iroth פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 חבר'ה אני מתנצל מראש - הודעה זו היא בנושא קצת שונה אבל בכל זאת - זוהי המלצה חמה מאד מאד לחווית סימולציה מסוג שונה לגמרי. רוצו לפני שזה נגמר!!! במוזיאון הילדים בחולון מתקיים בימים אלה מיצג שמדמה בעצם את מציאות חייהם של עיוורים. אני לא אפרט הכל כדי לא לפגוע בהנאה אבל בעקרון זוהי תערוכה שלא רואים בה כלום. הולכים באולמות חשוכים לגמרי כשהמדריך (או המדריכה) הוא עיוור מלידה שיכול להנחות אותנו. החוויה גם יוצרת תחושת הזדהות עם מה שמרגישים עיוורים ותורמת להבנת עולמם וגם באופן מפתיע מלמדת אותנו משהו על עצמנו, על הדרך בה אנו קולטים את העולם ועל שאר החושים שלנו שבדרך כלל מוזנחים. ומה שהכי חשוב - זה נשמע מוזר או משעמם, אבל זוהי חוויה מהנה ומרתקת!
Izik Bakshi פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 עשו על זה כתבה בערוץ אחד לא מזמן...אני ממליץ לכולם בחום ואהבה... יפה שהעלת את זה ישראל...אהבתי..
talkaplan פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 הייתי פעם שהייתי פעם לפני שנתיים, 3 בערך זה היה על חייזרים וזה.......
e_dor פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 הייתי פעם שהייתי פעם לפני שנתיים, 3 בערך זה היה על חייזרים וזה....... גם אני הייתי אז ! פעילות משעשת מאוד .... הרעיון שהצגת בדיון מקורי מאוד ויפה ! אבל אני לא חושב שהרבה ילכו .... בכל אופן, כל הכבוד להם על היוזמה ותודה לך ששיתפת :wink:
Rubee פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 אני חושב שאני ילך לשם רק בשביל זה.... זה נשמע באמת מעניין לראות איך זה.....אני בספק אם הם הצליחו לגמרי לגרום לך להרגיש שאתה עיוור
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם אוגוסט 29, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2004 הייתי שם חמוד לאללה, קצת מוזר בהתחלה אבל בסך הכל מעביר לך כל מיני דברים שצריך לעבור כעיוור ואתה נעזר במקל הליכה ובשאר החושים. אתה בחושך משהו כמו שעה ורבע, וכשיוצאים לאור זה ממש כואב בעיניים זה בערך ממצא את זה :wink:
moti פורסם אוגוסט 29, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2004 רעיון יפה! ממש סוג אחר של סימולטור- כתבת שזה במוזיאון הילדים, האם הפעילות מועברת מ/או לילדים בלבד?
hagay פורסם אוגוסט 29, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2004 טוב, כולם יודעים שאני דתי, וכל בוקר אנחנו מברכים כך "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם פוקח עיוורים" שבעצם הכוונה היא להודות לה' שמחזיר לנו את מאור העיניים כל בוקר מחדש, לכן אשמח מאוד אם משהו יסביר לי איך מגיעים לשם כדי שאוכל לחוות איך עיוור מרגיש, ככה אוכל להבין יותר את הברכה שאני מברך כל בוקר.
iroth פורסם אוגוסט 29, 2004 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 29, 2004 חגי, בדוק באתר הבא (לחץ על "על המוזיאון" ואז למעלה על "איפה"): http://www.childrensmuseum.org.il ולמי ששאל - זה ממוקם במתחם מוזיאון הילדים אך מיועד לילדים מעל גיל 8 אני מבטיח לך חגי שיפקחו עינייך ותבין את הברכה באור חדש לגמרי (שים לב איך בשפה העברית הבנה קשורה לראייה...) גם לאנשים חילוניים כמוני מדובר בחוויה שונה ומרגשת שבהחלט מעורת למחשבה ובדרכנו שלנו לתודה לאל (או לגורל או למי שחילוני מודה לו) על שגורלנו שונה.