mickey lip פורסם אפריל 2, 2012 דיווח פורסם אפריל 2, 2012 שלום לכולם. העברתי הדרכה לפני כשבוע על נושא של קריאת מפה וניווט . במקרה עליתי על טעות במפת CVFR צפון אשר מפורסמת באתר החטיבה. קחו לכם אתגר קטן, ( ועל הדרך תעשו חזרה על המפה ) , ומצאו את הטעות . שלא ישעמם לכם בחג..... חג שמח.
bar levy פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 אני לא מצליח למצוא משהו פרט לעובדה שמנחת עין שמר מסומן כשדה סגור אף על פי שטסים יש כטב"מים אזרחיים...
Yakov Kraus פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 הסתכלתי במפה בעיון האתגר היה גדול אבל סוף סוף הצלחתי למצוא את השגיאה אין במפה את השם של הרחוב שלי בפתח תקוה וברצינות תן רמז למקד את החיפוש
mickey lip פורסם אפריל 3, 2012 מחבר דיווח פורסם אפריל 3, 2012 רמז- נתיבי טיסה חיל אויר או באישור פקח בלבד.
Lior Avinoam פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 אני יודע ! במקרה עכשיו סיימתי טיסה ועברתי שם הטעות נמצאת צפונית ל"בית קמה" : במפה הצפונית הנתיב ניראה ריק בלי הולדים וכדו' במפה הדרומית מסומנים שני מעגלי המתנה אחד לכיוון נעם ואחד לכיוון ברור חיל לא יודע אם זה מה שהתכוונת, אבל במקרה עברתי היום ועליתי על זה
Amir Paz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 רעיון טוב מיקי, למשוך קצת את התשומת לב מהשרשור ההוא בהכרזה ועל הדרך: כשאני מותח קו ישר ממטולה עד אילת במפת ה CVFR, האם זה המרחק הכי קצר? ולמה
mickey lip פורסם אפריל 3, 2012 מחבר דיווח פורסם אפריל 3, 2012 אני יודע !במקרה עכשיו סיימתי טיסה ועברתי שם הטעות נמצאת צפונית ל"בית קמה" : במפה הצפונית הנתיב ניראה ריק בלי הולדים וכדו' במפה הדרומית מסומנים שני מעגלי המתנה אחד לכיוון נעם ואחד לכיוון ברור חיל לא יודע אם זה מה שהתכוונת, אבל במקרה עברתי היום ועליתי על זה לא . התשובה נמצאת במפה הצפונית בלבד.
moshe elbaz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 הקטע בין דלתון לאחיהוד לא מופיע. אמירלמפה יש סטייה של 4 מעלות מזרחה זה אומר שצריך 4 מעלות מערבה על מנת לתקן. מעבר לזה המפה הינה מפת מרקטור זאת אומרת שהיא כמעט שווה עד 600 מייל ובכל זאת אתה לא טס על קו של מעגל גדול (אלא על קו מתמיד )ולכן נדרש תיקון.
bar levy פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 הקטע בין דלתון לאחיהוד לא מופיע. אמירלמפה יש סטייה של 4 מעלות מזרחה זה אומר שצריך 4 מעלות מערבה על מנת לתקן. מעבר לזה המפה הינה מפת מרקטור זאת אומרת שהיא כמעט שווה עד 600 מייל ובכל זאת אתה לא טס על קו של מעגל גדול (אלא על קו מתמיד )ולכן נדרש תיקון. ארגגג לחצתי שלח ואז אמר שלי שהגיבו ואתה רשמתה את התשובה :evilbat:
Amir Paz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 הקטע בין דלתון לאחיהוד לא מופיע. אמירלמפה יש סטייה של 4 מעלות מזרחה זה אומר שצריך 4 מעלות מערבה על מנת לתקן. מעבר לזה המפה הינה מפת מרקטור זאת אומרת שהיא כמעט שווה עד 600 מייל ובכל זאת אתה לא טס על קו של מעגל גדול (אלא על קו מתמיד )ולכן נדרש תיקון. לגבי הסטייה המגנטית ידוע, לא הכי הבנתי איך זה קשור לחידה. אז אם אני מותח קו ישר מטולה אילת על CVFR, זה המרחק הכי קצר? אני גם מגלה שהכיוון הוא 180 נניח בין מטולה לאילת, על סמך החישוב שלי במפת ה cvfr האם טיסה על כיוון 180 תביא אותי לאילת? נניח שאין סטייה מגנטית וישראל נמצאת על agonic line
moshe elbaz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 בלי רוח על קו מתמיד אתה תגיע לאילת. (אתה מרגיז אותי איפה הקאץ). (הקשר הוא שאתה צריך לתקן את הסטייה של המצפן ביחס למפה כלומר אם חישבת 180 טוב 184 ותגיע לאילת) מעבר לכך במרחקים שהם מעל 600 מייל בגלל צורת כדור הארץ מפת cvfr משקרת ויש לתקן. זה לא המצב בין מטולה לאילת לכן מה שיש לתקן זה את הסטייה המצפנית שהיא 4 מעלות ומחריפה ככל שמתרחקים מהקטבים
Amir Paz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 בלי רוח על קו מתמיד אתה תגיע לאילת. (אתה מרגיז אותי איפה הקאץ). (הקשר הוא שאתה צריך לתקן את הסטייה של המצפן ביחס למפה כלומר אם חישבת 180 טוב 184 ותגיע לאילת) מעבר לכך במרחקים שהם מעל 600 מייל בגלל צורת כדור הארץ מפת cvfr משקרת ויש לתקן. זה לא המצב בין מטולה לאילת לכן מה שיש לתקן זה את הסטייה המצפנית שהיא 4 מעלות ומחריפה ככל שמתרחקים מהקטבים חחחח , כולה שאלתי אם זה המרחק הכי קצר. עזוב את הסטייה המגנטית בצד רגע. אגב הסטייה מחריפה ככל שמתקרבים לקוטב לא?
moshe elbaz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 צודק ככל שמתקרבים זה מחריף. ואני מניח שזה טעות אבל קו ישר בין 2 נקודות זה המרחק הכי קצר לכן אם נטוס ממטולה לאילת בקו ישר זה המרחק הכי קצר
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 במרחקים האלו זה אולי לא כזה משמעותי, אבל שווה לבדוק איך יוצא מעגל גדול שיחבר בין מטולה לאילת... סביר להניח שהוא לא יהיה קו ישר מדוייק
Amir Paz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 לכן אם נטוס ממטולה לאילת בקו ישר זה המרחק הכי קצר לא דיברתי על לטוס, דיברתי על חישוב על גבי מפה. הנה מה אני מכיר, יכול להיות שאני טועה: אז קודם כל מפת CVFR היא מפה עם היטל מרקטור. מקורה בניווט ימי. למעשה קו ישר על מפת מרקטור הוא קו הנקרא rhumb line. זה אומר שהוא שומר כיוון בודד (קו מתמיד) , שזה נוח מבחינת ניווט, תמיד שומרים אותו כיוון, אבל המרחק יהיה גדול יותר ממעגל גדול. ישנם 2 מצבים שבהם נמתח קו על מפת היטל מרקטור ונקבל מעגל גדול (הדרך הקצרה ביותר) 1. אם הקו שמתחנו הוא על קו המשווה. 2. כל קו שנמתח מצפון לדרום, כלומר כל קו מרידיאן הוא מעגל גדול. נתון נוסף: ברור שסטייה בין קו מתמיד לבין מעגל גדול מתפתחת רק במרחקים גדולים. אז לסיכום: לא , המרחק לא יהיה הקצר ביותר בין מטולה לאילת , תאורטית. בפועל , 2 אלמנטים יגרמו למרחק להיות בערך הקצר ביותר: 1. העובדה שבמרחקים יחסית קצרים, אין סטייה משמעותית בין קו מתמיד למעגל גדול. 2 אילת ומטולה פחות או יותר על אותו קו מרידיאן , מה שהופך את זה למעגל גדול גם ככה. ועוד נתון שתורם להבנה של העסק: אם תאורטית תל אביב ומדריד באותו קו רוחב, אם נטוס track 270 אמיתי , לא נגיע למדריד. אם תל אביב ומדריד תאורטית על קו המשווה, כשנטוס 270 track אמיתי, נגיע למדריד.
mickey lip פורסם אפריל 3, 2012 מחבר דיווח פורסם אפריל 3, 2012 הפך לדיון יפה , אהבתי, אבל החידה אינה על חישוב המרחק . יש טעות מדהימה באחד הכיוונים של אחד הנתיבים במפה ! עזרו לחניך למצוא אותה .....והזהירו את הפקחים ממנה. בין הפותרים יוגרל....
moshe elbaz פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 אם תטוס 317 בין רמת דוד להזורע תגיע לדמשק. ואמיר מה שרשמת עניתי בעמוד הקודם אבל זה יהיה זניח. ד"א כאשר יש הר געש באיסלנד מטוס יטוס ללוס אנגלס וניו יורק דרך ספרד הפרשי הזמן הם לא כאלו משמעותיים. רבע שעה יותר
Yakov Kraus פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 אם תטוס 317 מרמת דוד לזורע לא תגיע לדמשק אלא לחיפה אולי זה לא טעות אולי זה איזה קוד סודי בכל זאת זה בסיס צבאי :?
Etai Charit פורסם אפריל 3, 2012 דיווח פורסם אפריל 3, 2012 אמיר אתה שואל הכי מהר או הכי קצר? מה הכי זול.
mickey lip פורסם אפריל 4, 2012 מחבר דיווח פורסם אפריל 4, 2012 והזוכה הוא משה אלבז.....כל הכבוד. 2 נתיבי יציאה בעלי אותו כיוון ברמת דוד.