Maor Cohen פורסם פברואר 4, 2012 דיווח פורסם פברואר 4, 2012 איפה אני מוצא נתיבים מלמשל חיפה - לרנקה עם C172 ? אני צריך מפה כדי לראות את הנקודות ורדיאלים . אני הרבה זמן רוצה לטוס את הטיסה הזאת עם ססנה , איפה אני מוצא את זה ? תודה רבה , מאור .
Noy Farhi פורסם פברואר 4, 2012 דיווח פורסם פברואר 4, 2012 מפות של ישראל נותנות נתונים עד היציאה מהשטח... נכנסים לאתר החטיבה של קפריסין ובפנים כבר צריך להיות במאגר הדפיות מפות IFR של קפריסין. אפשר למצוא גם בגוגל או jeppesen דרך התוכנה. (ניתן לרכוש)
Maor Cohen פורסם פברואר 4, 2012 מחבר דיווח פורסם פברואר 4, 2012 יש לי JEPPESEN פעם הצלחתי אבל שכחתי לגמרי איך בודקים .
Noy Farhi פורסם פברואר 4, 2012 דיווח פורסם פברואר 4, 2012 יש לי JEPPESEN פעם הצלחתי אבל שכחתי לגמרי איך בודקים . תבדוק במדריך.. :mrgreen:
itzik friedman פורסם פברואר 4, 2012 דיווח פורסם פברואר 4, 2012 אז כמו שנוי כתב לך יש מספיק מאיפה למצוא מפות נתיבים...(יש באתר ואטסים קישורים לאתרי כל החטיבות שכמובן מספקים מפות לאזורים שלהם) הבעיה היא שאתה חייב איזשהו מחשב טיסה או gps בשביל לטוס את הנתיב במדויק ולהיות מוכן להוראות מהפיקוח כי לא כל הפיקסים נגישים ע״י vor/ndb אלא ממוקמים עי קואורדינאטות בפני עצמם... מקווה שעזרתי! בהצלחה.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 4, 2012 דיווח פורסם פברואר 4, 2012 אתה זקוק למפות ENR ועבור C-172 מפות נמוכות. נפרט דרכים חוקיות: עבור המרחב הישראלי באתר רש"ת. עבור מרחב ניקוסיה אין באתר החטיבה שלהם, יש ביורוקונטרול, מפה עדכנית בחינם אך זהו אתר מסובך ודורש הרשמה. מפה ישנה העונה לצרכים מצורפת לנתיב שביקשת, שים לב שאין נתיב רציף ויש צורך בדיירקט אחד בכדי להתחבר:
אבישי פורסם פברואר 4, 2012 דיווח פורסם פברואר 4, 2012 http://www.virtual-flight.com/charts/lllllccc.pdf מתוך האתר של תומר חיים http://www.virtual-flight.com/charts/charts.htm אז כמו שנוי כתב לך יש מספיק מאיפה למצוא מפות נתיבים...(יש באתר ואטסים קישורים לאתרי כל החטיבות שכמובן מספקים מפות לאזורים שלהם)הבעיה היא שאתה חייב איזשהו מחשב טיסה או gps בשביל לטוס את הנתיב במדויק ולהיות מוכן להוראות מהפיקוח כי לא כל הפיקסים נגישים ע״י vor/ndb אלא ממוקמים עי קואורדינאטות בפני עצמם... מקווה שעזרתי! בהצלחה. אני עושה לא מעט את הנתיב הזה עם ססנה ואין שום בעיה לטוס אותו בלי GPS.
Noy Farhi פורסם פברואר 5, 2012 דיווח פורסם פברואר 5, 2012 הי אבישי, המפות שנתת טובות אבל לא מעודכנת.. עדיף תמיד לקחת מפות מעודכנת. כמובן שאם אין אז עדיף אותם.. אפשר לטוס דיירקט בלי הוראה מהפקח? אם אין פקח אז כן אתה כביכול חופשי באזור *אבל* גם אם יש פקח אתה יכול לבקש לטוס ישרות לנקודה או לעשות dircrים בgps שזה לפי דעתי לא כיף. כל הכיף זה הרדיאלים שאתה עושה הכל לבד. אבל בטיסה כזו למשל שאתה טס ללרנקה לדוגמא עםc172 חוץ מהרדיאלים והגובה והקשר יש לך גם תיקוני רוח שהם לא פחות מאתגרים מכלל הטיסה. בהחלט נתיב מומלץ עם ססנות. בהצלחה
Maor Cohen פורסם פברואר 5, 2012 מחבר דיווח פורסם פברואר 5, 2012 ?תודה לכם, איפה אני מוצא מפות עדכניות
Muli Ivanir פורסם פברואר 5, 2012 דיווח פורסם פברואר 5, 2012 אתה יכול גם להשתמש בכלי התכנון מסגנון FSCommander, FSBuild ו-AivlaSoft EFB שמקבלים עדכוני AIRAC מ-Navigraph הם יציגו לך את כל הנתיבים, ה-waypoint וה-NavAids העדכניים(עם AIRAC מעודכן). ותוכל לתכנן נתיב בעזרתם. הם אמנם לא מציגים את כל המידע שמופיע על המפה, אבל הם מספקים לצורך תכנון נתיב.
Maor Cohen פורסם פברואר 5, 2012 מחבר דיווח פורסם פברואר 5, 2012 אבל אני צריך. מפות שמתוכם אתכנן את הטיסה, באתר של תומר חיים זה מעודכן,
Noy Farhi פורסם פברואר 5, 2012 דיווח פורסם פברואר 5, 2012 תשמש בחלק מהנתיב במפות של ישראל נתיב מכשירים נמוך. ולאחר מכן מפות של אזור קפריסין. מאיפה אתה מוצא? או דרך מה שעופר נתן לך יורוקונטרול. או שתעשה חיפוש כללי באתרי החטיבות
Muli Ivanir פורסם פברואר 5, 2012 דיווח פורסם פברואר 5, 2012 אבל אני צריך. מפות שמתוכם אתכנן את הטיסה, באתר של תומר חיים זה מעודכן,זה לגבי חיפה-קפריסין.אני התייחסתי למקרה הכללי. לא חושב שתומר חיים מחזיק את כל סט מפות ה-IFR של העולם. הצעתי לך כלים שבד"כ חלק גדול מהחבר'ה משתמשים לתכנון נתיב טיסה מכל מוצא ולכל יעד בעולם, עם אפשרות לתכנון נתיב אוטומטי, ואם אפשרות תכנון ידני מ-scratch. להבנתי, השאלה העיקרית הייתה: איפה אני מוצא נתיבים מלמשל חיפה - לרנקה עם C172 ? מאור .נתתי לך פתרון אפשרי. וקיבלת פתרונות אפשריים נוספים במהלך הדיון. למצוא נתיבים במפות IFR רשמיות זה לא הפיתרון היחיד, יש סיכוי(לא גבוה) שתמצא חלק מהמפות באתרי החטיבות או באתר יורוקונטרול. בארה"ב יש לך את הכל ב skyvector.com .בתוכנות התכנון יש הכל באופן עקבי ומעודכן ל-AIRAC האחרון, בלי להסתמך על המזל.