Ohad Shalev פורסם פברואר 16, 2012 דיווח פורסם פברואר 16, 2012 בעקבות תרגיל של חיל האויר בשמי המדינה יסגרו לטיסה ביום שבת הקרוב (18/02/12) הקטעים הבאים. בין השעות 19:00 - 21:30 יופעלו הסגירות הבאות: 1. כלל יציאות ה-IFR מערבה יסגרו למעט היציאות הבאות:א) ORVIM.ב) SOLIN. 2. כניסות ממערב יתבצעו דרך SOLIN1B\C\D בלבד. בין השעות 20:30 - 22:00 יסגרו האזורים הבאים הבאים: 1. יסגר לכל הגבהים האזור התחום בישובים הבאים: דלתון - עין זיתים - כרי דשא - צלמון - שגב - אחיהוד - שבי ציון - תל אכזיב2. קטע נתיב הטיסה צלמון-גלעם לשני הכיוונים. התנועות ינותבו לנתיב צלמון-נטופה.3. נתיב המסוקים בין הנקודות בית הצידה - ר"פ - כרי דשא יסגר. מסוקים יוכלו לבצע שימוש בנתיב הCVFR הרגיל.4. אזור אימון "דרום 1" יופעל ויסגר לטיסה בין השעות הנ"ל.* בטיסה מ\אל ר"פ יש לשמור מזרחית לציר 65 בברכת סופ"ש נעים
Barak Zohar פורסם פברואר 17, 2012 דיווח פורסם פברואר 17, 2012 אוהד, מדוע לסגור נתיבי CVFR בסעיף 1 שציינת? במציאות מעל איזור מיושב, מהירים טסים עד גובה 3,500 רגל או 5000 רגל בנתיבים שציינת כאשר יש תנועה קלה בנתיבי CVFR (זה מה שהיה לי בטיסה להרצליה ביום שלישי האחרון). אם הם עושים ניווט נמוך או משהו כזה, אפשר לתת להם לרדת למדרגה הנמוכה של 3,500 רגל, או לחילופין, ניווט נמוך באיזור הבקעה ודרומה. כמובן, זו הצעה שלי לעניין, והייתי שמח לראות מהירים אם הייתי טס לראש פינה מחיפה :wink:
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 17, 2012 דיווח פורסם פברואר 17, 2012 סגירות בתוך מרחב TMA במציאות שאני מכיר היו רק בחירום, בעת חשש לחדירת מטוסי אויב או בלחימה, בכדי לאפשר הגנת שמים טובה יותר, לא בכדי לקצר נתיבי ח"א.
Ohad Shalev פורסם פברואר 17, 2012 מחבר דיווח פורסם פברואר 17, 2012 עופר, על אילו סגירות ב-TMA אתה מדבר? הסגירות הכי קרובות לשם הם היציאות הסטנדרטיות מערבה ב-IFR עקב פעילות של ים מרכז - כמו שבמציאות מתבצע אחת לשנה. ברק, לא הבנתי למה התכוונת.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 17, 2012 דיווח פורסם פברואר 17, 2012 1. כלל יציאות ה-IFR מערבה יסגרו למעט ... לישראל אין נתיבי ים, כביש ורכבת שיחברו אותה עם הציוויליזציה, רק אוויר. יציאה אחת עיקרית היא מערבה. נכון שגם נתיב בודד מסוגל להספיק, אולם עקב הסדר הטוב לפיו מרחב TMA חיוני להבטחת נתיבים אלה שהופכים קריטיים בעת מתיחות וחירום, להבאת תגבורת אנשים וציוד, לא אסתטי להגביל אותו, ולו לרגע קט. ים מרכז יכול לפעול מגובה המים עד מתחת לנתיבים האזרחיים ומעליהם. אפשר גם לאור המצב החדש לקבל מרחב קפריסאי בין הנתיבים כשצריך, דבר שבעבר לא ששו לתת.
Ohad Shalev פורסם פברואר 17, 2012 מחבר דיווח פורסם פברואר 17, 2012 מרחב TMA לא נסגר אלא המרחב שממערב אליו. כניסות ממערב מתבצעות כפי שנכתב כמעט כרגיל למעט סגירת SOLIN1A (מכיוון שכולן עוברות דרך סולין ולא מגיעות לנק' GITLA\SUVAS\PURLA ולכן מספקות לי הפרדה). יציאות מערבה דרך SOLIN ו-ORVIM בעקבות הנ"ל. התקבל גם מרחב נוסף, כפי שציינת, מהבקרה הקפריסאית אבל לזה אין צורך לתת NOTAM במרחב שלנו ,הישראלי, אלא קפריסאי. התפיסה שלך לא זרה לי, למעשה היא מאוד קרובה אלי בעולם האמיתי ואני מכיר את הנושא מכל הצדדים והגבהים. בהחלט נושא מורכב שאין צורך לדון עליו ע"ג הרשת. סופ"ש חמים ונעים!
Shoval Cohen פורסם פברואר 19, 2012 דיווח פורסם פברואר 19, 2012 תודה רבה על ההבנה. מי שהיה באזור בטח שם לב לתנועות המגוונות.