Or Netzer פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 yuval_el כתב: netman כתב: איזה כיף יהיה להתווכח עם המורה ואז להביא לו מה שנקרא "בום בום לפנים" ולהוציא לו הוכחות :twisted: יאלה רק שנתחיל ללמוד על זה כבר :twisted: תודה עופר כרגיל :wink: אור, אתם לומדים אוירודינמיקה בבית ספר? פיזיקה 5 יח"ל שבין השאר נגיע קצת לאווירודינמיקה .. בקטנה אבל
yuval_el פורסם ספטמבר 3, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 netman כתב: yuval_el כתב: netman כתב: איזה כיף יהיה להתווכח עם המורה ואז להביא לו מה שנקרא "בום בום לפנים" ולהוציא לו הוכחות :twisted: יאלה רק שנתחיל ללמוד על זה כבר :twisted: תודה עופר כרגיל :wink: אור, אתם לומדים אוירודינמיקה בבית ספר? פיזיקה 5 יח"ל שבין השאר נגיע קצת לאווירודינמיקה .. בקטנה אבל גם אני לומד ככה פיזיקה...הלוואי שגם אנחנו נלמד את זה מתישהו...
yoni revivo פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 לא נראה לי שמסלול 5 יח"ל נוגע ובטח שלא מעמיק בתחום האווירודינמיקה והתעופה.. אולי בדינמיקה כללית כן. בכל מקרה מה מונע ממך ללמוד באופן יוזמתי/אישי? זה ממש לא מסובך, אני למדתי את כל מה שאני יודע מיוזמה אישית. אם מישהו רוצה אני יכול להמליץ לו על מגוון ספרים, חלקם גם בעיברית.
mic פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 בדיוק אני ויובל דיברנו על זה שספרים בעברית בתחום היו חוסחים לנו כ"כ הרבה שעות, אולי באמת תמליץ כאן על ספרים, ומקומות בהם אפשר להשיגם
yuval_el פורסם ספטמבר 3, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 תראו איך הFAA מפרסם את כל החומר, בצורה מסודרת ויפה כזאת.. וכאן בארץ? כלום...
yoni revivo פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 yuval_el כתב: תראו איך הFAA מפרסם את כל החומר, בצורה מסודרת ויפה כזאת..וכאן בארץ? כלום... כל מי שעוסק בתחום בעל רמה בסיסית באנגלית, אז מכאן באה השאלה לשם מה מרכז מדריכים ישראלי (בעיברית אם לזה התכוונת) אם קיים כבר אחד גדול ופורמלי שמכיל את החומר? חוץ מזה, אל תגזים בקשר לארץ... יש ברשת לא מעט אתרים ישראליים עם מידע בסיסי ומתקדם בתחום.. חיפוש קצר בגוגול יוכיח זאת. בתחום הספרים יש המון מידע שניתן להשיג, גם בעיברית. אני עוד מעט אציג כאן למי שמעוניין רשימת ספרים מומלצים.
talkaplan פורסם ספטמבר 5, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 5, 2004 אני אף פעם לא הורגתי לפלייטסימולטור אירבאס ואני גם לא אני מעדיף את הבואינג אני אוהב לטוס על מטוסים שאני מכיר ועם אני מתחיל ללמוד על מטוס חדש זה לא יהיה אירבאס
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 5, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 5, 2004 שלום, אין דברי מופנים לכותב ההודעה המצוטטת לעיל, אלא לכלל התופעה של שיבוש שיטתי וחוזר של יסודות השפה העברית בפורום. לכל ישראלי ויהודי צריכים להיות רגשי גאווה, ייחודיות, ושאיפה לשימור שפתנו, שפת עמנו, היא שפת הקודש. מהמאמרים וההודעות שקראתי בפורום, ניתן לתאר את השפה השגורה בחלק ניכר מההודעות כהתעללות הגובלת בשחיטה פשוטה כמשמעה. זו פשוט זוועה חיה. איך אפשר? אתם רוצים לטוס, להיות כמו גדולים, ואינכם יודעים, או לא מסוגלים להתבטא נכון ובצורה נאותה? מה פירושם של אם ו- עם. אני מבקש כל אחד מכם לבדוק עצמו לפני כתיבה כלשהי, זה פשוט לא יאומן. אתם מתלהבים ובצדק מתמונות יפות, ואי אפשר לבטא זאת בעברית? מה מטרת עירוב מלים ערביות ואנגליות במשפטים בעברית; שלום ולהתראות לא יפים יותר מיאללה ביי? שילוב תרבויות הנו דבר יפה, אך סירוס שפה הנו דבר מכוער ובזוי. לעתים קרובות אני קורא," שאני הולך לישון...". להלן שיעור עברית קצר: ש... הנו קיצור המלה "אשר". האם הכותב התכוון ל- אשר אני הולך לישון, או כאשר אני הולך לישון, שקיצורו בעברית הנו כש... פשוט איום ונורא. ובכן רבותי, אם אתם רוצים להיות ישראלים ראויים, דעו לכבד את מורשתכם ולשמור עליה, והיא תדע תשמור עליכם. במקרה שאלה לגבי שימוש נכון ונאות בשפה העברית, ניתן לפנות אלי בכל עת. בעת שימושכם בעברית, קחו דוגמא משאדי שזו אינה שפת אמו. איני אוהב דברי תוכחה, אך לא היתה לי ברירה, וזו הודעתי השניה בפורום לגבי שימוש בעברית. אם נדמה לכם שהאנגלית השגורה בקרבכם טובה יותר, אוסיף כאן מילה לגבי האנגלית, בעיקר זו שאני קורא בהודעות רבות בין בקרים: זוועה, ביזיון. אנשים לא יודעים אפילו דקדוק בסיסי שנלמד בבי"ס יסודי. קדימה, קחו עצמכם בידיים, אין לכך לא צורה ולא טעם. אלו המכבדים עצמם, נא קחו זאת לתשומת לב. ציטוט אני אף פעם לא הורגתי לפלייטסימולטור אירבאס ואני גם לא אני מעדיף את הבואינג אני אוהב לטוס על מטוסים שאני מכיר ועם אני מתחיל ללמוד על מטוס חדש זה לא יהיה אירבאס
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 5, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 5, 2004 לאור דברי עופר, אני חושב שיש לכבד את דעתו. אחרי הכל, יוצא מידי פעם כאשר בעת כתיבה מהירה וחפוזה, ה"מקשים" נלחצים להם, והמילים מתבלבלות. אני חושב שיותר נעים לקרוא טקסט ללא שגיאות כתיב, וללא בלבולים. אני לא יוצא נגד אף אחד, אבל הצעה ידידותית, לפני פרסום של נושא או תגובה, עברו שנית על הטקסט שברצונכם לפרסם, ובצעו בדיקת איות. אני מניח שכולנו עברנו את גיל 12, ואנחנו יודעים לכתוב כמו גדולים. שיהיה לכולכם שבוע מקסים
yoni revivo פורסם ספטמבר 6, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 6, 2004 לא רק הקטע של ה-"אם" וה-"עם" ו"כש..", שעם זה איכשהו עוד ניתן להסתדר (למרות כמו שעופר טען, זה פוגע בשפה). הבעיה של הפסיקים והנקודות גם מציקה כזאת היא מופיעה, אני פשוט לא יודע מתי לעצור ופשוט לא ניתן לקרוא משפטים כראוי כך. כל המשפט רצוף ויכול להכיל גם שאלה, גם טענה וכו'..