES תתקין רגיל במחשב הנייד כאילו התקנת אותו במחשב הסימולטור

רק טיפ קטן- ממליץ להגדיר את ה DHCP בראטר שייתן לא כל מחשב IP קבוע.

פורסם

לא, אלחוטי או קווי IP יש בכל מצב ברוב הראוטרים יש אפשרות בתוך ההגדרות לכפות בהגדרות DHCP כתובת IP לפי כתובת ה MAC של הכרטיס האלחוטיץ שלך

פורסם
אמיר, אם אתה לא תאשפז את עצמך, ננקוט בשיטת אשפוז כפוי. לתשומת ליבך.

רק תבטיח לי דבר אחד. כשאתה חוטף DESKTOP בפיינל ל 12. תבטיח לי שתתקשר אלי :lol:

תמשיכו לנסות להפריד בין החתול לעכבר.. אני פשוט לא הכנסתי את החתול לחדר 8)

האמת שאני רוצה לחזור לטוס - ה YOKE שבור... נראה לי נקנה CH חדש.

פורסם

לדעתי צריך להתקין דברים שחשובים לסימולטור ולא להגזים...

יש כאלה שמתקינים מחדש ומתקינים tת כל אירופה + ארהב ובתכלס הם משתמשים רק 50 % ממה שהם התקינו...

אני לדוגמא מתקין רק לאיפה שאני צריך אם אני מתכון לטוס לשם...

בסופו של דבר אני שומר על המחשב +הסימ,ומגיע ל 25-30 FPS עם ה NGX בגרפיקה מצויינת...

פורסם

מסוגל להזדהות בהחלט..

עד היום בכמה שנים מאז שיש לי את הסימ היו לי קריסות או תופעות משונות מס' פעמים..אני חייב לציין אף אחת לא קשורה לחומרה!!

בוודאות!

אני בניתי לי את המחשב לפני שנים הוא מדור QUAD לפני שיצא דור ה I

4G זכרון WINXP 32 כן עדיין > מתכוון להחליף מתוך עצלות לא מבצע כרגע.. ;-) עדיין סוס עבודה לא יעזור כלום XP המערכת הכי יציבה שעשו אי פעם אפילו יותר מ 7 לדעתי.

כרטיס מסך שהיום כבר נחשב ענתיקה לאספנים :) פעם היה בין הטובים -של גיגביט 9800GT 512MB

לוח אם PQ5 ASUS לטעמי מעולה..

זכרונות 4GB 4x1 - עובדים במוד של DUAL לפי הלוח אם - של קינגסטון מהסוג הטוב יותר הייפרX

שני דיסקים: אחד C למערכת ותוכנות כמו אופיס וכו של WD

השני הגדול לסימ ושאר ירקות :) של SEGATA.

לגבי קרור יש לספק קרור יש מאחור אחד גדול ויש ענק על המעבד עם גוף קרור נדמה לי של ARCTIC COOL משהו כזה. עושה עבודתו נאמנה :)

מנקה אבק בפנים קבוע כל חודש -חודשיים משהו שאנשים לא מודעים לו כלל!! עד שמחשב מתחמם וקורס במקרה טוב או שורף ספק או מעבד במקרה רע.

חברה..אנא מכם נקו אבק ממחשב בפנים בקביעות - ובזהירות!! כמובן האלקטרוניקה עדינה.

את כרטיס המסך אני מוציא כי הגוף קרור כלפי מטה וקשה להגיע. - מוציא ממנו ממש שטיח של אבק - זה צרכן מתח הגדול ביותר ופולט החום הגדול ביותר הוא מתחמם יותר מהמעבד עצמו!!

וזה ידוע.

אז ככה. מותקן לי גם FSX טסתי מס פעמים בודד ( בעיקר כי למרות שזה סוס עדיין מחשב מתקשה לעתים עם FSX לרוץ חלק ) לכן בנתיים משמש בעיקר FS9 > ללא קשר לכך הסינרי של דוד מדרבן אותי כמה שיותר קרוב לרכוש ולעבור ל FSX כולל כל שינויים באדיבותו של תומר חיים :)

לכן כל הקריסות מייחסות ל FS9:

בהתחלה כן היו לי בעיות קריסה ולא רק בסימ שהיה קורס ונותן "מסך מוות" למי שמכיר בעיקר בזמן העלאת סינרי כבד ולא משנה איזה, לקח זמן להבין שזה חומרה לא ידעתי מה זה המסך הזה עד אז למרות שאני מבין קצת במחשבים. - ברור קצר בפורום מעולה של ASUS - הוביל ישר לעדכן את המתח שהזכרון הספציפי שלי מקבל ב BIOS לפי הזכור לי בעוד 0.1V - כמה דק עבודה הכל סודר מאז טפו טפו..מדובר היה על מחשב שהיה בן שבועיים או שלוש היום בן 3 אולי 3.5 לטעמי.

עד היום היו לי מס קריסות בודדות בסימ עצמו שנבעו מהסימ כאשר לא קשורות כלל לחומרה!!

1. אחרי סימ כלשהו שהתקנתי נדמה לי משהו בירדן או מצרים - השתנה קובץ כלשהו שקשור לGYRO ומצפן מגנטי - פשוט "איבד את הצפון " כמו שאומרים :) - עליתי על זה במהירות יש לומר.

גם הסרת הסימ לא עזרה כי הקובץ כבר שונה..הורדתי אותו מאחד דיסק מקורים של הסימ החלפתי בזה שהתקלקל - הכל עובד.

איך עליתי על זה? חיפוש בפורום כלשהו כזכור לי מה יכול לגרום לשיבוש - אמרו לבדוק סינרי אחרון שהותקן - ואז הגעתי לאיזה קובץ אחראי לגיירו ותקנתי אותו.

2. מס קריסות בודד עקב למשל : לא לשים לב שיש לי כמה AFCAD לאותו שדה דרך כמה תוספים שונים שהותקנו - לדוגמא סינרי לאזור שמכיל גם קבצים כאלו בנוסף קובץ שבא עם הסינרי מסויים לשדה באותו אזור וכו. - למשל בתקופה לפני VATSIM השתמשתי בתוכנה של FLIGHT1 ULTIMATE TRAFFIC שמעדכנת AFCAD משלה להמון שדות.

פתרון - תוכנה חינמית הורדה מאתר AVSIM לארגון גיבוי ומחיקה של AFCAD > מאז אין שום בעיה. ובנוסף תוכנה חינמית לעריכת AFCAD עצמו. ( זה כבר לקונצים שלי ).

3. לא לשים לב לסדר הסינרים ברשימה בין MESH LANDCLASS השדה עצמו - מבחינת עדיפות וכו'

ברגע שבנתי את סעיפים 2-3 וזה ממש מזמן למדתי על בשרי ונסיוני אין כמעט שום קריסה.אוליי 1 לשנה חצי שנה.

סעיפים 2-3 יגרמו גם לתופעות לא הגיוניות לא רק קריסות כמו מסלול באוויר וכו'. או שדה מופיע בכפילות וכו.

כמובן יש לדעת טוב טוב מה עושים מה מתקינים לבדוק כל התקנה - כדברי זיירמן - ובכלל לדעת מה עושים ולעבוד מסודר.

כלומר אצלי כל סינרי תחת ספריה משלו בשם שברור וקל לאתר אותו למשל לפי ICAO או שם מדינה או עיר וכו - ויש לי הרבה :) - אומנם מעמיס על רגסטרי וגם על על טעינה שלהם, אבל!!! לדעתי מקל מאוד על מעקב מה ואיך מותקן.. בקלות אפשר למצוא כל סינרי ואת הקבצים שלו ללא בעיה. לא סתם לזרוק התקנה ל ADDON ולתת להכל להתחרבש שם! או לתת לקובץ להתקין בספריה שהוא רוצה תמיד ניתן לשנות! בעיקר ZIP שפותחים.

כל ZIP לרוב יגיע עם הוראות התקנה - לעתים כן מאוד משמעותי איך שמים את הקבצים איפה.. אצלי יש גיבויים לכל הקבצי התקנה.תמיד אוכל לקרוא את TXT, ככה שלמחוק סינרי תמיד לפי ההתקנה ואוכל לדעת עם שמתי למשל איזה קובץ בספריית טקסטורות ראשית ולמחוק אותו..

לגבי דברי אמיר וזיירמן.

המחשב הוא רק שלי אבל כן שיקול כסף ומקום ונוחות לא לעבור ממחשב למחשב וכו חשוב לי.

אבל כמה שאני יקה וקיצוני ומסודר זה נראה לי מוגזם אמיר, 9 מאוורים?? מה אתה מריץ שם שרת שלם ??:):) 4 מספיק בהחלט.

ואז לגבי ספק 1000W מספיק בהחלט למה שיש לך.

לגבי זרם חשמל - הוא יציב אצלי עד רמת 0.01V .. רק צריך ספק טוב עם מייצב וזהו.

אך אכן כן הנסיון מלמד אין מה לעשות וזה גם אופי.. לא לכל אחד בעיקר לצעירים יש ידע הבנה מחשבה או רצון להשקיע בדברים אלו.

אגב לגבי סדר הסינרים גיבויי קבצי התקנות וכו אני אישית מכיר משהו שסבל מזה מאוד ( כי לא שמע לעצותיי על נסיון מבשרי ) אם יקרא שורות אלה וישתף אין שום בעיה לא אזכיר שמו מצנעת הפרט.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...