Ohad Shalev פורסם נובמבר 20, 2011 דיווח פורסם נובמבר 20, 2011 שלום רב לכלל חברי החטיבה. בחצי השנה האחרונה, לאחר המון שנים של הזנחה בנושא וחוסר תאימות לתוכנות ואפשרויות חדשות, לקחתי על עצמי משימה אשר עוסקת ביצירה ועדכון של כלל מרחב ישראל לסקטור חדש אשר יעמוד בסטדנרטים ובעדכונים אחרונים מהעולם האמיתי ומעולם הסימולטורים. אני שמח לבשר לכולכם שהמשימה הושלמה בהצלחה! בתאריך ה-30.11.12 אני עתיד לפרסם את הסקטור החדש של החטיבה אשר ישמש אותנו לשנים הבאות. הסקטור יעבוד במלואו ובצורה תקינה בתוכנת ה-Euroscope בלבד, החלטה זו התקבלה מכיוון שתוכנה זו הינה קפיצת מדרגה בתחום. תוכנה אשר פותחת בפני הפקחים, ואף מפתחי הסקטורים, אפשרויות רבות כיום ואף יותר בעתיד הקרוב כרחוק. מתוכננת הדרכה על התוכנה החדשה - הודעה על כך תצא בנפרד בקרוב. קודם כל אני רוצה להודות למספר חברי חטיבה אשר עזרו לי במהלך הפרוייקט: 1. חברי הבטא ויוצרים עוזרים: איתי ארנון, איציק בקשי, אלעד זיירמן, רן פינקלס, אביב קרבל, נוי פרחי, אור באכתרי, ברק זוהר, הראל דקר ואמיר פרידלנד. 2. כלל יוצרי הסקטורים הקודמים: עופר בן-פרץ, עומרי סודרי, אורן לימוני, עומר אפרת, שאדי אבו-אחמד ואילן יונש. תודה ענקית לכולכם! לעניינינו, אז מה יש לנו כרגע בסקטור החדש? 1. בניתי את כלל ישראל מחדש ז"א שכלל הגבולות הפיזיים של המדינה הינם בצורתם האמיתית במכ"ם שלנו (כולל גבולות הכינרת ים המלח והגולן).2. עדכנתי את כלל מערכת נק' ה-IFR וה-CVFR במרחב - העבודה כללה הוספת נקודות חדשות מחיקת נק' שלא קיימות עוד ועדכון מיקום של נקודות אחרות כמו כן הוספו נקודות ראייה ברמה"ג ע"פ נוהל רמה"ג של חיה"א הוירטואלי.3. עודכנו נתיבי IFR גבוהים ונמוכים בהתאם לעדכונים האחרונים.4. הוכנסו אזורים אסורים לטיסה באופן תמידי (כמ"ג).5. בועות ואזורים: הוכנסו כלל בועות האז"מים, ובנוסף אזורי האימון של הרצליה - ש"ד - שדה תימן - חיפה - מגידו.6. חיה"א: הוכנסו כלל אזורי האימון הגבוהים והנמוכים + נתיבי קרב ונתיבי פטרול.7. הוכנסו כלל הכבישים במדינה אשר מספרם הינם עד תלת-ספרתי (לא כולל, למעט כביש 431) - סה"כ 41 כבישים.8. הוכנסו כלל גישות המכשירים לב"ג (ILS\RNAV 08, RNAV 26, LDA וכד').9. הוכנסו STAR SOLIN1A\B.10. הוכנסו כלל יציאות המכשירים מב"ג.11. פותחה מערכת תיאום אונליין בין פקחים - ללא צורך בהודעות טקסט וכד'.12. אזור ה-TMA נבנה מחדש ע"פ החלוקה החדשה מול גישה, TMA ופלוטו במרחב.13. כלל הסעיפים מעלה וכל אייטם יחיד בהם ניתן להצגה\הסתרה בשיטת השקפים.14. נבנה קובץ אזורי שליטה והיררכיות מחודש - בכפוף לשינויים בעולם האמיתי.15. נוצרו תגי בקרה אשר מהווים רפליקות לתגי הבקרה האמיתיים.16. נוצר סקטור הקרקע של ב"ג בהתאם לשיפוצים הנוכחיים בשדה.17. הוטמעה מערכת OCC - Operations Control Center בתוכנת הפיקוח, דבר אשר יתן לנו (וגם לחברות התעופה הוירטואליות) אינטגרציה בין מערכות ההרשמה לטייסים עם פקחי החטיבה בזמן אירועים.18. הוטמעה מערכת אטיס קולית. תמונות של הסקטור (ייתכנו שינויים מינוריים בגרסת השחרור):
Tomer Oszlak פורסם נובמבר 20, 2011 דיווח פורסם נובמבר 20, 2011 נראה מדהים, האם יצא מדריך בעברית לתוכנת הEUROSCOPE?
Ohad Shalev פורסם נובמבר 20, 2011 מחבר דיווח פורסם נובמבר 20, 2011 נראה מדהים, האם יצא מדריך בעברית לתוכנת הEUROSCOPE? ייתכן שחברי החטיבה ירצו לתרגם או ליצור מדריך בעברית ל-EuroScope. כרגע זה לא ב-TODO LIST שלי שהיא ארוכה גם ככה - יש עוד הרבה עדכונים לשאר השדות בסקטור.
Izik Bakshi פורסם נובמבר 20, 2011 דיווח פורסם נובמבר 20, 2011 תודה רבה על העבודה המשובחת! יצא סקטור מדהים!
Barak Zohar פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 שמע, זה נראה מעולה! ישר כוח חברים על העשייה. נחמד לראות אותי בתמונה הראשונה (4X-CHQ)
אורח פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 תודה אוהד על העבודה הקשה, ניראה מצויין. התחלתי לחפור ב ES, תוכנה מרשימה. הדבר היחידי שחסר לי בה כדי שתיהיה מושלמת עבורי, זה ריבוי חלונות בסגנון VRC. כל נושא התאומים בתוכנה הזאת, מרשים ביותר. אוהד \ איציק \ חטיבה אפשר לינק לאתר של המפתח, יש לי כמה בקשות להוסיף לויש ליסט. עוד דבר שהיתי רוצה לראות, חלונות צ'ט כמו ב VRC. שוב תודה אוהד על העבודה הקשה
Izik Bakshi פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 http://forums.vatsim.net/viewforum.php? ... 3dd261c095 לינק לפורום התמיכה של VATSIM, אותו מנהל המפתח וניתן לזרוק בקשות. יש דרך לעבוד עם ES בריבוי מסכים, אוהד יכול לפרט.
אורח פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 הבעיה היא ש ES רצה על מסך מלא ולא כמו ב VRC במוד של חלונות.
אורח פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 ישר כח, עבודה יפה , תודה רבה. הבעיה היא ש ES רצה על מסך מלא ולא כמו ב VRC במוד של חלונות. רן, אתה בהחלט יכול להריץ ES על 2 או 3 מסכים ע"י ה PROXY SERVER
Almog Atar פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 אוהד תודה רבה על כל הזמן שהקדשת והשקעת לא רק ביצירת הסקטור, גם בהדרכת פקחים וקינפוג התוכנה. תודה רבה !!
David Bendavid פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 מדהים! כל הכבוד על העבודה הקשה אוהד. בתור אחד שעקב אחרי הפיתוח של הסקטור, אני יכול להגיד שאוהד נתן את כל כולו לפרויקט הזה, ולא התפשר על אף פרט קטן, גם אם זה היה כרוך בהמון המון עבודה שחורה, שאפו!
אורח פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 יורם סתכל לדוגמית בתמונה הנ"ל (מאז שיפרתית את התצוגה של המסכים). בעבודה עם מסך רחב ומדינה צרה, זה יוצר בזבוז מסך עצום. בעבודה עם מספר מסכים, זה יוצא עוד יותר בזבוז. בערב נצלם לכם מסך מכ"ם ב VRC במוד APP ומוד ת"א. ה ES, כל מסך מתמלא באותו סקטור פתוח. אני לא יכול לשים למשל במסך 2 שלי את הרצליה, אילת וראש פינה + מסך חיבורים + צ'טים פקחים (נכון כמעט ולא צריך ב ES, אבל עדין הרבה יותר נוח ממה שיש היום ב ES). במסך הראשי מסך מכ"מ ראשי במוד IFR (כשנקודות CVFR רק מסומנות ללא FIX) ובצד, מכ"מ CVFR במידת הצורך. ב WF בשלב מסויים עבדתי כקאבול CTR + הוצאתי מטוסים מהחור שממנו המריאו. עם ES היתי יורה לעצמי בראש כי ב VRC היתי עם שלושה סקטורים פתוחים על שני מסכים וכך יכולתי להוציא מטוסים, להפריד על הנתיב ולסדר אותם לאיתי לגישה.
Ohad Shalev פורסם נובמבר 21, 2011 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 ניתן "לקפוץ" בין ר"פ\הרצליה ואילת ע"י לחיצת כפתור - נכון שזה מעט פחות נוח מאשר לראות תמיד את הסקטור מול העניים. בכל מקרה כל שאר הדברים תמיד מופיעים. ואתה יכול לקנפג לעצמך את המרחב בצורה הרבה יותר נוחה - לדוגמא במכ"מ CVFR שלך להציג רק נק' דיווח חובה וכד' - יש הרבה רעיונות. זה ברור שזה לא פשוט להתרגל לתוכנה חדשה. הכי חשוב לזכור שלהכל יש פתרון מאוד פשוט, אולי מעט שונה ממה שאנו מכירים ומצריך התרגלות אבל בסופו של דבר ES הרבה הרבה יותר מתקדמת מ-VRC והכי חשוב מספקת לחטיבה פלטפורמה להתקדמות עתידית בתחום (לא לעוד הרבה זמן המכ"מים בב"ג יראו כמו שהם נראים היום וצריך להיות מוכנים לכך). בכל מקרה כמו שאמרתי, VRC כבר מזמן לא בפיתוח ואין לה שום אופק פיתוחי, מאידח ES תמיד תחת פיתוח והמפתחים קשובים לבקשות חדשות - צריך רק לבקש
אורח פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 זה כמו המעבר מ Pro Controller ל ASRC ומשם ל VRC שהיתה קפיצה מאוד רצינית קדימה. ה ES עושה את זה, רק ציינתי מה חסר לי. וקשה ללמד כלבים זקנים תרגילים חדשים NOT;)
אורח פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 ]יורם סתכל לדוגמית בתמונה הנ"ל (מאז שיפרתית את התצוגה של המסכים). בעבודה עם מסך רחב ומדינה צרה, זה יוצר בזבוז מסך עצום. בעבודה עם מספר מסכים, זה יוצא עוד יותר בזבוז. . רן, לצערי אין לי שום נסיון עם VRC מכיוון שתמיד השתמשתי ב ES. למשל אתה יכול לשמור לך כל שדה ב ASR ולדפדף עם F7 אצלי זה נראה כך: אשמח לסייע ולעזור בפגישתנו הבאה
Amir Paz פורסם נובמבר 21, 2011 דיווח פורסם נובמבר 21, 2011 כל הכבוד לאוהד ושאר החברים שעזרו בפיתוח הסקטור. הגיע הזמן של VATIL להכנס לעולם ה EUROSCOPE. הסקטור נבנה ברמה שלא מביישת חברה מסחרית, עם דגש על הפרטים הקטנים והתאמה למסך המכ"מ במציאות. מחלקת ההדרכה תשחרר קובץ הפעלה למסלולי ההסעה החדשים, ומבצעים יוציאו נוטאם היום/מחר בעניין כך שיהיה אפשר להתחיל להסיע במרכז המשולש בב"ג.
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 שקלתם להשתמש ב-? http://www.xumepoc.com/gvccs/?id=home&url=
yoni revivo פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 כל הכבוד לאוהד ומי שלקח חלק בהחלט עבודה מצוינת. אומנם יש בי כמיהה לרינגים אבל ננסה לחיות עם זה.. שקלתם להשתמש ב-?http://www.xumepoc.com/gvccs/?id=home&url= אוהד, תרשום תרשום :wink:
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 גם אם המעבר לא קל, לא תצטערו. מצד שני , ראוי להיערך לתוכנה החדשה vSTARS שואטסים מסיימת הכנתה כעת (סוף בדיקות ביטא): http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?f=7&t=55302
Amir Paz פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 גם אם המעבר לא קל, לא תצטערו. מצד שני , ראוי להיערך לתוכנה החדשה vSTARS שואטסים מסיימת הכנתה כעת (סוף בדיקות ביטא):http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?f=7&t=55302 אני הולך לשבור את השיא בדילוגים. מ ASRC ישירות ל vSTARS. זה נראה כמו המסך בנתב"ג.
yoni revivo פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 עופר תודה רבה על הקישור :!:, אנחנו ננסה לקבל עותק שלה לחד"ב בעוד חודש. שזה אומר גם לילה לבן להכנת סקטור.
Ohad Shalev פורסם נובמבר 22, 2011 מחבר דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 תודה עופר! בהחלט נראית תוכנה מרשימה, אני אנסה לדלות פרטים עליה וייתכן כי ניצור לה גירסאת סקטור משלה. בקשר ל-GVCCS בהחלט ניסינו לעבוד איתה - היא לא עובדת יותר מדי טוב, יש לה המון בעיות הפעלה בעיקר בנושא של החיבור לסקייפ, ירדתי מהנסיונות אחרי מספר ימים של חוסר הצלחה.