Yoav פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 בכל מיני מטוסים יש נורות צבעונית בצבעים כחול, כתום ולבן. במטוסים עם פאנל זכוכית זה מופיע בתור אות בצבע נ"ל. מישהו מוכן להסביר לי מה אומרים האורות האלה? תודה מראש... :?: :?: :?:
yuval_el פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 אלו אורות סימון בגישת מכשירים- IM- inner marker לבן MM- middle marker כתום OM- ourter marker כחול כל סמן כזה נמצא במרחק שונה משפת המסלול, הIM הכי קרוב והOM הכי רחוק. הם נמצאים בקו ישר עם אמצע המסלול ועוזרים לטייס לדעת את מיקומו, האור ידלק כאשר תעבור מעל הmarker. לא לכל מסלול יש את שלושתם, לכל גישת ILS יש לפחות אחד. תסתכל בדפיות גישה ותראה את מיקומם ומרחקם מהמסלול..
Yoav פורסם ספטמבר 9, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 תודה. האם גם בהמראות יש משהו שזה מסמן לי? כי אני יודע שהאור כחול אומר לסגור טייס אוטומטי ולקחת את השליטה?
yuval_el פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 לא שידוע לי על דבר כזה בהמראה... והאור הכחול לא אומר "לקחת שליטה"- יש מטוסים שאפשר להנחית אותם אוטומטית לגמרי, וחוץ מזה אתה מנתק טייס אוטומטי מתי שבא לך(בהתאם למגבלות).
Yoav פורסם ספטמבר 9, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 הבנתי... תודה. עוד שאלה בהזדמנות זו: היום הורדתי דפיות ואני מעוניין לדעת איך מסתכלים איך מסתכלים על דפיות ILS?
Yoav פורסם ספטמבר 9, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 חיפשתי ולא מצאתי... האם אתה יכול לתת לי קישור ישיר?
Or Netzer פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 http://www.vfs-il.net/vfs/modules.php?n ... age&pid=14
Eliran-VFS1 פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 חבר'ה איך אתם מקדימים אותו ...יודעים יותר טוב ממני איך בנוי האתר...סתם בצחוק. בקיצור יש שם מדריך על איך קוראים דפית ולפי דעתי ממה שאני זוכר כול הנוריות יעבדו רק אם יש NDB בדרך בILS...כמו הLL.
moti פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 דיברתם פה על הפעלה של טייס אוטומטי אחרי המראה: אותי לימדו שבערך בגובה 500 רגל אפשר להפעיל אותו בלי שום בעיות...בעיקרון ניסיתי פעם אחת מיד בניתוק וזה גם עבד.
hagay פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 דיברתם פה על הפעלה של טייס אוטומטי אחרי המראה: אותי לימדו שבערך בגובה 500 רגל אפשר להפעיל אותו בלי שום בעיות...בעיקרון ניסיתי פעם אחת מיד בניתוק וזה גם עבד. נכון, זה יעבוד גם מיד בניתוק, אבל נציר דוגמא שבטעות כיוונת בHDG במקום 257(בהמראה מ26) 357 , עכשיו אם תפעיל מיד בניתוק טייס אוטומט , המטוס יפנה מידית ימינה חזק ועוד לפני שתבין מה קורה תמצא את עצמיך חורש תלם בשדה, לכן לוקחים גובה ביטחון שהוא כ1000 רגל, ואז גם אם יש טעות יש זמן לתקן.
moti פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 דיברתם פה על הפעלה של טייס אוטומטי אחרי המראה: אותי לימדו שבערך בגובה 500 רגל אפשר להפעיל אותו בלי שום בעיות...בעיקרון ניסיתי פעם אחת מיד בניתוק וזה גם עבד. נכון, זה יעבוד גם מיד בניתוק, אבל נציר דוגמא שבטעות כיוונת בHDG במקום 257(בהמראה מ26) 357 , עכשיו אם תפעיל מיד בניתוק טייס אוטומט , המטוס יפנה מידית ימינה חזק ועוד לפני שתבין מה קורה תמצא את עצמיך חורש תלם בשדה, לכן לוקחים גובה ביטחון שהוא כ1000 רגל, ואז גם אם יש טעות יש זמן לתקן. צודק חגי במאה אחוז, אבל אל תשכח שאני יושב ומפקח שהAP עושה את מה שצריך לעשות ואם הוא מתחיל לפספס או לסטות מהנתיב אני מנתק אוטומטי ומתקן נזקים עד שאוכל להחזיר את הAP כשהמטוס מיוצב וטס לפי המסלול והגובה- וזה גם קרה לי... :wink:
hagay פורסם ספטמבר 9, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 דיברתם פה על הפעלה של טייס אוטומטי אחרי המראה: אותי לימדו שבערך בגובה 500 רגל אפשר להפעיל אותו בלי שום בעיות...בעיקרון ניסיתי פעם אחת מיד בניתוק וזה גם עבד. נכון, זה יעבוד גם מיד בניתוק, אבל נציר דוגמא שבטעות כיוונת בHDG במקום 257(בהמראה מ26) 357 , עכשיו אם תפעיל מיד בניתוק טייס אוטומט , המטוס יפנה מידית ימינה חזק ועוד לפני שתבין מה קורה תמצא את עצמיך חורש תלם בשדה, לכן לוקחים גובה ביטחון שהוא כ1000 רגל, ואז גם אם יש טעות יש זמן לתקן. צודק חגי במאה אחוז, אבל אל תשכח שאני יושב ומפקח שהAP עושה את מה שצריך לעשות ואם הוא מתחיל לפספס או לסטות מהנתיב אני מנתק אוטומטי ומתקן נזקים עד שאוכל להחזיר את הAP כשהמטוס מיוצב וטס לפי המסלול והגובה- וזה גם קרה לי... :wink: אתה רק מחזק אותי שאסור לעשות זאת נמוך, כיוון שלא תצליח להשתלט על המטוס, עקב כל מיני סיבות, כגון מהירות נמוכה.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 10, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 10, 2004 There is no connection whatsoever between NDB and the Marker Beacon sysetm. The marker Beacon system is part of the ILS system, a separate 75MHZ airborne receiver which receives the signal from ground based marker beacons. A marker beacon can be co-located with an NDB Locator station, like LL and many others. חבר'ה איך אתם מקדימים אותו ...יודעים יותר טוב ממני איך בנוי האתר...סתם בצחוק.בקיצור יש שם מדריך על איך קוראים דפית ולפי דעתי ממה שאני זוכר כול הנוריות יעבדו רק אם יש NDB בדרך בILS...כמו הLL.
Eliran-VFS1 פורסם ספטמבר 10, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 10, 2004 There is no connection whatsoever between NDB and the Marker Beacon sysetm. The marker Beacon system is part of the ILS system, a separate 75MHZ airborne receiver which receives the signal from ground based marker beacons. A marker beacon can be co-located with an NDB Locator station, like LL and many others.חבר'ה איך אתם מקדימים אותו ...יודעים יותר טוב ממני איך בנוי האתר...סתם בצחוק.בקיצור יש שם מדריך על איך קוראים דפית ולפי דעתי ממה שאני זוכר כול הנוריות יעבדו רק אם יש NDB בדרך בILS...כמו הLL. תודה עופר על ההסבר.